Nacho Ovenschotel

Gesponsord – Samen met onze Bloginsiders-toppers ben ik aan het koken geslagen met de Santa Maria Tex Mex producten. Ik heb de meest heerlijke recepten al voorbij zien komen op social media (#santamariatexmex) en vandaag is het mijn beurt om een recept te delen. Ik dook de keuken in en maakte een heerlijke Nacho Ovenschotel met kip en jalopeñopepertjes. Hmmm!

Je hebt nodig (voor 3-4 personen)

Zo maak je het

1. Snijd de kip in kleine stukjes en bak deze in wat olie met wat zout en paprikapoeder goudbruin.

2. Haal de kip uit de pan als het gaar is en bak in de olie van de kip de groente in zo’n 5 minuten.

3. Als de groente gebakken is zet je het vuur uit en voeg je de kip toe. Doe hierbij het halve potje Taco Sauce en meng het geheel door elkaar.

4. De ovenschotel bouw je op als een lasagne. Laagje voor laagje. Eerst wat van het groente-kip mengsel, daarna wat kaas en dan dek je de laag af met nacho chips. Herhaal dit nog een keer en eventueel nog een derde of vierde keer afhankelijk van de grootte van je ovenschaal. Eindig met een laag nacho’s en flink wat geraspte kaas. Leg bovenop nog wat jalopeñopepertjes voor wat extra pit.

5. Zet de ovenschaal in de oven  op zo’n 200 graden. De schotel is klaar als alle kaas gesmolten is (waarschijnlijk zo’n 10 minuten).

santa maria

Easy as that! Een kind kan de was doen toch? Serveer er nog wat guacamole bij, maak eventueel nog een salade en aanvallen maar! Meestal zie je trouwens Nacho Ovenschotels met gehakt, maar ik besloot het eens te proberen met kip. Weer eens wat anders! En het experiment is geslaagd wat mij betreft. Dit recept is een ongelooflijk lekkere guilty pleasure. Comfort food to the max als je het mij vraagt!

9 reacties

Chantha -

Wauw, wat een super leuk artikel dit weer! Ik vraag me alleen altijd af hoe jullie die blogs maken?

Wendy -

Dit recept ziet er echt heel erg lekker uit. Moet het ook maar eens gaan uit proberen

Kirsty -

Wat een heerlijk recept zeg! Nacho’s zijn altijd zo lekker.

Kelly -

Hmm dat ziet er echt super lekker uit! Die ga ik onthouden

Katja -

Hoi waar kun je dat merk Nacho s halen? Ken t wel maar is t een gangbaar merk?

Willemijn -

Mijn Jumbo verkoopt het. Maar de Albert Heijn bijvoorbeeld niet.

katja -

Bedankt!

Emma -

Heel erg lekker lijkt me dit!
Origineel ook met die kip i.p.v gehakt :)
Dit ga ik zeker een keer maken! ❤️

Kelly -

Ik wil dit al zo lang proberen, maar heb het eigenlijk steeds niet gemaakt. Dit recept is echt heerlijk eenvoudig. Deze ga ik opsladen, thanks ladies! :)

Reageer ook