Mijn favoriete kledingmerken

Het vinden van kledingmerken die helemaal aansluiten op jouw smaak is niet altijd makkelijk. Het begon bij mij met Vanilia maar ik heb de afgelopen tijd nog meer mooie merken ontdekt. Dit zijn mijn favo kledingmerken!

Vanilia

Na mijn studententijd toen ik geld ging verdienen met mijn eerste logopediebaan en onze hobbyblog uitgroeide tot een serieuze business, ontdekte ik de Vanilia en merkte ik dat ik liever geld uit gaf aan kwaliteit in plaats van kwantiteit. De stof was veel mooier en zat veel lekkerder. Vroeger was ik ook minder kritisch en nam ik snel een ‘hupsakee-shirt’ mee, maar dat doe ik niet meer. Soms koop ik nog wel eens wat bij de H&M, maar sporadisch. Ik ben in de loop der jaren behoorlijk kritisch geworden op mijn kleding en hoe het valt. Ik koop het nu alleen als ik het echt ontzettend leuk vind en anders niet.

Ik was dus blij dat ik de Vanilia ontdekte en hoewel ik veel kleren heb van Vanilia omdat er een lange periode was dat ik alle kleren leuk vond neemt dit nu weer wat af. Dat komt ook omdat Vanilia inspeelt op de trends en de dingen die nu in de winkel hangen zijn niet meer zo mijn stijl. Toch blijft Vanilia wel altijd een vaste stop tijdens shopsessies en ben ik dol op hun zijden shirts, leuke jurkjes en spijkerbroeken.

https://www.youtube.com/watch?v=6L2U3xIe888

Sissy-Boy

Op een blauwe maandag liepen Willemijn en ik voor de lol de Sissy-Boy eens binnen. Vooral voor de leuke home afdeling. En toen bleek opeens dat de kleren toch eigenlijk ook wel heel tof waren! Basic maar wel met een leuke touch. De verkoopster vertelde dat er ook een switch gaande was en Sissy-Boy naast basic kleding ook wat meer ging inspelen op trends. In een middag kochten we van alles en nog wat en sindsdien is Sissy-Boy ook een winkel die op mijn lijstje staat als ik ga shoppen. Ik ben dol op hun mooie overhemden en getailleerde blazers. Ik draag met veel liefde mijn zwarte en donkerblauwe boyfriend blazers!

Gsus

Dankzij Sissy-Boy herontdekte ik ook weer het merk Gsus. Toen ik 15 was, heb ik wel eens een rok van Gsus gekocht. Afschuwelijk, een rok die neon limegroen was met dunne rode strepen. What was I thinking? Dus mijn beeld van Gsus bleef daar een beetje bij hangen en toen ik ouder was keek ik er daarom nooit meer naar. Totdat ik bij Sissy-Boy zag dat Gsus toch wel een superleuk merk was. Hele mooie stoffen, basic maar wel met een edge wat het net wat stoerder maakt. Gsus is voor mij de perfecte combinatie van basic, stoer, speels en luxe. Ik ben er gek op! Deze mooie zachte groene trenchcoat is een grote favoriet en onlangs kocht ik hier ook de antracietkleurige versie van samen met een toffe blouse die indigoblauw is aan de voorkant en van spijkerstof aan de achterkant. Jep, Gsus is een merk wat ik enorm leuk vind en wat echt bij mij past.

Distrikt

The Sting is ook een winkel waar ik vroeger vaak kwam maar later niet meer. Maar in Assen liep ik er weer eens binnen en ontdekte ik het merk Distrikt. Wauw, wat een tof merk! Ik heb een geweldige witte blouse die zo fijn zit en ik ben enorm verliefd op mijn gestreepte lichtblauwe bomberjack. Ze hebben bij Distrikt hele leuke simpele printjes. Zo vind ik hun zwarte t-shirt met witte verticale en horizontale strepen ook erg leuk en die staat nog op mijn wish list. De broek daarvan paste ik helaas niet qua pasvorm want die was ook heel tof. Jep, Distrikt is een leuk merk!

Arma

Ik heb een enorme liefde voor leren jasjes. Het begon met Arma en ondertussen heb ik er al een paar jasjes van. Waaronder deze mooie leverkleurige roze die Willemijn voor me spotte. Als ik in een Bijenkorf ben check ik altijd even de leren jasjes van Arma.

Karen Millen

Over leren jasjes gesproken, Karen Millen kan er ook wat van! Een van mijn mooiste leren jasjes kocht ik in Londen bij een grote Karen Millen winkel. Die winkel is echt heaven! Het krokodillengroene jasje was een rib uit mijn lijf, maar ik heb er ongelofelijk veel plezier van en ik krijg veel complimentjes als ik deze jas draag. Ook in New York waren ze er destijds weg van en kreeg ik vaak de vraag waar ik het jasje had gekocht. Ik koop niet vaak iets van Karen Millen omdat het nogal duur is, maar de twee kledingstukken die ik heb zijn een schot in de roos. Ik heb namelijk ook een rode peplum jurk met een strik die ik droeg tijdens de bruiloft van Willemijn en die van mijn neef en zijn vrouw Nathalie. Geweldige jurk waarin ik me net Kim K voel.

Maison & Scotch

Maison & Scotch heeft ook hele leuke kleding. Sinds ik deze mooie blouse met roze strepen heb gekocht, ben ik verliefd op Maison & Scotch. Ik hou wel van hun bijzondere stijl! Sommige kledingstukken zijn heel opvallend en anderen juist weer basic maar altijd met een bijzondere touch en soms een leuk kettinkje die je er bij krijgt. Ik heb ook een fringe blouse met rode strepen van dit merk en ook die vind ik heel tof.

Kate Spade

Jeetje, dit merk uit New York is ook supertof. Ik ontdekte het bij de winkel TK Maxx. Daar kun je  trouwens vandaag een vlog over bekijken op LiveLifeGorgeous! Heel vrouwelijk, vrolijk en die kwaliteit is om van te dromen! Supermooi. Jammer dat er zo’n enorm prijskaartje aan hangt. Ik was blij dat ik daarom deze blouse scoorde bij TK Maxx. Dat scheelde enorm. Deze strikblouse was oorspronkelijk zo’n €280 maar nu betaalde ik er €65 voor! Kate Spade heeft trouwens ook hele leuke tassen en accessoires en op mijn wishlist staat nog een leuk jurkje. Wie weet kom ik wel wat tegen in New York, ik hoop het!

Wat is kleding toch leuk. Voorheen boeide kleding me niet zo heel veel maar in de loop der jaren ben ik wel gek geworden op mooie kleding, schoenen en tassen van goede kwaliteit. I <3 it!

25 reacties

Tessel -

Stuk voor stuk mooie items op mooie geschoten foto’s. Heb je nog een tip bij welk merk je een goed leren jasje (basic model)kunt scoren? Goed artikel dit!

Marjolein -

Wow, dat bloemenjurkje + groene leren jasje vind ik zo’n leuke outfit, staat je geweldig!

Aukje -

Ohh, ik wilde je tippen over de Kate Spade-store aan Spring Street – tenminste dat dacht ik. Toen ik ‘t even ging checken kwam ik tegen dattie niet meer bestaat. Was echt een toffe winkel, helemaal Martine. Prachtige tassen, notitieboekjes, telefoonhoesjes. Maar goed, beetje dooie mus dit haha. In ieder geval heel veel plezier in NY!

Saartje -

De foto met de trenchcoat, wouw 😮

Kirsten -

Ik wil heel graag eens bij Vanillia slagen, maar vind het nog best lastig. Het is over het algemeen wel mijn stijl, maar ach, ik weet niet wat ik er lastig aan vind ,ahha! Mijn favo goedkopere merk zijn Zara en Mango. Verder ben ik dol op Sissy Boy en Maison Scotch!

me -

Ik koop mijn kleding bij de Kringloop hahaha, het interesseert me echt voor geen meter wat voor een merk er instaat als het maar bij me past en goed zit. 😉

Michelle -

Ik vind je nieuwe blouse van Kate Spade zo mooi! Ik wissel zelf wat prijzigere merken als Karen Millen en Ted Baker af met Zara. En inderdaad: Arma maakt écht hele mooie leren jasjes!

Amelie -

Op de laatste foto sta je prachtig, lijk je wel een klein beetje op Carice v Houten!

Mimi -

Sissy Boy, Karen Millen en Vanillia behoren ook tot mijn favorieten. Hoewel Reiss topfavoriet is, zulke mooie jassen en jurkjes hebben ze. Wel hou ik van sommige merken de uitverkoop in de gaten omdat de volle prijs gewoon teveel is. Ook Ted Baker (outlet in Maasmechelen) en & Other stories en Cos vind ik fijn.

Petra -

Tip: ga in NY naar de TJ Maxx. Dat is hetzelfde als de TK Maxx, maar met geheid meer pareltjes. Ze hebben daar ook standaard 10versch types/kleuren Michael Kors tassen op voorraad!

Heleen Schrijvershof -

Wow, Kate Spade is zo mooi ♥. Ik ben blij dat je het nu ook in NL kunt kopen. Die accessoires en woondingetjes zijn ook super gaaf.

anouk -

Wow, wat een prachtige foto’s allemaal zeg! normaal reageer ik nooit maar wilde je even zeggen dat je echt in elke outfit straalt, je rockt ze allemaal!

Lieve -

Wauw, die zwarte outfit en die met dat Karen Millen jasje staan je echt perfect!

Laura J -

Distrikt en Sissi Boy is ook helemaal mijn stijl. Alleen het enorme nadeel is dat ze vrijwel nooit iets hebben dat mij past, omdat hun kleding zo ruim valt… Bij beide merken zijn XS echt mega groot. En dan bij Sissy Boy veel te kort bij m’n armen, omdat ik niet echt XS ben qua lengte (1.76 m)

Lindsey Beljaars -

Oeh.. ik had echt niet verwacht dat hier Vanillia bij zou staan, whaha! :) Leuke merken inderdaad.

Ellen -

Van Kate Spade heb ik ook een paar jurkjes. Ik vind het een heerlijk merk. Het groene jasje van Karen Millen is idd heel tof!

evelien -

Leuk! Van sommige wist ik natuurlijk al dat je fan was maar er zitten ook merken tussen die ik niet kende. Vooral naar distrikt ben ik nieuwsgierig.
Oh en pssst: het is Maisonnette Scotch. Dus zonder het &-teken.

evelien -

Grr auticorrect.. bedoel natuurlijk Maison

Femke -

Het merk Arma en Kate Spade ken ik helemaal niet. Ik vind de items die jullie bij Vanilia scoen altijd zo tof.

Kelly -

Hele toffe merken en mooie items! Ik draag meer Duitse merken, daar vind je dezelfde items als hier maar vaker ook net wat groter als maat 42. Soms vind ik ook nog wat bij H&M of de C&A en de New Yorker.

Danique Krol -

Erg leuk om te lezen. Mijn favoriete winkel is toch nog steeds wel de h&m.

Liset - Beautydagboek -

Alleen van Maison Scotch heb ik iets in de kast hangen :). Vind dat zo’n leuk merk! Je groene Gsus jas is ook tof zeg.

Dita -

Mooie merken! Zelf draag ik vaak iets meer budget merken zoals h&m, vila, vero moda etc.

marije -

Heerlijk om je favoriete merken te zien. Die kate spade blouse en gsus jas staan je geweldig. Ik vind sissy boy een heerlijke winkel om een tijdje te neuzen.

Sanne Marlijn -

Het is eigenlijk belachelijk dat ik na aaaaaal jullie posts over Vanilia er nog nooit wat gekocht hebt. Volgens mij kunnen jullie wel ambassador van de winkel worden haha. Je nieuwe blouse van Kate Spade vind ik ook awesome. Wil heel graag eens bij de Tk maxx binnenkijken. Maison Scotch is altijd goed.

Reageer ook