Ik en sporten

Ik en sporten. Het is al jaren geen goede combinatie meer. Áls het dat ooit al geweest is. Ik haat sporten. En dat is nog zacht uitgedrukt. Het is iets wat ik never nooit voor mijn lol zou doen. En toch sport ik nu al een halfjaar één keer per week. En soms zelfs twee keer!

Als kind heb ik vanaf een jaar of 6 tot aan mijn 11 (schat ik) geturnd. Eerst één keer per week en later zelfs vier keer per week in een speciale turnselectie. Ik viste zelfs ooit eens nét achter het net bij de Friese kampioenschappen voor turnen in mijn leeftijdsklasse (ja ja!). Ik kon dus best aardig turnen. Dat was dan ook de enige sport in mijn hele leven waar ik als kind lol aan beleefde.

Alle pogingen om mij met plezier te laten sporten van mijn vader faalden jammerlijk. Een proeflesje korfbal, een keertje schaatsen, een paar maanden tennissen… Ik vond het allemaal niets. Mijn hekel aan fietsen komt voort uit een dramatische fietsvakantie op 10-jarige leeftijd en het was janken als ik naar zwemles moest. Mijn afkeer tegen sporten heeft er dus altijd al in gezeten.

Toen ik vlak voor het eind van de basisschool stopte met turnen was ik heel blij dat er voorlopig geen sport meer in de agenda stond. Wel zou ik iedere dag meer dan 30 kilometer gaan fietsen naar mijn middelbare school. Vijf jaar lang heb ik dit gedaan. Ik vervloekte het. Maar fit hield het me wel. Daar was dan verder ook alles mee gezegd. Oh en aan het vak Lichamelijk Opvoeding (gym) had ik natuurlijk ook een gruwelijke hekel. En dat is nog zacht uitgedrukt.

Na de middelbare school ging ik naar het HBO en ontving ik een OV-jaarkaart. Blijer kon je mij niet maken. Nooit meer fietsen. HOERA! En daarmee kwam gelijk een eind aan het vele fietsen van het dorp waar ik woonde naar Leeuwarden. Een kwartier lopen of de bus nemen ook al duurde dat langer? Dat plaatste, please!

Toen we in Groningen gingen wonen was alles op loopafstand. En als ik eens ergens naartoe moest fietsen was dat niet meer dan een paar kilometer. Een paar jaar laten kochten we een auto en toen was het helemaal gebeurd met beweging.

Jarenlang heb ik nauwelijks iets aan beweging gedaan, op normale dagelijkse activiteiten na. Ergens knaagde dat wel aan me. Ik heb zittend werk en het word steeds meer bekend hoe slecht dat voor je is. Mijn conditie was daarnaast ook behoorlijk ruk. Regelmatig bekeek ik websites van sportscholen, maar iedere keer klikte ik het weg. Ik had simpelweg te weinig motivatie om het te gaan doen.

En toen werd ik zwanger en kwam ik 15 kilo aan. Voor het eerst in mijn leven was ik duidelijk aangekomen. Vreselijk moeilijk vond ik het! Na de eerste weken na de geboorte zat er nog zo’n 5 kilo aan (viel me overigens wel alles mee!). En dat voelde zó rot! Los van het feit dat ik striae had gekregen en mijn buik slap was geworden, vond ik het vervelend dat mijn gezicht ronder was en mijn armen dikker. Ik wilde mijn oude kleding weer passen en me fijn in mijn eigen lichaam te voelen. Daarnaast besloot ik dat het gebeurd moest zijn met mijn slechte conditie. Ik wilde een fitte moeder zijn. Geen hijgende slak die achter haar kind door de apenkooi aan het hobbelen is. Al met al had ik eindelijk eens genoeg motivatie om aan het sporten te slaan. Maar wat en hoe? Ik vond dat ik te weinig kennis en discipline had op sportgebied om zelf aan de slag te gaan in de sportschool, ook zeker gezien mijn gekneusde stuitje. Groepslessen volgen is ook niet echt iets voor mij. Ik word zenuwachtig van sporten in groepen, of zo. Daarnaast had ik een gekneusd stuitje wat sporten bemoeilijkte. Ik had behoefte aan begeleiding van iemand die er verstand van heeft. Ik googelde op personal training. Ik vond een fijne sportschool waar ze alleen personal training en small group training geven. Ik stuurde impulsief een mailtje met mijn vragen en situatie. Een dag later werd ik gebeld door een trainer en een paar dagen was mijn eerste proefles.

Ik zal je eerlijk zeggen, enthousiast werd ik er niet van. Ik blijf een hekel hebben aan sporten. Maar na de proefles wist ik wel: Als ik ooit ga sporten, dan is het alleen op deze manier. Één op één met een gezellige (vrouwelijke) personal trainer met oefeningen op maat. Iemand die me pusht en die me vertelt wat ik moet doen. Iemand die de oefeningen en de opbouw ervan voor me uitstippelt. En het bevalt ontzettend. Voor zover sporten me kan bevallen dan. Ik betaal €119 per maand voor één keer sporten in de week. Vreselijk veel geld. Maar… Het is het me waard. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar echt. Worth every penny! Ik voel me fitter dan dat ik in jaren geweest ben. M’n zwangerschapskilo’s zijn er bijna allemaal af, ik ben veel sterker geworden en mijn conditie gaat vooruit.

En… het motiveert me zelfs om af en toe een tweede keer in de week te gaan sporten! Dan loop ik 2 kilometer hard (je moet ergens beginnen toch?) om vervolgens thuis 5 minuten touwtje te springen en een serie sit-ups en push-ups te doen.

Ondanks dat ik iedere week vanaf donderdag er alweer tegen op zie dat ik zaterdag weer moet sporten ben ik erachter gekomen dat sporten misschien inderdaad toch iets (met de nadruk op ‘iets’) leuks kan hebben. Het geeft een kick als je een oefening langer/beter kunt volhouden of als je een niveau omhoog gaat. Je fit voelen is fijn. En resultaat zien is nog veel leuker.

Ik zal nooit een liefhebber van sporten worden, maar voorlopig ga ik zeker weten door met sporten. Ik ben zo blij dat ik de stap genomen heb!

Sport jij? Zo ja, wat doe je? En ben je een liefhebber of een hater?

57 reacties

Ann -

Sporten…. gruwel. Fietsen, lopen en wandelen zijn zo saai. Zwemmen is leuk maar ik toon me niet in badpak aan onbekenden hoor 😀. Bovendien heb ik last van hyperlaxe gewrichten waardoor alles sneller pijn doet. Soms probeer ik te beginnen maar al die juich-berichten op sociale media zijn de grootste demotivatie ever. Genre “de 10km gehaald!” Dan kan ik niét blij zijn met mijn eigen 10…meter en geef ik het weer op. Al die fitgirls doen me alleen maar dieper in mijn hol kruipen. Want dat haal ik nooit!

Floor Daasvand -

Ik heb van mijn 9e tot en met mijn 14e op turnen gezeten en vervolgens jarenlang gedanst, waar ik ook wedstrijden mee deed. Helaas was het voor mij lastig toen ik eenmaal op stage moest en ik daarnaast ook nog cvs heb, dus ben ik in 2014 gestopt met dansen. Nu ben ik sinds 3 maanden bezig met fitness bij dezelfde sportschool waar ik ook mijn danstrainingen had. Ze herkenden me nog van 2 jaar geleden haha! Ik ga daar nu 2x per week heen en probeer voor de rest zoveel mogelijk in beweging te blijven door regelmatig te wandelen en zo.

Catharina -

Wat fijn om te horen dat je het wat leuker vindt. Ik begrijp het verhaal over ov-jaarkaart echt helemaal. Ik zit ook in dezelfde positie om dit moment, ik neem steeds vaker de bus i.p.v. fietsen of een kort stuk wandelen. Ik merk dit helaas ook aan mijn lichaam, ik voel me steeds ‘zwakker’ worden, daarom ben ik nu langzamerhand aan het bouwen en weer te gaan hardlopen zoals een paar jaar geleden. (:

wendy -

Ik sport 3x per week. 2x fitniss en 1x een groepsles. Ik vind het wel leuk al doe ik fitniss gewoon omdat het goed voor me is.

Bibi -

Ik haaatte sport vroeger. Ik moest altijd huilen bij de zwemles en gym op school vond ik echt een ramp. Ik had daar nooit zin in. Ik heb altijd wel beweging gedaan totdat ik 16 was en musicalles kreeg. Vrij weinig beweging had ik toen. Ik heb wel een snelle stofwisseling dus ik kwam niet echt aan. Totdat ik naar het HBO ging en feestjes bijna iedere week voorbij kwamen. Ook door de rare schooltijden eet je ook echt allemaal door elkaar. Dus sinds 3 kwart jaar sport ik nu in de sportschool, ik heb gewoon in een keer een omslag gemaakt. Ik ben me erin gaan verdiepen en op die manier maak je het leuker omdat je weet waarvoor je het doet, en wat er precies allemaal kan veranderen! Leuk artikel Willemijn 😀

Beau -

Ook altijd een verschrikkelijke hekel aan sporten gehad. Ballet, badminton, voetbal, tennis, judo.. ik heb het allemaal geprobeerd maar niet lang volgehouden. Tot mijn ex me eens meesleurde naar de fitness en ik langzaam (beetje gedwongen haha) steeds iets sterker werd. Ondertussen krijg ik echt een kick van het sterker worden en het feit dat ik ein-de-lijk na jaren alleen maar dromen en zeuren spieren goed begin te zien. Ik vind het serieus gewoon leuk. Halleluja!

Martine -

Dit is leuk om te lezen. Hier ook een sporthater.
Ik heb zelfs een keer mijn been gebroken tijdens de gymles omdat ik niet op de juist manier van de kast af was gesprongen.
Nou, toen was ik er echt helemaal klaar mee.
Mijn ouders waren wel heel verantwoord bezig en hebben mij naar allerlei sporten gestuurd; ballet, korfbal, basketbal, zwemmen etc etc.
Maar iedere keer haakte ik af.
Ook ik heb een enorme hekel aan die groepssporten.
Dus nu doe ik niets :-(.
Ook niet de beste oplossing maar toch…..
Ik heb een paar jaar yoga gedaan maar door omstandigheden ben ik daar mee gestopt (zou ik eigenlijk weer op moeten pakken).
En ik fiets wel aangezien wij maar 1 auto hebben.
Maar daar houdt het op.
Ik zie wel of ik ooit nog voldoende motivatie krijg…..

Maura -

Praat me er niet van! Heb jaren lang gesport toen ik jong was. En toen ik studeerde, fietste ik veel voor mijn werk. Tot het laatste jaar scriptie. Toen kon ik het werk er niet meer bij doen maar kwamen de kilo’s er wel bij. Eigenlijk nooit meer iets gevonden dat ik echt leuk vond op hooguit een paar keer de 4 mijl lopen na. En nu zit ik weer op zo’n dood spoor… Maar is er hoop aan de horizon: ik heb vandaag een yogamat gekocht zodat ik thuis iets comfortabeler bezig kan gaan. En zo’n springtouw is ook nog wel een idee. Aangezien ik mezelf weer voor de 4 mijl heb ingeschreven, moet ik wel iets gaan doen…! Ik hoop dat ik het net als jij steeds een beetje leuker ga vinden!

Patricia -

Ik moet altijd lachen om die ‘geen zin om te sporten’ berichten van jou. Ik herken er helemaal niks in, ik vind sporten heerlijk!
Als kind begonnen met klassiek ballet, toen jazzballet erbij en dat doe ik nu tig jaar later nog steeds met een leuke groep vriendinnen. Daarnaast steps en oefeningen voor de conditie, heb ik tennisles, speel vrij tennis en competitie in voor en najaar. Buiten sporten vind ik ook erg fijn. Ik zou er nog wel iets bij willen doen maar dat wordt een beetje te gek.

Noa -

Ik heb geen hekel aan sporten, maar ik heb gewoon zo weinig conditie dat ik gewoon niet durf om naar buiten te gaan om eens een rondje te gaan hardlopen, gewoon omdat ik het hardlopen/joggen niet eens 10 minuten aan een stuk kan volhouden. Zelfs een video van blogilates volgen gaat gewoon niet zonder pauzes om de 30 seconden. Ik wil eigenlijk gewoon een garage hebben zonder ramen en een loopband / elliptical (heet dat ding zo?)zodat ik lekker op mn gemakje kan oefenen zonder dat iemand het ziet.

Fleur -

Hoi Noa, ik herken dit wel, wilde ook graag starten met hardlopen maar durfde nauwelijks de weg op. Uiteindelijk met evy starts to run begonnen en sindsdien loop ik. Dat is goed te doen qua opbouw. En vergeet niet dat als mensen je zien wandelen langs de weg ze niet weten of je net een uur hebt gerend en nu aan het uitlopen bent of dat je pas minuut hebt gelopen!

Tamara -

Goed dat je het sporten nu wel blijft doen! Je man rent toch ook? Nooit aangestoken door hem om ook te gaan rennen? Ik had ook een pleuris hekel aan gym op de middelbare school, heb nooit op een sport gezeten omdat ik alles stom vond (alleen zwemles dan, als dat telt ;)) en toen trof ik mijn man, die sport ‘verlaafd’ is. Ben jaren geleden een keer mee gaan hardlopen (hobbelen zoals hij het toen zei haha sloeg nergens op maar goed) en ik rende scheldend en jankend achter hem aan dat ik het NOOIT meer ging doen. Maar ik bleef het toch doen en op den duur begon ik het leuk te vinden, vooral de vooruitgang die je merkt. Nu ren ik gemiddeld 3 keer in de week hard en vaak zo’n 5 – 8 km. Als ik twee weken niet ren, mis ik het. Ook doe ik pilates daarnaast, lekker thuis voor de laptop. Groepslessen zijn ook niks voor mij. Als je jaren geleden had gezegd dat ik sporten zo leuk zou gaan vinden, had ik je vierkant uitgelachen. Maar je kan dus toch veranderen ;)…

Danique Krol -

Ik herken me echt enorm in de afkeer, telkens probeer ik te beginnen en dan houd ik het een paar weken vol, maar als ik eenmaal niet ben geweest lukt het me ook niet om weer opnieuw te beginnen. Ik zou het zo graag willen, maar het ontbreekt me echt aan motivatie helaas..

Allissa -

Hier een liefhebber van sporten. Als kind al flink aan het zwemmen, toen kwam Badminton en tussendoor ook nog streetdance en fitness gedaan. Ondertussen is het nog altijd 3x in de week fitnessen en 1x per week badmintonnen. Sporten vind ik absoluut niet erg (de meesten dan)

Rowan -

Ik ben een echte sportliefhebber. Zolang ik me kan herinneren sport ik iedere week braaf en sinds een jaar minimaal 3 keer in de week. Zo’n cliché type dat moet sporten omdat ik anders niet normaal kan functioneren zonder overal rond te stuiteren en op alles zit te tikken ed. Geef me iets om te sporten en ik ben weer een paar uurtjes zoet 😉

Mare -

@Willemijn: Volgens mij heb je een allergie voor saaiheid! Ik denk dat jij dansen/kunstschaatsen/kunstzwemmen waarbij je ook cognitief behoorlijk wordt uitgedaagd (al die figuren goed onthouden) veel leuker gaat vinden.
Wat was voor jou de reden om te stoppen met turnen? Toch geen ernstig ongeluk gehad hoop ik, want dat hoor je vaak van mensen die zijn gestopt/moesten stoppen.

Heleen -

ik ben echt een liefhebber van sport!
ben lid van 3 verenigingen: de zwemclub, schaatsclub en skeelervereniging.
zwemmen doe ik 1x in de week. bij de schaatsclub is het in de zomer 1x id week fietsen, 1x droogtraining en 1x skeeleren. helaas kan ik de skeelertraining niet iedere week doen ivm werk :(
daarnaast ga ik ook nog zelf fietsen als het weer goed is en ik er tijd voor heb :)
in de winter doe ik altijd 2x id week schaatstraining en ik ben van plan om voor komend seizoen er een 25 rittenkaart bij te kopen zodat ik ook nog voor mezelf kan trainen 😉 ik doe ook mee aan schaatswedstrijden en nog steeds zie ik daar verbetering in wat heel erg fijn is 😀
het skeeleren bij de skeelervereniging gaat er dit seizoen niet echt van komen helaas, omdat het tegelijk valt met de droogtraining dit jaar, dus dat is wel jammer..
zwemmen doe ik 1x in de week: in de zomer in het buitenbad in mijn woonplaats en in de winter gaan we naar een binnenbad. ook met zwemmen doe ik aan wedstrijden.

zoals je wel gelezen hebt doe ik regelmatig aan sport en ik vind het fantastisch! kijk elke keer weer uit naar de trainingen (op een enkele keer na ;p) en als je merkt dat het beter gaat dan motiveert dat enorm. het meeste plezier beleef ik aan het schaatsen; daar steek ik veel tijd in om daarin beter te worden.
ik doe niet alleen zelf aan sport, maar ik vind het ook heel erg leuk om naar te kijken. niet alleen op tv: ik ga ook regelmatig bij wedstrijden kijken. naar Thialf ga ik elk winterseizoen wel een paar keer en skeelerwedstrijden bezoek ik ook nog wel eens. het vaakste ga ik naar de voetbal: ben inmiddels een trouwe supporter van PEC Zwolle; bijna alle thuis en uitwedstrijden ben ik aanwezig en ook de oefenwedstrijden bezoek ik 😀

Tamara -

Mag ik vragen waar je in Groningen sport met je personal trainer? Ik ben ook al een tijdje op zoek naar iemand die mij begeleiding kan geven bij het sporten, maar heb nog niet een geschikte plek in Groningen gevonden waar dit mogelijk is.

Willemijn -

Bij Anna de Kok :)

Marilyn -

Heey Willemijn.
Zelf ben ik nog net 11 en ik hou van deze blog!
Misschien ben ik een stuk jonger dan de rest maar dat maakt me niks uit.
Mijn moeder heeft geen auto dus ik moet altijd fietsen.
Met regen, zonneschijn enz..
Naar school moet ik ong 2KM fietsen.
Valt gelukkig mee.
Maar zelf het ik wel aan sporten gedaan.
Natuurlijk aan zwemles.
Maar ik heb ook 5 jaar op een dansschool gezeten.
Toen ben ik gestopt en kwam ik bij een andere dansschool waar ik nu zit!
Xx

Kim -

Goed bezig Willemijn! Ik ben redelijk gelijk met jouw bevallen en heb ook striae overgehouden aan de zwangerschap. Jij al een goede tip om het te verminderen?

Willemijn -

Helaas niet :(

Mariska -

Leuk om te lezen dit artikel! Ik haat sporten nog steeds, volgens mij vooral omdat ik verkeerd adem en o ja ik heb een hekel aan mensen en muziek om mij heen (sportschool). Bij 1 sportschool heb ik het gepresteerd vier keer lid te worden en weer te stoppen. Conclusie ik haat fitness, haha. Het enige wat ik leuk vind is squash, best zwaar trouwens. Ik vind het heel stom van mezelf dat ik mezelf niet kan activeren om te sporten. Personal training zou wat kunnen zijn, maar ik heb horrorvoorstellingen dat ik binnen 5 minuten kotsend in de hoek lig, want ze pushen je altijd zo lijkt me. Ik probeer wel veel te wandelen, heb een Jawbone Up. Zelfs nu ik vijf kilo te zwaar ben, ga ik nog niet sporten. Reden: mij is verteld dat afvallen 70 procent voeding is en 3o procent sporten. Dus je snapt vast wel waar ik voor gekozen heb. Gelijk een slowjuicer aangeschaft. Zucht, waarom wil ik nu niet sporten.

laura -

omdat je gewoon geen sporter bent. klaar. niet iedereen is dat. niet iedereen vind het leuk. en niemand is het zelfde, maar wel alles is goed!

Mariska -

😊

Cindy -

Sinds afgelopen donderdag, de dag dat mijn zoon 8 weken oud was, ben ik weer begonnen met sport. T/m week 38 van mijn zwangerschap sportte ik 1x per week zwanger work out en deed ik aan zwangerschapsyoga. Nu weer yoga en back in shape (cardio/kracht) via Mom in Balance. Heerlijk!

Mimi -

Ah leuk, op dit artikel zat ik te wachten. Super dat je hebt doorgezet! Herken de hekel aan gym en het niet kunnen vinden van een leuke sport. Ik vind fietsen en wandelen wel fijn maar wilde graag wat meer omdat ik toch wat ouder wordt en fit wil blijven. Paar jaar geleden ben ik aan yoga gaan doen en dat beviel me prima. Sinds kort sport ik met vriendinnen in de sportschool, vooral krachttraining. Voel me nog een newbie. Het is ontzettend leuk en handig als je elkaar kan aanmoedigen en daarna nog even samen een ontbijtje of drankje doet. Heb je ook nog aanpassingen in je eetgewoontes gedaan of was dat al goed?

Jamaila -

Wat grappig ik heb ook op turner gezeten, dat was ook mijn enige en laatste sport haha. Ik houd er helemaal niet van, maar om de kilo’s eraf te kunnen krijgen moet ik van mezelf wel hoor!

Marjan -

Hoi Willemijn!
Mijn ouders hebben nooit een auto gehad dus we deden alles op de fiets, dus regende het uit school en belden klasgenoten hun ouders, jammer, mn moeder kon een regenjas brengen maar fietsen moest ik toch! Verder moesten we minimaal 1x per week sporten, meer mocht als je dat wilde. Maar een sport verveelde me snel dus ik heb vanalles gedaan, tussen de 1 en 4 jaar aan een stuk. Jazzballet, volleybal, atletiek, zelf hardlopen, skaten, thai-bo, zwemmen met studievrienden, judo en momenteel hiphop en yoga. Ik werd nooit dikker als ik niet sporten maar tegenwoordig wel! Beginnen is altijd moeilijk, dus ik wil juist wel in een groep, dan wordt ik door de rest gestimuleerd!

Janneke -

Wat leuk dat dit artikel toch nog gekomen is! Had ik niet verwacht. Ik heb eigenlijk hetzelfde. Ik zat van mn 6de tot mn 16de op wedstrijd zwemmen en dat was het enige waar ik ooit goed in was :P. Aan schoolgym had ik ook een vreselijke hekel. Nu ik op kamers woon ren ik soms een rondje met wat mensen van mn studentenvereniging. Maar meer ook niet 😛

Janneke -

Dit brengt me wel op een idee voor een nieuwe video. Een sportblunder video van lezeressen en dat jullie dat vertellen. Of insturen via snapchat. Dat wordt vast heel grappig :)

Kelly -

Ik wil binnenkort beginnen aan thuis sporten, voorheen danste ik veel maar dat hielp nooit met afvallen

Ellen -

Ik heb altijd gesport. Op de basisschool n middelbare school was het dansen (dansmarieke en majorette) en op het hbo was ik het zat. Ik heb toen een half jaar/jaar niks gedaan, maar daar werd ik niet vrolijk van. Ik kwam aan en had een slechte conditie. Toen ben ik gaan fitnessen in een kleine sportschool. Eerst groepslessen daarna losse apparaten. Daarna ben ik gewisseld van sportschool n heb ik een krachttraining schema van internet geplukt maar dat was niet mijn ding. Kayla Itsines heb ik ook nog gedaan, maar ook dat was niet helemaal mijn ding. Sinds januari heb ik nu een online coach (team droog) die een sportschema maakt en mij macro’s geeft en samen bekijkt wat mijn doelen zijn. Sporten vind ik echt weer heel leuk en in combinatie met alles eten binnen de macro’s zijn mijn lijf er zelfs beter uit dan toen ik veel danste. Ook pak ik af en toe de wielrenfiets samen met mijn vriend. Meestal sport ik met een vriendin. Een stuk gezelliger en je hebt de motivatie om te gaan. Daarnaast het beeld in de spiegel zorgt er ook voor dat in plezier blijf houden.

Kirsty -

Vroeger heb ik net als jou wel verschillende sporten gedaan als kind en eigenlijk vond ik het ook altijd wel leuk, maar sinds ik uit huis ben gegaan heb ik jaren niet gesport haha. Het leek ook niet nodig, omdat mijn figuur zonder sporten ook goed is. Totdat ik een paar maand terug het toch wel echt tijd vond (mijn conditie was superslecht) en sindsdien doe ik Blogilates en het gekke is; ik vind het nu nog heel leuk ook nog! Nu sport ik zo’n vier keer per week en ik vind het echt heel fijn. Het is ook heel motiverend als je merkt dat je sterker wordt.

Sabine -

Ik vind het goed dat je het, ondanks dat je het zo haat, het toch doet hoor! En ik ken het ding met een personal trainer, ik vind dat ook zó fijn! Niemand anders in de buurt of om je aan op te trekken of juist neer te halen, gewoon me, myself and I. Ik sport zelf vier keer per week en ben één van de weinigen die dood ongelukkig word als ze het niet doet. Twee van de vier keer train ik met een personal trainer en dan nog twee keer CrossFit. Mijn lijf gaat zeer doen als ik niet train, krijg een kort lontje… Voor mij zijn die 4 uur sporten de enige uurtjes in de week dat ik mijn hoofd helemaal leeg kan maken. Grappig dat dit per persoon zo verschilt he!

Michelle -

Wat goed dat je nu iets hebt gevonden wat toch voor je werkt, ondanks dat je er zo’n hekel aan hebt. Ik heb mijn hele leven lang fanatiek gevoetbald. Dat was echt mijn ding. Tot mijn relatie serieus werd. Hij voetbalde op hoog niveau en ik moest precies trainen op die ene avond die hij vrij had. Toen ben ik gestopt en gaan fitnessen, vooral krachttraining. Eerst 6 keer in de week, later een keer of 3, 4. Tijdens mijn zwangerschap heb ik hélemaal niks gedaan, maar nu 2,5e week na mijn bevalling kan ik niet wachten om weer te beginnen. Niet om de kilo’s, die zijn er allemaal al af, maar wel om weer wat strakker te worden.

Shirley -

Sporten zal zeker nooit mijn hobby worden. Maar als ik eenmaal in de sportschool ben en bezig ben, dan voelt het prima en ben ik toch weer blij dat ik er ben, haha.

Andrea -

Oooh, inderdaad. Sporten is verschrikkelijk. Toch ben ik een tijdje geleden begonnen met hardlopen. Niet om af te vallen, maar om mijn hoofd leeg te maken. Ik moet zeggen dat het stiekem toch ook wel iets fijns heeft… Vooral als ik klaar ben en mijn hoofd weer leeg is. Dat dan weer wel! 😉

Saartje -

Ik hou ook totaal niet van de meeste sporten, en een deel mag/kan ik ivm gezondheid niet doen. Je zult mij nog niet dood bij de sportschool of een teamsport vinden. Hardlopen lijkt me ook 10x niks. Ik doe liever een sport waar ik volledig mijn eigen ding kan doen. Paardrijden, wielrennen(dit mag ik helaas niet), pilates en skeeleren vind ik wél heel leuk.

Curly Creative -

Wat grappig die hekel aan gym herken ik enorm goed.. Vreselijk vond ik het en ik werd ook altijd als laatste gekozen. Momenteel doe ik aan pilates wat ik echt fijn vind. Afhankelijk van mijn nieuwe baan die ik straks heb misschien nog een andere groepsles erbij pakken..

xx

Desi -

Wat goed dat je bent begonnen! Ik vond sporten vroeger echt vreselijk, maar hoe vaker je het doet, hoe leuker het wordt. Zeg dus nooit dat je nooit leuk gaat vinden, want dat kan echt veranderen. Ik sport inmiddels 4 keer per week en ik vind het zelfs jammer als ik een dag niet hoef te sporten.

Nicky -

Sporten op zich doe ik ook niet zo graag. Ik ben nog nooit in een sportschool geweest. Wel hou ik ervan om eens te wandelen of te fietsen, maar meestal zit daar dan een terrasje in verborgen, en daar gaat het effect van het actief zijn. Ook in de moestuin werk ik graag, wat toch inspannend is. Verder heb ik geen zittend werk, dus ik kom wel aan voldoende beweging, denk ik.

Catharine -

Sporten is voor mij een medicijn! Ik heb een depressie en door te sporten kan ik zo veel van me afzetten en overwinnen. Als je me dit een jaar geleden had gezegd, had ik je echt uitgelachen. Ik haatte sporten net zo erg als jij Willemijn. Maar nu ga ik 12 kilometer Mudasters lopen 🙈

Leonie -

Sporten, ik vind het best leuk om te doen en het gevoel wat ik achteraf heb is heerlijk, maar toch heb ik altijd wel een smoes om me niet in te schrijven bij de sportschool. En toen ik wel was ingeschreven kwam ik ook amper, want er was altijd wel iets waarom ik niet zou hoeven gaan. Toch maar ergens de motivatie weer vandaan vissen, want ik wil toch wel wat meer conditie hebben.

Anouk -

Ik heb sinds mijn 6e aan volleybal gedaan (ik ben nu 17) maar volgend jaar ga ik daarmee stoppen omdat studie en een teamsport me lastig combineren lijkt. Nu nog bedenken wat voor sport ik volgend jaar wil gaan doen, want ik vind sporten wel heel fijn!

Lindsey Beljaars -

Supergoed bezig! Ik ben de laatste tijd fanatiek aan het bootcampen. Kijk er altijd tegenop maar als ik geweest ben voelt het toch wel lekker!

Caro -

Ik heb ook nachtmerries van gym op school of sporten in een groep.
Nu heb ik eindelijk iets gevonden dat ik echt leuk vind, namelijk hardlopen en wandelen. Daarnaast fiets ik ook iedere dag nog 25 km.
Ik word zelfs onrustig als ik een dag niet kan bewegen… Die dagen komen ook niet zo vaak voor;)

Audrey -

Ik haat sport ook echt! Ik heb vroeger gezwommen (reddingszwemmen ipv wedstrijdzwemmen, want dat vond ik saai, en ik was er te traag voor).

Tijdens mijn studie kon ik via de uni heel goedkoop sporten en deed ik regelmatig kickfit. Body combat is meer dansend vechtsport-bewegingen doen, maar bij kickfit mocht je echt tegen zo’n kickbag schoppen en slaan. Dus daar beleefde ik wel lol aan.

Nu doe ik helemaal niets meer, alleen flink wandelen met de honden, en bij agility moet ik ook aardig rennen. Daarbij is mijn hond de motiverende factor, en ik vind het strategische erbij ook leuk.

Ik fiets trouwens ook bijna nooit. Dan wandel ik liever, en verder grijp ik ook vaak naar de auto. Jij bent wel echt goed bezig zo!

Margot -

Wat ben je goed bezig! Ik heb van jongs af aan veel gedanst en ook een paar jaar paardgereden. Daarnaast doe ik al jaren aan fitness en dat is nu ook even het enige wat ik doe. (Dat vind ik heel saai, maar het moet maar he.)

Linda -

Ik bewonder je doorzettingsvermogen. Ik heb niet eens een kind gebaard en je bent veel beter in shape dan ik. Maar ik zie ook altijd in je diary dat je best gezond eet. Ik heb dezelfde gevoelens naar sport toe, ik doe het zo af en toe, omdat ik gezond en slank wil zijn of worden, maar pff. Toevallig pas geïnformeerd bij basic fit naar een personal trainer, maar daar betaal je 55 euro per les!! Dat is het dubbele van wat jij betaald als ik zo reken.. Heb het dus ook niet gedaan, dat is echt teveel geld voor mij om te missen

Kirsten -

Ik had vroeger een hekel aan gym, maar mijn liefde voor paardrijden was altijd al aanwezig waardoor ik minimaal 1 uur per week in het zadel zat vanaf mijn zesde. Maar gym vond ik verschrikkelijk, was iets mollig en voelde me niet fijn en had een slechte conditie.. Ik heb vroeger streetdance en hiphop gedaan en heb ook een paar jaar gehockeyd. Het paardrijden is altijd nog gebleven en dat doe ik nog best fanatiek ook. Daarnaast loop ik soms hard en train ik nu 3x per week in de sportschool. Ik vind krachttraining enorm leuk om te doen, maar soms wel lastig. Weet vaak niet wat ik moet doen, dus zo’n twee maanden geleden contact gehad met een soort Personal Trainer, die berekent hoeveel ik mag eten op een dag, mijn trainingsschema’s maakt en soms ook extra PT geeft. Heerlijk vind ik het! Zometeen heb ik weer PT, zin in!

Eva -

Ik doe aan yoga en dat vind ik zo fijn. Poweryoga dus dat is echt pittig! Dat doe ik een keer per week. Ik zou vaker willen maar dat is nog best lastig met gezin, blog en werk. Dus voorlopig houd ik het hierbij. Ik had net als jij geen zin om te sporten maar nu heb ik eindelijk iets gevonden wat ik echt leuk vind!

MARIJKE -

Ik heb ook een hekel aan sporten haha. Het zou wel goed voor mij zijn maar ik fiets aardig veel. Wel heel veel geld zeg voor 4x sporten. Kan mij voorstellen dat het extra motiverend is omdat een lesje al snel 25 euro kost haha. super dat je iets hebt gevonden wat bij je past!

Fleur -

Ha Willemijn, jammer dat je nog geen sport hebt gevonden waar je echt enthousiast van wordt. Je zegt dat je niet van sporten in een groep houdt, is dat vanwege de soort lessen die ze vaak geven in groepsverband? Of omdat je onzeker wordt van de rest? Ik zou me kunnen voorstellen dat als je nu weer fitter bent door de PT je een keer small group training probeerd? Ik doe aan crossfit, daar doen we veel oefeningen die personal trainers ook gebruiken en ik vind juist de groepssfeer het leukste aan deze sport. Sommige zijn super ervaren, anderen net begonnen maar je helpt elkaar en bent gewoon blij als de ander een PR heeft ook al kon je dat zelf misschien maanden geleden al. Een beetje groepsdruk helpt me ook vaak om niet gelijk op te geven als ik het zwaar heb, in mijn eentje doe ik dat veel sneller en nu wil je toch niet onderdoen voor de rest. Inmiddels ga ik 2-3x per week en als ik week oversla word ik ook echt chagrijnig omdat ik het nodig heb om even alles te geven bij het sporten. Hoop dat je dat gevoel ook ooit mag ervaren, dat je echt een sport vindt waar je met plezier heen gaat!

marije -

Vroeger was ik een sportieveling ten top en deed ik niets liever. Toen ik ouder werd kwam het op de achtergrond en werd het lastiger om op te pakken. Het laatste half jaar ben ik weer wat fanatieker aan het trainen en merk weer waarom ik het zo fijn vond. Ik train in groepsverband op de bellicon, een mini trampoline en dat is echt heerlijk.

Dita -

Ik moet nog 1 a 2 kg voor ik weer op mn oude gewicht van voor de zwangerschap zit. Sporten vind ik ook helemaal niets! Gelukkig beweeg ik veel op mijn werk, ik loop de hele dag. Fiets vaak naar het werk en ben veel buiten. Maar fanatiek sporten zou ik ook echt wel moeten doen eigenlijk.

Charile -

Ik zou wel graag willen sporten, gewoon om wat kilo’s te verliezen. Maar zoals jij; vanuit jongs af aan heb ik er een hekel aan. Vooral gym op school; nachtmerries hihi

Reageer ook