Favoriete schoonmaakmiddelen

Vorig jaar december schreef ik al over 5 van mijn favoriete schoonmaakmiddelen. Vandaag is het tijd voor deel twee. Want de huisvrouw in mijn wordt zo blij van een aantal schoonmaakmiddelen die ik onlangs ontdekt heb!

Marcel’s Green Soap

De producten van Marcel’s Green Soap ontdekte ik een paar maanden terug bij De Tuinen en sinds dien ben ik hooked! Dit merk maakt natuurlijke schoonmaakmiddelen en staat voor 3 dingen:

  • Heerlijke geuren
  • Maakt goed schoon
  • 100% natuurlijk*

Het idee achter het merk is dat de producten het milieu zo min mogelijk belasten en geweldige geuren moeten hebben die niet ‘standaard’ zijn. En dat klopt. Ik heb nog nooit zulke bijzondere geuren voor schoonmaakproducten geroken. Je zou er bijna een geurkaars van willen hebben! Het merk brengt vier producten uit: afwasmiddel, allesreiniger spray, allesreiniger en handzeep. Alle vier ecologisch.

* Marcel’s Green Soap is 99% biologisch afbreekbaar. Dat wil zeggen dat 99% van de formule binnen 28 dagen is afgebroken in water en CO2. Alleen het zout dat er in de formulering zit is niet af te breken in deze 2 stoffen. In alle producten van Marcel’s Green Soap zit biologische olie. Dit zijn etherische olieen die op biologische wijze verbouwd zijn. Dit om het product nog lekkerder te laten ruiken!

Nu ben ik niet zo’n braaf groen meisje, maar toch vind ik het wel een fijn idee. Het is een win win situatie, ik de lekkere geur en het milieu iets minder belasting. Ideaal!

Heb ben zelf vooral fan van de geurlijn Lavendel & Kruidnagel maar ben ik ook heel benieuwd naar Patchouli & Cranberry. Echt, ga het eens proberen. Ik ben huge fan!

WC Eend Extra Parfum Lime Fresh

De wc schoonmaken vind ik echt een rotklus, maar het is altijd wel heel fijn als het weer gedaan is. Ik kan dan ook heel vrolijk worden van een frisse wc. De ‘Extra Parfum’ in WC Eend Extra Parfum is zéker van toepassing en ik ben er dol op. Het toilet ruikt heerlijk fris na afloop van een schrobbeurt met dit goedje en ik heb het idee dat het ook langer blijft hangen dan met de toiletreinigers die ik voorheen gebruikte. Ik kocht eigenlijk altijd B-merken als toiletreiniger, maar je merk toch wel verschil! En het is gelukkig vaak in de aanbieding, dat scheelt!

Dweil van de Action

Ik heb zo’n langwerpige Leifheit dweil. Al jaren. Ideaal systeem en vele malen hygiënischer dan zo’n dweil met slierten, want deze dweilen kun je er af halen en op 60 of 90 graden wassen. (Ook nog eens beter voor het milieu!) De dweilen die ik tot nu toe gebruikte waren ook van Leifheit maar ik vond dat ik aan 2 toch wat te weinig had. Toen ik bij de Action een soortgelijke dweil vond voor slechts een paar euro besloot ik het eens een kans te geven. Sinds dien heb ik er nog 2 bij gekocht. Ze zijn super fijn! Ze nemen lekker veel water op waardoor je goed nat kunt dweilen. Fijn voor vieze vloeren zoals die van ons, met al die hondenpootjes (ik dweil minimaal 2 keer per week dankzij Saar). Aan de andere kant dweilt ‘ie ook weer niet té nat waardoor je er weer met een droge dweil overheen zou moeten. Action dweilen zijn approved door de dweilkoningin Yours Truly.

En voor zo ver weer een lekker praatje over schoonmaakmiddelen. Tell me, hebben jullie nog fijne ontdekkingen gedaan onlangs?

P.S. In verband met onze vakantie komt het 2Keep a Diary later deze week en in een iets andere vorm! :)

19 reacties

Herma -

Ik maak veel schoon met schoonmaakazijn. Goedkoop, het ruikt niet zo lekker. Ik koop dweilen en doekjes allemaal bij de Action. Als ze niet meer schoon te krijgen zijn gebruik ik ze bij de autowasstraat om de auto na te drogen. Daarna lekker in de prullenbak of voor noodsituaties in de kofferbak.

Fabienne -

(schoonmaak)azijn…. Echt overal voor te gebruiken! Zijn ook op YouTube heel veel filmpjes te vinden waar je het allemaal voor kunt gebruiken. En wat ook fijn is… Het kost bijna niets!

Margriet -

Schoonmaakmiddelen van Sodosan of Ecover: goed en fijn! Ook wel duur maar je hebt weinig nodig (vind ik), dus dan is het de prijs wel waard.
De middelen die jij noemt lijken mij ook fijn, vooral die eerste van de Tuinen. Die ken ik nog niet. De WC eend die jij noemt is ook mijn favoriet

Nienke -

Die groene producten zien er goed uit! Ik hou van de vintage verpakking :)
Goed om te weten van die action dweilen, ik zou er wel een reserve kunnen gebruiken !

Monica -

Hoi willemijn, ik wil ook graag een leifheit dweil kopen. Maar vraag me af of ik ook de daarbij behorende uitwringemmer moet nemen. Heb jij die wel en is het het geld waard?

Willemijn -

Ik heb ‘m niet. Met de handen gaat prima! :)

Aukje -

Is de Green Soap ook groene zeep-ish of is ‘t alleen ‘groen’ als in goed voor het milieu? Ziet er wel heel tof uit en de geuren klinken ook goed. My god, enthousiast over een schoonmaakproduct, m’n moeder zal trots zijn haha.

Willemijn -

Nee het is geen ‘echte’ groene zeep zoals we dat in Nederland kennen inderdaad. :)

Jeanet -

Ha, dank! Je hebt me helemaal geinspireerd! Ik wil ze allemaal haha :)!

Anneke -

Past de dweil van Action ook op het Leifheit systeem?
Ik heb deze namelijk ook, heb nu genoeg dweilen, maar wat extra als reserve is altijd handig uiteraard.

Patricia -

Ja die past, doe ik zelf ook!

Selma -

Die schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap had ik ook al eens zien staan, maar ik heb ze nog niet gekocht (ik ga er eens een mailtje achteraan gooien of ze ook veganistisch zijn). De geuren leken me wel interessant! Stiekem vind ik het namelijk best fijn als schoonmaakmiddelen een geur hebben, want dan heb ik echt het idee dat mijn huis opgefrist is als ik klaar ben. Ik gebruik nu de schoonmaakmiddelen van Method. Die zijn te koop bij de Albert Heijn en zijn ook milieuvriendelijk en veganistisch. Ze maken super goed schoon en ruiken ook heel goed!

MARIJKE -

Wat goed dit schoonmaakmiddel. Ik gebruik geen ‘groen’ schoonmaakmiddel. Wel een goed idee!

Michelle -

Wat een goede tip; dat schoonmaakspul van de Tuinen! En die extra parfum WC-eend ook. Zo fijn als het huis lekker ruikt nadat er gepoetst is. Die dweil van de Action gebruiken wij ook en ik vind ‘m hartstikke prima inderdaad.

Curly creative -

Wat een grappig artikel. Toevallig heet mijn vriend Marcel nu ben ok toch wel erg benieuwd hoe ze ruiken hihi… ik gebruik sinds kort de wc reiniging van lidl en die is top. Een wc waarin zware kalksporen zaten is weer mooi wit 😙

X

Mimi -

Dat is ook toevallig. Gisteren dezelfde schoonmaakmiddelen bij Marqt gespot en gekocht. Ben benieuwd!

Lindsey Beljaars -

Hihi altijd handig. Ga zeker een keer kijken bij De Tuinen!

Patricia -

Ik ga zeker kijken bij de Tuinen. Gebruik nu de producten van Ecover en Method, ook erg fijn. Zeker de toiletreiniger van Ecover kan ik je aanraden!

Eva -

Die schoonmaakmiddelen van de tuinen lijken mij super. Ik ga er eens naar kijken!

Reageer ook