Baby’s favorieten van de laatste tijd

Als er iets onderhevig is aan verandering, dan is het je baby in z’n eerste jaar wel. Als ik me nu bedenk hoe het een halfjaar geleden was, kan ik me er al bijna niets meer bij voorstellen. Er is dan ook heel wat veranderd sinds mijn eerste Baby’s Favorieten artikel. Daarom vandaag een nieuwe editie!

Eten

Sinds een maandje heeft Jelle de smaak van het eten een beetje te pakken. En dat is ZO LEUK! Dit geeft weer een heel nieuwe dimensie aan het hebben van een kindje.

‘Mag ik nog een hapje?’

Ik vond het maar ingewikkeld die hapjes. Wat moest ik maken? En hoe? En wanneer? Hoeveel? Ik had allemaal geen idee. Alsof het zo moest zijn plofte bij mij een exemplaar van het boek ‘Mag ik nog een hapje?’ van Francesca van Berk op de mat. En wat een leuk boek is dit! Het gaat over ‘de culinaire opvoeding van je kind’. Super praktisch en leuk om te lezen. Niet zo zeer voor Jelle, haha, maar wel voor mij!

Slabbetjes en shortjes

Een dikke vette musthave nu hij met eten begint. De badstof slabbetjes die Djurre’s oma maakte zijn ideaal. Ze nemen lekker veel op, kunnen heet gewassen worden en kunnen niet verwassen omdat ze wit zijn. Ook het schortje is favoriet! Heel erg handig als ik Jelle een heel stuk eten geef, want dan zit het overal. Maar dus niet op z’n kleren. Yay!

fisher price

Spelen

Spelen is ook iets wat erg veranderd is in de afgelopen maanden. Op z’n buikje rollen is helemaal de bom op dit moment. Ook grijpt en pakt hij een stuk steviger vast. Kiekeboe-spelletjes, ‘praten’ en knuffelen zijn ook veel meer in trek op dit moment.

Fisher Price Boekje

Dit boekje kocht ik voor een tientje, samen met ander super fancy speelgoed wat ik vele malen leuker achtte. Maar wat bleek? Meneer had helemaal geen interesse in al die bombarie! Dit zachte, kleurrijke boekje met rammelende koe is al maanden enorme favoriet! En ook nog eens heel handig vanwege de ring die er aan zit, waarmee je hem vast kunt maken aan een stoeltje bijvoorbeeld.

fisher price

Fisher Price Speelmat

Nog iets van Fisher Price! Voor een samenwerking kreeg ik deze speelmat cadeau. Nou, beste samenwerking EVER wat Jelle betreft want die vindt de mat geweldig! De laatste tijd verveelt hij zich nog wel eens in de box, maar op de mat raakt ‘ie maar niet uitgespeeld. Heel leuk om te zien!

Alles wat rammelt en knispert

En dan niet alleen rammelaars maar ook iets zoals een stukje pastic, stukken papier, met z’n nageltjes over stof. Geef hem een leeg zakje van billendoekjes en hij is tijden zoet!

En verder…

Rompertje als shirt

Deze tip kreeg ik van Bibian van LittleWonderWorld. Eerst dacht ik ‘Wat kaal!’. Maar ik zweer het je, het is ideaal! Eindelijk geen opkruipende shirtjes meer. Want dat vond ik toch zo’n grote ergernis… En het lijkt me daarnaast ook irritant voor zo’n baby. Daarnaast is het ook wat minder warm dan een rompertje én een shirtje. En er zijn ook hele leuke rompertjes te vinden die je als shirtje kunt gebruiken! Polo’s, rompers met een print, kleur of zelfs decoratieknoopjes. Ik ben fan!

dooky

Dooky

Mega musthave voor op de kinderwagen tijdens zonnige dagen! Ziet er een stukje beter uit dan een jas of hydrofiele doek over de kap, is makkelijk te bevestigen en is er in verschillende kleuren en designs. Top ding!

28 reacties

klikkerdeklik_eierstokken -

Leuk artikel! Blijven mijn eierstokken van klikken 😉

Mijn zus heeft ook net een baby gekregen (Klikkerde..klik)
Die zoekt van die rompers. Met korte mouwtjes maar lange broekspijpen. Nergens te vinden!
Bij Primark (in Groningen ) hebben ze ook leuke baby kleding trouwens. Vorige week ook kleding gekocht voor mijn andere neefje (4) en nichtje (bijna 3) en nieuwe baby neefje. En natuurlijk voor mij zelf :p Als je dan gaat betalen is de Primark niet meer zo goedkoop :p

W. -

Hey, wat een leuk artikel, gaat snel he de tijd, zeker met een kindje lijkt hetnog sneller weg te vliegen! heerlijk dat hij al wat mee kan eten:)
Super handig die rompers als shirt! top idee voor mij als kraamverzorgster!! :)
Veel succes met Jelle opvoeden! het is een Gunst <3 ( sorry heb enorme liefde voor al die kleine hummeltjes:)

Willemijn -

Wat een leuk artikel! Ben zelf (nog) geen moeder maar kan echt genieten van je mommy artikelen! Ik heb wel enige ervaring met kinderen (3 jaar in de kinderopvang gewerkt) en vind dit allemaal hele leuke en herkenbare favorieten. Al moet ik wel zeggen dat ik t rompertje als shirt echt 3x niks vind. Practisch is het zeker wel dat geef ik gelijk toe maar ik vind het persoonlijk niet leuk staan. Al zou t voor thuis wel kunnen en bij t kdv/gastouder ook maar met visite of verjaardag oid zou ik toch gewoon een leuk shirtje aan doen :)

Mare -

Leuk om zulke artikelen over de ontwikkeling te lezen, mag van mij wel iedere dag!
Misschien een beetje dom, maar ik ben helemaal vergeten hoe oud Jelle ongeveer is ook al lees ik trouw bijna al jullie artikelen. Zou je dit in de artikelen erbij kunnen zetten?

Michelle -

Zo leuk om te lezen dit! Dat boek gaat hier regelrecht in het online winkelmandje. Ben ik alvast een beetje voorbereid als Morris over een paar maanden met hapjes mag beginnen.

Amelie -

Voor het slapen gebruikten wij de Dooky ook wel maar verder niet, die van ons wilde al heel snel lekker om zich heen kijken en je loopt nooit de hele tijd in de zon….

Anoniem -

Ik vind al die babyblogs zo leuk om te lezen! Haha, ookal ben k nog maar 15! 😄

Lis -

Het wordt mij wat teveel mommy/babyblog. Ik vind dit zo jammer!

Dita -

Leuke favorieten! Een romper als shirt vind ik ook ideaal :)

monique -

Ik vind het broekje met konijntjes echt ontzettend leuk! Waar is hij van?

Hier geen dooky maar gewoon een XL hydrofiel eroverheen, niet echt stylish verantwoord, maar does the job!

monique -

Oh ja.. en nog een andere kleine vraag.. hoe krijg ik een foto bij mijn reactie??

Martine -

Via gravatar.com :)

marie -

De laatste tijd wel heel veel baby artikelen, leuk voor mensen met baby’s, maar ik haak even af.

Denise -

Wat is een ‘romertje’?

Anouk -

Ik denk dat ze een rompertje bedoelt maar dat de p is weggevallen

Myrdeklier -

Zo een baby hemdje met drukknoopjes.

Lobke -

Leuk artikel! Ik denk alleen dat je autocorrect aan stond bij het ‘romertjes’ gedeelte hihi

marijke -

er is een grote waarschuwing uitgegaan over die doekjes over je wagen!

de warmte blijft hierdoor in je wagen en het wordt in een rap tempo veel te heet en te broeierig voor je kindje.

lindanieuws publiceerde dit.

Leah -

Via LINDAnieuws is er terecht aandacht gevraagd voor het ventileren van de kinderwagen tijdens warm weer. Dit omdat ouders soms voor beschutting zorgen door gebruik van een deken!
Waarom is een Dooky wél veilig:
• Dooky is gemaakt van ademend katoen, hierdoor is deze wind- en luchtdoorlatend
• Doordat je Dooky kunt oprollen komt er genoeg ventilatie in de wagen en kun je je kindje goed in de gaten houden
• Door Dooky vast te maken aan de duwstang creëer je een luifel. Ook op deze manier is er genoeg ventilatie (zoals Willemijn hem op de afbeelding heeft vastgeknoopt).

Steeds meer zie je kinderwagen kappen met ingebouwde zonneschermen. Vaak zijn deze kappen gemaakt van een synthetisch materiaal en mogelijk dus niet ademend. Eigenlijk zijn dit mobiele broeikassen. Gebruik áltijd je gezonde verstand en check, in geval van twijfel, regelmatig de temperatuur in de wagen.

Dooky

Charile -

Wat leuk om te zien en lezen :)

Ellen -

Die mat van Fisher Price is erg leuk. Ik vind de Silly Billy slabjes ook super fijn.
Ik werkte nog met een hydrofiele luier over de wagen, werkt ook. Sinds deze week is dochter uit de reuswieg naar het gewone zitje (liggend). Maar daar heb ik nog niet echt een oplossing voor gevonden. De gewone kap is toch handiger als ze neer zitten. Dus daar moet ik nog een creatieve oplossing voor vinden.

Eva -

De babytijd is inmiddels bij ons allang voorbij maar de slabbetjes waren hier ook niet aan te slepen :-)

Elja -

Leuk! Dat boekje is hier ook favoriet al lange tijd bij mijn dochter van 9 maanden.
Qua slabjes nog goede tip bij de zeeman plastic slabjes die je na gebruik met een doekje kan afnemen. Bij de Ikea met mouwen, ook afneembaar, handiger als die ander met badstof in het midden.

Natasja -

Wat gaat dat toch altijd hard! Mijn zus heeft voor mijn neefje ook zo’n schort. Ideaal!! En er zijn meer van dat soort boeken op de markt. Mijn zus is er dol op! Je hoort t, zelf (nog) geen ervaring… 😉

PinkFairy -

Zo’n Dooky is toch alleen voor het slapen in de wagen? De kleine van mij vind het veel te leuk om om zich heen te kijken, dus ik snap die dingen daarom ook niet 😛 Voor de rest hebben we dezelfde favorieten eigenlijk, en dat boekje met rammelende koe is hier ook geliefd, zeker ook om in de mond te stoppen haha!

Elja -

Dooky gebruik ik zelf ook nog wel als het heel hard waait ofzo, of bij klein beetje regen. Best handig!

Heleen Schrijvershof -

Leuk, deze fase. Een tip: je hebt ook van die slabbetjes die van plastic zijn,met een opvangbakje eronder, super makkelijk. Die kun je gewoon afwassen. Je ziet veel van die hele harde, maar er zijn ook fijnere, zachtere.

Milou -

Het is inderdaad bizar hoe snel een baby ontwikkeld! Faas is nog maar 9 weken maar hier ook al zoveel verschil. Leuk om de favorieten te zien die nu bij zijn leeftijd passen! Dat boek ga ik onthouden en Dooky is hier ook groot favoriet :-)

Reageer ook