2Keep a Diary: mei #1

Jongens jongens, wat een prachtig weer afgelopen week. Geweldig, daar kan ik zo vrolijk van worden. Natuurlijk moest er ook weer gewerkt worden na een maand vakantie maar ik deed het rustig aan. Nog even lekker chillen en genieten!

Maandag

Ik was blij dat we deze week rustig konden beginnen, want ik had een logeetje! Dit is Takko, de hond van mijn schoonvader. Een ontzettend ondeugend en druk reutje dus ik had m’n handen vol aan Noa en Takko. Wat een energiebommetjes!

Willemijn zou rond elf uur even langskomen met Jelle om gezellig even te kletsen en ook om me bij te praten over de planning voor komende weken. Voordat ze kwam moest ik nog een aantal dingen doen waaronder stofzuigen.

Snel nog even ontbijten met wat soja yoghurt, kokos en noten onder het genot van een geurkaars. Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends als ik aan het schoonmaken ben een frisse geurkaars aan te steken. Deze kaars heeft de geur van linnen.

Ik liet Takko even uit en Jorrik ging met Noa op stap. Die twee samen uit laten aan de lijn is echt geen doen dus gaan Jor en ik of apart uit of nemen we ze mee naar een losloop veld.

Of even uit laten razen in de tuin werkt ook! Grappig, Takko is twee keer zo klein maar hij is wel de baas!

‘Willemijn, waar blijf je nou?’

Willemijn en ik kletsen de rest van de middag en doen nog wat administratieve dingen. Ik ben weer helemaal voorbereid terwijl Jelle lekker bij me ligt te slapen in de Tula.

We eten ook broodjes kipcorn, dat was weer veel te lang geleden: echt onze guilty pleasure op de maandag. Je moet er wat van maken op zon saaie dag!

Nadat Willemijn weg is, ga ik nog even aan het werk en schrijf wat artikelen. Gelukkig zijn de hondjes moe en liggen ze bij me.

Daarna ga ik met mevrouw en meneer naar het losloop veld. My god, twee van die drukke, dominante honden is hard werken! En Takko doet nogal zijn eigen ding haha, dat ben ik niet gewend!

Dinsdag

Morning! Ik ontbijt weer met soja yoghurt en noten. Ik vind dat zo’n lekkere combinatie: licht en vullend.

Daarna ga ik met de honden naar het bos. Vanwege een kermis was er een omweg dus dat kostte wat meer tijd.

Daar lopen ze hoor, Jut en Jul met een stok in hun bek. Mafkezen. Ik ben zowat de hele middag in het bos met ze geweest en was bekaf toen ik weer thuis was dus ik heb behalve veel wandelen en mijn mail in de gaten houden niet zoveel meer gedaan.

Woensdag

Fris en fruitig ga ik de deur uit met twee honden. Ik laat ze even rennen op een losloop veld. Ja, het is saai: ik weet het haha! Ik ben vooral veel met de honden bezig geweest. En omg, Takko was hier echt ondeugend. Verschrikkelijk.

Hij besloot namelijk voordat we naar huis gingen nog even in een modderpoel te springen en helemaal naar de andere kant van de weg te rennen om de postbode te begroeten. Zucht!

Daarna ga ik naar de supermarkt om lunch te halen. Ik besluit ouderwets wat noodles mee te nemen.

Eenmaal bij Willemijn krul ik haar haren even. Het voelt alsof ik weer helemaal terug ben haha!

We namen onder andere wat video’s op en ik maakte mooie outfitfoto’s van Willemijn. Will vond dat ik daarna ook maar op de foto moest omdat ik een leuke outfit aan had alleen vond ik mijn gympen een klein beetje viezig aan de voorkant. Dus tja, speeksel lost for the time being een hoop op haha!

Na de foto’s wilde ik Willemijns nieuwe fiets van Cortina eens proberen. Ik lachte me rot, want het zag er niet uit. Ik wist gewoon niet hoe ik normaal op die fiets moest stappen met dat kinderzitje voorop haha! Ik ben daarnaast ook echt een tuinkabouter.

Tijdens de lunch eet ik noodles en bekijk ik Willemijns zwangerschapsfotoboek. Wat een mooi boek! Echt heel leuk om terug te kijken en zo grappig dat je helemaal niet in de gaten hebt dat haar buik zo groot is geweest. Ik zag haar natuurlijk bijna iedere dag maar als ik nu de foto’s vergelijk denk ik: ‘Wow, bizar!’

Eenmaal thuis word ik weer vrolijk ontvangen zoals je kunt zien! Blèh!

Ik maak linzenschotel. Normaal drink ik doordeweeks nooit alcohol, maar ik had rode wijn nodig voor het avondeten dus ik maakte het kleine flesje gelijk op. Terwijl het eten nog 20 minuten moet sudderen, maak ik nog even een artikel af.

Etenstijd! Linzenschoten is absoluut niet fotogeniek, maar wel heel erg lekker. Het recept vind je hier!

De rest van de avond staat in het teken van de Dodenherdenking.

Donderdag

Vandaag is het Hemelvaart en werken we niet. Of nou ja, ik bekijk vrijwel altijd wel de reacties en mijn mail. Maar vandaag was het wel een vrije dag.

Ik zet lekker mijn bril op en even geen make-up. Heerlijk vind ik dat, zeker als mijn huid wat gevoelig is zoals vandaag.

Verder weer niet zoveel gedaan, en vooral mijn tijd besteed aan deze twee mopjes.

Vrijdag

Vandaag beloofde een mooie dag te worden en dat was het zeker! Wat een weertje! Ik had met Willemijn afgesproken in de stad omdat we een zakelijke afspraak hadden. Jelle ging ook mee en gedroeg zich voorbeeldig, lekker kereltje!

We zijn niet de enige die genieten van het mooie weer in Groningen, het was behoorlijk druk en alle terrassen zaten vol!

Aan het eind van de dag ben ik weer thuis. Ik trek andere kleren aan en geniet in de tuin van wat fruit. Ik bedenk me dat ik een vrij rustig weekend heb en dat het wel leuk zou zijn als Renate gezellig zou komen logeren. Zo grappig, ze dacht precies hetzelfde en appte me of ze spontaan een weekendje langs zou komen in het hoge noorden. Yes!

Na de hondjes te hebben uit gelaten maakt Jorrik voor ons kip madras. Rond tien uur staat Renate op de stoep.

Zaterdag

Renate zou met me mee gaan kickboksen, dat doe ik iedere zaterdag. Dit keer was het een iets andere les. En wat voor een! Niet normaal joh. Ik heb met 30 graden gewoon zes kilometer buiten gerend met bokshandschoenen aan en om de zoveel meter gebokst. Ik ben nog nooit zo kapot geweest: wat een hel. Ik stond dan ook zwaar te hyperventileren. Achteraf waren we erg trots op ons zelf en toe aan een ijskoude douche.

Na zo’n inspanning was het tijd om ons goed in te smeren en te chillen in de tuin.

Wat een weer zeg, heerlijk! Je kunt me volgen op Snapchat onder de naam ‘martineee10′. Het badpak is van River Island trouwens, daar ben ik superblij mee.

‘s Middags gaan Renate en ik even naar het dorp. Renate kocht hele leuke zomerse kleren en daarna gingen we snel op een terras zitten voor wat verkoeling.

Tijd voor de eerste BBQ avond! Ik maak tzatziki en Renate maakt een hele lekkere fruitsalade naar het recept van onze neef die chef-kok is geweest. Superlekker, recept deel ik binnenkort!

Na het eten presteer ik het om een hele lekkere gin-tonic in elkaar te draaien. Ik geloof dat dit mijn nieuwe favoriete zomerdrankje is. Beetje jammer dat na nummertje twee ‘de man met de hamer’ om de hoek komt kijken want het valt nogal zwaar. Ondertussen kijken we naar Inglourious Bastards.

Zondag

Renate was zes jaar toen ze voor het laatst op Ameland was. Dat kan natuurlijk niet dus besloten Jorrik, ik en Renate om naar Ameland te gaan. Als het in Nederland eenmaal lekker weer is, moet je er optimaal van genieten!

Takko is gisteren naar huis gegaan, dus we zijn alleen met Noa. Wat een rust! Ik vind het wel heel leuk aan twee honden dat ze samen lekker spelen en elkaar moe maken: dat is erg handig!

Tja, wat moet ik nog meer over deze fantastische dag zeggen? Het was dubbel en dwars genieten.

Strawberry Mojito

Gevulde champignons met Franse kaassoorten gefrituurd in bierbeslag op een bedje van paprika en ui

Gebakken banaan met karamelsaus, slagroom, vanille- en walnotenijs

Zonnen, eten, drinken, fietsen, slapen, pootje baden. Het was een heerlijke dag en we hebben er enorm van genoten. Ik ben uiteindelijk om tien uur weer thuis en douche al het zand van me af. Wauw, wat een heerlijke week was dit. En daarmee sluit ik om half 1 ‘s nachts dit dagboek af en ga ik naar bed. Fijne week allemaal!

31 reacties

Jorinde -

Wat een leuke week heb je gehad! Ik ben verliefd op je badpak! Wat een mooi ding!

marie -

Wat staat dat badpak je leuk!

Martina -

Wat heeeerlijk om je week zo af te sluiten op ameland!

Annagreet -

Heerlijke diary om te lezen. Wat leuk dat Jelle gewoon mee kan naar afspraken.

Dat met je zus is heel herkenbaar. Vaak hetzelfde denken.

Ik woon in Ferwert, 6 km verderop ligt de boot naar Ameland. Vroeger gingen we er elke zomer wel een keertje heen, maar ik ben er al 10 jaar niet meer geweest…

Monique -

Hihi ik herken hoe druk het voelt met twee honden. Op het begin, en nu nog wel eens, dacht ik echt ‘oké dag worden dus dubbele aantal rondjes per dag, want met twee wandelen lukt me nooit’. Maar als ze het voor altijd bij elkaar zijn, gaat het we echt beter na een tijdje. Als ook zei weten wat ze aan elkaar hebben hihi.

Ziet we uit als een heerlijke week! Wat het weer dan al niet doet he!

Danique Krol -

Wat een heerlijk weekje!

Marion -

Ik ben een beetje op slag verliefd op Takko. Mocht je schoonvader nog een keer een logeeradresje nodig hebben… 😉

Martine -

Weet wat je zegt haha!

Kelly -

Heerlijk om zoveel met de hondjes te doen ! Deed ik ook graag met die van ons.

Miriam -

Wauw, wat een toffe foto’s zeg! JE hebt het leuk gehad of niet :) Fijn dat het zo mooi weer is, kan ik ook zo heerlijk van genieten. 😀

Simone -

Leuke foto’s van de honden!

Kirsten -

Ah wat een fijne week! Je hebt goed gebruik gemaakt van het heerlijke weer!

Wendy -

Wat een leuke week heb je gehad. Gezellig voor Noa zo’n logee. Fijn dat je weer terug bent

My Creative Life - Marìs -

Heerlijk al dat lekkere eten! Ik krijg er trek van! Haha. Leuke photodiary weer!

Dineke -

Ziet er zo heerlijk uit! Je bent vast weer helemaal bijgekomen. Ik krijg ook helemaal zin in zo’n lekkere cocktail van die mooie foto’s…

Lindsey Beljaars -

Aaah wat een superleuke foto’s!! Gezellig, twee hondjes :)

Nathalie -

Fijn dat je weer terug bent, Martine!
Mooie foto’s heb je gemaakt op Ameland, vooral die van jou en je zus, echt zo’n stralende zomerfoto.
Vraagje; waar heb je jouw zonnebril vandaan? Staat je prachtig.
Groetjes, Nathalie

Diana -

Volgens mij van Etos zei ze een keer. Sorry als ik het mis heb.

Martine -

Dankje, was ook een hele goede aankoop! Ik kocht ‘m bij Eyewish (met korting joechei!) en het merk is Fendi.

Caroline -

Wat een prachtige foto van Noa op het strand van Ameland.

Martine -

Ja hè? Heeft m’n zus gemaakt! Ben ik heel blij mee!

Susan -

Leuk weer een diary:)! (alhoewel ik de vlogs ook leuk vind)
Oh ik heb nu al weer zin in het weekend als ik jouw foto’s zie.
Hilarische schoen-schoonmaak-foto ;).

Margot -

Het klinkt als een heerlijke week! Leuk om te zien!

Annemijn -

Wat een heerlijke week! Echt fijn om zo te genieten van het weer.

Nynke -

Ziet er echt uit als een heerlijke week!

Anniek -

Wat superleuk dat je er voor een poosje een tweede hondje bij had, gezellig! Het lijkt me grappig om te zien hoe Noa zich dan opeens anders gaat gedragen :) En oeh ja: sojayoghurt vind ik ook heerlijk!

Dita -

Heerlijk weer dit he! En fijn zo’n dagje naar de wadden.

Liset - Beautydagboek -

Dat is een goed begin van de week geweest! Wat een heerlijk weer en veel genieten zie ik :). Lekker dat je naar Ameland bent geweest, dan krijg je meteen zo’n vakantiegevoel!

Marije -

Leuk dat je er weer bent! Je week ziet er goed uit maar wel druk met 2 honden. Ze hebben je flink laten lopen .. hahaha

Marina -

Fijn dat je weer terug bent ! Klinkt als een heerlijke week !

Femke -

Wat een heerlijke week heb je gehad. Fijn dat het zulk lekker weer geweest is hè, zeker met twee honden! Fijn weekend heb je ook gehad :-).

Reageer ook