Wat ik bewonder

Er zijn eigenschappen die ik zeer in anderen bewonder. Eigenschappen die je zelf niet altijd hebt of het lef om iets te doen waar jij al jaren van droomt. Dit is wat ik bewonder.

1. Mensen die doorpakken en niet bang zijn om hun hart te volgen. Die niet tot in den treuren nadenken voordat ze actie ondernemen maar het gewoon doen en er op vertrouwen dat het goed komt. Dat kan om grote dingen gaan zoals bijvoorbeeld een zakelijke deal waar veel van af hangt, emigreren, het kopen van een huis, kiezen voor het ouderschap: dat soort dingen. Ik vind het altijd knap dat er mensen zijn die binnen no time die knoop doorhakken en er gewoon voor gaan. Hupsakee niet nadenken maar gewoon doen. Ik bewonder het zo erg omdat het een eigenschap is die ik niet heb. Ik wil heel graag zekerheid en zou aan mezelf twijfelen of het wel een goede beslissing is. Het zal wel komen door mijn perfectionisme en daarmee dus faalangst. Ik zou het vreselijk vinden als ik zo’n grote beslissing zou nemen en het zou niet goed uitpakken, ik zou dan zo’n teleurstelling voelen. Daarom bewonder ik dat juist zo aan anderen die daar nog geen minuut bij stil staan.

2. Wat ik ook bewonder zijn mensen die spannende dingen op TV doen, daarmee bedoel ik vooral audities om te laten zien hoe goed je kunt zingen of dansen. Als ik wel eens kijk naar The Voice of So You Think You Can Dance dan probeer ik me altijd voor te stellen hoe gaaf het wel niet moet zijn als de jury helemaal weg van je is. Dat je dan zo’n memorabele auditie hebt met staande ovatie: hoe overweldigend moet dat wel niet voelen? Ik vind het knap dat mensen daar de ballen voor hebben, het lijkt me doodeng.

3. Wat ik ook knap vind, is als mensen een duidelijk keuze in het leven maken als het gaat om hun levensstijl. Bijvoorbeeld groen(er) te leven, vegetariër/veganist zijn en/of dierproefvrije make-up gebruiken. Ik bewonder mensen die in dat opzicht heel goed weten wat ze willen en waar ze voor staan.

4. En andere mensen doen dat weer op het gebied van sport. Die willen en zullen een sixpack bemachtigen en behouden! Ik bewonder mensen die altijd zo’n strak sportregime hebben en daar altijd de discipline voor op kunnen brengen. Die nooit smoesjes hebben en er altijd voor gaan. Neem bijvoorbeeld Kayla Itsines: hoe flikt ze het toch? Als ik op haar Instagram wel eens kijk hoe zij met gemak zichzelf omhoog hijst aan zo’n fitnesstoestel is dat bewonderenswaardig. Wat een kracht en toewijding!

5. Maar anderzijds bewonder ik ook juist modellen die geen size zero hebben maar die juist heel erg zelfverzekerd zijn over hun curvy lichaam en daar graag mee showen. Die niet terugdeinzen voor een bikinishoot. Hun zelfverzekerdheid maakt hen sexy en dat vind ik waanzinnig om te zien. Voor mij een groot voorbeeld, want ik waardeer mijn curves lang niet altijd.

Wat bewonder jij in anderen?

13 reacties

Wendy (B) -

Het zelfvertrouwen.
Ik zou er toch een stukje van willen :)

Frank -

Wat ik bewonder aan een mens is ambitie, geloof in jezelf en doorzettingsvermogen.

Nanda -

Ik bewonder jou en Willemijn. Jullie eerlijkheid, jullie echtheid. Zo menselijk en zo herkenbaar. Prachtig.
Ik word echt gelukkig van jullie blog. :0

Lindsey Beljaars -

Mooi artikel. Ik bewonder vooral mensen die echt gaan voor hun droom! Vind dat zo sterk!

Michelle -

Ik bewonder mensen die ontzettend veel hebben meegemaakt en het dan nog presteren altijd optimistisch en gelukkig te zijn. Die continue positieve levenshouding; daar heb ik zo veel respect voor.

Nina -

Dat vond ik vroeger ook zo’n raadsel, hoe mensen met veel pech toch konden blijven lachen. Ik ben zeker niet de eeuwige optimist, maar ik merk wel dat hoe meer ik meemaak, hoe harder ik de kleine dingen die er wel nog zijn op moeilijke momenten (en daarna) apprecieer. Alsof het net door de tegenslagen is dat ik stap voor stap een gelukkiger en positiever mens word en veel beter de kleinere tegenslagen kan relativeren. Raadsel opgelost, wat mij betreft :)

Rianne -

Ik bewonder ook vrouwen met curves die heel zelfverzekerd hierover zijn. Zou dat zelf ook graag willen..

Ik bewonder ook mensen die goed kunnen relativeren. Ik zit altijd snel in mijn gevoel, betrek dingen op mijzelf en kan dingen moeilijk loslaten. Relativeren zou af en toe wel fijn zijn, maar dat vind ik dus erg lastig!

Halima -

Mensen met discipline die dus geen uitstelgedrag vertonen. Had ik die eigenschap maar. Dat zou me een hoop stress besparen.

Eva -

Doorzettingsvermogen en openheid. Vooral dat laatste vind ik weleens lastig… maar daar werk ik aan :-)

Femke -

Mensen die doorpakken en niet bang zijn om hun hart te volgen, die bewonder ik ook. Wat ik ook bewonder zijn mensen die alles tegen zich hebben maar gewoon doorgaan!

marije -

Ik bewonder mensen die hun dromen achterna gaan en duidelijk gaan voor hun doel in het leven. En daar dan ook vol passie voor gaan.

Lonneke -

Iedereen heeft wel iets in zich wat ik kan bewonderen.. Mensen die een totaal ander leven leiden als ik dat vind ik vaak interessant en dat bewonder ik dan ook!

demallemolenmoeder -

Ik bewonder mensen die hun dromen najagen. Die echt het leven leiden die zij voor ogen hebben. Ook mensen die zich vaak inzetten voor goede doelen en of andere mensen. Mensen die zichzelf omarmen vind ik ook mooi.

Reageer ook