Studententijd Tag

Vandaag gaan we terug in de tijd. We praten over onze studententijd. Het lijkt nog zo dichtbij, maar toch ook weer zo lang geleden. Pak er een lekkere kop thee bij, wat lekkers en luister mee naar onze wilde verhalen uit onze studententijd. 

https://youtu.be/Cn_M8onrGqw

Hier vonden we de Studententijd Tag.

 1. Wat heb je gestudeerd? Welke studies(s)?
 2. Waar heb je gestudeerd?
 3. Als je nog een keer een studie mocht kiezen zou je dan weer hetzelfde gaan studeren?
 4. Studentenhuis of thuis?
 5. Wat voor bijbaantjes(s) deed of doe je?
 6. Wat is je favoriete studentenmaaltijd?
 7. Ben je lid (geweest) van een studentenvereniging?
 8. Is lid zijn van een studentenvereniging een meerwaarde voor je studententijd?
 9. Wat is jouw beste krap bij kas oplossing?
 10. Waaraan had je als student een hekel?
 11. Welke Irritante vraag wil(de) je als student niet horen?
 12. Is je studententijd de leukste tijd van je leven?
 13. Voelde je jezelf wel eens eenzaam?
 14. Wat was het moeilijkste vak van jouw studie?
 15. Heb je iets aan je studie gehad?

Hoe heb jij je studententijd ervaren?

20 reacties

Hanna -

Ik heb deze video echt met een dikke vette grijns zitten kijken haha! Moet altijd zo om jullie lachen met z’n tweeën. Leuk om jullie zo over jullie studie te horen en daarnaast ook nog super-herkenbaar 😉

Laris -

Willemijn, welke lipstick draag je hier? Hij is echt heel mooi! :)

Laris -

Willemijn, welke lipstick draag je hier? :)

Eline -

Grootste drama van HBO: reflectieverslagen. Ze gooien er mee en ze vragen nog niet om te reflecteren op m’n wc-bezoek.
Daarnaast: ik doe PABO, ik slis en ik ben als kind jaren naar de logopediste geweest om van m’n S af te komen, het ging jaren goed (dankzij controlerende ouders die met me oefenende) maar wat je zegt, ik houd het niet meer bij en whoppa de sssss is terug.

P. -

O shit hahaha, bedankt voor de reminder. Ik moet nog werken aan mijn POP :’). En ben het helemaal met jullie eens, statistiek is verschrikkelijk..

Lotte -

Hebben jullie allebei geleend tijdens je studententijd? En ook maximaal? Ik vroeg me af hoe je het ervaart als je moet gaan terugbetalen. Is de schuld en het terugbetalen een last of is het goed te doen?

Clio -

Jullie zijn GE-WEL-DIG!!

Sanne -

Hai!
Wat ik me dan afvraag.. Moesten jullie je ‘kamer’ (huur) zelf betalen? En kregen jullie per maand geld van je ouders?
Ik wil nl. volgend jaar op ‘kot’ (😉) gaan maar moet het zelf allemaal betalen.

Grtjs

Frank -

Ondanks ik niet heel lang gestudeerd heb vond ik de tijd geweldig. We hadden een fijne klas met leuke medestudenten, dat is dan al veel waard.

Petra -

Leuke tag! Zeker herkenbaar aangezien ik nu logopedie studeer 😉
Wel jammer dat jullie wat negatief zijn over de opleiding. Ik volg jullie sinds ik drie jaar geleden opzoek was naar informatie over de studie en toevallig op jullie filmpje terecht kwam :) . Wat een verschil met toen en nu!

Diana -

Super herkenbaar! Leuke tag!

Kirsty -

Leuke tag! Zelf ben ik nog bezig met mijn master en hierna wil ik nog een master gaan doen, dus ik zit nog in mijn studententijd. Wel moet ik zeggen dat het toch al heel anders is dan tijdens de bachelor, toen was ik wel een echte student haha terwijl ik nu toch wat minder uitga en meer mijn best doe voor mijn studie. Denk dat dat ook wel komt doordat mijn vriend en ik samenwonen, want toen dat nog niet zo was kon ik heel slecht alleen thuis zijn, terwijl het nu fijn is om thuis te zijn omdat je samen bent.

evelien -

Heerlijk om te kijken (terwijl ik met goede voornemens in de bieb op de uni zit)

Kelly -

Ook al is m’n studententijd nog maar twee maanden geleden afgelopen, zou zo al deze tag willen doen, haha! Zo’n leuke tijd om op terug te blikken!

Chantal -

Herkenbaar… Ik ben diëtist en ik heb ook vaak genoeg mensen die op vervolgconsult terugkomen waarbij ik hun voeding nogmaals navraag en deze zo goed als identiek is bij de intake. Frustrerend!

Inge -

Wat een superleuke tag! Mijn eerste jaar als student zit er bijna op, en ik heb het zo naar mijn zin! Ik zit op ook op kamers en ik merk dat ik al zo veel zelfstandiger ben geworden en zo veel geleerd heb.

klikkerdeklik_eierstokken -

Grappig ik herken wel dingen. Mijn zus heeft ook logopedie gestudeerd (meer dan 8 jaar geleden) zij is nu logopedist op een zmlk school.
Zij heeft toendertijd ook 1 rot stage gehad. Ze had toen een begeleidster die een enorme zweefteef was en in kabouters geloofde?! Ze wou mij zus toen geen voldoende geven omdat toen niet echt op 1 lijn lagen… Ze wou mijn zus verlenging geven. Dat zag mijn zus niet zo zitten. Dus die heeft uiteindelijk (met veel moeite) hulp van school ingeschakeld en mocht ze binnen normaal tijd haar stage afronden. Wat was mijn zus blij dat ze daar weg was.

Marielle -

Wat een eerlijke maar ook leuke herkenbare antwoorden! Leuk gedaan dames.

demallemolenmoeder -

Wat een mooie, eerlijke en leuke antwoorden. Je kan echt merken dat jullie nu volwassener zijn. Soms vind ik ook dat je nog zó jong bent om te kiezen. Je ziet toch vaak dat mensen iets kiezen en toch weer switchen of niet blij zijn met de keuze. Of eenmaal aan het werk erachter komen dat het helemaal niet zó leuk is.

marije -

Mijn studietijd had een grote highlight en dat was een jaar in Nice studeren. Dat blijft mijn beste herinnering.

Reageer ook