Onze bedergernissen

Heerlijk vinden we het, om naast onze mannen te slapen. (En dan heb ik het niet over dát, you dirty mind! 😉 ) Maar zo heel af en toe zijn er toch wel een paar dingetjes hoor. Bedergernissen noemen we die. Zoals snurken en zweetvoeten. Dit zijn de bedergernissen van mij en Martine!

Foto door Nomao Saeki

Snurken

We noemden hem al in de intro. Toch wel met stip op één hoor. Mateloos irritant, zo’n houtzagerij naast je. Porren, duwen en op z’n zij rollen, het heeft allemaal geen effect of het effect is maar van korte duur. Aaargh! Waar zijn de oordoppen?!

Later naar bed komen, brrrr!

Lig je heerlijk warm te slapen, schuift die kerel van je een uur later met z’n ijsklompen en koude lichaam tegen je aan. KOUUUUD! HOEPEL OP!

Diagonaal in bed liggen

‘Ja maar anders steken m’n voeten uit!’ Zal me een worst wezen. Ik heb recht op m’n eigen helft! Je trekt die stelten van je maar een beetje in.

Op jouw helft liggen

En om daar even op door te gaan, op jouw helft liggen. ZO IRRITANT! Niet dat je het niet gezellig vindt, maar op het randje liggen bevordert nou niet echt een goede nachtrust…

Adem lucht langs je lijf

Je kent het wel, lig je lekker gezicht naar gezicht, voel je zijn adem zo heel irritant kriebelen langs je wimpers. Iehhh, dat kietelt! Of wanneer je zijn net uitgeademde lucht weer inademt. Meh! Omdraaien maar!

Dekens afpakken

De reden waarom wij twee dekbedden in bed hebben is dat we beide dol zijn op onszelf inrollen in de dekens. Als ik geen eigen deken zou hebben, zou één van ons aan het eind van de nacht zonder dekens zitten. Haha!

Tegen je praten als je net in slaap valt

‘Slaap je al?’ ‘Hoorde jij dat ook?’ ‘Ik kan niet slapen.’ Nou, ik wel, dus shut up! Zo ergerlijk als je op het randje van inslapen zit en iemand je wakker houdt.

Stinken naar bier

Samen stinken naar bier, of drank in het algemeen, is geen enkel probleem. Maar zijn ene biertje als je zelf hebt zitten theeleuten is zó vies om te ruiken in bed. Ja, schat, óók als je je tanden gewoon hebt gepoetst. Ieuw!

Vies in een net verschoond bed gaan liggen

Heb je net jullie bed verschoond en ruikt het heerlijk fris en fruitig, komt ‘ie met zijn vieze voeten in bed. Nooooo! Het huishouden is zulk ondankbaar werk…

Sperma in bed

Minstens zo erg als bovengenoemde. Zo’n natte, koude, plakkerige vlek in je lakens. GATVER!

Scheten in bed…

Een scheet in bed is nog tot daar aan toe. Maar wat het pas écht erg maakt is niets zeggen en niet wapperen met de dekens. Met als gevolg dat je je heerlijk begraaft in de dekens, diep inademt en dat je dan de geur van rotte eieren onder de dekens vandaan voelt waaien. JIJ ASSH*LE!

Kriebelhoest

ZO.VRESELIJK.IRRITANT. Ook al kunnen ze er niets aan doen, het is verschrikkelijk. Alle scheten, sperma vlekken en koude voeten bij elkaar houden je niet nog meer uit je slaap dan kriebelhoest. Je kunt beter direct op de bank gaan slapen want zelfs daar slaap je nog beter.

😉

Wat zijn jouw ultieme bedergernissen?

51 reacties

Sarina -

Hahaha, wat enorm herkenbaar! Mijn vriend verklaard mij altijd voor gek als ik hem vraag om op ‘zijn helft’ te gaan liggen want het is toch een heel bed. En daarbij ligt hij inderdaad altijd helemaal gespreid zodat ik, samen met onze kater, op het randje van het bed balancerend probeer in slaap te vallen. En het dan gek vinden als ik wakker word met rugpijn haha! Echter is het nu zo dat mijn vriend altijd mij de oren van de kop kletst als ik wil slapen, al heeft hij het gauw door als ik alleen maar antwoord met ahum hm hm. Maar wij vrouwen nemen dit allemaal voor lief, want wees nou eerlijk. Je bent wel heel rijk als je je hier druk om kunt maken:)

Marieke -

Al die dingen doet mijn vriend!
Maar ik erger me al aan het geadem hoor.
Heb 12 jaar met m’n zus een kamer moeten delen en kon een jaar lang niet goed in slaap komen omdat ik haar rustige ademhaling niet meer hoorde. Was ik daar eindelijk aan gewend, krijg ik een vriend die keihard ademt en mij letterlijk het bed uitgooit. Joy… :p
(Toen we op vakantie gingen en zagen dat het bed niet erg breed was heb ik aan mijn kant van het bed op de grond allemaal dekens en kussens die over waren gelegd zodat als ie me eruit zou gooien, ik zacht zou vallen haha!)

Kirsten -

Hahahha wat heerlijk herkenbaar! Ik slaap niet veel samen met mijn vriend en over het algemeen val ik als een blok in slaap. Maar soms kan ik niet slapen en dan erger ik me dood aan het feit dat hij altijd nog 1,5 uur serie gaat kijken in bed. Vaak zonder oortjes in en met een beeldscherm met volledige verlichting. En als ik ergens niet tegen kan, dan is het wel dat verschillende licht van een serie als ik wil slapen in combi met dat geluid….! En we hebben ook twee lakens liggen hoor, ik vind het veel gezelliger als we onder eentje slapen, maar ik jat de deken te vaak en wordt echt een kachel en daar heeft hij niet altijd zin in :P.

Danielle -

Ooow, bier lucht staat op nummer 1 bij mij! Ik heb de volgende ochtend serieus een kater van het inademen van zijn alcoholische versnaperingen :-/

Nienke -

Herkenbaar… Al ben ik het meestal die me schuldig maakt aan deze dingen haha! Maar wat ik echt niet leuk vind bij mijn vriend (meestal gebeurt dit in combinatie met elkaar): later komen slapen, vies zijnde in een schoon bed en met bierlucht!

Sandra -

Jep alles herkenbaar! Maar ook als meneer met sokken slaapt en ik deze ochtends bij mijn hoofd vind 😅

Yvon -

Grappig om te lezen dat een aantal mensen het ongezellig vindt wanneer hij helemaal op zijn helft ligt. Daar ben je toch niets van als je slaapt…?

Sav -

Tegen me praten wanneer ik al in slaap aan het vallen ben, O M G. Sowieso de meest ergerlijke! Ik ben zelf misschien zo’n stiekeme schetenlater hahaha.

Marielle -

Omggg, al deze dingen zijn herkenbaar haha. Jammer dat ik het niet op mijn Facebook kan plaatsen, naja misschien is ut wel mogelijk en weet ik niet hoe het moet zo via mn nieuwe telefoon haha.

Kirsty -

Volgens mij heb ik het nog best goed voor elkaar, ook al herken ik wel een paar punten zoals dat hij nog wel eens de deken af wil pakken en hij komt soms ook later naar bed, waardoor ik soms weer wakker lig, maar daar tegenover staat ook dat ik als ik verkouden word meteen kriebelhoest heb en ik stiekem veel te vaak op zijn helft ga liggen haha.

Fabienne -

Ik houd enorm veel van mijn lief… Maar slapen doen we op onze eigen helft! Ik snap niks van mensen die een hele nacht lepeltje kunnen liggen, of helemaal verstrengeld kunnen liggen… Ik krijg het warm en benauwd van, en hij ook… Nee hoor, ieder heerlijk op zn eigen helft!

Nathalie -

Yep, ook ik kan alle vakjes aankruisen van de irritante-man-in-bed-bingo 😀
Wat mijn vriend ook nog doet:
– praten in zijn slaap. Dit is vooral vreselijk wanneer hij een nachtmerrie heeft, dan kan hij dus opeens keihard als een meisje gaan gillen, ik schrik me dan echt helemaal dood.
– In zijn slaap (denk dat hij dan ook wel een happy droom heeft) mij halvelings gaan betasten. Dit uit zich vooral over wrijven over mijn bovenbeen of op eens een “pets” op mijn bil. Euhm, ja thanks, ben ik klaarwakker midden in de nacht. Grrrrr

Willemijn -

Hahahah irritante-man-in-bed-bingo! Ik ga stuk! En je laatste puntje, hilaaaarisch!

Frank -

Haha ik herken een aantal dingen, maar gelukkig ben ik niet zo erg zoals hierboven word beschreven. 😀

Luna -

Met alle respect, maar heb er alles voor over om weer met mijn vriend te kunnen slapen. Alles… zijn snurken en daar naar luisteren (eindelijk weer bij elkaar liggen), zijn adem die kriebelt langs mijn huid, zijn eigen geur (altijd frisgewassen net voor hij in bed stapte) Dat hij juist op mijn helft ligt, hoe dichter, hoe liever. Juist dat hij later in bed stapt, voorzichtig ertussen schuift. De geluiden, de bewegingen, de herkenbaarheid en daar naar luisteren, het vertrouwde gevoel.

Echt, ik wou dat dit vanavond al zo was en daar neem ik alle mindere dingen graag voor lief. Alles heb ik er voor over om dit weer te voelen. Niet meer alleen en koud in een veel te groot bed.

Hilde -

Sterkte hiermee <3

Luna -

Wat lief Hilde <3

Mo -

Bijna allemaal herkenbaar, al kunnen de meeste dingen mij niet echt ergeren. Mijn grootste ergernis is dat ik soms wakker word omdat dochterlief in mijn neus zitte porren ofzo :p Maar sperma? Komt je vriend dan op willekeurige plekken in het bed klaar ofzo?

tessa -

Liggen op mijn haar, waardoor ik vervolgens verga van de pijn als ik mijn hoofd omdraai

Danielleeee -

Geweldig artikel om te lezen, heel herkenbaar. We hebben hier ook altijd ruzie om de deken.

Ilona Wielinga -

Leuk artikel! Kan ik me hier alvast op voorbereiden haha

katrien -

Ik kan de meeste ergernissen wel herkennen maar voor mij is er toch een die er met kop een schouders bovenuit steekt en die jullie niet genoemd hebben:
praten (of eerder; roepen) tijdens de slaap en slaapwandelen. Echt midden in de nacht gewoon en soms meerdere keren per nacht. Echt geen pretje! Al van alles geprobeerd maar nu gaat hij toch naar een slaapkliniek!

Eva -

Hahaha heel herkenbaar :-)!!

Adem in mijn gezicht. Moeilijk irritant!

Margot -

Haha er zitten zeker herkenbare dingen tussen!

Murl -

Haha om die reden hebben wij een dekbed van 220 op een bed van 140 😛

Lisanne -

hier regelmatig nachtdienst, dan heb ik het hele bed voor mij alleen ;).

Mariska -

Mijn vriend kan niet zo goed tegen varkensvlees. Als hij dit heeft gegeten en ook nog bier heeft gedronken, berg je dan maar! Wat een putlucht. Verder staat hij heel vroeg op en loopt dan gerust vier keer de slaapkamer in en uit, waardoor ik steeds indommel en weer wakker word. Argh! Verder ben ik dol op hem en spoonen we altijd gezellig voor het slapen gaan.

Caitlyn -

Mijn vriend en ik slapen 5 dagen per week samen en het merendeel daarvan in een eenpersoonsbed, wij hebben dus geen ‘mijn’ of ‘zijn’ kant. Vannacht heeft hij trouwens heel de tijd in mijn nek lopen ademen en dan slaap ik gewoon niet. Zo vervelend, maar zijn warme, lieve lijf naast me voelen, maakt toch heel veel goed.
xx

Nikki -

Ik mis eigenlijk nog een vrije belangrijk puntje.
Het dekbed aan de onderzijde lostrappen, dan zoals altijd het dekbed afpakken en je vriendin in de kou laten creperen.
Wat duw- en trekwerk aan het dekbed, en voila, meneer ligt strak tegen je aan en duwt je nog net niet over de rand van het bed.

Charile -

Hahaha heerlijk om te lezen!

Jet -

Als mijn vriend eerder als ik uit bed moet word ik altijd wakker van de senseo. (Onze slaapkamer is tegenover de keuken.) Maar meestal dommel ik wel weer in slaap, maar dan komt hij nog even een kus geven (super lief) om vervolgens 3 a 4 keer terug te komen omdat ie nog iets vergeten is. Tsja.. dan ben ik echt wakker haha.

Nikki -

Haha heerlijk om te lezen dit. :) Zo herkenbaar! X

Sonja -

Ik woon niet samen dus ik slaap maar 1 of 2 keer per week met mijn vriend, maar wel heel herkenbaar! Ik hou er zelf ook niet van als hij de halve nacht met z’n rug naar me toe ligt. Zo ongezellig!

Freya -

Ik heb hardop moeten lachen tijdens het lezen (en dat op een volle werkplek, oeps)! Alles is zo herkenbaar! Toch nog eentje om toe te voegen: mijn man begrijpt niet waarom ik mij daar zo aan kan storen. Ik foeter blijkbaar zelfs in mijn slaap daar over :)

Daniëlle -

Ik herken alles, haha. Wij hebben 1 groot deken en dat is altijd vechten. Mijn vriend komt meestal ook later naar bed, maar ik hoor ‘m eigenlijk zelden. Maar als ik ‘m hoor, kom ik ook niet meer in slaap.

Willemijn -

Hihi daarom hebben we dus 2 tweepersoons dekbedden op het bed liggen 😛

Patricia -

Ok. Hoe groot is jullie bed dan? En welke afmetingen hebben die tweepersoonsdekbedden dan? Het lijkt me zoveel deken hahaha! 😀

Willemijn -

140 of 160. Met dekbedden van 2 bij 2 meter. Als jullie je beide inrollen heb je zeker niet te veel deken. 😉 Ik leg ze ‘s ochtends altijd op elkaar. Dekbed 2 heeft dan wel wat weg van een sprei haha!

Yvon -

Zo fijn om te horen dat er meer mensen zijn die dat doen. Hier dus ook 2. Hij een dunne, ik een heerlijk dikke warme.

Annabel -

Zoo herkenbaar!! Mijn bed moet gewoon een plekje zijn van rust en warmte, niet een waar ik me aan vanalles erger. Een extraatje die ik altijd vreselijk vind: als ik s ochtends uit kan slapen en vriendlief niet, komt hij altijd even doei zeggen (ja, dat is wel lief). Maar dan gaat hij me aanraken met zijn steenkoude handen! Echt ijspegels. Dan kan ik hem wel schieten, want ik ben meteen wakker! Dag uitslapen…
Liefs XXX

Michelle -

Haha ik geloof dat ik een tolerant typje ben in bed, want ik irriteer me eigenlijk nooit zo. Heb liever die adem langs m’n lijf dan dat ie helemaal op z’n eigen helft gaat liggen, dat vind ik zo ongezellig!

Carolien -

hahaha zo herkenbaar!

Marjolein -

Ik heb een elektrisch deken op mijn helft van het bed liggen, omdat ik enorm hou van een warm bed als ik ga slapen. Helaas heeft meneer er nog al een handje van om zijn koude -lees dode- benen en voeten op te warmen op mijn helft! Lig je net helemaal warm en comfy in bed, beweeg je een centimeter en raak je opeens zijn bevroren ledematen aan! Brrr!

tara -

Uugh tweedehands adem! Vreselijk!

Liset - Beautydagboek -

Haha, wat leuk beschreven! Heb een dikke lach op mijn gezicht zitten na het lezen :D.

Florence Vlogt -

Wat een geweldig artikel hebben jullie weer geschreven! Hoe verzin je het hahaha
Liefsxx

Kelly -

Ik kan me in alles wel vinden haha. Snurken is nog niet zo’n probleem, maar de rest grrrr

Anniek -

Oh, wat ben ik BLIJ dat ik gewoon elke nacht alleen in mijn bedje slaap, haha! Wel tof geschreven!

Dita -

Haha, herkenbaar en weer heerlijk geschreven.

marije -

For sure, deken afpakken en tegen je praten als je in slaap aan het vallen bent

Femke -

Op mijn helft liggen en adem tegen mijn huid zijn twee dingen die ik zwaar irritant vind haha! Laat dit nou iedere nacht gebeuren ;-)!

Reageer ook