5x Een bedrijf met je bestie

Een eigen bedrijf, voor velen een droom en het is nog leuker als je een eigen bedrijf met je beste vriendin hebt. Ik geef je 5 redenen waarom!

1. Moeilijke beslissingen hoef je niet in je eentje te maken en stomme mailtjes of vervelende opmerkingen hoef je niet op te kroppen. Je hebt altijd je BB (bedrijsbestie) om alles mee te bespreken. Je maakt samen belangrijke beslissingen, maar kunt ook stoom afblazen bij elkaar. Je hebt een eigen bedrijf, maar tegelijkertijd voelt het toch alsof je er niet alleen voor staat omdat je een fijne collega hebt die ook nog eens je beste vriendin is.

2. Je maakt samen heel veel leuke dingen mee, zeker als je bedrijf groeit en je daar samen de vruchten van kunt plukken. Je ontdekt allerlei nieuwe dingen samen en boort nieuwe talenten aan. Zo zijn we in de loop der tijd veel creatiever geworden en veel zakelijker dan voorheen. Mooi om dat terug te zien!

3. Wij hebben een bedrijf met leuke bijkomstigheden. Zo proeven we om 11 uur ‘s ochtends al heerlijke gerechten en ook daar kunnen we samen intens van genieten. Het is natuurlijk ook lekker als je zoiets in je eentje opeet, maar met zijn tweeën is het toch gezelliger! We doen alles samen en kletsen er op los. En als maar een van ons naar een persevent kan en de ander niet? Bah, dan is het gelijk een stuk minder leuk.

4. Als ZZP’er ben je vrijwel altijd aan het werk. Maar met zijn tweeën kun je het bedrijf aan elkaar toevertrouwen en dat is ontzettend fijn. Het idee dat je er dan ook echt even uit kan, je niet druk hoeft te maken om je bedrijf en je BB de boel overneemt en je mailtjes wegwerkt terwijl jij geniet van je rust is goud waard. Ik ben zo blij dat dat kan, want veel ZZP’ers hebben deze luxe niet.

https://www.youtube.com/watch?v=6L2U3xIe888

5. Plus een van de leukste dingen aan een bedrijf met je bestie -naast het feit dat je elkaar vaak ziet- is dat je ook samen kunt genieten van wat je verdient. Als we lekker de stad in gaan om goed te shoppen voelt dat altijd welverdiend. Of als we sparen voor die droomreis naar New York en beseffen dat het komt door ons harde werk (en natuurlijk onze trouwe bezoekers!) dan genieten we er met zijn tweeën dubbelop van dat we zoveel mooie dingen mogen bleven.

Het hebben van een bedrijf met je bestie is gewoon ontzettend leuk. Meer kan ik er niet van maken! Je ziet elkaar vaak, je werkt intens samen en leert elkaar daardoor op een andere manier kennen wat ook weer een extra dimensie geeft aan je vriendschap, je hebt geleerd om blind op elkaar te kunnen vertrouwen als het om je bedrijf gaat en wat is er mooier dan dat?

17 reacties

Mariska -

Erg leuk artikel om te lezen en bewonder jullie ook echt! :)

Mare -

Super en echt bijzonder! Wel vraag ik me af hoe jullie alles hebben geregeld en ook hebben overwogen/besproken. Stel….dat jullie het echt niet eens zijn en geen middenweg kunnen vinden wat dan? Misschien een rare vraag, maar bespreken jullie weleens doemscenario’s en hoe dan te handelen in dat geval?
Bijv: Stel dat jullie een goed aanbod voor een ad krijgen en een van jullie wil dit echt niet vindt het moreel een compleet verkeerde beslissing, terwijl de ander juist niet zo ziet en bovendien ook hard het geld nodig heeft (bv man heeft baan verloren) hoe hebben jullie dit in zo’n geval geregeld?

Jessica -

Zeker waar, maar je moet wel echt heel veel vertrouwen in elkaar hebben, zomaar met “een” vriendin een bedrijf hebben lijkt mij zeker niet verstandig. Jullie vriendschap is behoorlijk uniek, vind ik! Dat maakt jullie blogs ook zo leuk!

Manon -

Heel herkenbaar om te lezen. Wij zijn dan niet zo succesvol als jullie maar toch hebben we al hele leuke dingen mogen meemaken en doen voor onze blog!

Margot -

Ik vind alleen werken helemaal niet erg, maar wat jullie samen hebben klinkt toch wel ontzettend leuk!

Bianca -

Dit zijn zeker de leuke kanten van samen bloggen, maar wat zijn de minder leuke kanten aan samen bloggen/bedrijf runnen? Daar ben ik stiekem ook wel nieuwsgierig naar :-) xxx

Lindsey Beljaars -

Aah lijkt me heerlijk om te doen met m’n bestie! :)

Michelle -

Ik denk dat dit precies is waardoor 2WMN zo’n succes is. Jullie vullen elkaar heel goed aan en op een of andere manier werkt de combi gewoon. Wel ontzettend bijzonder om zo met je beste vriendin samen te kunnen werken. Koester het vooral heel erg!

Selma -

Zo leuk dat de opleiding logopedie aan de Hanze jullie zoveel moois heeft opgeleverd :)

Denise -

Eeeehhhh…….?

Willemijn -

Selma is een oude vriendin die we kennen van de opleiding en met die achtergrond laat ze denk ik deze comment achter. 😉

Diana -

Als ze elkaar niet ontmoet hadden dan ..wie weet hoe het had gelopen

Tessa -

Leuk stukje! Ik vind het altijd mooi om te zien hoe leuk jullie het samen hebben. Bij het eerste puntje staat trouwens bedrijsbestie ipv bedrijfsbestie :)

Frank -

Het lijk me heel speciaal om dit met je vriendin te doen. Dat maakt jullie ook zo goed!

Amy -

Heel mooi hoe jullie dit met zijn tweetjes doen en elkaars sterke en minder sterke punten in balans houden en respecteren. Super bijzonder!

Kelly -

Lijkt mij heel gaaf om zo samen te kunnen werken

marije -

Zo mooi om te zien hoe jullie het met zijn tweetjes doen.

Mijn avontuur met een vriendin is vorig jaar helaas mislukt dus ik bedenk me nog wel een keer om iets met een vriendin te beginnen :(

Reageer ook