2WMN2TheRescue: Werk, Studie & Toekomst

Een tijdje terug vroegen we jullie vraagstukken in te brengen voor een 2WMN2TheRescue over werk, studie en toekomst. Er kwamen weer super veel dilemma’s binnen en vandaag behandelen we er een aantal. Let’s go!

https://youtu.be/sck_ycS-8uQ

15 reacties

debbie -

Jullie zijn echt zo leuk!!

Goede en vooral oprechte tips! Heel fijn om te horen dat jullie geen oordeel hebben, maar wel erg betrokken zijn.

Nienke -

Dat laatste probleem vind ik heel herkenbaar! Dat is namelijk waarom ik enkele weken geleden mijn relatie heb verbroken (na 4 jaar). Ik ben wel van het sparen en mijn studieschuld aflossen. En hij doet bijna niets voor zijn studie en de schulden lopen op. Ik heb heel lang geprobeerd dat te veranderen, maar ik realiseer mij nu dat dit echt niet kan en ik vind dat ik beter verdien. En nu ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt (hij woont nu ineens opzich zelf en betaald dit van een nog hogere lening). Maar ik hoop dat het bij anderen wel goed gaat. Succes en sterkte!

Lisa -

Ik vind dit echt serieus hele goede adviezen! Vind ik heel knap. Het is niet zomaar een kletsfilmpje, hier worden mensen ontzettend geholpen. Keep on going:)

Danique Krol -

Wat super dat jullie zulke goede tips geven!

Schrijfster van laatste vraag -

Wat fijn dat jullie ingingen op mijn vraag! Ik ben heel blij met jullie antwoord, voel me er door gerust gesteld. En ik heb zeker weten wat aan jullie advies :) Thanks!

Linda -

Misschien is een leuk onderwerp hoe je samen dingen beslist in een relatie wanneer je samen gaat wonen. Inrichting, huishoudelijke taken, hoe kom je tot een compromis en dergelijke. Hoe red je jezelf als je moet verhuizen naar zijn woonplaats en een nieuwe baan moet, vriendschappen op moet bouwen enzo. ??

Jessica -

Leuke video!
Haha hier is er eerder omgekeerd dat mijn vriend juist meer verdiend, maar ik werk dan ook geen 40 uur, maar we compenseren elkaar dan weer wel. Ik zorg daarnaast voor het huishouden, de boodschappen, eventuele rekeningen betalen die binnenkomen. Hij weer voor de kosten van het huis.
Niet alles hebben we nog op elkaar afgestemd of geregeld dat het bijvoorbeeld samen kan.

Hebben jullie nog tips of voor een volgende video over financiën, verzekeringen en samenwonen?

W. -

Leuk en leerzaam! vind het altijd boeiend en verrassend. veel afwisseling in de onderwerpen: heerlijk om lekker van te genieten.

Janneke -

Leuke video om te kijken! Zo fijn dat jullie iedereen serieus nemen :). Ik dacht zelf mee met de mensen die hun baan/studie niet zo leuk vinden. Misschien is het een idee om alleen een andere master te gaan volgen, want dat duurt minder lang. Daar is soms een schakeljaar voor nodig. Dat is wel minder dan een hele studie ;).

Anouk -

Leuke video!
Ik heb nog wel een interessant onderwerp waar ik (en misschien wel meer dames) wat tips voor kan gebruiken. Mijn vriend en ik denken er aan om samen te gaan wonen. Dit is natuurlijk een belangrijke beslissing waarbij je veel zaken moet overwegen, zoals op financieel, huishoudelijk of emotioneel gebied.
Ik zou het heel fijn vinden als jullie tips willen geven over samenwonen, het zou mij erg helpen! Kan ook in de vorm van een artikel natuurlijk 😉

Anne-Wil -

Toppertjes zijn jullie! Fijne video :)

Lindsey Beljaars -

Wat een heerlijke lange video! Zo leuk en gezellig om naar te kijken!

Diana -

Wat weer een leuke video!

Lenneke -

Haha, hoor ik die kleine nou op de achtergrond? <3

demallemolenmoeder -

Wat een leuke video. Ik blijf het zeggen maar ik vind jullie zo leuk en ook zo leuk samen.

Ik herken het wel hoor, dat de man iets later ontpopt. Mijn man is zes jaar ouder dus we zitten aardig op één lijn 😁

Wat betreft je eigen bedrijf. Mijn man heeft dat ook dus ik snap de onzekerheid. Als het goed gaat vergeet dan zeker niet te genieten! En inderdaad een buffer opbouwen en je indekken met verzekeringen etc.

Reageer ook