2WMN on the road

Martine en ik zijn voor onze blogs veel onderweg. Een dag Amsterdam voor afspraken, een draaidag in Rotterdam, een afspraak bij onze blogger agent in Den Haag. Jaarlijks maken we vele kilometers met onze ‘waggie’s’. En dat vinden we eigenlijk helemaal niet saai. Met z’n tweeën op pad is super gezellig! Vandaag vertellen we alle ins en outs over onze auto’s en autoritjes.

Om te beginnen, onze auto’s. We lachen ons vaak een breuk om Martine’s felgroene Toyota Corolla uit 1999. Hoe oud ‘ie ook is, hij brengt ons iedere keer weer trouw naar de plaats van bestemming en rijdt nog lekker pittig ook. It does the trick! Mijn (Willemijn) auto is eind vorig jaar behoorlijk geüpgraded. Djurre had maar één specifieke aankoop op zijn wensenlijstje toen Jelle zijn aantocht deed, en dat was een stationwagen. Ik heb me er lang tegen verzet, maar ik moet toegeven dat zo’n grote kofferbak toch wel erg handig is en onze Skoda Suburb uit 2011 ge-wel-dig rijdt. Ik voel me de prinses op de weg als ik met mijn ijzeren dame rijd.

Maar eigenlijk maakt het ons helemaal niet uit met welke auto we nu weer op pad gaan. Als ‘ie maar goed doorrijdt én een goede radio heeft. Want die staat altijd aan bij ons. Het liefst zingen we hard én vals mee. Of bedenken we onze eigen songteksten op melodieën van bekende nummers. Als we tussen 9.00 uur en 10.00 uur in de auto zitten zetten we altijd het Foute Uur aan van Q-Music. Zó lekker om mee te zingen met gouwe ouwe nummers van vroeger. Ook staat Slam FM vaak aan. Al luisterend, zingend en swingend doden we de vele uurtjes in de auto. Heerlijk!

Ook verzetten we vaak nog wat werk in de auto. De één rijdt, de ander beantwoordt mails, schrijft een artikel of bewerkt een video. Zo wordt rijden niet alleen gezellig, maar ook nog eens nuttig.

Één van onze inside jokes is trouwens dat we bij iedere Hajé (je weet wel, dat wegrestaurant) roepen op een cynische toon: ‘He, de Hajé!’. Waarom gaan we natuurlijk niet verklappen, daarom is het een inside joke. 😉 Ook lachen we ons altijd rot om andere weggebruikers en klieren bumperklevers en snelheidsduivels door extra langzaam opzij te gaan als ze ons op een agressieve manier opjutten. Moeten ze maar niet zo irritant doen!

Navigatie doen wij trouwens volledig op onze eigen manier. We vertikken het om mee te doen aan het cliché dat vrouwen geen richtingsgevoel hebben en niet kaart kunnen lezen. Daarom rijdt de één en wijst de ander de weg. Onze navigatie gaat dan ook alleen aan wanneer we het niet goed meer weten en dat zijn vaak pas de laatste paar straten. Best goed van ons toch? 😉

Qua rijgedrag komen we – zoals in zo veel dingen – helemaal overeen. We houden beiden niet van te langzaam rijden. Mag je 130? Dan rijden we 130 en geen 120. We haten het om achter of naast een vrachtwagen te rijden. We hebben een hekel aan vooruit in een vak parkeren maar draaien onze hand niet om voor fileparkeren (Willemijn) en achteruit inparkeren (Martine). Inmiddels, na heel wat keren rijden in de randstad, vrezen we ook niet meer voor rijden in Amsterdam of Den Haag.

Fileparkeren in hartje centrum van Den Haag? No problemo! (Nog zwanger in volle glorie trouwens, gek om terug te zien hoor!)

Begin gesponsorde content

Echt zuinige rijders zijn we – als we eerlijk zijn – allebei niet. En dat blijkt ook wel uit de gegevens van mijn Suzuki Verbruik-app. Ik gebruik de app nu een poosje en het verbruik met mijn auto (Skoda Suburb uit 2011 – een automaat) ligt gemiddeld op 1 op 10 tot  1 op 11. Door het gebruik van de Verbruik-app heb ik gemerkt dat je inderdaad wel je verbruik kunt beïnvloeden met je rijgedrag. Als je rustiger rijdt en minder hard – met name op de snelweg – verbruik je minder en kun je langer met een volle tank. En dat is natuurlijk niet alleen prettiger voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Misschien moet ik dus toch maar eens vaker op mijn rijgedrag gaan letten.

Binnenkort komt er trouwens een super leuke vlog online waarin Martine en ik de allernieuwste Suzuki Vitara mogen testen. De Suzuki Vitara zou namelijk een vergelijkbare auto zijn, maar volgens de Verbruik-app zuiniger. En ik kan alvast verklappen, het was super tof! En zoals ik al eerder schreef in mijn plog, krijg je nu maar liefst 10.000 km gratis brandstof bij aankoop van een Suzuki auto, én daarboven op krijg je bij de Vitara ook nog een €1000 inruilbonus.

Einde gesponsorde content

Dan als laatste nog even over onze irritaties in de auto. Met stip op nummer 1, herkenbaar voor onze kleine mede-mens: je rijdt de parkeergarage in, staat voor de slagboom, doet je raam open om een parkeerkaartje uit de automaat te halen en… kun je gewoon niet bij het kaartje! Je armen zijn te kort! Dit overkomt mij en Martine regelmatig. Het is echt om gek van te worden.

Ook irritant: mannen die gaan staan toekijken hoe je aan het inparkeren bent. Ik word daar zó zenuwachtig van dat ik spontaan de auto naast me in de prak rijd. En dat terwijl ik eigenlijk best goed ben in parkeren!

Of van die mensen die maar links blijven rijden met een gangetje van 120. Ga.Aan.De.Kant slak dat je bent! Zucht… 😉

Maar oh oh oh, wat zijn we toch blij met ons rijbewijs. Om nog maar niet te spreken over het hebben van een eigen auto. Het geeft je zo veel meer vrijheid en de dag dat je je eigen auto krijgt, is de dag dat je het OV voor de rest van je leven zult vervloeken.

Heb jij een eigen auto? Wat zijn jouw eigenaardige auto-trekjes? Wat is jouw rijstijl? En ben jij een zuinige rijder, of juist niet?

38 reacties

Tio -

Het is natuurlijk makkelijk als je moeiteloos lange afstanden kan rijden. Sommigen ergeren zich aan bepaald rijgedrag van medeweggebruikers zoals bumperkleven en te langzaam rijden op de snelweg. Ik rij zelf geen auto maar laatst zat ik bij mijn zus in de auto en toen was er iemand die naar z”n voorhoofd wees want zij schoot in eens naar voren en het heeft maar een haartje gescheeld of ze botste tegen diegene aan. Ja, die automobilist wees toen naar z”n voorhoofd. Ook stonden wij voor de hefbomen van het Prinses Margrietkanaal en daar ging mijn zus bijna door rood licht. Ze reed erg snel maar nog niet snel genoeg om tijdig te stoppen. Er zijn wel eens mensen die met de auto in het Prinses Margriet kanaal zijn gekomen met hun auto en konden toen niet meer worden gered want die zaten bekneld in de auto. Die grachten vind ik ook heel eng. Zo had iemand de auto niet op de handrem staan daar en zoiets vond ik maar eng. Het geeft je veel vrijheid als je een auto hebt en dat je geen busverbindingen meer hoeft op te zoeken, dan dat je er mee van deur tot deur kunt komen. .

Jennifer -

Leuk artikel! Ik vind de gesponsorde content mooi verwerkt zo ^^

Bente -

Ik heb ongeveer 5 jaar mijn rijbewijs en toen een nieuwe auto gekocht. Ik weet precies hoeveel km ik op een tank rij en dat hou ik heel consequent in de gaten. Gewoon omdat ik dat leuk vind.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik een, voor anderen, roekeloze rijder ben. Ik rij goed door en kan mij mateloos ergeren aan links rijdende slakken.. Haal dan ook te vaak rechts in. Maar dat doen we in USA allemaal.

Ik weet eigenlijk altijd precies waar ik mee vezig ben en hou mijn mede weggenoten continu in de gaten. geen gevaar op de weg dus.

Audrey -

Ik ben verslaafd aan kijken naar mijn verbruik, haha! Vind het zo leuk om zuinig te rijden. Nog een reden om van de lente en zomer te houden. Ik heb een Mitsubishi Spacestar, dus die is wat groter dan de Suzuki Alto en Toyota Aygo, maar ik haal er makkelijk 1 op 20 mee. En ook niet te groot met parkeren. Daar heb ik nog steeds een hekel aan. Doe mij maar van die schuine vakken!

W. -

Leuk stukje, goed rijgedrag begint bij jezelf. Echt handig dat multitasken onderweg..! nooit last van misselikkheid als je leest of schrijft onderweg.
en wat doen jullie als het verkeerslicht oranje is? netjes stoppen of een sprintje trekken?

Christien -

Ik heb nog geen rijbewijs, ook al zal ik er binnenkort wel aan moeten beginnen denk ik. Ik word van het najaar 23 en na het studiejaar 2016/2017 is mijn studentenreisproduct niet meer geldig.
En nu heeft mijn hogeschool het curriculum van het 4e jaar omgegooid, zodat je heel veel nog weer naar school moet, terwijl dat dus echt niet uitkomt hahaha.
Mijn vriend heeft al wel zijn rijbewijs en opzich vind ik het niet eng om in de auto te zitten, maar ik heb een hekel aan een 3-baansweg waar vrachtauto’s elkaar in mogen halen en dat jij er dan net tussenin zit. Ik heb ooit als tiener terug van een handbalwedstrijd zo bijna een aanrijding gehad. Dooooodeng!

Meti -

Ik vind het niet zo leuk om toe te geven, maar ben het wel een beetje eens met Marloes en P. In korte tijd zijn het gewoon heel erg veel advertenties. Net iets te veel van het goede..

evelien -

Ook nog even een reactie op P. Vanaf de intro weet je al dat er gesponsorde content over de suzukinderen app zit aan te komen. Dan lees je zo’n artikel toch anders. Dit stuk hadden ze waarschijnlijk niet geschreven als ze er niet voor betaald werden. Ik vond overigens het artikel dat diezelfde dag online kwam (recept) ook weinig creatief. Dan heb ik liever dat er aan een eerlijk, creatief stuk wordt gewerkt. Veel advertorials doet in mijn ogen afbreuk aan de geloofwaardigheid in zijn algemeenheid, terwijl ik dat zo erg waardeerde hier voorheen. Ik snap ook dat er geld verdiend moet worden maar ik zou zeggen: luister ook naar de lezers en zoek de balans. Jullie hebben voor jezelf de standaard in het begin ook hoog gelegd, misschien kan het terug gevonden worden 😉

Heleen -

Ik heb een rode Fiat 500 automaat. Onwijs blij met mn fijne autootje! Houd absoluut niet van te langzaam rijden; rijd eerder te snel (heb tot nu toe 2 snelheidsboetes gehad, oeps…). Heb een hekel aan mensen die gaan bumperkleven; ik wacht dan net iets langer met naar rechts gaan op de snelweg :p

Danique Krol -

Ik vind het erg leuk hoe jullie advertorials in artikelen zo leuk en persoonlijk kunnen verwerken!

Aukje -

Wat een leuk stuk om te lezen – maakt me oprecht niet uit of het reclame is of niet, dit is gewoon een volwaardig artikel! Ik ben zo dol op autorijden. Maakt me niet uit waarin: heb zelf een oud Golfje (die laat me nooit in de steek), m’n vriend heeft een behoorlijk fijne sportieve Mercedes (fantastisch om als chick alle mannen achter je te laten haha) en voor de zomer koop ik standaard met een vriendinnetje een gekke auto om te roadtrippen door Europa (afgelopen zomer heeft onze 300-euro Cabrio ‘t helaas niet gered). M’n verbruik hangt dan ook behoorlijk af van de auto, maar een beetje sportief rijden doe ik sowieso. Muziekje aan en gaan!

R -

P, ik vind jouw reactie op mijn comment onterecht. Ik mag toch aangeven dat het de laatste tijd minder wordt op 2wmm. Er ontstaat bij vele lezers onvrede over het aantal advertenties die worden geplaatst in korte tijd. Ik vind dat dit kenbaar gemaakt mag worden om er voor te zorgen dat het voor de meeste lezers leuk blijft om op 2wmn te blijven komen.

P. -

Ik vond jouw comment nog redelijk netjes verwoord, maar na de zoveelste negatieve comment over de advertienties, terwijl Willemijn en Martine zich al meerdere malen hebben verdedigd was ik er persoonlijk een beetje klaar mee en wilde ik eens mijn zegje doen.

Q.. -

P, de reactie van R was nog netjes verwoordt in tegenstelling tot jezelf. Misschien moet je daar eens over nadenken. Er staan welgeteld 5 reacties onder dit artikel en dat noem je geen k*t reacties. Dat zijn mensen die netjes hun mening achterlaten, feedback voor Martine en Willemijn. Dat jij daar zo’n reactie onder zet is grote onzin. Misschien moet je die frustratie anders uitten!
Martine en Willemijn, complimenten hoe jullie juist om een advertorials zo’n leuk artikel schrijven! Ga vooral zo door, ik ben een trouwe lezeres en houdt van jullie artikelen!

Allissa -

Ik vind dat het niet alleen afhangt van je rijstijl, maar ook van waar je rijdt en in welke auto. Mijn vriend had eerst ook een Toyota Carola en met deze reden wij voornamelijke van dorp naar dorp, dan rij je nog vrij constant. Nu hebben we een Volvo, deze is sowieso veel zuiniger maar doordat we wel in de stad wonen is het continu koppelen&gassen in files wat er snel voor zorgt dat je dan ook relatief veel verspilt. Maaar crouse control is daarentegen weer heel erg handig voor lange wegen! :)

P. -

En nu ik mijn hart heb gelucht hieronder: leuk artikel! Ik houd van ritjes met de auto. Vorig jaar heb ik rondgetrokken in Kroatië met mijn vriend, wat een geweldige vakantie. Lekker gek doen, muziek hard aan en samen de weg vinden :).

R -

Ik volg jullie al een geruime tijd en dit is voor het eerst dat ik een comment achter laat. Jullie hebben ervoor gekozen om jullie meer op 2wmn te gaan richten en minder op livelifegoreous. Op livelifegoreous waren jullie artikelen altijd zeer persoonlijk en uitgebreid. Hierdoor onderscheiden jullie zich van de andere beautybloggers. Nu zou je verwachten na de keuze om jullie meer te gaan richten op 2wmn je dit ook gaat terugzien. Dit is in mijn ogen zeker niet het geval. Vind het er alleen maar slechter op geworden. In de afgelopen 2 weken heb ik maar liefst 7!!! Advertenties gezien. Snap dat de advertenties jullie inkomstenbron is, maar om er nu in een keer zoveel te plaatsten. Na het bakken van verschillende taarten, wasmiddelreclames en andere weinig toevoegden advertenties is er maar weinig aan om jullie nog te volgen.

evelien -

Eens. Ik vind het ook jammer dat de verhouding reclame en niet-reclame in mijn ogen scheef is komen te liggen. Vooral heel jammer want je jaagt er bezoekers mee weg.

Marloes -

Eens, ik vind het ook erg jammer dat er steeds meer adv stukken worden geplaatst. Zo worden jullie steeds meer 13 in een dozijn en dat is zo zonde! Al die oorspronkelijke verhalen vind ik zo leuk, niet die oetker en co stukjes. En ik kan er natuurlijk voor kiezen om die stukken niet te lezen maar het lijken er steeds meer te worden. :-(

P. -

Gaap, wat een gezeur :/. Ik vind deze reacties zo naar.. Er hangt altijd zo’n leuke sfeer op zowel livelifegorgeous als 2wmn. De advertenties verpesten het niet voor mij, maar k*treacties zoals deze. Martine en Willemijn plaatsen altijd leuke artikelen, maar o wee als ze er geld mee verdienen! Als ze dat ene ieniminie stukje ertussenuit hadden gelaten, waren jullie dan wel blij? Wat is er mis met dit artikel. Waarom gaan de blogs er volgens jullie ineens zo op achteruit? Als ze dat ene stukje eruit hadden gelaten hadden jullie waarschijnlijk ineens een veel positievere reactie achtergelaten. Ik moest dit echt even kwijt hoor, want de sfeer wordt er niet beter op, wat ik niet leuk vind voor zowel de lezers als Willemijn en Martine.

Puck -

Niks mis met een oude auto toch? Ik heb een Peugeot 206 uit 1999 :) zo trots op mijn zelf bij elkaar gespaarde autootje! Soms wat omkosten helaas omdat ie wat ouder is maar hij rijdt als een zonnetje!!
Ik ben er zo een die kei-, maar dan ook KEIhard muziek draait in de auto, pas ook nog een hele instalatie voor laten inbouwen. Autorijden is leuk, en met lekkere muziek erbij ook heeeel goed tegen stress bij mij :) ik probeer wel zo zuinig mogelijk te rijden want manman.. het lijkt elke keer wel een pot goud die je leeggooit in die auto als je gaat tanken hahahaha

Kate -

Ik moet nog steeds beginnen met m’n rijbewijs, en ik ben nu al een half jaartje 18. Maar ik vind het zo spannend en eigenlijk gewoon eng om auto te gaan rijden, ik krijg het benauwd van het verantwoordelijkheidsgevoel. Hebben jullie misschien tips hiervoor?

Willemijn -

Een goede rijinstructeur zoeken die je hierin echt goed kan begeleiden :)

Fleur -

En als het niet echt noodzakelijk is dat je ‘m nu haalt, dan is het ook niet erg om er nog even mee te wachten. Ik ben pas op mijn 22ste gaan lessen, daarvoor had ik er geen zin in en vond ik het nog veel te spannend. Toen ik ben gaan lessen deed ik dat omdat ik toen het nut van een rijbewijs toch wel erg in zag en bij vriendinnen zag dat het allemaal zo spannend niet was. Ik durf zeker te zeggen dat ik daardoor makkelijker in de auto ben gaan zitten! En nog een tip, als je bekend bent met faalangst, zoek een instructeur die daarvoor opgeleid is en vraag ook een faalangstexamen aan als je denkt dat dat nodig is. Dat heeft mij door het examen heen geholpen :) Succes!

melissa093 -

Heel herkenbaar. Mijn tip is: doe een gratis proefles. Dan zit je nergens aan vast en zal je zien dat het heel erg mee valt. Succes.

Kate -

Bedankt voor de tips, erg lief!

Leonie -

Jaaa, ik wil ook zo graag. Maar ben net vorige week gezakt voor m’n rij-examen :'(

Carina -

Ik heb geen navigatie, en geen internet op mijn telefoon. Dus als ik ergens heen moet wat ik niet ken, dan zit ik de avond er voor met google maps alvast de route te ‘rijden’ om zo de weg te vinden. Tot nu toe altijd gelukt 😀 En verder houd ik wel van doorrijden en is mijn grootste ergernis mensen die te langzaam rijden en dan op de linkerbaan (sowieso, rechterbaan is vaak leeg, waaaaarom??) en mensen die in je kofferbak gaan zitten rijden. Dan ga ik echt op de limiet of net eronder rijden. Ik rij vaak al 5 a 10 km sneller dan ik mag, dus als je dan gaat dringen zoek je t maar uit :’).

Mo -

Heb vier jaar geleden mijn rijbewijs gehaald onder het mom van “handig!” maar maak er in de praktijk eigenlijk geen gebruik van. Vind auto’s eigenlijk maar dure en gevaarlijke stinkdingen en zou er alleen eentje willen hebben als het echt niet anders kan. Gelukkig heb ik een station voor de deur, een bushalte om de hoek en is verder alles op loopafstand! Zou het in mijn geval dus echt nutteloos vinden om een auto te hebben.

Frank -

We hebben nu een auto gekocht die groter is dan onze fiat 500 hiervoor 😂. Ik merk wel dat alleen rijden sneller gaat in plaats van rijden met mijn vrouw. Alleen ben ik iets minder zuinig

Anne -

Ik ben een zeer sportieve en coachende rijder :P. Ik coach de andere mensen vooral opzij. “Hup, weg jij. Ja, goed zo!” En “Aan je kant met je dikke bmw!” En “Effe optrekken, kun je wel hoor, jaaaa zie je wel.” En ga nog maar even door.
Sportief in de zin van: ook ik rijd 130 waar ik 130 mag en ik probeer lekker door te rijden. Wel veilig natuurlijk ;-). Ik ben bijna nooit agressief. Meer dat ik anderen voorzie van komische commentaar!

Dana -

Geweldig om te lezen! Zelf woon ik in Amsterdam dus inmiddels beheers ik alle parkeersoorten in minder dan een jaar. Wel ben ik zo eentje die vloekt tijdens het rijden, en bij haar tomtom het raam uit wilt smijten :’)

Emma -

Ik rij zelf alleen motor en mensen die super dicht achter je gaan zitten zijn echt heel vervelend. Leuk dat je zo lekker groot bent met je auto maar uhm, zo zie ik alleen je koplampen.

Minka -

Wat valt er niet aan te snappen Irene? “ik ben echt een hater tijdens het autorijden” <—-
Waarop Willemijn zegt: "Hahahaha ‘een hater’ hilarisch!"

xAmber -

Helaas heb ik geen eigen auto. Zo lang als ik geen vaste baan heb zal die er ook niet komen. Ik heb mijn rijbewijs alweer 3.5 jaar en ik ben echt een hater tijdens het autorijden. Grootste ergernis is het niet uitsteken van de hand of richtingaanwijzer. Dan de persoon die op een weg waar je 120/130 mag inhalen met 100 of 105.

Aangezien ik af en toe in de auto van mijn moeder mag rijden, vind ik het wel fijn om zuinig te rijden. Ik denk dat ik een rustige rijder ben, maar alles kan nog (ik hoop het niet) veranderen!

Willemijn -

Hahahaha ‘een hater’ hilarisch!

Irene -

Uhm? Vraag me nu af wat hier haterig aan is..

Willemijn -

Hihi ik vind niet dat Amber een hater is. Ik vind het grappig dat ze zichzelf zo noemt in de auto 😉

Reageer ook