2Do: Fotoboeken maken en bijhouden

Ik ben dol op fotoboeken maken en doe dit al jaren. Toen ik Martine onlangs mijn fotoboek van 2015 liet zien, die ik net binnen had gekregen, riep ze: ‘Hier moet je een artikel over schrijven!’ Ik dacht eerst dat ik niet zo veel te vertellen had, maar na een vragenvuur van Tien had ik opeens een bom aan inspiratie. Fotoboeken maken en bijhouden doe ik zo!

Sinds Djurre en ik getrouwd zijn houd ik fotoboeken bij. Ik heb er één gemaakt speciaal voor onze bruiloft (hij lag op tafel tijdens het diner), met foto’s vanaf het moment dat we elkaar kennen tot aan onze bruiloft. Ook hebben we natuurlijk een fotoboek met trouwfoto’s. Daarna kwam het album van 2014 en 2015. Ook ben ik nog bezig met een album over mijn zwangerschap (bijna af) en werk ik dit hele jaar aan een fotoboek over 2016 en Jelle’s eerste levensjaar.

Ik ben begonnen met fotoboeken maken omdat ik toch ergens de behoefte had om dingen uit mijn leven te gaan documenteren op papier. Alle foto’s uit mijn puberjaren zijn verloren gegaan mede omdat ik ze rigoureus verwijderde en door de afwisseling van computers. Ik vind het zo zonde dat ik al die foto’s kwijt ben!

Ik ben ook als de dood dat mijn computer, externe harde schrijf of USB stick crasht en al mijn foto’s kwijtraak. Natuurlijk kun je van alles backups maken, maar toch. Ook vrees ik dat het huidige bestandsformaat van nu, later (over tig jaar) misschien niet meer te lezen is. Dat het zoiets wordt als de grammafoonplaat of videoband en je dus behoorlijk wat moeite moet doen om je digitale bestanden te bewaren. Ook maken we tegenwoordig heel veel foto’s met onze smartphones, maar als je niet oplet gaan al die foto’s verloren bij het wisselen van telefoon. Fotoboeken blijven altijd in te kijken (behalve als ze vernietigd worden door water of vuur ofzo). Daarnaast kijkt een fotoboek toch een stuk lekkerder dan een computerscherm. Door een fotoboek bladeren heeft iets gezelligs. Ik ging dus fotoboeken maken!

Digitaal maken of niet?

Ik heb zelf gekozen voor het digitaal maken van fotoboeken. Knippen en plakken is niets voor mij, ik kan gewoon veel meer genieten van het prutsen met een computerprogramma. I’m a nerd, I know! De overweging tussen een fotoboek nieuw stijl of oude stijl is heel persoonlijk. Doe wat jij het leukste vindt, je voorkeur naar uit gaat of het makkelijkste is voor je.

Jaarboeken en thema fotoboeken

Ik heb twee soorten fotoboeken: jaarboeken en ‘thema fotoboeken’. De jaarboeken hebben allemaal een effen kaft. Dit is zo ontstaan omdat ik bij het eerste fotoboek maar geen foto kon kiezen, dus koos ik maar een effen kaft. En om de eenheid er in te houden ben ik het maar blijven doen. De thema fotoboeken hebben wel allemaal een kaft met een foto er op.

Eenheid

Zelf vind ik het mooi als de fotoboeken onderling ook een beetje een eenheid zijn. Vandaar ook het puntje hierboven. Daarnaast let ik er op dat de fotoboeken allemaal hetzelfde formaat zijn. Ik heb altijd een liggend fotoboek van 28×21 centimeter.

Het zijn allemaal details natuurlijk. Boeiend dat de fotoboeken niet hetzelfde zijn. Maar toch vindt de perfectionist in mij het leuk om daar rekening mee te houden haha!

Camera’s

Voor mijn fotoboeken gebruik ik een mix van foto’s geschoten met de spiegelreflexcamera en mijn telefoonfoto’s. Ik geloof niet zo in perfect gestileerde foto’s. Juist de selfies die we nu maken laten wat mij betreft heel veel sfeer zien en zijn een goede weerspiegeling van de werkelijkheid.

Hoe je mooie foto’s maakt, dat is misschien stof voor een tweede artikel, want ook daarover heb ik genoeg te kletsen. Laat me even weten of je hier interesse in hebt! In het kort: goed licht, oog voor compositie en nabewerking zijn wat mij betreft het belangrijkste.

Foto’s verzamelen

Wanneer ik foto’s heb gemaakt met mijn spiegelreflexcamera, van een gebeurtenis of vakantie, sorteer en bewerk ik ze na afloop direct. Dit werkt voor mij het beste want anders komt van uitstel afstel.

Foto’s van je telefoon halen is een ander verhaal. Dagelijks schieten we vaak meerdere foto’s. Om te voorkomen dat mijn telefoon overvol raakt en ik bij vervanging van m’n telefoon niet eerst dagenlang bezig bent met het overzetten van materiaal, sorteer en archiveer ik regelmatig de foto’s. Aan het eind van iedere dag scroll ik even door m’n foto’s en filmpjes heen en bepaal welke ik wil houden en welke ik delete. Aan het eind van iedere maand (zo ongeveer dan) upload ik de foto’s van mijn telefoon en camera naar de computer en plaats ze in de mappen die ik aangemaakt heb.

Om te voorkomen dat er alleen maar foto’s van mij in staan vraag ik Djurre ook een aantal keer per jaar wat foto’s van hem naar mij te mailen zodat ook zijn leven een beetje gearchiveerd wordt in de fotoboeken.

Kiezen van foto’s

Het kiezen van foto’s is een rotklusje. Ik heb vaak moeite met kiezen. De belangrijkste vraag die ik mezelf stel is: ‘Wat wil ik over 30 jaar zien?’ Over 30 jaar wil je niet 10 foto’s van hetzelfde maar dan net een tikkie anders zien. Één of twee foto’s zijn genoeg. Ook zijn de spontane foto’s later vaak leuker om te zien dan de foto’s waarop je poseert of met z’n allen op een rijtje staat voor een foto. Foto’s van mensen van wie je houdt vind je daarnaast vaak leuker dan heel veel foto’s van objecten. Ook kijk je later waarschijnlijk terug op zowel de grote als de kleine momenten, dus vergeet ook zeker die kleine momenten niet. Dit probeer ik allemaal in mijn achterhoofd te houden tijdens het kiezen.

Qua aantal probeer ik per gefotografeerd onderwerp één tot maximaal drie foto’s te kiezen. Dat is veel moeilijk dan dat het klinkt. Zo schiet ik van Jelle zo veel leuke foto’s dat ik ze het liefst allemaal in het album zou willen doen. Maar ja, dan word het natuurlijk onmogelijk dik, dat boek. Dus ben ik heel streng. Kill your darlings!

Opbouw van een fotoboek

De opbouw van de jaarlijkse fotoboeken is bijna altijd op chronologische volgorde. Ook begin ik het fotoboek standaard met een kort stukje over het jaar. Gewoon een paar zinnen. Wat waren hoogtepunten? Verdrietige momenten? Wat hield ons bezig? Gewoon om later nog eens terug te lezen hoe dat jaar voor ons geweest is.

Ik maak vaak ook een pagina met alleen maar foto’s van Saar. Of besteed een pagina aan de verbouwing van ons huis bijvoorbeeld. Foto’s van vakanties groepeer ik uiteraard ook allemaal. Binnen het jaar sorteer ik de foto’s als het kan ook weer op thema.

De thema fotoboeken bouw ik maar op net hoe het mooi uit komt. Die van mijn zwangerschap is bijvoorbeeld in chronologische volgorde, net zoals die van Jelle. Ons trouwalbum is meer gesorteerd op soort foto.

Verhaaltje erbij of niet?

Bij sommige foto’s schrijf er wat er bij, bij andere niet. In welke maand of op welke dag een bepaalde foto gemaakt is schrijf ik erbij wanneer je dat later niet makkelijk meer zou kunnen herleiden. Bij vakantiefoto’s schrijf ik ook vaak in welke plaats we waren. Als we foto’s maken van monumenten of dorpjes schrijf ik dat er ook bij, want dat weet je over 20 jaar echt niet allemaal meer.

Ik schrijf de verhaaltjes in de derde persoon. Hoewel ik de fotoboeken maak zijn het toch ‘onze’ fotoboeken en dan vind ik het zo raar wanneer alles vanuit mijn perspectief geschreven is.

Bijhouden

Het werkt voor mij heel goed om regelmatig aan de grote fotoboeken, zoals het jaarlijkse fotoboek of een fotoboek van mijn zwangerschap, te werken. Het album van Jelle wat ingedeeld is op maand, werk ik bijvoorbeeld iedere maand bij. Ook het jaarlijkse fotoboek open ik eens in de paar maanden om bij te werken. Zo hoef ik me niet aan het eind van het jaar een breuk te verzinnen wat we ook alweer allemaal gedaan hebben.

Goals

Ten slotte heb ik ook nog fotoboeken-goals. Ja ja! Zo zou ik wel wat vaker foto’s van normale dagen en feestjes willen maken. De momenten waarvan ik foto’s maak bestaan vooral uit vakanties, Jelle, grote thema’s zoals trouwen of zwangerschap. Maar foto’s van een gezellig etentje met de familie maak ik meestal niet. Terwijl dat soms net zo memorabel is als een vakantie. Hier probeer ik dit jaar dan ook wat meer op te letten.

En ik sluit af met een gouwe oude foto. De foto van de avond waarop mijn leven met Djurre begon (gezááápig :P). Wat een andere koppies hebben we daar nog he? Maar hij is zo leuk… 😉

Nu weten jullie dus hoe ik dat doe, fotoboeken maken. Ik heb er zelf altijd enorme lol in en ik verwacht dat ik hier nog wel een tijdje mee door zal gaan. Hoe tof is het als we later 40 (of meer!) fotoboeken op een rijtje hebben staan? Daar ga ik voor.

Maak jij fotoboeken? Zo ja, hoe pak jij dat aan?

 

 

50 reacties

silvia -

wat een super leuk idee. dit wil ik ook al lang gaan doen, nu met foto’s van vrienden van nu etc. ik heb wel al een soort fotoboek van mijn 18e verjaardag.
ik heb toen bij de bruna een zwart boek gekocht met witte lege blz, op mijn verjaardag heb ik toen iedereen gevraagd een stukje te schrijven. ( dit is grotendeels gelukt) en bij binnenkomst ging bijna iedereen op de foto zodat ik later veel foto’s erbij in het boek heb kunnen doen, evenals de verjaardagskaarten. dit vind ik zelf erg leuk geworden.
nu moet ik nog ooit beginnen aan een fotoboek van allemaal verschillende stukjes uit mijn leven met vrienden en vriend.

vind het erg knap van je willemijn dat je zit zo mooi doet, en het goed bijhoudt. en idd wat je zegt het is heerlijk om samen in een fotoboek te kijken, veel leuker dan via de pc.

liefs x

Ilse -

Zo leuk maar ook zo tijdrovend. Ik ben begonnen een fotoboek te maken van het 1e jaar van mijn zoontje (morgen is hij alweer 13 maanden). Maar ik snap die programma’s niet, heb jij een voorkeur voor een gebruiksvriendelijk programma?

Danique Krol -

Wat een superleuk idee! Ik denk dat ik dit ook maar eens ga doen.

Mariska -

Ah die laatste foto, wat leuk!

Grace -

Echt goede tips. Vooral dat over bijhouden. Zou ik ook echt moeten doen, vooral nu tijdens de verbouwing. Want dat zou echt gaaf zijn om straks daarvan een ‘fotoverslag’ te hebben. Maar misschien toch eerst die albums afmaken van de vorige 4 vakanties ….

Manon -

Dit vind ik echt een heel leuk artikel en zie er graag een vervolg op!

Sanne -

Wat leuk! Wil dit ook gaan doen als ik heel veel foto’s heb. Nu doe ik project life en dat is dan fysieke en per maand alle leuke foto’s, foto’s die een verhaal vertellen en dan verhaaltjes erbij.

Nicoline -

Wat goed dat je dat bijhoud. Ik wilde dit ook doen van de bruiloft en van de kleine meid, maar ik houd het gewoon niet bij en dan wordt het al snel zo’n monsterklus!

Evi -

Superleuk, dit! Zelf ben ik anderhalf jaar geleden ook begonnen met het maken van een fotoboek. Al is het bij mij meer een echt plakboek aan het worden, ik plak er altijd de inkomkaartjes, rekeningen van etentjes e.d. bij om het helemaal “af” te maken 😀

Nicole -

Super leuk dat je dit doet! Over een aantal jaar is het leuk om alles terug te kunnen zien. Eigenlijk zou ik dit ook eens moeten doen.

Alyssa -

Vrolijk artikel! Zelf ben ik heel slecht mbt foto’s maken van mooie momenten. Ook het bijhouden van fotoboeken is tot zo ver nooit aan mij besteed geweest. Tot een paar maanden geleden en ik in fotoboeken keek van mijn ouders. Precies zoals je al zei. De gezelligheid en de lol die je hebt bij het kijken van de foto’s mis ik. Heb je toevallig favoriete sites/webshops waar jij je fotoboeken besteld/laat afdrukken. Soms laat de kwaliteit naar mijn mening te wensen over. Voor het gewoon afdrukken van foto’s heb ik vaak hetzelfde probleem.

Kim -

Grappig artikel, ik doe het op precies dezelfde als jij! Ook een jaarboek en themaboeken. Ik begon ook met liggende boeken, maar vond mijn Florida roadtrip een groot, vierkant boek waard en daar ben ik voor de jaarboeken ook op over gegaan. Heerlijk, zo’n groot boek! Ik wacht overigens altijd acties af, misschien een tip voor het volgende artikel als die er komt? Soms staan ze weken/maanden op mijn computer te wachten om besteld te worden, maar omdat zo’n vierkant boek meestal rond de €50,- is, wacht ik toch echt op een korting die regelmatig langs komt bij Albelli.
Ikzelf ben alleen niet zo van het strakke design, het lijkt bij mij meer op een soort prikbord. Zo vind ik het bijvoorbeeld ook heel leuk om bij vakanties de tickets in te scannen, of bonnetjes van restaurants (voor bij betreffende foto), toegangskaatjes (Disney bv.) en dat ook in mijn fotoboek te doen. Zulke dingen gaan anders geheid verloren.
Verder download ik ook af en toe leuke lettertypes, omdat ik anders telkens dezelfde kies. Oh ja, en ik sla vaak leuke .PNG plaatjes op, ik zoek dan bijvoorbeeld dingetjes als washitape, maar ook logo’s van restaurants waar ik geweest ben, of punaises.

Maxie -

Echt een heel leuk artikel, lekker inspiratievol (wil meteen aan m’n eigen fotoalbum beginnen!). Een artikel over hoe je foto’s bewerkt/neemt zou ook heel fijn zijn, dan kunnen we allemaal herinnering op een leuke manier opslaan 😉

Deborahschrijft -

Leuk zeg dat je die fotoboeken maakt! Ik heb ook altijd veel fotoboeken gemaakt, maar heb een jaar (of twee) geleden besloten alles te digitaliseren en alle fysieke foto’s weg te doen (of weg te geven aan vrienden en familie). Maar ik heb inderdaad wel de zorgen dat alles opeens weg kan zijn. Misschien is zo’n digitaal fotoalbum wel een goed optie. Neemt wat minder ruimte in dan een ‘echt’ fotoboek…

Jantine -

Wat grappig dit Artikel zeg!! Ik ben net begonnen met mijn fotoboek maar dan op de ouderwetse manier ;). Mijn moeder is in 2007 (mijn jongere jaren haha) gestopt met het maken hiervan.. Dus ik probeer nu eigenlijk vanaf 2007 – 2016 bij te werken. Maar meeennn wat een werk zeg pffooehh! Nu ik het type besef ik me eigenlijk dus dat ik 10 jaar achter loopt *schrik* *help*. Werk aan de winkel dus… Mijn 2e deel sorteren en bestellen staat nu op het lijstje.. Ik ben alleen zo´n iemand die ZOO veel dingen in wil plakken.. Er gaan denk ik wel zo´n dik 4 fotoalbums doorheen ben ik bang..! && Jaa dat lijkt me tof zeg een artikel over hoe je écht mooie foto´s maakt! Of misschien handige tips voor online een fotoboek maken??

Jantine -

*typ

My Creative Life - Marìs -

Leuk! Ik ben ook van plan om fotoboeken te gaan maken. Via welke site maak jij die van jou? Zo te zien is de kwaliteit mooi!

Cézanne -

Leuk artikel, inspirerend! Met welk programma/welke website maak je je fotoboeken?

Justine -

Ahhh dat is zo leuk! dit is echt een werkje dat ik altijd uitstel. Echt sonde eigenlijk. Moet er binnenkort maar eens voor gaan zitten..

EliseDingen -

Wat een leuk artikel! Afgelopen augustus zijn wij naar Portugal geweest en ik wilde er een knip/plak fotoboek van maken. Ik houd juist erg van knutselen en prutsen en had ook wat ansichtkaarten en een ov kaartje en dat soort dingen die ik er ook graag in wilde verwerken, als achtergrond oid. Maar ik moet nog steeds beginnen 😛 Haha.

Daniëlle -

Leuk om te zien hoe jij fotoboeken maakt. Ik heb een tijd geleden ook wat fotoboeken gemaakt, maar ik ben het de laatste tijd alweer vergeten. Het lijkt me inderdaad zonde om zoveel foto’s te verliezen, daar zijn fotoboeken natuurlijk de oplossing voor!

Lucy -

Goed om hier weer eens aan herinnerd te worden! Ik heb jaren geleden een fotoboek gemaakt van mijn hele middelbare school tijd, om veelal dezelfde redenen als jij, alleen dan natuurlijk veel meer gecondenseerd omdat het 6 jaar beslaat. Ik heb altijd de intentie gehad om ook zo’n boek te maken van mijn tijd op de universiteit, maar het is er nooit van gekomen. Ik heb in die tijd ook veel gevlogd en dus veel minder fotos gemaakt, maar een klein boekje zou ik best moeten kunnen vullen… Misschien toch maar eens doen! Jaarboeken lijken me ook heel leuk om te hebben, misschien begin ik daar wel aan als ik ga samenwonen met mijn vriend :)
Bedankt voor de tips!

Leonie -

Wat een super handig artikel. Jammer dat ik dat nooit echt bijgehouden heb:( maar misschien eens gaan beginnen!
Wij hebben wel een fotoboek van de reis naar Indonesie… Maar dat is veel te weinig na 10 jaar samen zijn.

Suzanne -

Ik maak ook altijd fotoboeken. Inderdaad jaarboeken (opgedeeld in 2 of 3 delen) en themaboeken zoals vakantie of van onze verhuizing. Leuk, die laatste foto van jullie twee :)

Michelle -

Supernuttig artikel op het perfecte moment! Mijn zwangerschapsverlof is net begonnen, en het maken van fotoboeken staat bovenaan mijn to do lijstje. Ik heb door de jaren heen ook zo veel foto’s gemaakt waarvan ik bang ben dat ik ze uiteindelijk kwijt raak. En precies wat je zegt; een boek is gewoon leuker om zo nog eventjes doorheen te bladeren dan een computerscherm! Ik ga vandaag beginnen:).

bridget -

Wat een leuk idee, via welk programma bewerk je je foto’s?

Yvonne -

Ik maak net als jij ook themaboeken en jaarboeken. Ik vind het heerlijk om af en toe in oude fotoboeken te kijken en herinneringen op te halen. Mijn voorkeur gaat ook uit naar digitaal, ik heb er eentje met knip en plakwerk gedaan, maar daar ben ik zo lang mee bezig geweest, geef mij maar de computer!

ROOS -

Wat leuk om te lezen Willemijn! Een artikel over foto’s maken is van harte welkom :) Ik ben wel actief met fotoboeken maken van vakanties of reizen maar had nog niet gedacht aan een jaarboek, wat een goed idee. X

Tessa -

THANKS Willemijn! Je hebt me helemaal geïnspireerd om nu echt eens te beginnen met albums maken. Ik wist niet dat je je albums iedere keer kon bijwerken. Ik was al wel begonnen met mappen maken voor 2016 op mijn computer omdat ik dacht dat je het in een keer zou moeten doen. Super leuk artikel!

susan -

Wat een ontzettend leuk bericht!
Ik maak ook foto albums, maar ik laat mijn foto’s juist afdrukken en plak ze zelf in. Mijn albums zijn een grote chronologische lijn, juist ook met foto’s van kleine momenten als etentjes en dagjes weg. Van echte grote dingen (reis naar New York) maak ik wel aparte digitale albums. ZO leuk km te doen😀

MARIJKE -

Wat ontzettend knap dat je er zo mee bezig bent. Mijn dochtertje is net 3 geworden en ik heb serieus nog niet 1 foto boek gemaakt. Ik kan maar niet kiezen tussen al die foto’s. Je hebt me helemaal geïnspireerd om gewoon te beginnen aan het eerste foto boek!

Selma -

Dit doe ik ook al jaren. Wel op de ouderwetse manier, omdat ik lui ben met dit soort dingen. Bij welke winkel doe jij deze boeken? Ik loop overigens al 2 jaar achter.

Priscilla -

Thema boeken maak ik ook al jaren.. Alleen jaarboeken niet! Vind ik eigenlijl wel een hele goeie!! Je hebt zoveel “losse” foto’s die kan je nu goed verwerken. :)
Straks als de kleine jongen er is wil ik ook een baby fotoboek maken die per maand is!
Leuk artikel om te lezen! 😀

Lenneke -

Ik vind dit zoooo leuk. Zou het ook eens moeten doen. Nu gebruik ik Instagram als fotoboek :’)

Margot -

Ik maak af en toe een boek, maar wil het eigenlijk meer gan doen. Staat op mijn lijstje!

demallemolenmoeder -

Jullie jonge koppies, zó leuk. Ik ben gek op foto’s en fotoboeken. Een keer heb ik het via Hema gemaakt maar meestal kies ik toch voor Albelli. En ik moet hoognodig weer aan de slag.

En wat betreft een artikel met tips voor mooie foto’s, graag!

Rianda -

Wat een goede tips! Ik ben een beetje (te) laks hierin en daardoor gaan er inderdaad veel foto’s verloren. Nu net een nieuwe telefoon waar hele mooie foto’s mee gemaakt kunnen worden dus dat wordt bijhouden :)

Madebyuna -

Super leuk artikel. Wat een leuk idee om per jaar fotos te doen. Daar ga ik mee beginnen voor dit jaar! Eigenlijk vind ik fotoboeken inplakken het allermooist, maar dat is wel heel veel werk. Maar even kijken hoe ik het ga doen!

Amy -

Wat leuk om te doen, van die jaarboeken maken! Zo af en toe maak ik wel eens een fotoboek (bijvoorbeeld van de vakantie, of jaren geleden van ons eerste jaar samen als stel) maar eigenlijk te weinig. Leuk om later weer eens in te zien!

Liset - Beautydagboek -

Dit herinnert me eraan dat ik eigenlijk veel te weinig foto’s laat afdrukken en albums maak. Zonde eigenlijk! Krijg direct een schuldgevoel haha. Het ligt in de planning, maar het kost altijd zoveel tijd, dat ik het er vaak bij in laat schieten.

Marie-Louise -

Ik maak zelf ook altijd een fotoboek van de vakantie via Albelli, via welke site maak jij je fotoboeken? En maak je ze dan online of offline?
Groetjes 😄

Willemijn -

Ik doe het ook via Albelli. Ik heb hun software op mn computer. :)

Martina -

Fijne inspiratie, ik ben net begonnen met albums, maar het is echt lastig kiezen en sorteren! Bewerk je alle foto’s die in het album komen? Ik ga sowieso je systeem van archiveren en organiseren onthouden, klinkt heel handig!

Willemijn -

Ja ik bewerk alles. Doe ik eigenlijk standaard wanneer ik de foto’s sorteer. Niet veel hoor. Uitsnijden, helderheid/contrast en soms de witbalans. Geen hele photoshop praktijken hihi.

Loes -

Wat een leuk artikel en geeft ook inspiratie om nu echt te beginnen en welke manieren nu handig zijn. Het is wel duidelijk dat je graag alles op orde hebt;) Ik ga maar beginnen met mijn fotoboek van mijn reis van 2012… en alles daarna 😀

Desiree -

Wat een inspiratie! Ik ben zeker benieuwd naar jouw manier van foto’s maken + tips.

Kelly -

Heel handig aangezien ik vandaag aan mijn fotoboek van afgelopen vakantie wil beginnen ! Dankje voor de tips en tricks!

Michelle -

Ontzettend leuk Willemijn. ik bestel ook steeds vaker foto s online. Alleen nog niet dusdanig veel om ze in een album te doen.
Ps je ziet je adres op een foto..

Lonneke -

Ik heb nu het eerste fotoboek binnen van James zijn eerste jaar <3 met alle hoogte punten en wat tekst erbij.
Ik heb ook een fotoboek van onze trouw dag!

Marije -

Wat een goed idee om jaarboeken te maken! Je geeft mij wel inspiratie!

Ik was altijd aan het scrapbooken maar dat is er eigenlijk allemaal bij ingeschoten de laatste jaren maar dit is zeker een goed idee om het zo te gaan doen.

Reageer ook