Plog: Eerste Paasdag

Hebben jullie een fijn paasweekend gehad? Ik wel! Vol met lekker eten, familie en gezelligheid. Op Eerste Paasdag heb ik ‘geplogd’ voor jullie. Kijk mee naar een dag uit mijn leven in 20 foto’s.

Goedemorgen! Om 8.00 uur nieuwe tijd maakt Jelle ons wakker. Tijd voor een voeding! Terwijl Djurre de fles geeft maak ik een ontbijtje voor ons klaar. We eten het op in bed en als we allemaal klaar zijn met eten gaan we uit bed.

Ik was en kleed Jelle aan. Dit is z’n outfitje vandaag!

Daarna ga ik aan de slag met mijn eigen make-up. Ik probeer momenteel de Nivea Men Aftershave Balsem als primer, op aanraden van Martine. Ik moet nog wel een beetje wennen aan die mannen-geur in het begin hoor! Maar het lijkt wel te werken. Bizar!

Ik kan zo genieten van rustig mijn make-up doen onder het genot van een kop thee, terwijl Jelle z’n ochtendslaapje doet.

Hmpf, ik was toch niet happy met m’n trui die ik aan had getrokken. Even iets anders aantrekken. Alleen… wat?

Dit wordt hem! Ik draag een overhemd van Sissy-Boy met daar overheen een olijfgroene trui van Nikkie. Mijn broek is van Zara en mijn sneakers van Nike. Ook draag ik m’n armband van Tiffany & Co.

De make-uplook van vandaag. Foundation van NARS, oogschaduw met het Meet Matte Nude palet van The Balm, MAC MSF in Light Year. De lipstick is NARS Audacious Raquel.

Nadat we allemaal aangekleed, bepakt en bezakt waren laadden we de auto in – inclusief baby en hond, en gingen we op pad naar Friesland. Eerst naar mijn moeder, voor koffie, en daarna door naar mijn schoonouders.

Ja hoor! Zul je net zien, gedurende de hele rit (1 uur) is je baby wakker en 300 meter voor het bereiken van de plaats van bestemming valt ‘ie in slaap. Hmpf…

Bij m’n lieve moedertje! Het is zo leuk om te zien hoe geliefd je kind is door je familie en vrienden. Mensen maken of nemen cadeautjes voor hem mee, geven hem tal van knuffels en kusjes en willen je met liefde even wat zorg uit handen halen.

M’n moeder had veel te lekkere paaskoekjes op tafel staan. Ik at er veel te veel. Oeps!

Door naar mijn schoonouders. Beagle Belle had een dwarse bui en sprong op de bank. Ik heb zo gelachen om haar. Het leek wel een poes hoe ze op de bank en vervolgens op de leuning sprong.

Tijd voor een lekkere paaslunch. Hmmm!

M’n schoonmoeder had er werk van gemaakt. Onder andere deze geroosterde stokbroodjes met avocadospread met geitenkaas en korenbloem.

Daarna gingen we met een deel van de familie een stuk lopen in Park Vijversburg. Vroegaahhh, toen ik nog klein was en er in de buurt woonde, heette het nog het Bos van Ypey. Maar het is de laatste jaren helemaal opnieuw aangelegd. Nu staat er onder andere een uitkijktoren in, kunst en vind je er allemaal leuke elementen, speeltoestellen en beplanting.

Joehooeeee!

Natuurlijk ook even op de foto met Djurre. Ik vind dit zo’n leuke foto van ons. We moesten namelijk hard lachen om mijn schoonmoeder, iets met de bediening van de camera van de iPhone enzo… 😉

Jaaaa, daar is ‘ie dan! ‘De tunnel’! Ieder kind bij ons uit de buurt kende hem en als je naar het Bos van Ypey ging, dan ging je ook door de tunnel. Mits je durfde dan. De tunnel is maar een paar meter lang, maar pik- en pikdonker. Je ziet niets. Wij gingen er natuurlijk ook even door, en ik heb me rot gelachen. En gegild. Haha! Alleen wat me opviel, de kinderen van nu spelen vals! Ze gebruiken allemaal de zaklamp van hun telefoon. Lang niet zo leuk meer als vroeger dus (he, ik word oud! 😛 ).

– De volgende 2 foto’s zijn gesponsord –

Na een gezellige middag was het weer tijd om naar huis te gaan.  Maar eerst even tanken.

Als ik weer in de auto zit voer ik de tankbeurt in in de Verbruik-app. Deze app meet je verbruik doordat je bij iedere tankbeurt de kilometerstand en het aantal getankte liters invoert.

De verbruik-app is van Suzuki en geeft inzicht in je verbruik. Dit is niet alleen heel interessant, het is ook heel nuttig om te weten omdat dat invloed heeft op de kosten van het rijden van je auto. Vervolgens kun je het verbruik van je auto vergelijken (kan ieder merk auto zijn) met het officiële verbruikscijfer van jouw auto of met die van een Suzuki.

Ik heb de app inmiddels een tijdje in gebruik en heb ontdekt dat onze auto meer verbruikt dan het officiële (gemiddelde) verbruikscijfer. Dat vond ik eerlijk gezegd wel een beetje shocking. Is de auto minder zuinig dan dat ik dacht! Oke, de eerste meting kwam dan wel voort uit een rit die voor 90% bestond uit de snelweg, maar toch. Onze auto rijdt dus ongeveer 1 op 10 bij een snelheid van 130 kilometer. Goed om te weten! De komende tijd blijf ik de app gebruiken en ik ben benieuwd wat ik nog meer over het verbruik te weten ga komen. Ben je ook nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie over de app.

Komende week gaan Martine en ik trouwens iets heel leuks doen, we gaan een proefrit maken met de nieuwste Suzuki Vitara! Dit is namelijk volgens de Verbruik-app een vergelijkbaar type auto, maar dan zuiniger – en je krijgt nu bij aankoop 10.000km gratis brandstof en extra inruilbonus! Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen!

– Einde gesponsorde content –

Eenmaal weer thuis was het alweer bedtijd voor Jelle en moest Saar ook nog uitgelaten worden. Uiteindelijk liggen we om 20.30 uur gedoucht en uitgeput in bed en bestellen we Surinaams. Het ultieme comfort food voor ons! We kijken een aflevering van Arne Dahl op Netflix en gaan daarna lekker slapen.

38 reacties

Sandra -

Ik vind het ‘oude’ bos van ypey mooier! Het was vertouwd en nu moet je er straks ook nog entree voor betalen 😕. Wat opzich wel logisch is. Maar gelukkig is de tunnel er nog!

Marte -

Omg!! Ik woon heel dicht bij het bos van ipey!! Heb je alleen niet gezien… 😭 Woon je daar?❤️

Janneke -

Ahhhhh die foto van jou en Djurre is zo lief!!

Deborahschrijft -

Echt een leuke foto van jou en Djurre!!

Lenneke -

Ik vind die foto van jou en Djurre zoooo leuk! Het geluk straalt van jullie af.

Hannah -

Ohhh leuke dag lijkt me! Maar willemijn mag ik vragen hoe lang je bent? Op die foto met djurre lijk je me best klein eigenlijk! Is dat ook zo?

Willemijn -

Ja ik ben best wel klein, 1,65m :)

EliseDingen -

Waa, wat leuk dat je in het bos van Ypey was. Of hoe het tegenwoordig dan ook heet, haha. Ik noemde die ‘tunnel’ altijd de grot en mijn vader zei altijd dat er een beer in woonde. Super spannend om er in te gaan en super opgelicht dat je op een gegeven moment het licht weer zag, haha!

Lindsey Beljaars -

Wat een superleuke foto’s weer! Die foto met Djurre is inderdaad heel erg leuk geworden!

Mariska -

Wat een leuke foto’s! :) Vooral die van jou en Djurre vind ik zo leuk!

Denice -

Leuk! Goed dat je aangeeft wat gesponsord is!

Eloïse -

Wauw, het sporten werpt overduidelijk zijn vruchten af: you look fabulous! Motiverend, en dat met maar één keer in de gym per week. Valt nog te overzien :)

Sophie -

Leuke plog! Over het verbruik, de brandstofverbruik waardes die door de fabrikant worden opgegeven zijn van auto’s op rollerbanden in een hal. Effecten zoals regen, wind, afwijkende weg oppervlaktes en belading kunnen daar niet in worden meegenomen. Het word inmiddels ook aangeduid als richtlijn, maar zelden dat een auto het ook echt haalt. Hoewel 9 liter brandstof op 100 km wel echt ontzettend hoog is voor een skoda!

Michelle -

Wat een superleuk plogje! Prachtige foto van Djurre en jou! Vind overigens dat je de gesponsorde content heel mooi verwerkt hebt zo! Ik stoor me er sowieso al nooit aan, maar vind dit heel slim bedacht!

Danique Krol -

Wat een gezellige dag zo te zien!

Jet -

Mijn man, Leeuwarder in hart en nieren, zegt nog steeds het bos van Ypey.
Volgens mij weet hij niet eens dat het nu een andere naam heeft.
Ik ben daar ook vaak geweest in toen we net verliefd waren, brengt leuke herrineringen met zich mee. Ik had toen op facebook gezet dat we naar het bos van IP gingen. Wist ik veel hoe je het schreef. Ik werd ontzettend uitgelachen haha.

Leuke foto’s!

Willemijn -

Hahahaha ja ik schreef ook altijd Bos van IP!!!

Annagreet -

Jaaah, het bos van Ypey. Zo blijf ik het ook lekker noemen, haha. Maar die tunnel was inderdaad geweldig. Zo eng altijd vroeger. Maar zelfs nu kan ik er nog wel van genieten (stiekem), haha.

Charlotte -

Wat leuk om een foto te zien van die tunnel.
Dat vond ik vroeger ook altijd reuze spannend om daar doorheen te gaan 😉
En ja, tegenwoordig kan er met het licht van de smartphones toch vals gespeeld worden, hahaha

Renate -

Ik woon in Leeuwarden, maar ik noem het nog steeds het bos van Ypey 😂😂 En die tunnel, geweldig!

Martina -

Ik vind de vitara echt een stoer ding! Dol op mooie auto’s :) verder heel gezellig familie tijd! Ik beleef dat soort momenten nu heel anders met een mini van mezelf erbij :)

Jolien -

Hey Willemijn! Leuke plog. Welke type zijn je Nike sneakers? Ze zijn er superleuk uit en ik ben nog steeds op zoek naar leuke witte sneakers. Dank je 😉

Willemijn -

Hoi! 😀 Het zijn de tennisschoenen van Nike voor dames. Heb ze via de website van Nike zelf gekocht. :)

Elise -

Toen ik mn ouders hielp met het zoeken naar een nieuwe auto zijn we er ook achter gekomen dat de echte verbruikscijfers vaak tot wel 35% verschillen van de fabrieksopgave. Zo zou onze auto 1 op 23 ofzo moeten halen, maar we krijgen het echt niet hoger (lager?) dan 1 op 17.

Willemijn -

Ja vreemd is dat he! Ik stond er ook wel een beetje van te kijken en vind het daarom erg interessant om de app te gebruiken. Het officiële verbruik ligt blijkbaar in werkelijkheid hoger.

Fardou -

Haha leuk het bos van Ypey! Pff wat was ik altijd bang in de tunnel vroeger!

Tineke -

Ziet er heel gezellig uit, je outfit is erg mooi! En wat wordt Jelle al groot!
Liefs

katy -

Ik moet lachen als ik deze foto’s zie. Afgelopen zondag zat ik met een paar vriendinnen in de auto en zag ik iemand lopen met een kinderwagen en witte gympen. Ik kon even niet plaatsen wie dat nu was, en toen ging het belletje rinkelen, jij was het! Haha;)

Willemijn -

Hahaha wat grappig! That’s me! 😉

Barbara -

Leuke paasdag hadden jullie! En wat creatief om gesponsorde content zo te brengen in een gezellige plog.
Ik ben best wel van dat soort apps maar heb geen Suzuki :)

Willemijn -

Hoi Barbara! Misschien werd het niet helemaal duidelijk in de tekst, maar de app is beschikbaar voor alle auto’s! Martine en ik hebben beide ook geen Suzuki bijvoorbeeld :)

Leah -

Aah het bos van Ypey! Zo leuk was dat vroeger, en ik ben nog niet een zo oud (17). Ik ging ook altijd door die ‘enge’ tunnel 😉

Sophie -

Leuk, zo’n plog tussendoor! :-) En die app lijkt me echt super handig. Heb ‘m meteen maar gedownload. Kan eindelijk het kladblokje uit de auto (nerd alert).

Dita -

Leuke plog! En ja fijn he als je kindje zo geliefd is bij je familie. Hier ook zo, ook willen ze zo graag oppassen enzo. Zo lief, en hebben wij even een momentje voor ons zelf.

Carmen -

Super leuke foto’s !
Zoals de reactie hiervoor… ik schrok ook van de felle kritiek op de gesponsorde artikelen en foto’s.
Jullie maken er altijd zoiets leuks van dat het totaal niet overkomt alsof het gesponsord is.
Veel Liefs!

Paula -

Haha jaaa het Bos van Ypey. Die grot ken ik ook wel, zo grappig om er te zijn als je ouder bent. Lijkt die lange donkere tunnel opeens een stuk minder lang. Leuke plog! :)

Willemijn -

Hahah ja! 5 stappen en je ziet alweer licht hahaha!

Stacy -

Hoi Willemijn, Ik wil allereerst even zeggen dat je er fantastisch uitziet. Je hebt echt een prachtfiguur en je straalt!
Ten tweede; Ik vind de gesponsorde artikelen en / of foto’s geen enkel probleem. Ik schrok dan ook van de felle kritiek van de vorige artikelen.
Blijf vooral zo doorgaan.. Martine en jij zijn top!

Reageer ook