Mijn favoriete quotes #2

Vorig jaar deelde ik al eens mijn favoriete quotes van mijn Pinterest bord. Ik vertelde toen al dat ik al heel wat jaren een boekje bij houdt met spreuken, quotes en gedichtjes. Vandaag deel ik een aantal mooie uit dit boekje en vertel waarom ik ze zo mooi vind.

Foto door Calum MacAulay

(Artikel geschreven door Willemijn)

Soms voelen we zo veel
Maar valt er zo weinig te zeggen

Deze zag ik op een kaart staan die mensen naar mijn opa stuurden toen mijn oma overleden was. Ik vond het twee heel eenvoudige, maar prachtige zinnetjes. Ze vatten precies samen hoe het kan zijn om heel veel gevoelens te hebben maar ze niet onder woorden te kunnen brengen door de diverse emoties die door elkaar lopen. Ik heb hem destijds opgeschreven zodat ik hem zou onthouden en kon gebruiken wanneer ik zelf een kaart moest versturen naar aanleiding van een overlijden.

Giving up doesn’t always means you’re weak…
Sometimes it means that you’re strong enough to let it go.

Deze quote vond ik en schreef ik op in de tijd dat ik mijn eerste langere verkering verbrak. Ik was zó verliefd op hem, maar na een paar jaar waren we heel ver uit elkaar gegroeid. Toen moest ik tot mijn grote verdriet concluderen dat de relatie opgeven beter voor ons allebei was. Het voelde eerst als falen, maar als ik er nu op terug kijk zie ik hoe sterk het was. Afscheid van hem nemen was misschien wel een van de moeilijkste dingen uit mijn tienerjaren. Ik heb destijds deze quote vaak opgezocht.

Being happy doesn’t mean that everything is perfect.
It means that you’ve decided to look beyond the imperfections…

Deze helpt me altijd onthouden dat niet alles perfect hoeft te zijn om gelukkig te kunnen zijn. Niet alles is rozengeur en maneschijn, maar dat hoeft ook niet. Geluk zit in de kleinste dingen..

Wanneer we, op de pijn­lijke plekken waar we gekwetst zijn en waar we ons hebben teruggetrok­ken, niet in staat zijn te vergeven, blijven we slachtoffer van het ver­leden. Alleen door liefde­vol te zijn naar zowel onze kwetsingen als onze kwetsers, kunnen we ons daadwerkelijk ver­zoenen met ons leven. De kernvraag is hier: willen wij liefdevol zijn waar de wereld niet liefdevol was? – Paula van Lammeren

Dit stukje tekst vond ik ook alweer heel wat jaren geleden. Ik geloof dat ik hem op heb geslagen toen ik 18 was. Het grappige is dat ik in de loop van de jaren het steeds beter ben gaan begrijpen wat er nu écht staat.

Wie nergens in gelooft, zal ook nooit iets veranderen.

Deze komt uit een reclame over verzekeren, als ik het me goed herinner, maar wat is ‘ie mooi! Echt een ‘motivational quote’ om in jezelf te geloven.

Alles wat je zoekt dat komt terecht
En alles wat je wenst dat krijg je echt
Alles wat je liefhebt,
wordt vanzelf aan jou gehecht

Een stukje uit de songtekst van het nummer De Dag Dat Alles Beter Is van – jawel! – Nick & Simon. Totaal geen fan van hun muziek, maar hun teksten zijn soms heel mooi en hebben vaak een diepere betekenis. Ik vind het een prachtig stukje tekst. Een beetje ‘The Secret’-achtig.

‘Niemand is zo sterk dat hij niemand nodig heeft’

Soms ben ik iemand die liever niemand anders nodig heeft. Iemand die ten koste van alles liever sterk blijft dan toegeeft dat iets te moeilijk is. Maar als ik dit lees, dan weet ik weer, inderdaad, iedereen heeft iemand nodig. Samen sta je sterker!

Don’t waste your time on jealousy. Sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind. The race is long and in the end, it’s only with yourself. 

Dé quote als je kampt met jaloezie. Hij zet de dingen heel mooi in perspectief.

You are a powerful person. Do you use your power to lift people up? Or do you put them down because it’s good for a laugh?

Deze komt uit het programma ‘Over de streep’, van het concept Challenge Day. Hij is me altijd bijgebleven. Het inspireert me om aardig te zijn naar anderen en iemand te inspireren en te helpen, in plaats van roddelen, verafschuwen of afkraken. Het is ook iets wat ik mee wil geven aan mijn kinderen.

Loneliness doesn’t come from a lack of people, but from a lack of connection.

Uit hetzelfde programma. Zo waar. Ik schreef hem op om te onthouden en weer door te kunnen geven.

Feel the fear and do it anyway.

Nog zo’n lekkere motiverende quote! Angst is ‘slechts’ een gevoel. Het inspireert me om dingen te doen die ik spannend vind. Want heel vaak valt het achteraf heel erg mee!

Don’t cry because it’s over, smile because it happened.

Soms mis je iets uit het verleden en heb je de neiging om daar maar over te blijven rumineren (herhaaldelijk overdenken). Maar dan lees ik dit en dan denk ik ‘Ja, dat is ook zo! Wat was het mooi. Die herinnering blijft voor altijd bij me en dat is een geschenk.’.

Failure is success when we learn from it.

Het herinnert me eraan dat falen niet erg is. Juist van onze ‘mislukkingen’ leren we dingen en dat brengt ons alleen maar verder in het leven toch?

It always seems impossible, until it’s done.

Life does not get better by chance. It gets better by change.

Deze twee quotes herinneren me op gedemotiveerde of sikkeneurige momenten dat je stappen moet zetten om verandering te brengen. Dat je moet vertrouwen op jezelf. En dat je meer kunt dan je denkt.

Open your hands, if you want to be held.

Ik ben nog al een binnenvettertje. Deze quote herinnert me er aan dat ik mijn hand moet openen en uitsteken om vastgehouden te kunnen worden. Als ik mijn omgeving niets aanreik, zullen ze me niet kunnen steunen als ik het nodig heb. Openheid is iets moois, geen teken van zwakte.

He really loves you, you just don’t always love yourself. 
Maria Mena – All this time

Deze is niet per se (meer) op mezelf van toepassing maar ik blijf het een hele mooie vinden. Het zegt eigenlijk dat relatieproblemen heel vaak niet (alleen maar) door de ander komen, maar dat je er zelf ook een aandeel in hebt. En dat van jezelf houden toch wel een belangrijke basis is voor een fijne relatie.

Heb jij ook zo’n boekje met teksten die je inspireren of steunen? Zo ja, wat zijn jouw favorieten?

25 reacties

nathalie -

Ik laat dit jaar mijn favoriete quote zetten als tatoeage. Be yourself. Ik ben veel gepest om mijn uiterlijk en toch veranderde ik mijn uiterlijk niet. Bleef gewoon mezelf en dat heeft me heel sterk gehouden in die tijd. Iedereen moet zichzelf blijven. Dat is pure schoonheid.

Daphne -

Ik hou me altijd vast aan: everything that happens is meant to be.

Toen ik bijvoorbeeld voor mijn HAVO diploma zakte de eerste keer, baalde ik zo erg. Ik vond het gehele jaar erna zwaar kl*te en ik had er helemaal geen zin meer in. Gelukkig had ik het toen wel gehaald. Als ik er nu op terug kijk ben ik blij dat ik gezakt bent toen ter tijd. Als ik geslaagd was had ik de opleiding engineering gekozen, maar omdat ik op natuurkunde gezakt ben toen zag ik het echt niet meer zitten die opleiding te doen nadat ik wel geslaagd was. Uiteindelijk heb ik voor communicatie gekozen en dat is nog steeds een van de beste beslissingen die ik genomen heb want ik heb het enorm naar mijn zin.

Ook toen het uit ging met mijn vriend met wie ik 2,5 jaar had hield ik hieraan vast; hij was niet degene met wie ik de rest van mijn leven zou zijn, er is blijkbaar nog iets wat mij nog gelukkiger maakt en die beter bij me past.

Britt -

‘Wie zijn hart opent voor een ander zal altijd een thuis vinden’ Dat vind ik persoonlijk een hele mooie om toe te passen in het dagelijks leven :)

Annemarie -

Stuk voor stuk mooie teksten.

Giving up doesn’t mean you’re weak
It means you know it’s not worth fighting for.

Bijna hetzelfde als die van jou, en ook vaak toegepast op het leven. Vooral in een vorige relatie.

Danique Krol -

Wat een prachtige quotes!

Joyce -

Een tijdje geleden kwam ik op Instagram de volgende quote tegen: ‘ We get so worried about being pretty. Let’s be pretty KIND. Pretty FUNNY. Pretty SMART. Pretty STRONG. ‘
Ik heb geen idee van wie deze is. Maar hij is wel blijven hangen..

Martine -

Mooi inderdaad!

Diana -

Wat een mooie quotes!

Jonger -

Wat wij vaak gebruiken in ons werk met kinderen is de quote: Alleen ga je sneller, samen kom je verder

marrie -

Mijn gedachten zijn een zee,
Ze spoelen verdrietig aan hun grenzen.

klikkerdeklik_eierstokken -

“Geluk is als een vlinder. Hoe krampachtiger je hem achternazit, hoe verder hij van je wegvliegt. Maar als je je aandacht op andere dingen richt, zal hij dichterbij komen en zachtjes op je schouder gaan zitten.” – Henry Thoreau

Lonneke -

Mijn favoriete quote is; ‘volg je hart, want dat klopt!’ :-)

Saskia -

Ik houd ook erg veen van quotes en hoe daar zelf invulling aan gegeven kan worden. De eerste: soms voelen we zoveel maar weten we zo weinig te zeggen vind ik heel bijzonder puur.

Fabienne -

“A real friend knows you and loves you anyway” ….vind ik ook een mooie. En: “good enough is the new perfect”… Ik ben nogal een kei in (te) hoge eisen stellen aan mezelf, dus dit zeg ik vaak tegen mezelf.

Eva -

Wat mooi om te lezen en zeker jouw interpretatie erbij!

Michelle -

Wat een mooi artikel. Er zitten ‘n paar hele mooie tussen. ‘Being happy doesn’t mean everything’s perfect…’ gebruik ik zelf ook heel vaak. Voor een extreme perfectionist als ik is het een hele fijne quote om me eraan te herinneren dat je ook mét imperfecties gelukkig kunt zijn.

Evi -

Die eerste is zo verdomd toepasselijk vandaag. Door de aanslagen in Brussel staat heel ons Belgenlandje op z’n kop. Ik heb gisteren lang zitten zoeken naar woorden, maar kon die niet vinden. Ik die altijd op alles een antwoord heb was even helemaal sprakeloos. Zelf heb ik, zoals bijna iedere Belg al meerdere keren het vliegtuig vanop Zaventem genomen, mijn vriend heeft er zelfs een tijdje gewerkt. Ik voelde zo ongelofelijk veel, verdriet, woede, angst, opluchting -een van onze vrienden zat op de luchthaven-, maar vond de juiste woorden niet om die gevoelens uit te drukken. Ja, die eerste quote beschrijft het gevoel van heel veel Belgen op dit moment.

Celine -

Hele mooie teksten/quotes! Bij mijn voordeur staat een lijstje met de tekst:’ it’s a good day, to have a good day!
Liefs, Celine

Daphne -

Heel leuk artikel! Op lastige momenten vind ik deze altijd heel mooi:
“Als je weet wat je wilt, en je kan wat je denkt, en je doet wat je moet. Dan komt het allemaal wel goed..🍀”

Linda -

Stuk voor stuk mooie teksten!

Anoniem -

Dit komt momenteel erg binnen. Ik ben al 2 weken ziek thuis (griep en keelontsteking) en zit in de verwerking van een break up. De relatie was heftig en er zijn zoveel dingen die ik anders wil doen dat ik verlamd ben. Dus probeer ik nu maar niks te doen en beter te worden. Veel van deze quotes helpen mij. Dankjewel ook voor je eigen interpretatie erbij.

Evelien -

Wat vervelend voor je. Ik kan me zo goed voorstellen dat je blijft malen over wat er precies gebeurd is en waar het nou mis ging en wat je daar anders had kunnen doen. Hopelijk word je snel beter, waardoor je ook weer meer energie voor nieuwe, positieve, dingen. Bij deze dus een hart onder de riem!

Fleur -

Mooi! Ik zeg altijd: Houden van is soms ook loslaten. Ik heb mijn hond weg moeten doen omdat zij dusdanig heftige gedragsproblematiek vertoonde dat de situatie onhoudbaar werd ondanks dat ik alles probeerde en iedere hulp aangreep, en ze beter naar iemand toe kon die haar meer ondersteuning kon bieden. Mij heeft ze zin houden van is loslaten toen heel erg geholpen.

demallemolenmoeder -

Zo dat komt even binnen. Er zitten echt prachtige tussen. Ook mooi om jouw interpretatie te lezen.

marije -

Mooie quotes!

Ik schreef ze vroeger ook altijd op maar tegenwoordig gebruik ik meer mantra’s voor positiviteit in mijn leven

Reageer ook