Mijn droomhuis

Als je eenmaal je eigen stekkie hebt, is het best lastig om te bepalen hoe je het in gaat richten. Er is zo ontzettend veel te koop, dat het soms overweldigend kan zijn. Ik kijk dan naar interieurplaatjes en het is me wel duidelijk waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Gemoderniseerde woonboerderijen!

De prijs van een gemoderniseerde woonboerderij is trouwens ook overweldigend, haha! Maar je mag best dromen toch? Ik speurde het internet af naar mooie plaatjes over gemoderniseerde woonboerderijen. Na mijn zoektocht werd het wel duidelijk wat mijn droomhuis precies zou zijn. Nu nog even een paar miljoen winnen!

Ik denk dat een huis een weerspiegeling is van wie jij zelf bent. Ik zou mezelf typeren als een ‘oude ziel’ (als in iemand die veel meegemaakt heeft) maar die ook vooruit kijkt en wil ontwikkelen en ontdekken, vernieuwen. Als je aan mij zou vragen ‘Wat is jouw droomhuis?’ dan zou ik al snel antwoorden dat mijn droomhuis een prachtige nostalgische boerderij is en dat komt wel over met wie ik ben. Een boerderij die veel sfeer, warmte, licht en gezelligheid uitstraalt door het behoud van oude balken, stenen (half afgebrokkelde) muurtjes en zo’n prachtige houten trap. Maar ook een boerderij die modern is met prachtige strakke witte muren, landelijke stoere meubels, houten (bijzet) tafels en wat accenten van koper. Een open haard mag daarnaast absoluut niet ontbreken net als een kookeiland, her en der schattige glas-in-lood raampjes en luiken voor de ramen!

Ja, dit huis. Kijk die mooie houten balken en trappen en schattige overloopjes. Geweldig, hier gaat mijn hart sneller van kloppen. Dan heb ik dus niet over de inrichting maar over de bouwstijl. De inrichting zou ik zelf anders doen. Zo zou ik zelf nooit de kleur roze gebruiken. Ik zou meer voor landelijk en natuurlijk gaan zoals een gewei ophangen aan de schouw van de open haard, zo’n gave relaxte houten hangstoel (met lekkere witte kussens en een schapenvelletje!) vastmaken aan die balk boven de tafel en een giga grote donkere hoekbank met mooie natuurlijke sierkussens neer zetten en een bijzondere salontafel op een koeienvel. Het is dat het mijn huis niet is…

Om even door te gaan op interieurstijl merk ik dat ik vooral veel hou van natuurlijke kleuren, hout, een beetje wit en bijvoorbeeld accenten van bruin of koper. Ik hou niet zoveel van felle kleuren in huis. Ik gebruik het liever in kleine accenten en dan nog zou ik nooit zo snel roze, rood, paars, blauw of iets dergelijks gebruiken. Ik heb het dan meer over accenten zoals goud, zilver of koper en dan wint koper (of rosé) het zeker.

Oh deze accenten vind ik bijvoorbeeld zo gaaf. Je ziet hier voornamelijk allemaal dingen van het merk Zuiver. Zucht, dat merk is zo mooi. Die tafeltjes en die lamp vind ik helemaal geweldig, zeker omdat het wordt gecombineerd met accessoires in aardse tinten. Die klok van dik papier vind ik ook ontzettend tof. Zo’n soort interieur en dan verwerkt in een oude, gemoderniseerde woonboerderij. Wat een  droom.

Oké, verder naar bouwstijlen en oude boerderijtjes. Dit vind ik ook geweldig. Zo’n strakke witte muur waar dan een hele oude muur onder verstopt zit. Ik vind het zo karakteristiek, het geeft zoveel sfeer! Ook dat kookeiland met die stoelen er bij vind ik heel leuk. Heerlijk lijkt me dat en gezellig! Sowieso een prachtige ruimte met veel licht!

Waar ik ook achter kwam, is dat ik heel veel hou van medium/donkere bruine houten vloeren. Maar dat vind ik vooral mooi in de woonkamer en de keuken. Ik ben als het op woonkamers aan komt  geen fan van hele lichte of witte vloeren. Ik weet niet waarom, gewoon een gevoel. Dat komt denk ik omdat ik kamers zoals de woonkamer en keuken ‘gezellig/huiselijk’ vind en daar past voor mijn gevoel een hele lichte of witte vloer niet bij.

Deze vloer in de slaapkamer vind ik echter prachtig, zo glad. Kamers zoals de slaapkamer en de badkamer mogen van mij ook wel wat strakker/frisser ogen en zo’n gladde, lichte vloer helpt daar zeker bij. Die oude balken vind ik wederom fantastisch, wat een sfeer geeft dat. De kleur van de wand achter het bed vind ik ook heel erg mooi, een beetje gedempt groen/grijs. Wauw, deze hele kamer zou ik zo over willen nemen. Super!

Wat ik zelf ook heel erg leuk vind aan een huis, is als de indeling bijzonder is en niet zo standaard. Hier zie je bijvoorbeeld een open slaap- en badkamer met een klein trapje richting de slaapkamer. Dat trapje doet het ‘m voor mij. Dat vind ik er zo leuk uit zien, net even wat anders dan alles gelijkvloers. Mijn schoonmoeder had vroeger een huis met een woonkamer waarbij het eetgedeelte dan twee treden hoger lag. Dat vond ik zo leuk, dat geeft wat mij betreft ook het huis net wat meer karakter naast oude balken en dergelijke.

Over badkamers gesproken, deze combinatie vind ik ook heel leuk. Het oude van de stenen en tegels is behouden, maar de wanden zijn verder wel heel mooi glad en op een prachtige manier beschilderd. Ik vind de combinatie van het gedempte lichtblauw met koper ook heel erg mooi en die houten badkuip vind ik fantastisch. Die douche ziet er vooral gaaf en strak uit, maar het lijkt me verre van praktisch. Nee, geef mij maar een douche die je goed af kunt sluiten met deurtjes en waarbij je naderhand niet hoeft te dweilen. Maar afgezien van dat, ziet deze badkamer er mooi uit!

Tja, zo’n prachtige woonboerderij is een ver van mijn bed show maar het zou een droom zijn als ik ooit in zo’n soort huis zou mogen wonen. Ik droom nog even verder over mooie oude houten balken, trappen, open haarden, kookeilanden, koperen accessoires enzovoort.

Bronnen foto’s: VT Wonen, Zuiver, Pinterest, Cote Maison

Over wat voor huis droom jij? Ook een (gemoderniseerde) woonboerderij? Of juist een superstrakke villa? Een luxe loft? Een hutje op de hei? Een kubuswoning? Een woonboot?

20 reacties

Titia Dijkema -

Jaaaa woonboerderijen zijn zó mooi! Ze zien er super knus en gezellig uit. Ik hoop dat ik ooit genoeg geld heb om er één te kopen. ♡

Mare -

Als je kijkt op deze website http://www.meetinglocationsholland.nl/zoek.php en dan klikt op natuur en Friesland dan zitten er echt een paar pareltjes tussen.

Mare -

Misschien een idee om trainingen/coachsessies te geven op zo’n woonboerderij? Ik zie het al helemaal voor me, dat jullie coaching geven/inspiratiesessies omtrent bloggen, dan geniet je gelijk van de mooie locatie.

Patricia -

Nooit over gedroomd maar woon sinds een paar jaar in een groot jaren 30 huis. In het centrum van een dorp en toch binnen en in de tuin heerlijk stil. Dit huis heeft van zichzelf al zoveel sfeer, grote houten trappen, glas in lood etc. Wij, man en kinderen wonen hier heel fijn en voelen ons echt thuis.

Danique Krol -

Wat een prachtige en inspirerende plaatjes! Ik houd ook heel erg van die landelijke stijl, helaas blijft het bij dromen..

Diana -

Mooie stijl! Daar hou ik ook van. Maar eigenlijk woon ik wel in mijn droomhuis sinds kort. Geen boerderij, maar wel vrijstaand, dichtbij allerlei faciliteiten, maar niet in een drukke buurt. Lekker ruim, serre, diverse hoekjes, genoeg kamers, ruime tuin. Echt een ‘thuis-huis’, vind ik 😊

Sandra -

Wat een prachtige plaatjes! En een geweldige droom :)

Wat betreft locatie, zit ik nu wel goed eigenlijk.. 3,5 maand geleden verhuisd naar een groot dorp, met voor mij voldoende voorzieningen. Van oorsprong kom ik uit een klein dorp, zonder één enkele voorziening (behalve basisschool e.d. dan)
Het liefste zou ik niet meer terug gaan naar zo’n/dat dorp; niets te beleven, grote reisafstand naar grotere dorpen en steden… maar mocht de woonboerderij van opa (nu 90) ooit vrij komen..
Hmm, dan zou ik het wel weten!

Maar ja, dat zie ik voorlopig niet/nooit gebeuren. Want zoals je het zelf beschrijft: kost heeeul veeeeul geld en dát heb ik niet. Zal ik eerst de loterij moeten winnen, waaraan ik niet mee doe, hehe -_- Achja, lekker blijven dromen. Da’s gelukkig gratis

Mariska -

Ik vind het er ook heel erg mooi uit zien!

shannen -

Dit heeft nog maar weinig met een boerderij te maken. Eeuwig zonde van deze prachtige huizen/bedrijven. Ik snap ook niet zo goed waarom men altijd van de stal zijn of haar woonkamer wilt maken. Gelukkig hebben mn pa en ma de woonkamer gelaten daar waar het hoort.

Ik vind de kleur combinatie wel echt prachtig. Het sluit mooi aan bij oude gebinten. Wat ik ook erg mooi vind is zwart/wit/grijs als kleur en dat te combineren met hout en grove stoffen.

Diana -

Dit had zo mijn droom kunnen zijn. 😉

Mo -

Wat mooi! Een woonboerderij is ook echt mijn droom. Liefst nog met een grote lap grond erbij, voor de moestuin en de kippen. Vind sowieso oude huizen prachtig: mij zul je nooit in een nieuwbouwwoning vinden, dat vind ik echt helemaal niks.

Anne -

Super mooi! Ik heb ook aardig wat van de zuivercollectie in huis staan, ben er echt verliefd op!

Caro -

Ik vroeg we af of Jorrik en jij dezelfde smaak hebben?

Katrien -

Ik vind jouw stijl wel mooi eigenlijk! Ik ben wel eerder voor de combinatie voornamelijk wit en wat warme kleuren zoals grijs en bruin en dat met accenten in pastel zoals mintgroen of oudroze. Voor mij alles Scandinavisch wat de klok slaat!

Michelle -

Voorlopig droom ik van ons nieuwe huis dat in aanbouw is. Over een half jaar verwachten we te verhuizen en daar verheug ik me zo op! Alles indelen en inrichten naar onze eigen smaak; ik kan niet wachten. Voor later vind ik een woonboerderij ook prachtig! Vooral als ie dan ook nog in een mooie omgeving ligt.

Margot -

Wat een heerlijke foto’s allemaal! En ik ben ook helemaal fan van Zuiver!

Dita -

Wat mooi! Wij wonen al in ons droomhuis. 20 min fietsen van het centrum, vrijstaand maar buren wel vlak naast ons en in een leuk dorp.

marije -

Hele inspirerende foto’s.

Mijn hart gaat sneller slaan van een loft maar ook van een moderne woonboerderij met spaanse invloeden zodat je je op het spaanse platteland waant.

Lonneke -

Heerlijk om te dromen en dat is een prachtige boerderij hoewel hij niet helemaal babyproof is. Met z’n slaapkamer weet je zeker dat die de eerste jaren nog niet zo dicht bij je bed kan komen mja dat heeft ook weer z’n voordeel 😉

demallemolenmoeder -

Hier gaat mijn hart ook sneller van kloppen hoor. Helaas wil manlief de stad nier verlaten, dus een echte boerderij zit er niet in. Als ik mag dromen dan is het toch wel van een oud pand gelegen aan het park.

Reageer ook