Hummus

Marijke van de foodblog EasyDailyFood blogt over gezonde recepten die binnen no time op tafel staan. Daar hebben wij wel oren naar, want gezond, makkelijk en snel een gerecht bereiden daar zijn wij een groot voorstander van. Vandaag schrijft ze haar eerste gastblog voor 2WMN, supertof!

Marijke: Hummus, hoemoes of humus, ik noem het bij deze gewoon hummus. Hummus is een romige spread van kikkererwten. Je kan er eindeloos mee variëren. Zo kan je het op brood eten, op een toastje of gewoon om je groente in te dippen. Als je nog nooit kikkererwten hebt gegeten denk je nu misschien: ‘Niks voor mij!’, maar ik zou je echt aanraden om het eens te proberen. Het is namelijk super lekker en ook nog eens gezond. Dat is altijd een goede combi!

Dit recept is voor een klein schaaltje hummus.

Wat heb je nodig?

  • blikje van 200 gram kikkererwten
  • 2 eetlepel (verse) citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepel sesampasta (zie bovenstaande foto)
  • halve theelepel paprika poeder
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel honing

Recept

Was de kikkererwten en doe deze in een blender/keukenmachine. Pers het knoflookteentje uit en doe er bij. Voeg nu alle ingrediënten toe en zet de blender aan tot je een egale massa hebt. Blijft het erg dik? Dan kan je eventueel 1 á 2 eetlepels water toevoegen om het goed te kunnen mengen.

Schep de hummus in een mooi schaaltje, giet er een klein beetje olijfolie over heen en strooi er een beetje paprikapoeder over. Voor een mooi plaatje kan je er eventueel een beetje koriander op leggen. Maar dit is alleen voor de show dus dit kan je eventueel ook weg laten. Hummus is ideaal als voorgerecht/bijgerecht, bij een wijntje of op een verjaardag. Probeer het eens!

Wil je nog meer van dit soort recepten bekijken? Check dan de blog EasyDailyFood van Marijke!

11 reacties

Evelien -

O leuk! Ik koop het altijd gewoon in de winkel, maar leuk om een keer zelf te maken.

Evelien -

Mmm lekker! Ik ben ook gek op hummus. Ik eet ‘m vooral graag als dipsaus met rauwe stukjes selder. Omdat sesampasta bij ons in België standaard niet te vinden is in de supermarkt hen ik een voorraadje online ingeslagen bij Holland & Barret (super leuke online shop voor natuurproducten 😊). Zalig Pasen iedereen!

Joyce -

Ik denk dat ik zowat verslaafd ben aan hummus, zoooo lekker!
Ik ga dit recept zeker eens proberen.. Wat leuk!

Michelle -

Ik ben niet zo’n fan van kant-en-klare hummus, maar deze lijkt me echt héél erg lekker. Toch maar weer ‘ns proberen zelf te maken dus. De combi met de knoflook en paprikapoeder lijkt me ‘n hele lekkere.

Margot -

Lekker! Ik maak het zelf ook af en toe!

marielle -

Hmmm Heerlijk ik ben gek op hummus wij maken het thuis dan ook regelmatig. Weet je wat ook heerlijk is? Moutabal. Moet je echt eens proberen:)

Marieke -

Ja hummus vind ik ook erg lekker. En ik maak het ook altijd zelf. Ik doe er ook regelmatig geroosterde paprika bij is ook erg lekker!

Eva -

Wat een leuk recept!

Marijke -

Super leuk dat mijn hummus recept op jullie website staat!

demallemolenmoeder -

Ik koop het altijd maar ik ga het toch en proberen om zelf te maken. Dank voor het delen van dit recept.

marije -

Marijke’s blog is leuk! Zo leuk dat ze nu hier gastblogger is.

Ik ga dit weekend haar recept proberen. Ben benieuwd. Alle ingredienten gelukkig in huis :)

Reageer ook