Household Hacks

Het huishouden stopt nooit. En dat is soms zo frustrerend er aan. Heb je iets eindelijk schoon of opgeruimd, een paar uur of dagen later kun je wéér. Helaas is er (bijna nooit) niets aan te toen. Maar wat we wel kunnen doen is het onszelf zo makkelijk mogelijk maken. Vandaag een paar handige household hacks!

1. Zin in een lekkere lucht in je toilet? Doe beetje geurolie aan de binnenkant van een wc-rolletje. Zie daar! Een goedkope, onzichtbare luchtverfrisser!

2. In ons huis zat een trap met een hele dikke laag kit waarmee vloerbedekking was vastgezet. Dit wilden we er af hebben maar dat ging nog niet zo makkelijk. Maar wat bleek? Cola is het goedje om het te verwijderen! Smeer het in met cola, laat het inwerken en schraap het er af met een plamuurmes. Werkt als een malle!

3. Ontstop je gootstenen en doucheputjes met een mengsel van azijn en baking soda en spoel na met heet water. Ontstop je je doucheputje, dek hem dan wel even af met een schaaltje anders komt het allemaal omhoog.

4. Djurre is een Tosti Monster. Het liefst eet hij elke dag een tosti. Maar dat tosti ijzer wordt zo snel vies… En zie dat dan maar eens schoon te maken zonder dat je het apparaat molt. De oplossing? Leg twee velletjes bakpapier op de platen van je tosti ijzer. Tadaa! Nooit meer schrobben!

5. Idem dito voor de oven. Wat wordt dat ding snel vies! Bescherm daarom je bakplaat en rooster met een velletje aluminiumfolie. Dat scheelt je heel veel schoonmaakwerk!

6. Dol op losse thee maar vind je het zetten ervan zo’n gedoe? Maak dan van te voren theezakjes klaar! Doe een theelepeltje losse thee alvast in filters, rol ze op en bewaar het in een potje of theedoos. Zo heb je instant theezakjes met losse thee!

Meer lezen over het huishouden? Lees de artikelen onder deze categorie!

23 reacties

Geanne | It's About Beauty -

De tip voor losse thee vind ik echt geniaal! Ik vind het ook altijd zo’n gedoe om alles klaar te zetten. En wist je dat je baking soda ook kunt gebruiken als schuurmiddel? Even een pasta maken met een beetje water en lekker schrobben!

Suzanne -

Als je lijmresten kunt verwijderen met cola, kun je dan nagaan wat je binnenkrijgt als je het drinkt! Wat heftig eigenlijk…

Tessa -

Precies dat dacht ik ook! Goed voor je maag zeker 😉 Raar goedje.

Michelle -

Die van dat tosti-ijzer: briljante tip. Hier ook zo’n tostimonster die er de grootste moeite mee heeft het apparaat weer netjes op te bergen. Vanaf nu gewoon bakpapier ertussen dus!

Lisanne -

Nog een tip voor op het toilet: ik doe altijd een klein laagje allesreiniger in de toiletborstel-houder. Ruikt fris en is ook fris als je de toiletborstel dan gebruikt!

Jessica -

Goede tip, thnx!

Verder kende ik nog geen van de tips van Willemijn, dus ook jij bedankt haha

Monica -

Heel handig. De meeste tips maakte ik al gebruik van. Vooral de Baking soda, onmisbaar bij mij thuis.

Kelly -

Handige tips ! Ik kende ze allemaal nog niet haha

My Creative Life - Marìs -

Super slim van dat tosti ijzer! Die ga ik onthouden!

Shirley -

Waarom heb ik zelf nooit aan de tip van de losse thee gedacht? Ga ik binnenkort ook eens invoeren. Om mijn oven schoon te houden, heb ik een siliconen bakmat standaard erin liggen.

Mariska -

Dat met een velletje aluminiumfolie op de bakplaat is niet altijd ideaal :) Zelf werk ik iets meer dan 10 jaar bij een merk dat keukenapparatuur verkoopt, op de service. Als je namelijk een emaille bakplaat hebt en je gebruikt aluminiumfolie, dan kan dat schade veroorzaken aan de plaat. Dat maakt het namelijk echt enorm heet met die folie erop :)

Iris -

Wat een handig artikel! De trucjes met bakpapier en losse thee doe ik al, maar die van de toiletrol was nieuw voor mij. Dat ga ik zo meteen maar even uitproberen.

Danique Krol -

Handige tips!

Willemijn -

Handige tips! Ik heb er ook twee: om af te stoffen een Swiffer kopen of de goedkope variant van de Action, met een uitschuifbare stok. Dan kan je zonder te bukken ook bij alle lage plekjes zoals plinten of krukjes en gaat het allemaal veel sneller. En voor de was en mensen die een droger hebben: alle kleding voordat je het ophangt even ‘drogen’ in de droger op de koude stand, een minuut of 10/20. De was is dan veel kreuklozer en nadat je het daarna hebt opgehangen hoeft bijna niets meer gestreken te worden.

Debbie -

Dat ga ik eens proberen, bedankt voor de tip!

Marije -

Die toiletroltip ga ik nu meteen toepassen haha.

Kirsty -

Fijne tips! Die van de toiletrol klinkt wel heel handig!

Eva -

Hele leuke tips! Zeker om zo’n olie op de rol te doen. Dat ga ik ook doen. En die tip van losse thee is heel fijn. Het scheelt een hoop afval!

Renske -

Wat een praktische tips! Bakpapier in een tosti-ijzer is een goede! Wij hebben hier altijd van die bakplaatfolies op de ovenplaten. Dat werkt als een tierelier, ze zijn ook nog eens af te nemen met een vochtige vaatdoek, zodat je ze vaker kunt gebruiken. Ik geloof dat ze bij de Action ook te krijgen zijn. 😉

Esmée -

Erg handige tips! Ik kende ze allemaal nog niet

Marieke -

Dat van die losse thee is echt een hele goede! Die ga ik onthouden!

demallemolenmoeder -

Wat een fijne tips, Willemijn. Ik ben dol op geurtjes en lekker luchtjes. Dus die tip met het toilet rol ga ik zeker proberen.

Anniek -

Oeh, dit zijn echt onwijs handige tips Willemijn! Ik woon dan nog wel thuis, maar voor als ik komend jaar op kamers ga zijn deze tips toch wel even fijn om te weten én toe te passen. Leuk!

Reageer ook