HOE DAN?!?!

Soms kom ik dingen waarvan ik denk: ‘Hoe doet iemand dat?’ Waarvan ik denk: ‘Hoe krijg je het voor elkaar?’ Of waarvan ik zeg: ‘Ja maar… HOE DAN?!?!’ Vandaag introduceer ik een nieuw soort lijst. Het HOE-DAN?!?!-lijstje. Met dingen waarvan ik afvraag hoe iemand het doet.

Opmerking: Dit artikel is geschreven voor Willemijn. De naam bovenaan het artikel in de foto is een beetje weggevallen zie ik. :)

1. Ik vroeg me eerder al af hoe Doutzen Kroes in hemelsnaam aan haar strakke buik kwam, amper 6 weken bevallen. Maar toen ik zag dat it-girl Amber Fillerup – zelfs ook nog 1 week LATER bevallen dan ik – ook al weer strak in d’r vel poseert in bikini vroeg ik me sterk af: HOE DAN?!?! Mijn buik is 3,5 maand later – ondanks dat ik nu braaf iedere week sport – nog altijd blubber en heeft meer weg van mijn buik bij 3,5 maand zwangerschap dan hoe mijn buik er voorheen niet-zwanger en niet-sportend uit zag.

2. Hoe mensen in vredesnaam iedere avond iets anders op tafel kunnen zetten. Ik heb al moeite om minimaal 1 keer per week wat anders dan mijn standaard recepten te bereiden. En dan lijkt het alsnog zo veel op een bestaand gerecht dat Djurre het niet eens opmerkt wanneer ik iets nieuws heb geprobeerd.

3. Hoe sommige vrouwen het voor elkaar krijgen om IEDERE dag perfect gelakte nagels te hebben?! Mij lukt het nog niet eens om vaker dan 2 keer per jaar mijn nagels te lakken. Laat staan het langer dan 24 uur mooi te houden…

4. Hoe mensen 2 kinderen onder de 2 jaar in het gareel houden, op tijd te eten geven en naar bed brengen. Of eigenlijk… hoe ze überhaupt 2 kinderen in leven houden. En zichzelf ook nog eens! Ik vind het met één kind soms al moeilijk zat!

5. Hoe sommige mensen constant uitgaan en lazarus worden maar toch goede cijfers halen of de volgende ochtend weer fris en fruitig om 9.00 uur op kantoor verschijnen. Na één avondje borrelen met vrienden en om 2.00 uur in bed belanden voel ik me al meer dood dan levend!

6. Hoe iemand die 35 weken zwanger is nog zo kan sporten?! Ik lag met 35 weken meer dood dan levend uitgepuft op de bank na een rondje met de hond.

Friday Muay Thai with Mikey 👌🏽@hiit_australia

Een video die is geplaatst door Chontel Duncan💋 (@chontelduncan) op

7. Hoe mensen in de bijstand of met een uitkering soms wel 5 huisdieren kunnen hebben. Weet je hoeveel geld het kost?! Jaarlijkse inentingen, verrekte kruisbanden, speciaal dieetvoer voor gevoelige magen, antibioticakuren omdat ze weer wat van de straat hebben gesnaaid (foei!)…

8. Hoe sommige mensen in vredesnaam hun oven zó schoon kunnen krijgen dat hij weer lijkt als nieuw. De soda, citroenen, ovensprays en HG-middeltjes hebben allemaal de revue gepasseerd maar het wil maar niet lukken. Ik wil dat ook kunnen!

9. Hoe mensen zo’n geweldig gevoel hebben voor het inrichten van hun huis. @Vera, @ShifraJumelet, @InteriorJunkie, HOE DAN?!

https://youtu.be/axM4NKUZKL4

10. Hoe mensen de 10,000 Calories Challenge zonder over te geven doorstaan. Of hoe ze hem eigenlijk überhaupt overleven?! Ik voel me al hondsberoerd naar 3 bolletjes schepijs. Wel erg vermakelijk om te kijken, die 10,000 Calories Challange video’s… 😉

Mocht je het antwoord op één of meerdere van deze vragen hebben, let me know! Ik snak naar antwoord! 😛

56 reacties

Chantal -

Wat een leuk artikel met herkenbare dingen.
Maar…de OVEN!
Inderdaad super resultaat met de oven- en grillreiniger van proWIN. Insmeren, folie erover, even in laten werken, en wegvegen die troep. Kind kan de was doen.
En natuurlijk is het product voor meer doeleinden te gebruiken.
Ik ben zelf al lange tijd enthousiast gebruiker van proWIN producten en sinds kort zelf consulente. Versturen doe ik mijn producten ook.
Dus heb je interesse? Laat het maar weten

Simone -

Hoi hoi ik ben opzoek naar prowin gril en oven reiniger, zag dat je consulenten bent? Verkoop je deze nog?

Rebecca -

Wat grappig dat je hier zegt dat je geen idee hebt hoe mensen dat doen met twee kleine kinderen en dat je soms al moelijk vindt met een kind. En nu zeg je dat het rustig is als Jelle naar de opvang is.

P. -

Haha leuk artikel! Ik denk dat het helpt als je voor je bevalling al erg fit bent. Verder denk ik vooral ‘hoe dan’ bij mensen die iets na 1 keer lezen kunnen onthouden, ik zou een me een slag in de rondte moeten leren zucht *gaat weer verder met studeren*

Danielle -

Wat ik mezelf wel afvraag, hoe alleenstaande moeders alle ballen in de lucht houden. Ik heb gisteren een fikse griep gekregen, en mijn 2 kinderen ook… papa was voor zijn werk tot in de late uurtjes weg, dus na een hel-middag was ik zo trots op mezelf dat ik ze allebei in bed heb gekregen met de nodige zorg. Maar vanmorgen voelde ik me toch ook een erg gelukkig mens dat mijn man vandaag een dagje vrij kon nemen!

joy -

Nummer 1 is natuurlijk niet zo vreemd. Een keertje in de week naar de sportschool valt niet te vergelijken met wat deze dames allemaal moeten doen om zo voor de dag te komen.
Ik werk zelf in de industrie en ze werken echt knetterhard. Die “ze eten zeker niet opmerking” die ik hier boven tegen kwam is echt volslagen respectloos.
Bovendien, en dat is eigenlijk het belangrijkste, zijn modellen al vorens de zwangerschap erg fit, slank en hebben ze sterke buikspieren en sporten ze door zolang verantwoord.
Dat scheelt bepaald 80% van hoe je er na de bevalling uitziet.

Doro -

Mja, die buik… Ze eten niet zeker? Mijn dochter is ondertussen 5, en met mijn buik is het helaas nooit meer goed gekomen :-(

Rowan -

Dit artikel is zo herkenbaar.. Hoe mensen zo ongezond eten en toch dun blijven.. Dat blijft mij echt een raadsel!

Felicia -

Wat een leuk artikel! En wat punt 1 en 4 betreft, dat is te danken aan een super strak voedings- en trainingsschema 😉

Veer -

Hahaha. De HOEDAN? vraag stel ik mij ook elke dag wel een keer. 😉 Veel herkenbare dingen zitten er tussen!

Kelly -

Ik kan op alles geen antwoord geven haha. Maar die 10.000 calorieën challenge.. Als ik er alleen al aan begonnen was ik al 10kg aangekomen haha.

Floor -

Hier 7 maanden na mijn bevalling. Zelfs met een streng eetpatroon en trouwe bezoekjes aan de sportschool: mijn high waist jeans past nog steeds niet. Mijn kapster zegt altijd dat celebrities nou eenmaal andere gewoontes hebben en het niet eerlijk is om jezelf ermee te vergelijken (teams van personal trainers etc.). Oh ja en een vriendin in LA zegt dat niemand er in het echt zo uitziet zoals op de foto: is weer een troost!

Gea -

Vind het een beetje neerbuigend naar mensen toe in de bijstand. .. Ik heb een hond en zit in de bijstand …. Waarom zou dat niet mogen ? … Ik rook ook nog … moet ik dan alles opgeven … nogmaals beetje rare opmerking ….

Martine -

Maar dit gaat niet over het hebben van slechts 1 of 2 honden/katten. Ik ken ook zat mensen in de bijstand die thuis een hele dierentuin hebben: die hebben minstens 3 honden en 5 katten bijvoorbeeld. Wij vragen dan ons gewoon af hoe je die dieren allemaal kunt onderhouden: hartstikke duur! Sorry als je het neerbuigend op vat, dat was niet de bedoeling. Het is nogmaals gewoon onze verwondering van hoe die mensen dan rond kunnen komen met zoveel dieren in huis.

Luna -

Martine bedoelt huishoudens met minstens vijf honden en/of tien katten en ik begrijp die redenering heel goed. Hoe vaak ik op tv niet mensen financieel in de problemen zie zitten vanwege (te) veel huisdieren. Vaak zie je ook mensen met bijstand, die bijvoorbeeld paarden hebben. Ik kan me daar echt over verbazen, de oplossing voor al je problemen (waarvoor je op tv verschijnt) ligt namelijk pal voor je neus. Dan kun je wel zeggen ‘mag ik niks meer hebben dan?’ dat is ook flauwekul, want een a twee honden is prima te doen. Maar je zou wel eens wat realistischer over je problemen na kunnen denken als je een minimum inkomen hebt (en schulden) en je onderhoudt vijf (of zelfs meer) huisdieren, waarvan je dus vijf rekeningen moeten laten lopen bij dierenarts, die alle vijf dagelijks moeten eten en alles wat er verder bijkomt aan kosten. Wat is dan wijsheid als je in zo’n situatie zit?! Dat is best een goed gegeven om in zo’n situatie eens goed over te na te denken.

Mariska -

Haha, inderdaad die dingen die je noemt vraag ik me ook wel af. En met die huisdieren.. je weet natuurlijk nooit of ze daadwerkelijk wel alle inentingen etc. krijgen.

Ilona | inspiration for you -

Wat een leuk en herkenbaar artikel! Leuk bedacht :)

angela -

Nummer 4 is nog niet eens zo bizar. Er is een australische mama. Van 23, die 6 kids heeft. onder de 4. 3, 2, 1, en een 3ling van een aantal maanden oud 😉

Syl -

Zo veel dingen zijn herkenbaar.

Agata -

Ik ben moeder van twee tieners en ondertussen is mijn buik helaas niet meer zo plat, maar ik kan me nog herinneren dat ik heel snel na de geboorte van mijn kinderen mijn oude buik terug kreeg. Misschien heeft het iets met de lichaamsbouw te maken of de buikspieren, ik weet het niet. Het kan dus wel, en wat het ergste is, ik had er toen bijna niets voor gedaan. Gewoon enorme mazzel. Bijna 20 jaar later werk ik me nu in het zweet in de sportschool zonder enig resultaat wat mijn buik betreft. Karma haha

Mira -

Ik kan je de antwoorden helaas niet geven maar heb wel erg gelachen bij het lezen van dit artikel! Dat koken is nog het meest herkenbaar, misschien moeten we tips uitwisselen zodat we nog een beetje afwisseling hebben :’)

Ilse van Kreanimo -

Oh jee, ze zijn al-le-maal herkenbaar!!!

Die nagels nog het meest voor mij!
Leuke post!

Natascha -

Jaaaa, je oven krijg je perfect schoon met de Prowin ovenreiniger! Die heb ik onderhand mijn hele omgeving aangesmeerd en IEDEREEN is er enthousiast over.. Het werkt ook gewoon echt! 😁
Als je via de FB van Prowin NL een berichtje stuurt kan de dichtstbijzijnde consulente contact met je opnemen en kun je het product aanschaffen zonder een party ofzo te geven. (Al is een party wel leuk, want Prowin vind ik echt top! 💎💕)

Denise -

Haha die 10.000 kcal challenges vind ik ook zo leuk om te kijken! Er zijn zelfs mensen die er 30.000 eten op een dag

Mama93 -

Haha, nummer 4 is niet zo moeilijk als iedereen denkt!
2 kinderen onder 1 jaar. Het is met de flow meegaan. En ja je vergeet je zelf behoorlijk.. maar dat had ik al met 1 kind. Het ergste vond ij eigelijk dat ik naar het ziekenhuis moest en de oudste bij oppas te laten..

De oudste was ook nog is jaloers, maar nu inmiddels de beste vrienden!

Eva -

Haha eens met alles!! Alleen die laatste kende ik niet, daar zal ik me nu op YouTube eens in verdiepen 😉

Angélique -

Geweldig, ik vraag me ook vaak af hoe doen anderen dat…wat de nagels betreft, die laat ik elke drie weken van een nieuw laagje gelpolish voorzien, want je mag heus wel lief zijn voor jezelf. En wat de kinderen betreft, toen onze oudste tweeenhalf was kregen we een tweeling, dus drie in de luiers, en dat is allemaal gelukt dat doe je gewoon. Sterker nog: toen ze klein waren vond ik het leven een stuk eenvoudiger als dat ze nu ouder zijn (11, 8 en 8)

Luna -

Hoe sommige mensen soms zes a zeven boeken per week halen, full time werken, 10 series op Netflix volgen en een huishouden hebben (zonder kinderen). Ongelooflijk, volgens mij slapen ze niet. Ik kan heel snel lezen, een per dag zou ik kunnen halen, maar dan moet ik overdag echt thuis zijn en geen visite krijgen en dat lukt me niet zeven dagen per week en 365 dagen per jaar. Dus hoe dan?! Ik wil het sleutelwoord weten :)

Meloentjuh4you -

Wat een geweldig artikel, heerlijk om te lezen onder het genot van een kopje thee 😉 :) :)

Martina -

Wow nummer 10! Wat idioot haha ik heb het filmpje vol verbazing zitten kijken

Nora -

Wat perfect gelakte nagels betreft: Het puntje van de nagels netjes meelakken en een goede sneldrogende topcoat (Sally Hansen Insta-dri!) gebruiken zorgen er bij mij voor dat mijn manicure het makkelijk 5 dagen zonder te chippen volhoudt :-).

Mariëlle -

Veeeel te herkenbaar. Hoeeee dan? Alleen 2 kinderen onder de 2 kan ik. Het grote voordeel, ze slapen allebei veel. Probeer ze zo veel mogelijk op dezelfde tijd naar bed te doen. (Al zijn de momentjes dat de één in bed ligt en de ander nog even wil knuffelen ook goud waard 😉 ) En echt het is weinig moeilijker als 1 kindje.

Miriam -

Leuk artikel! Ik ben zo’n iemand met perfect gelakte nagels. Ik neem er op zondag altijd even uitgebreid de tijd voor (tsja, geen kinderen he 😉 :p) en dan blijft het gewoon een week perfect zitten 😀

Janneke -

Haha, ik ben zo’n nagelvrouw. De tips: goede nagellak (gebruik zelf sensationail) en bijwerken als je ‘s avonds toch voor de tv zit 😉

Nienke -

Hahaha, dat soort dingen vraag ik mij ook af. Vooral 1,4,5 en 7. Mijn schoonfamilie heeft ook 8 huisdieren en leven in de bijstand en dan maar klagen over het geld. Neem dan 1 dier waar je goed voor bent. (Even voor de duidelijkheid van 8 kwamen 6 honden en katten na dat ze in de bijstand zaten) xD
En zo’n mooi figuur als bij 1, dat zou ik ook wel willen. Maar hoe dan? 😉

Margot -

Wat een heerlijk en herkenbaar lijstje! Ik liep gister nog precies het zelfde te denken over mijn nagels. Oké ik lak ze iets vaker dan twee keer per jaar, maar ik zou het vaker willen doen.

Danique Krol -

Haha erg leuk om te lezen.

Fenne -

Lieve Willemijn,
Het schijnt dat het spul voor de over van Prowin een wonder middel is. Mijn moeder is er namelijk ook erg over te spreken.
Ik weet alleen niet hoe je hier aan komt, want dit is z’n party workshop net als oriflame en mylene.

Xx

Annet -

Hallo,

Mijn oven is niet echt vet en meestal kruimelloos. Maar dat is het wel.
Ik heb wel 2 kinderen onder de 2 jaar!
(Ja hij is er!) Mijn man is nu weer een week aan het werk en ik heb het gered!
Ik heb zelfs twee keer gewandeld met de twee mannen in speciale dubbele wandelwagen en de hond! Maar man o man, das wel even moederschap 2.0 hoor.
Maar het lukt!
Ik had zelfs een paar keer make up op! Haha! Al deed ik daar de hele ochtend over en had ik de helft van de tijd een baby op mn arm.
Nou nog maar niet te spreken over mijn lichaam. Maar eerlijk gezegd heb ik maar weinig tijd voor om er over na te denken! En bovendien ben ik mijn lichaam eigenlijk dankbaar. En vind ik het ook wel zo fair mijn lichaam de rijd te gunnen om te herstellen. Doutzen at vast al erg gezond en had geen last van dr bekken en heeft een nanny voor als ze gaat sporten met haar personal trainer.
Maar wel eens frustrerend om te zien. Best onnatuurlijk vind ik zelf.
Nou dat!

Groetjes Annet Bauhaus 😉

Willemijn -

Hee Annet! Inmiddels bevallen zo te lezen! Heb nog een aantal keer aan je gedacht en zelfs even je twitter pagina gezocht om te kijken of er nog nieuws was. Gefeliciteerd! Veel geluk (en een beetje succes 😉 ) met z’n viertjes!

Annet -

Hoi willemijn,

Ja bevallen! 11 februari! Ik ben niet zo van die privé dingen op Twitter zetten. (Zegt ze terwijl ze hier van alles neerzet..)
Alles is goed. Was wel pittiger dan bij mijn eerste zoon. Details kan ik je wel eens in een bouwmarkt vertellen 😉
Maar all is good dus! We beginnen een beetje te wennen inmiddels.
Moeder van 2. Het is wel een gek idee soms… en geweldig!!

Groetjes Annet

chantal -

Voor nummer 2 heb ik wel wat tips. Wij aten thuis ook altijd hetzelfde totdat ik ( ben nu 16) koken en baken as hobby ontdekte. Ik neem van alle supermartken receptkaartjes en tijdschriften ee naar huis en knip recepten uit, zo ontdek je steeds meer nieuwe dingen. Ook volg ik veel foodyoutubers en bloggers, kijk ik wel eens naar 24 kitchen en kookboeken leen ik bij de bieb. Nu eten we doordeweeks nog wel standaard, maar in het weekend als ik mag koken proberen we nieuwe dingen

Charlotte -

Haha heerlijk herkenbaar artikel! Maare die strakke buik… Heeft vast iets te maken met een dagelijkse workout en een personal trainer…

Ilse -

Tsja 2 kinderen onder de 2 jaar… Je kunt er moeilijk een laten liggen en er een paar uur later pas naar kijken dus je moet wel. Wat wij hier wel eens doen is dat mijn man chef ‘kind 1′ is en ik chef ‘kind 2′ (vanwege bv)
En toen ik deze week voor het eerst met 2 kinderen, 1 kinderwagen en 4 tassen naar de opvang liep voelde ik me ook echt superwoman 💪🏻
En die tip voor een strakke buik is héél erg welkom 😉

Eva -

Haha ik heb zo moeten lachen om je vragen. Ik heb zelf twee kids en inmiddels ben ik uit de luiers. Mijn jongste is drie en het leven wordt makkelijker als ze ouder zijn! Jezelf in leven houden is een kwestie van prioriteiten. Soms moet je ook dingen voor jezelf doen om een leuke moeder te blijven. Dus als jonge moeder raad ik je aan om lekker ook je eigen ding te blijven doen! En hoe fouten dat deed met die buik… ik was na zes weken wel weer plat maar jongens, striae…Om te huilen :-( en nog steeds!!

Eva -

Fouten=Doutzen 😉

Milou -

Pfff ja dat sporten in die laatste weken van zwangerschap, hoe dan!? Ik loop al te hijgen als ik op zolder ben om de was te doen, lol. :’)

Marloes -

Haha, leuk artikel! Ik zit nu helaas met een ww uitkering, ben onverwachts zonder werk komen te zitten. Je wordt er een stuk creatiever van. Dan maar geen biefstukje op zondag, dan maar niet uit eten of een drankje buiten de deur of nieuwe schoenen. Dan red ik het wel met die super lage uitkering. Leuk is anders. Maar als ik me dan bedenk hoe ik het met 5 katten zou doen ipv de 2 die ik nu heb. Tja.. Je ziet dan vaak dat de dieren toch voorrang krijgen en het baasje minder voor zichzelf zorgt, financieel dan he. Met beperkte middelen word ik in ieder geval een stuk creatiever wat uitgaven betreft.

Dita -

Haha ja zo herkenbaar deze gedachtes. Perfect gelakte nagels heb ik wel altijd. Ik kan niet rondlopen zonder nagellak en het moet er altijd mooi op zitten. Hoe ik dit doe? Vaak om de dag ‘s avonds er even voor gaan zitten.

Sharon -

Mijn oven was ook niet schoon te krijgen. Sinds ik mr muscle oven reiniger gebruik is die glanzend schoon!

Bianca -

Die oven is niet zo moeilijk, dat heet pyrolytisch en staat voor een zelfreinigende functie. Ik noem het mijn kleine crematorium.. Een programma van een paar uur, waarbij je oven op slot gaat, het een graad of 300 wordt en je na afloop het restant van het verbrandde vuil van de bodem van de oven kunt halen. Tegenwoordig hebben zelfs de ikea ovens die functie, ik wil niets anders meer…

marije -

Hahahaha .. wat een leuke lijst. Same here als het gaat om de nagellak! Enne dat over die huisdieren, ik vraag mij ook af waarom ze bijna allemaal ook roken. Kost ook weer heel veel geld.

Joyce -

Ooo die nagellak is zo herkenbaar! Als ik weer een x nagellak opheb dan denk ik: dit ga ik nu echt bijhouden! Maar natuurlijk lukt dat nooit!
Ik ben heel benieuwd naar die 10.000 calorie challenge hahaha

PinkFairy -

Haha herkenbaar en inderdaad onbegrijpelijk. 😛 Behalve dat van nagels lakken, ik ben er wel een. Bij mij houdt nagellak ongeveer een weekje netjes; ook al ga je op een gegeven moment de tips zien, het zit er nog steeds verzorgd uit. Een kwestie van goede topcoat en goede nagellak.

Willemieke -

Haha, heerlijk. Ik vraag me ook vaak af ja maar, hoe dan?! Leuk artikel :)

demallemolenmoeder -

Dat vraag ik mij ook af. Nu 15 maanden na mijn bevalling en mijn lichaam is toch anders. Ik weet niet of ik het ook echt zou willen als ik wist hoe 😉 En twee kinderen in het gareel houden zou ook jou vast lukken. Ook daar zal het zo nu en dan misgaan, lees kinderen die op de grond gaan liggen, kinderen met nog een vieze mond naar buiten of ..Nou vul zelf maar in. Dat is een kwestie van doen. Leuk artikel trouwens.

Reageer ook