Dingen die we vroeger niet lekker vonden

‘Dat lust ik niet!’ was iets wat ik vroeger maar wat vaak aan tafel riep. Van m’n moeder moest ik altijd sowieso één hapje proberen. Uiteindelijk ben ik uitgegroeid tot een gevarieerde eter. Normaal schrijven we over lekkere dingen, maar vandaag doen we het anders. Dit zijn dingen die we vroeger niet lekker vonden.

Gezamenlijk

Martine en ik waren aan het praten over dit artikel en we kwamen erachter dat we heel veel overeenkomsten hadden! Zoals…

Avocado. Wat is het überhaupt? Vroeger wisten we niet eens dat die dingen bestonden. Pas de laatste jaren kennen we dit product pas écht en weten we hoe lekker het eigenlijk is. Avocado op brood, in salades, guacamole… Hmmmm!

Zalm. Of eigenlijk sowieso alle soorten vis vonden we vroeger helemaal niet lekker. Martine vond zelfs kibbeling niet te eten! En mensen die altijd zeiden dat je vis moest leren eten? Ja doei! Maar het is echt waar, uiteindelijk ga je vis vanzelf lekker vinden en nu eten we heel veel soorten!

Witlof. Brrrr, zó beter! Overigens is het ook nu niet onze favoriete groenten, behalve in witlofsalades.

Koffie. Koffie is net als vis, in dit geval moet je het leren drinken. Ook dat vonden we maar raar en nog steeds zijn we geen koffieleuten. Martine drinkt wel eens een cappuccino of latte macchiato maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met échte koffie. Ik gruwel van alles waar ook maar een klein beetje koffie in zit. Bah bah bah!

Willemijn

Salades en smeerseltjes. Daar had ik vroeger zo’n hekel aan. Eiersalade, Filet American, Tonijnsalade, Kipkerrie, ik vond het allemaal niet te eten. Inmiddels vind ik Kipkerrie, Selleriesalde, Tonijnsalade en Komkommersalade wel lekker, maar met Filet American moet je bij mij nog steeds niet aan komen.

Drinken met prik. Als kind kregen we thuis nooit ander drinken dan thee, melk, water en heel sporadisch wat sap. Hierdoor had ik eigenlijk nog nooit frisdrank met prik geproefd. Toen ik het voor het eerst kreeg op een kinderfeestje vond ik de prik daarom zelfs ‘pijn’ doen! Haha! Ook nu drink ik eigenlijk nooit drinken met prik. Ik vind het zo irritant voelen in je mond!

Thee met suiker. Bah bah bah! Mijn moeder gaf ons altijd thee zonder melk en/of suiker. Toen ik een keertje bij een vriendinnetje speelde en haar moeder me thee met suiker gaf vond ik het zo vies dat ik het heb laten staan. Haha!

Martine

Thee. Thee dronk ik alleen vroeger met melk en suiker. Het idee dat ik dat zonder moest drinken vond ik verschrikkelijk. Mijn ma heeft ons daar echt teveel mee verwend, want eenmaal bij mijn schoonmoeder durfde ik niet eens te zeggen tegen haar dat ik melk en suiker in mijn thee had. Bij haar leerde ik het dan ook snel af! Nu zou ik nooit meer thee met melk en suiker drinken want ik vind het echt heel vies. Nee, geef mij maar lekkere pure thee en af en toe met een theelepeltje honing.

Kaasjes. Vroeger leek het me ontzettend smerig van die schimmelkazen. Ik wilde er niks van weten: gorgonzola, brie, Bleu d’Avergne: wat een rommel! Niet te geloven dat ik er ooit nog eens veel van zou gaan houden. Wederom mijn schoonmoeder die me over de streep trok. De allereerste keer dat ik bij haar at maakte ze tagliatelle gorgonzola met ham. Ik durfde toen weer niet te zeggen dat ik het vies vond, ik was heel verlegen in die tijd. Maar jemig, het was echt superlekker en nu is het een van mijn faovriete gerechten en kies ik daarnaast bijna altijd een pizza quattro formaggi bij een pizzeria.

Spaghetti en macaroni van m’n moeder. Mijn moeder maakte altijd spaghetti en macaroni op een hele vage manier. Ik kan me alleen herinneren dat ze er heel veel ketchup door heen deed ofzo met wat kaas. Ik vond het vroeger daarom zo smerig als we ‘Italiaans’ gingen eten. Brrr! Ik leerde pas echt hoe heerlijk Italiaans eten was toen ik rond mijn elfde een keer bij mijn zus spaghetti kreeg. Ik dacht dat het weer zo’n vieze ketchup smaak zou hebben maar mijn zus maakte het zoals een goede spaghetti hoort: met een heerlijke bolognese saus. Spaghetti van Annetti, daar was ik gek op en sowieso ben ik dol op de Italiaanse keuken.

Rode kool. Ik vind het niet heel vies, maar het is ook zeker geen gerecht waar ik blij van word. Ik vind de smaak gewoon zo…bleh.

Sushi. Ik vond het maar een domme trend. Al die hippe sushi eters en die rauwe snotterige vis. Hoe kon dat nou lekker zijn? Tot mijn zus Renate me mee nam naar ichi-E in Amsterdam. Sindsdien (en dat is nog maar sinds kort) ben ik gek op sushi. Jeetje, wat lekker zeg: ik ben gek op alle sushi met kuit, zalm, tonijn, garnaal, avocado en komkommer.

En dit vinden we nog steeds vies…

Willemijn

Kaasjes. Ieuw ieuw ieuw! Als ik bij een restaurant eet met een vast menu en er staat een kaasplankje op het menu dan ben ik in staat om weg te lopen. Ik vind kaasjes ZO VIES! Met als toppunt schimmelkazen, brrrrr!

Tofu. Misschien ligt het aan hoe mijn moeder het vroeger bereidde, maar ik vind dit 3 keer niets. Zo droog en karton-achtig. Meh!

Spruitjes. Ik heb niets toe te voegen aan wat Martine hier onder over spruitjes te zeggen heeft. 😉

Garnalen. Ik vind garnalen er gewoon zo creepy uit zien dat ik er kippenvel van krijg. Bij het zien van een garnaal moet ik altijd aan een embryo denken…

Gnocchi. Een paar keer gegeten en een paar keer vervloekt. Ik vind het als zo’n enorme deegbal op je maag vallen dat ik er misselijk van word!

Martine

Spruitjes. Koken, uit de oven, roerbakken, fijn pletten: het maakt me niet uit wat je er mee doet of hoeveel lekkere ingrediënten je er bij doet. Spruiten vind ik ronduit goor. Gat ver.

Pastinaak en rabarber. Ik weet niet, pastinaak en rabarber. Die woorden klinken überhaupt al vies.  Ik vind het gewoon zo’n rare smaak. Dat komt ook door vroeger. Mijn moeder maakte dit wel eens als avondeten met gekookte aardappels en dat vond ik zo smerig. Mijn moeder kan trouwens heel lekker koken maar vroeger maakte ze weleens dingen die ik heel vies vond. En blijkbaar heeft nooit iemand me laten zien dat pastinaak en rabarber ook heel lekker kan zijn haha! Wie weet in de toekomst.

Zo, en nu zijn jullie aan de beurt! Kom maar op met jullie gruwel-eten!

61 reacties

Tio -

Sambal garnalen spaanse peper inktvis knoflook olijven en salami en grondvis iets dat gebakken is in reuzel lust ik nog steeds niet. Salami vond ik bij de eerste hap heel vies en krijg het nog niet door maar anderen vinden het juist lekker om iets met salami op te eten. Sambal is te pittig. Er waren eens buren die namen eens grondvis mee die gebakken was in reuzel en die zijn meteen richting vuilnisbak gedaan. Die vieze lucht van reuzel. Garnalen zijn ook zo eng. Lustte vroeger ook geen bier of wijn.

Puk -

Ik vind spruitjes juist heel lekker, zal vast een van de weinige zijn op mijn leeftijd (15) Er zijn maar een paar dingen die ik echt niet lekker vind, champignons: gewoon die smaak al, al vind ik champignonsoep wel lekker. Witte bonen, bruine bonen, tuinbonen dat vind ik helemaal niks haha. Rijst: gewoon bah. En pinda’s, ik vind opzich de smaak wel lekker maar de substantie ervan absoluut niet, zo korrelig en zout. Niet echt mijn ding, haha. Leuke blogpost, ga zo door! Liefs xx

Nadiii -

Wat ik verschrikkelijk vind zijn die witte bonen, bruine bonen, doperwten dat kleffe gedoe in me mond daar hou ik totaal niet van! :(
Voorheen hield ik ook niet van rijst maar dat heb ik nu wel leren eten alleen moet ik er niet bij zijn als de rijst kookt.. dan ga ik bijna over me nek hetzelfde als warme melk of pap !! blegh wat een troep:(

Maaike -

Ik vind olijven echt ontzettend smerig! Mijn vriend vind het heerlijk en wilt telkens dat ik het proef omdat ik het moet leren eten volgens hem. Maar als ik het dan probeer dan spuug ik het meteen weer uit gedverdemme! Ik dacht altijd dat pesto gemaakt was van olijven dus dat lustte ik heel lang niet, totdat ik erachter kwam dat het van basilicum is gemaakt.. nu lust ik het wel.

Miriam -

Haha en ik maar denken dat ik de enige ben die geen prik lust. Ik vind dat ook heel vies voelen in m’n mond lol. Spruitjes lustte ik vroeger niet, maar nu vind ik ze echt heerlijk 😀

Katrien -

Ik heb altijd heel veel gelust eigenlijk. Alleen thee heb ik pas sinds een jaar leren drinken :)

Danique Krol -

Ik lustte vroeger nooit de ‘bij’ groentes als paprika, champignons, ui, enzovoort. Nu leer ik ook deze groentes steeds meer waarderen. Grappig hoe zoiets kan veranderen. Maar aan visgerechten heb ik nog steeds een hekel. Ik zeg bij voorbaat al: ‘Ik lust geen vis’. Maar ik ben dan ook te eigenwijs om ook maar een keer een visgerecht te proberen. Achja, wie weet komt dat ook vanzelf, over een paar jaar. 😉

Tessa -

Oh Martine, dat je door je schoonmoeder dingen bent gaan leren eten herken ik zo!! Ik was ook een super moeilijke eter, maar als zij dan iets kookte durfde ik echt niet te zeggen dat ik het eigenlijk niet lekker vond. En wat bleek? Na al die tijd van volhouden dat ik iets niet lekker vond en dus niet meer at, vond ik het eigenlijk best lekker. Zo leerde ik bijvoorbeeld witlof met ham en kaas eten (rauw is nog steeds not done) en champignons. Op mijn studentenvereniging leerde ik boerenkool eten en toen ik gezonder wilde gaan eten, heb ik bepaalde dingen gewoon zo vaak geprobeerd omdat ik het van mezelf moest leren eten zoals tomaat en paprika en ui. Nu lust ik bijna alles, maar stamppot rauwe andijvie, haring, olijven, orgaanvlees, slakken en nog een paar dingen gaan er echt niet in. Maar je bent nooit te oud om te leren, want afgelopen weekend probeerde ik een oester (jaren geleden een keer gehad en mán wat was dat smerig) en ik vond ‘m zowaar lekker! Mijn volgende doel is blauwschimmelkaas. Ik lust het al wel een beetje, als ie niet te heftig is maar ik wil al het andere ook leren eten.

Martine -

Hi Tessa, haha bedankt voor je leuke reactie! En jaaa boerenkool dat vond ik altijd zo vies maar omdat het bij mijn schoonmoeder/vriend een traditie was om met Sinterklaas te eten moest ik wel. Wat vond ik het goor in het begin. Nog steeds niet mijn favo gerecht maar ik vind het al stukken lekkerder dan vroeger. Wat betreft die schimmelkaas, probeer eens tagliatelle gorgonzola met ham: dan is het een stuk minder aanwezig en ik denk toch dat je dat heel lekker vindt! Zo ben ik het gaan leren eten en ben nu dol op kaasjes. Recept staat hier op 2WMN !

Sabrina -

Je maakt mij echt niet blij met zuurkool of lever. Vooral van lever gruwel ik echt.

Martine -

Brrrr lever!!!!

Doro -

Ik lust geen champignons. Echt, die structuur, brrr… Maar ik eet ook geen vlees, en helaas zijn champignons blijkbaar een ideaal alternatief voor restauranthouders. Vegetarische schotel? Gegarandeerd dat er champignons in zitten, bah bah bah! Gelukkig eet ik wel vis, maar ik kreeg laatst… een vispannetje met ja hoor, champignons! Yuk!

Danique -

Whahah hilarisch! Mijn ouders waren altijd best wel strikt wat eten betreft. Ik moest eigenlijk altijd mijn bord leeg eten, ookal wilde ik het echt niet. Meestal was dat gewoon aanstellerij hoor, en at ik het onder veel gemok toch maar op. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik bijna alles eet. Ik vind misschien niet alles even lekker, maar je zal mij bijna nooit horen zeggen dat ik het echt vies vind. Zelfs als ik ergens vis voorgeschoteld zou krijgen zou ik het nog opeten. Zalm vind ik daarintegen wel echt super mega lekker. Ik weiger alleen wel om dingen als slakken, oesters en inktvis te eten. No way dat ik dat in mijn mond stop! Oh en mosselen! 1 keer gehad, maar ik kon alleen de gedachte dat ik op een heel diertje aant kauwen was al niet hendelen. Bah bah bah

Charlene -

Wat een leuk artikel weer, ik geniet iedere keer weer van jullie artikelen over die doodnormale dagelijkse dingen.
Ik ben geen moeilijke eter, maar hou absoluut niet van Hollandse pot; kapot gekookte smakeloze groente met van die gortdroge gekookte aardappelen, en als je echt pech hebt ook nog van die vieze vette jus, blehhh. Gekookte aardappelen zijn echt een no go in huis hier, maar verder eten we vrijwel alles. Van groente ben ik niet dol op bieten (allerlei bereidingen geprobeerd) en qua kruiden vind ik salie echt vies, ook lust ik geen yoghurt, kwark, melk en andere zuivel zonder dat het ergens in verwerkt zit. Wel ben ik een grote kaaskop, ik ben dol op alle soorten kaas, mhhhh!

Yneke -

Melk! En dat met een vader die melkveehouder is ;-). Melk met een smaakje (lees: chocolademelk of een keer cappuccino) gaat nog, maar pure melk. Echt niet te doen. Oh en nog één: zelf gemaakte pudding mét vel. Mijn beppe vond dit juist heel lekker en ik heb vroeger 1x braaf een portie pudding mét vel opgegeten. Lange tijd heb ik hierdoor geen énkele pudding aangeraakt. Ik kreeg er serieus braakneigingen van haha.

Annabel -

Wat een leuk artikel! Ik heb de laatste jaren ook erg veel leren eten :) Je maakt me nu blij met allerlei soorten kaasjes, ik zal alles proberen. En olijven, vond ik vroeger niet te eten, en nu ben ik de enige die ze dipt als ik met vriendinnen ben! Meer voor mij 😉 En sinds een aantal weken ben ik ook verzot op de combinatie kaas met mosterd. Of maak ik mijn eigen honingmosterddressing voor over sla & in wraps! Terwijl ik weken geleden nog zwoor tegen mijn moeder het nooit te eten… Sorry mam 😉 Zo grappig hoe we opeens in smaak kunnen veranderen!
Liefs XXX

me -

Nou, sommige dingen ga je echt niet lekker blijven vinden hoor, vis en alles wat daar mee samenhangt bijvoorbeeld…en ik ben oud genoeg om te weten dat ik het nu echt niet meer leer eten. 😉

Mariska -

Haha grappig om te lezen.. bij mijn zijn spruitjes juist m’n lievelingsgroente :)

Janneke -

Wat een super leuk artikel! Ik heb precies hetzelfde met spruitjes haha niet te vreten die dingen. Ook lust ik geen rauwe tomaten. Die vieze blubber en de smaak gadver. Het grappige is dan wel weer dat ik tomatensoep, tomatenpuree, gebakken tomaten en zo’n gedroogde tomaten juist weer heerlijk vind!

ellen -

Haha zo herkenbaar! Rauwe tomaten vind ik vies maar verder vind ik alles met tomaten juist heel lekker ;p

Studio.strikjes -

Garnalen als embryo’s: de vergelijking die ik nooit hardop heb uitgesproken maar wel altijd denk..
olijven…zo bitter!
melk met een velletje in bijv. warme pap: ielllll
Koffie: not done;(
pruimen: mehhh
hahaha :) lusten jullie dit wel?

Mare -

Tja, eten staat of valt met de bereidingswijze….
Lusten jullie wel tony chocolony met raber? Dat is echt super lekker!

Luna -

Koffie leerde ik mezelf drinken, de eerste keer was het smerig, de tweede keer was het niet zo lekker, de derde keer ging het wel, na de vierde keer had ik gewoon elke ochtend koffie nodig. Dol op koffie nu. Net als met mosterd, heb ik ook leren eten, het zit ‘m in de combinatie denk ik.

Vroeger noemde mijn oma de vermicelli “wormpjes”, waardoor ik doodsbang was om die “wormpjes” door te slikken, want dan zou ik wormen krijgen dacht ik toen. Het heeft lang geduurd voor ik ze eindelijk op durfde te eten en nu vind ik het echt heel lekker in mijn soep. Maar ja, mijn oma maakte onbewust wel vaker mensen vies van eten door haar vergelijkingen.

Gruweleten van nu: rolmops, de zure lucht is zo overheersend dat ik soms bijna moet kokhalzen.

Rosa -

Hahaha, wat een leuk artikel!
En dan vooral dat stukje van Martine bij spruitjes, haahahaha

Sandra -

Leuk om eens bij stil te staan! Zelf heb ik nog steeds niks met avocado’s, zowel de smaak als de geur vind ik walgelijk bah! Thee heb ik ook heel laat leren drinken, ik was denk ik 18 of 19 toen ik het lekker begon te vinden maar waag het niet om er melk of suiker bij te doen want dan moet ik het zeker niet :)!

Annemiek -

Haha leuk artikel! Ik houd dus echt verschrikkelijk veel van schimmelkaas, eigenlijk alle kazen. En mm lekker spruitjes! Ben totaal niet van de zoete dingen, tutti frutti, gadverdamme! Ook ben ik dus totaal geen fan van chocolade (I know…). Ik heb 1 keer een eerste date gehad met een jongen en die had dus een chocoladetaart gemaakt, ik heb echt tegen heug en meug een heel klein stukje opgegeten onder het mom van ik zit zo vol van mijn avondeten. Je begrijpt, er is geen tweede date gekomen, haha!

Kelly -

Haha, leuk om eens te lezen waar jullie van gruwelen. Ik gruwel van kaasjes, en kaas in het algemeen eigenlijk, maar voor de rest lust ik eigenlijk heel veel. Tenminste, van wat ik tot nu toe allemaal heb gehad haha.

Annemarie -

Grappig artikel! Witlof vind ik nog steeds écht niet te eten, als ik iets niet weg krijg….

Mo -

Nu ik erover denk zijn er nog best wel wat dingen waar ik niet van houd. Zo gruwel ik van mayonaise en vind ik dus een heleboel sausjes, smeersels en salades echt niet te eten. Prik vind ik ook niks en waar ik ook een hekel aan heb ik kokos. Die structuur en muffige smaak: jak!

Melissa -

Ik ben een hele moeilijke eter en ik vind spruitjes en bloemkool ook zó ontzettend goor. Ook te dik gesneden ham kan ik ook echt niet verdragen, haha. Zo raar! Als ik weleens ga lunchen bij iemand en ik zie een pakje schouderham ga ik al over m’n nek. Ik vind die textuur echt verschrikkelijk. Ik vind de Italiaanse keuken overigens wel super lekker. Wat ik ook echt niet kan eten zijn doperwten met appelmoes. Gatver de gatver! Leuk artikel meiden!

Melissa -

Ik bedoel natuurlijk structuur… Oeps..

My Creative Life - Marìs -

Mosselen en champignons, die structuur, gatver, daar ga ik echt gelijk van kokhalzen!

Mariska -

Sommige dingen wel echt herkenbaar! Eigenlijk vooral dat je iets leert te eten door het vaak te proeven…. Ben nog steeds geen fan van spruitjes en rode kool. Maar spruitjes uit de oven met balsamico is best ok en van rode kool kan je ook een cole slaw maken. Ligt toch wel aan hoe iets klaar gemaakt is… Pastinaak vind ik lekker in een soepje (bijvoorbeeld met wortel) of als pastinaak friet uit de oven en rabarber in een rabarber crumble (dat is echt lekker! met appel erbij en bruine basterdsuiker…)

Rosanne -

Ik gruwelde altijd van rijst. Tot ik het at bij een vriendin van mij die het lekker klaarmaakte met allerlei kruiden. Nu lust ik thuis geen rijst maar buiten de deur soms wel haha.
Verder hetzelfde als nu: (bruine) bonen en olijven. Voor de rest lust ik alles. Eerst vond ik sushi ook niet zo lekker (dat was ook sushi bij de wok haha) en nu kan ik er echt naar uit kijken als ik het weer eet :)

Diana -

Ja ik was van huis uit gewend pasta met saus, groenten, vlees erdoorheen. En ineens was ik bij iemand anders en die aten gewoon spaghetti slierten met ketchup eroverheen . Niet te vreten maar ja ik moest wel. Verder vind ik alles heel erg lekker, ik lust alle groenten, alle kazen..

Amy -

Te grappig om dit te lezen! Mijn moeder stimuleerde mij/ons vroeger ook om alles tenminste te proeven en dat heeft me wel echt geholpen om een makkelijke eter te zijn. Alleen garnalen en kaas… oh nee, dat krijg ik echt niet weg. Zo smerig! 😉

Paula -

Haha super leuk om te lezen. Ik vond spruitjes nooit lekker maar inmiddels vind ik ze juist heerlijk! En koffie heb ik ook leren drinken en lust ik nu heel graag. Niet elke dag maar af en toe: yes please.

Jantine -

Ik hou erg van kaas, maar gesmolten kaas vind ik vreselijk! Dus liever niet over mijn ovenschotel, en geen tosti’s voor mij! Zelfde heb ik met chocola: chocola an sich vind ik heerlijk, maar ik hou niet van chocolade-ijs, chocoladekoekjes etc. Met tomaat heb ik het dus andersom: tomatensoep, tomatenpuree etc.: lekker. Maar een tomaat? Nee, bedankt.

P. -

Grappig, ik heb precies het tegenovergestelde haha. Gesmolten kaas vind ik heerlijk, maar gewoon zo.. nee bedankt :p.

Ik denk inderdaad dat het belangrijk is kinderen alles te laten proeven. Mensen die als kind niet hoefden te eten ‘wat ze niet lekker vonden’ zijn volgens mij toch vaak de moeilijke eters.

Debby -

Grappig, haha. I Looooove spruitjes en rode kool!

Dita -

Wat leuk om te lezen! Sushi vind ik nog steeds niet heel lekker maar waar ik echt niet van hou is gorgonzola. Voor de rest ben ik geen moeilijke eter en lust ik bijna alles wel.

Justine -

Haha dit is echt grappig om te lezen. Stiekem ook wel heel herkenbaar, net zoals die thee met suiker. Vroeger vond ik pure thee juist smerig en nu kan ik suiker in mijn thee echt niet meer drinken. Blehhhh. Gewoon lekker puur of met een beetje honing <3
Overigens snap ik niet dat je gnocchi niet lekker vindt. Dat is mijn lievelings! Vooral als mijn moeder het vers maakt. Heerlijk is dat!

Eva -

Zongedroogde schaamli…. ik bedoel zongedroogde tomaat; GATVER!

Oh en pesto, terwijl ik basilicum wel heel lekker vind (rare kronkel haha)

Willemijn -

Hahahaha!

Brigitte -

Rabarber is heel lekker in de yoghurt! Probeer eens zelf rabarber jam te maken, super simpel en echt heel lekker :)

Deisy -

Hahaha, hoe jullie sommige dingen omschrijven vind ik echt geweldig. Bij mij is het juist omgekeerd gegaan. Mijn ouders denken dat dit komt doordat ik ben geadopteerd en toen naar Nederland kwam dat ik echt alles at wat ik maar kon vinden. Toen ik ouder werd leerde ik daar een shifting in te maken en zodoende lust ik tegenwoordig eigenlijk minder dan vroeger 😉 Ik lust in ieder geval geen Nederlandse ‘wintergerechten’ zoals boerenkool, andijviestampot, hutspot en zuurkool. Ook witlof vind ik nog steeds niet lekker. En ik heb ooit in mijn leven oesters gegeten en dat vond ik nou ook niet echt een aanrader haha 😉

Margot -

Hahaha ik ben het helemaal met jullie eens wat betreft de spruitjes! Verder maak je me ook niet happy met zuurkool, hutspot, brood waar boter op zit, blauwe kaas en koffie (al vine ik de geur wel lekker, of als het ergens subtiel doorheen zit).

Lianne -

Leuk! Haha, ik vind rabarber echt zoo lekker, maar dan wel gewoon kaal, niet met suiker (dan is het niet te eten). Slecht, maar goed, zo lekker. Voor de rest heb ik het vooral met bonen die ik vroeger niet lekker vond, en nu wel. Ook broccoli, had ik nog nooit gegeten, tot een jaar geleden. En dat bleek ik ook echt lekker te vinden. Aan de andere kant hoef je bij mij niet aan te komen met koude paprika, mais, doperwtjes (erwtensoep vind ik daarentegen weer heerlijk).

Marjan -

Hmm ik eet bijna alles :)
Behalve mosselen… Iedere keer als iemand ze besteld jat ik er weer 1 of 2, maar gewoon die smaak met dat GEVOEL in je mond met al die fliebeltjes en frummeltjes..
Gedver….

mybrunetteambition -

Haha leuk artikel ! Heel herkenbaar in elk geval ! Ik eet zelf echt niet graag spruitjes, bah bah bah ! Witloof vind ik ook maar niets maar in een ovenschotel met hesp en kaas zou ik wel eens een stukje eten. Ik eet graag vis maar gruwel er van om het thuis zelf klaar te maken. Het is gewoon mijn ding niet. En koffie drinken heb ik ook moeten leren. Nu kan ik echter niet meer zonder.

Josephine -

Ik zal nu nooit meer hetzelfde naar garnalen kijken, eeeeeeen bedankt haha! 😀

Saskia -

Dat wat jij met die garnaal hebt, heb ik precies hetzelfde. En hoe ka je nu niet gek zijn op koffie? Haha :)

Margot -

Paprika, als dat ergens in zit heb ik het altijd meteen door en moet ik het niet hebben! Vind ik ZO vies. Geitenkaas vind ik het goorste wat er is, smaakt zoals de stal ruikt dus nee bedankt…. Koriander moet ik ook niet, dat smaakt naar zeep haha!

Marjolein -

Oh echt precies wat jij over geitenkaas zegt haha! Iedereen moet altijd lachen als ik dat zeg, maar blijkbaar ben ik niet de enige 😀

demallemolenmoeder -

Gruwel eten, 😂 Dat thee gedoe met melk en suiker begrijp ik ook niet. Of zoals bij manlief thuis, mayonaise en ketchup op je pasta, hoe zonde?! Frisdrank met prik vond ik niet lekker en de “pijn” herken ik wel. Als ik eens een glaasje prik krijg dan ben ik nog geen fan. Draadjesvlees vond ik ook niks na een verstikkingsavontuur 😉 Nu ben ik vrijwel een alleseter maar geen rare dingen als ketchup op mijn pasta, suiker in mijn thee en dat soort praktijken, brrr

Sas -

Tutti frutti!!! Iiieeeuw dat vind ik echt zó ontzettend vies!! Verder lust ik vrijwel alles :)

Eva -

Thee met suiker dronk ik thuis heel vaak. Maar nu, nee bah! Witlof vond ik ook niet lekker en pittig eten. Maar tegenwoordig eet ik alles. Er zijn volgens mij geen dingen die ik echt niet eet. Oh ja sprinkhanen enzo…dat gaat mij te ver :-)

Renate -

Vlees! En dan echt alle soorten vlees. Ik vind het stinken etc Ik eet het mijn hele leven al niet. Ik eet altijd vis,ik lust alles uit de zee 😛
of ik eet vega :) Een vega viswijf dus, haha

Neeltsje -

Ik lust bijna alles wel, maar witlof? Ik gruwel ervan! Het is zo bitter.

lisa -

Wat leuk om te lezen! Ik gruwel echt van zuurkool, chili concarne (schrijf je dat zo? 😁) en van die grote vissen zegmaar haha, ik vind kibbeling (ofcourse) en haring wel heeel lekker, maar al die vissen als sliptong, zeebaars en al die dingen. brr verschrikkelijk. Willemijn, ik snap je helemaal met die garnalen, het ziet er zo naar uit…

Japke -

Gruwel eten, hahaha! Grappig hoor, de meeste dingen die jullie niet lekker vind kan ik zelf wel verdragen. Waar ik zelf als kind van gruwelde en waar ik nu ook nog bang voor ben: vlees met vetranden. Zelfs het kleinste stukje vet is mij al te erg. Vlees waarvan anderen zeggen: er zit geen vet aan, daar ontdek ik altijd nog wel een klein stukje vet in. En dan voel ik me bedonderd. Ik eet dan ook nauwelijks vlees, wel kip en soms een biefstukje dat echt helemaal ‘schoon’ moet zijn. Waarom ben je dan geen vegetariër, denk je misschien. Tsja als ik alleen was zou ik dat zijn. Ik ben niet principieel tegen vlees eten en dus zet ik mijn gezinsleden wel eten met vlees voor. Zelf eet ik er meestal omheen…

Reageer ook