Dingen die je nooit op social media zou zetten

…maar iedereen wel doet en denkt! Het leven van een ander ziet er online vaak uit als één grote wolk van rozengeur en maneschijn. Maar puntje bij paaltje is het bij iedereen hetzelfde liedje en is het gras nooit groener aan de overkant. Laten we eerlijk zijn, uiteindelijk moeten we immers allemaal poepen. Dit zijn dingen die je nooit op social media zou zetten, maar die iedereen wel doet en denkt!

Na het eten hebben we even op de bank gezeten, heb ik een lekker bad genomen, hebben we een meer dan heerlijk potje seks gehad en zijn we gaan slapen. – Laten we eerlijk zijn, mensen met een relatie, we hebben allemaal seks. Maar vertel jij dat zo even tussen neus en lippen door aan je vriendinnen? En bloggers en vloggers, zeg jij dat ooit hardop in een diary of vlog? Nee he! Ik ook niet – guilty! 😉

Je plaatst een foto met #IWokeUpLikeThis, maar in werkelijkheid heb je je haren doorgeborsteld, je foeilelijke pyamabroek uitgetrokken en de gordijnen even geopend voor het perfecte licht voor de perfecte foto. Eh… ja…

‘Zo, en nu ga ik EIN-DE-LIJK voor nummer 2. De bruine beer staat al uren aan het hek te rammelen!’ – Hoewel mannen no shame op dit gebied hebben, doen vrouwen maar al te graag alsof ze nooit voor nummer 2 gaan.

‘Ik typ deze app vanaf de wc.’ – Geef maar toe! 

‘s Avonds douche ik voor de tweede keer, zo lekker. Ik ben dol op douchen!’ – Maar stiekem ben je gewoon gutsend ongesteld en was je keihard doorgelekt. BAH!

In je ‘morning routine’ ontbreekt toch echt dat je iedere morgen je tanden flost en dan maar wat graag het touwtje bestudeert om te kijken wat je nu weer allemaal tussen je tanden uit gevist hebt!

‘Vandaag zag ik een briefje van €50 uit iemands zak vallen en ik heb het opgepakt. En niet teruggegeven…’ – Foei! 

‘Iedereen plast toch onder de douche…?’

‘s Middags zijn we naar mijn schoonouders gegaan – wat overigens een heks is – en daar hebben we heerlijke soep gegeten! – We denken allemaal wel eens zo iets over een ander, maar dat hardop zeggen is natuurlijk net iets te gevaarlijk.

‘He, het was leuk om even te appen, maar ik moet gaan. We gaan eten! Spreek je snel weer, doeg! X ‘ – Maar in werkelijkheid moet je nog beginnen met koken! Je zocht gewoon een manier om het gesprek af te kappen omdat je een lamme duim hebt van het typen en geen zin meer hebt!

Je styleert het eten op je bord zorgvuldig zodat het er freaking foodtastic uit ziet en zodra de foto is gemaakt en gepost prak en spit je je hele bord om. Maar ja, dat ziet er natuurlijk niet uit op de foto! #theperfectlife #ogenschijnlijk

‘Zo he he, eindelijk een aardige selfie eruit geperst. En nu de overige 137 foto’s verwijderen.’

‘Nee joh, ik ben echt niet verslaafd aan mijn telefoon. Ik kan makkelijk een paar uur zonder telefoon!’ – Maar bij een korte internetstoring begin je al te hyperventilleren en wanneer je je beseft dat je je telefoon bij je vriendin hebt laten liggen krijg je een paniekaanval. Geef me mijn telefoon! NU!

Als je moeder appt: ‘Fijne dag gehad? Wat heb je allemaal gedaan?’, je maar gauw iets uit je duim zuigt. Want ‘Ik heb een half seizoen Breaking Bad gekeken’ klinkt wel héél lui (toegegeven, dat was je ook vandaag! 😉 ).

Je zet een mooi hoekje van je interieur op de foto en plaatst dit op Instagram, maar vertelt er ondertussen niet bij dat er in de rest van de kamer, slechts 1 meter buiten beeld, er een bom van rotzooi ontploft lijkt te zijn.

Wees eens eerlijk, welke was herkenbaar voor jou? En wat zou jij nooit op social media zetten?

41 reacties

evecee -

Haha geweldig. Bijna allemaal zo herkenbaar. Eigenlijk zou iedereen gewoon zo open en eerlijk op social media moeten zijn. Dan heb je wat te lachen denk ik!

Eva -

Hahaha oh wat vreselijk herkenbaar dit. Echt op 2 of 3 na!

Jessica -

Haha standaard als mensen vragen, wat heb je gisteravond gedaan? eh, we hebben een paar films gekeken..

ine -

Haha doet me denken aan jenna marbles:
“You have to kind of people in this world. People Who pee in the shower and motherf*ckin liars” zo goed!

klikkerdeklik_eierstokken -

Is het heel raar dat ik in de meeste van deze dingen ‘herkenning’ zie? Behalve dat met de ‘schoonmoeder’ . Een lievere schoonmoeder kan ik mij niet wensen en van dat briefje van 50 zou ook niet doen..
Maar voor de rest . Heb ik wel een vorm van herkenning :p

Homeofdaisies -

Welke was herkenbaar…? Uhm, nou… allemaal! Ik checkte ze zo’n beetje allemaal af hahaha heerlijk hilarisch en hartstikke waar. Waren we maar allemaal zo eerlijk hè 😉 xo Daisy

Katrien -

Haha! Zo gaat dat echt!

Lisa -

Hilarisch!!!

Rowan -

Hahaha hilarisch, jullie schrijven zo mega grappig. Ik had die benaming van ‘bruine beer aan het hek staat te rammelen’ nog nooit gehoord, maar ik vind hem mega grappig!

Savitri -

Hahaha ik zei vandaag nog tegen een klasgenoot op Whatsapp ‘ik zit in dat grote lokaal maar ik zit nu even op de wc’ haha no shame!

Heerlijk artikel overigens!

Luna -

Ik zeg nooit wat over mijn ouders, nooit wat over badkamer-activiteiten. Niks over relaties. Over toiletbezoek schrijf ik ook nooit, al moet ik toegeven dat ik mijn Twitter-timeline daar vaak wel bij lees… *guilty*

Claudia -

Hahaha, wat een leuk artikel! Bij het flossdraadje ben je het eraan snuffelen nog vergeten (had ik het laatst met Martine op Snapchat nog over, haha!) Enne, dat laatste puntje is ook heel herkenbaar. Video opnemen? Alles buiten beeld is keurig. Alles buiten beeld is een ravage :’)

Mariska -

Wat een leuk artikel haha! Vooral het laatste :)

Stefanie -

Ik lag dubbel, echt leuk artikel!

Tessa -

Haha, herkenbaar! Post heel weinig op social media overigens, doe er nauwelijks wat aan. Dit soort dingen zou ik er ook niet opzetten! Ben wel benieuwd wat voor soort reacties je krijgt als je dat wel doet…

Margriet -

Geweldig en deels herkenbaar hoor, haha!!!!

Ilse van Kreanimo -

Hahahaha, GE-WEL-DIGE post! Thank you!

Eline | Simply Handwritten -

Heerlijk herkenbaar artikel!

Charlotte -

Haha geweldig! En heel veel dingen zijn herkenbaar hoor hihi

Kelly -

Haha geweldig! En heel herkenbaar

Andrea -

Wat een heerlijk artikel! :) Ik herkende inderdaad wel een paar puntjes…

Doortje -

Hoi Willemijn,
Weet niet of je ook comments op oudere artikelen leest, je vroeg me te reageren op mijn kritiek onder je taco artikel en heb dat gisteren gedaan.
Groetjes Doortje

Diana -

Hahahaha, wat een super leuk artikel!!

Madelaine -

Haha leuk stuk! Sommige vloggers komen best vroom over, terwijl iedereen seks heeft (denk ik) (lijkt mij) maar ik snap heel goed dat je dit niet online knalt. Tegen je vriendinnen kan je ‘t wel zeggen trouwens.

Manon -

HAHA, heerlijk! Vooral puntje nummer 1 vind ik interessant. Vooral bij dailyvloggers die een partner hebben. Die filteren dat er altijd goed uit.

Madelaine -

Ja dat vind ik zo knap!

Lindsey Beljaars -

Hahaha sommige dingen zet je inderdaad gewoon niet op Social Media! Leuk geschreven 😛

Nele | Pizzapartyfridaynight -

Haha, zo herkenbaar! 😂 Inderdaad, die dingen doen we allemaal, maar zelf zet ik dat nooit op sociale media 😅 Seks zou ik mss wel durven, maar denk dat mijn vriend dat niet leuk zou vinden, haha! 😄

Margot -

Hahaha ja daar zitten best wat herkenbare dingen tussen!

martina -

hahahahaha ik heb hier zo om gelachen. Ik zag je oproepje al voorbij komen en was echt onwijs benieuwd naar de reacties! Ik vind het trouwens helemaal niet erg dat er het een en ander aan de verbeelding over wordt gelaten, in ieder geval op social media! 😉

Danique Krol -

Wat een hilarisch artikel!

Justine -

Haha, ja heel erg herkenbaar! Sommige dingen niet per se, maar kan me wel voorstellen dat je zulk soort dingen denkt maar niet zegt. Zou eigenlijk ook wel een beetje ver gaan, als iedereen letterlijk alles zou vertellen!

Dita -

Oh zo herkenbaar! Leuk artikel :)

Michelle -

Haha oh jee ik vind er een hele hoop herkenbaar! Sinds ik zelf blog merk ik dat inderdaad nog veel meer; je zet niet even in een plogje dat je net ook nog een potje goede seks hebt gehad. Lijkt me gewoon ook niet echt nodig. Haha.

Lenneke -

Ik zou heel veel niet op sociale media zetten, laat staan op mijn blog. Ik schaam me er niet voor dat ik vanaf de wc app (dat zeg ik ook gerust, maar ik telefoneer ook gewoon met vrienden als ik effe lekker zit), ik schaam me voor heel veel dingen niet. Maar als je mijn bezigheden op internet volgt, weet je nog steeds vrij weinig over mijn privéleven. En dat wilde ik graag zo houden. :-)

Freya -

Vrijwel alles is herkenbaar. Maar plassen onder de douche? Never! Dat doe ik echt niet.

marije -

Haahaha .. grappig artikel. Denk dat iedereen aan een van deze wel schuldig maakt.

kim -

Leuk artikel willemijn!Hoe ik me soms echt voel en hoe ik soms echt over bepaalde dingen denk. Ik had moeten posten over een huilend babytje Die me tot waanzin dreef als ik al uren met hem had omgelopen snachts. of lekker met zn drietjes in bed (omdat hij niet in eigen bed slaapt) wat overigens erg gezellig is maar niet goed voor je huwelijk haha. Toen ik bij de bedrijfsarts zat en zij me adviseerde vooral veel leuke dingen te doen omdat dit goed was voor mijn herstel, maar dit vooral niet op fbook te posten heb ik m’n account verwijderd. Een verknipt beeld Vd werkelijkheid ik hou meer van eerlijkheid dus ging met facebook eigenlijk mn eigen grenzen voorbij en kon mezelf niet jezelf zijn.

Eva -

Haha ik moet zo lachen hierom. Inderdaad dingen over seks en poep. Nee dat zet ik niet op social media!

Charile -

Haha heerlijk artikel!

demallemolenmoeder -

Haha, ik moet er zeker om lachen maar het is ook herkenbaar. Nee, ik zet veel online maar seks gaat mij echt veel té ver. Net als blootfoto’s trouwens. Oh en ik gebruik mijn dochter wel eens als smoes als ik iets probeer af te kappen.

Reageer ook