#2WMN2TheRescue: Vriendschap & Relaties

Vandaag een hele lange video op de door jullie achtergelaten vraagstukken voor #2WMN2TheRescue. Vandaag gaat het over vriendschap en relaties. Wat als je nooit meer iets van je vriendinnen hoort. Je een vriendschap eigenlijk niet meer ziet zitten. Of je denkt aan een open relatie? #2WMN2TheRescue!

https://youtu.be/OAwIKHgMuMo

Wat zijn jouw adviezen op de ingebrachte vraagstukken?

18 reacties

Danique Krol -

Wat een super leuke video! Leuk dat jullie deze dingen bespreken. Ik kan me voorstellen dat dit vooral voor de jongere kijkers erg handig is. Ik krijg er een beetje een Girlz talk gevoel van, dat was vroeger altijd mijn favoriete rubriek in de Girlz.

Caroline -

Pricies op het juiste moment! Vandaag heb ik lang gesprek gehad met mijn beste vriendin. Ik was niet goed bezig maar doordat we het op een volwassen manier hebben uit gepraat is het weer goed. Een André vriendin heb ik een bericht gestuurd met waarom ze geen contact opneemt. Ik heb gezegd dat mijn deur altijd openstaat maar dat zij met de sleutel moet komen. Afein bedankt voor de tips!

Suzanne -

Leuk om te zien en handige tips.

Charlotte -

Hey Willemijn en Martine!

Leuk dat jullie mijn vraag hebben behandeld. Heel erg lief! Het heeft me geholpen en ik vind vooral jullie lieve woorden zo mooi.
Ik ga ze vragen waarom ze de vriendschap hebben verwaterd zodat ik het kan afsluiten want dat knaagt inderdaad wel. Wat betreft nieuwe vriendschappen opbouwen is het inderdaad vooral moeilijk voor mij omdat het vertrouwen beschadigd is.
Maar ik heb goed nieuws! Ik heb onlangs een meisje ontmoet via een ‘vriendinnen’ website en daar klikte het heel erg mee.
We hebben veel geappt en zijn uiteten geweest, ik heb het gevoel dat dit wel kant uitlopen tot een goede vriendschap!
We hebben namelijk veel dezelfde interesses, kledingstyle, vergelijkbare privé situatie (serieuze relatie, studie loopbaan) en veel gelijkenissen qua persoonlijkheid.
Heel veel dank voor jullie lieve woorden en ik blijf uiteraard met veel plezier naar jullie artikelen/ video’s kijken.
Ga zo door dames!

Willemijn -

Wat goed om te horen!!!

Joanne -

Hoi!
De video was echt top! Super leuk dat jullie dit deden!
Ik zit zelf ook met een probleem(pje)… Een maand geleden heb ik heel erg ruzie gehad met m’n 2 beste vriendinnen.. Het liep het hele jaar al niet zo, en ik wilde weten waarom het niet echt lekker meer ging. We hebben heel erg ruzie gehad en het kwam er op neer dat ze vonden dat we te veel verschilden, terwijl het al 3 jaar goed was gegaan.. Ik was het er niet zo mee eens, maar we hebben uiteindelijk afgesproken dat we verder gaan als klasgenoten ipv vriendinnen.

Ik voel me nu best wel eenzaam in de klas. We hadden altijd al 2 groepjes, en ik hoorde bij het ene en het andere groepje meiden wilde nooit andere meiden erbij hebben. Nu hoor ik dus niet meer bij dat groepje.. Dus ik sta alleen..
Ik wil niet weer de ruzie opengooien, maar ik weet eigenlijk ook niet meer wat ik dan wel moet doen..
Hebben jullie tips?
Groetjes Joanne

Mariska -

Wat een fijne video! Ik raad zelf mensen altijd aan om op salsales te gaan als ze nieuwe mensen willen leren kennen. Mits ze van dansen houden natuurlijk. Het is heel laagdrempelig, mannen vragen je vaak ten dans en dan is een praatje ook snel gemaakt. Ook helemaal niet raar om alleen naar salsafeestjes te gaan. Je wordt continu ten dans gevraagd en hebt makkelijk contact. Ik heb er een vriendin en een partner aan overgehouden. Na de les gingen we vaak met een aantal cursisten nog wat drinken en dansen. Heel gezellig.

Mare -

Echt van genoten en super goed hoe uitgebreid jullie de vragen doornemen, en ook mooi dat jullie en je eigen visie geven en een meer algemene probleem verheldering.
Zouden jullie in een volgend filmpje of blog ook mijn vraag kunnen behandelen van vorige keer?

Hoe run je een bedrijf als zakenpartners vs. vriendin? Gaat dat samen, waren jullie niet bang dat het een de ander in de weg zou staan, toen jullie echt fulltime voor jullie blog gingen? Welke afspraken hebben jullie echt vastgelegd en hoe lossen jullie zakelijke onenigheden op en zorg je dat het niet ten koste van de vriendschap gaat?

Marion -

Ik heb afgelopen jaar een vriendschap van een paar jaar verbroken. Afgelopen jaren waren er al wat incidenten geweest met gezamenlijke vrienden waarmee zij sociale grenzen over ging of niet begreep. Bijvoorbeeld als een jongen niet meer met haar wilde afspreken, toch blijven aandringen op contact. In onze vriendschap heb ik daar zelf nooit last van gehad.

Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat we uit elkaar groeiden en ik mij steeds meer stoorde aan haar sociale akkefietjes en ze zich ook in mij begon vast te bijten. Door de komst van mijn kindje heb ik minder tijd om leuke dingen te doen. Door een opmerking op facebook dacht ze dat iemand vaker dan zij op kraambezoek was geweest en is daar boos om geworden. Dat was voor mij de druppel en heb toen zoals jullie ook beschrijven, vanuit mijzelf, aangegeven dat we uit elkaar waren gegroeid en ik niet meer de vriendin ben die ik was en daarom geen contact meer wilde. Hierop reageerde zij dat zij dat ook zo ervoer en dat ze het fijn vond dat ik dat uitsprak. Vervolgens heeft ze me overladen met berichtjes en nog meer verzoeken om langs te komen. Na een aantal keer aangeven heb ik nu maar besloten om haar te negeren.
Een zuur einde van de gezellige momenten die we hebben gehad. Vraag mij nog steeds af of ik het niet anders had kunnen doen.

Agneta -

Dit zijn mooie onderwerpen om te bespreken zeg! Tijdens mijn werk als maatschappelijk werker kom ik dagelijks mensen tegen die zo over hun grenzen gaan betreft relaties en vriendschappen. Mensen die zichzelf helemaal verliezen in de ander. Probeer altijd mijn cliënten te adviseren vooral bij zichzelf te blijven en ruimte te geven aan eigen gevoelens. Het is zo belangrijk dat je leert te luisteren naar je eigen gevoel en als iets niet goed voelt hier ook naar te kijken. Communiceren is zeker de meest waardevolle tip die je kunt geven. Met goede communicatie staat en valt een relatie, welke vorm van relatie dan ook.
Ben net zoals jullie er benieuwd naar het verhaal van de open relatie en hoe dit is verlopen. Denk dat als je heel sterk bent als persoonlijkheid dit kunt en heb daar enorm respect voor als je dat zou kunnen.

Liefs Agneta

Michelle -

Wat een fijn filmpje.
Hebben jullie ook tips voor mensen die door lichamelijke beperkingen niet naar school kunnen of kunnen werken, om nieuwe vrienden te maken?
Liefs

Mariska -

Ik heb op vrijwilligerswerkwebsites vaak oproepjes gezien voor een maatje of buddy. Misschien een idee om een berichtje te plaatsen dat je op zoek bent naar een maatje om iets leuks mee te doen? Je kunt dan ook je interesses aangeven waarvan je het leuk zou vinden als diegene dat ook heeft.

Yentl -

Beste Willemijn en Martine,
Ik gok dat dit bericht lang gaat worden maar ik probeer het zo kort mogelijk te houden. Ik hoop heel erg dat jullie me kunnen helpen.
Ik ben bijna 3 jaar bevriend geweest met Roos. We konden het super goed samen vinden. Alles was perfect. We zijn ook samen 2 x op vakantie geweest (we zijn beide 14), helaas ging het begin dit schooljaar oppeens helemaal mis. We waren in de zomer met haar mee gezin mee op vakantie geweest en het was super. Begin van dit jaar begonnen we een beetje uit elkaar te groeien en het contact verwaterde een beetje. Omdat ik dit heel vervelend vond heb ik er met haar over gepraat en toen ging het weer goed in de vriendschap, maar toch was het niet zoals het was. We zouden samen met mijn gezin nu mee op vakantie gaan en dat is ook gewoon doorgegaan. Maar na de vakantie ging het weer verkeerd terwijl de vakantie echt heel leuk was geweest. We groeiden weer uit elkaar. ik trok meer naar anderen toe en zij ook. Als ik dan zag dat zij het leuk had met die anderen deed mij dat best wel pijn en ze heeft me met sommige dingen best wel gekwetst. Dat heb ik toen aangegeven maar het gesprek ging niet echt goed. Haar beste vriend, wat later mijn vriendje werd, kon mij een audio bericht laten horen waarin zij zegt dat ik het allemaal erg overdrijf en dat ik haar overal de schuld van probeer te geven. Dat vond ik heel erg om te horen. Ik maakte me erg zorgen om het feit alleen achter te blijven. Laatst hebben we hele erge ruzie gehad en nu hebben we geen contact meer (we zitten we bij elkaar op school in dezelfde klas). We moeten samen nog wel een project maken dus dat vind ik ook moeilijk. Maar het probleem is nu dat ik ook wel vriendinnen heb, maar ze denken gewoon over veel dingen anders dan ik.. Ik heb niet echt het gevoel dat ik erbij hoor en mis Roos nu heel erg. Ik had laast een gesprek met mijn (inmiddels ex-) vriendje en die vertelde dat Roos tegen hem had gezegd dat ze het wel erg jammer vind dat ik nu zo veel met die anderen optrek. Ik weet nu dus echt niet wat ik moet doen. We zijn namelijk ook uit elkaar gegroeid omdat zij erg veranderde en we samen heel veel hebben meegemaakt. ( mijn opa ziek, haar vader ziek, haar ouders uit elkaar) Het liefste wat ik zou willen is haar terug als beste vriendin, maar ik ben bang dat zij dat niet meer wil omdat ze op school erg afstandelijk doet. Ik weet het dus echt niet meer. Wat denken jullie dat ik moet doen. Moet ik proberen om weer met haar in contact te komen en zeggen dat ik haar mis? Of moet ik het hier bij laten? Ik weet het echt niet meer. Ik ben namelijk ook constant bezig met het aan haar laten zien hoe leuk ik het wel niet heb, maar zo leuk heb ik het eigenlijk niet. Dat doe ik omdat ze me heeft gekwetst en ik niet het idee heb dat ze mij ook mist… Ik weet niet meer wat ik moet doen.. Wat denken jullie? Ik weet namelijk ook niet waar het fout is gegaan.

Sorry voor het lange bericht maar ik hoop dat jullie me kunnen helpen…
Liefs Yentl

P. -

Dit zijn echt leuke video’s, jullie geven goede tips!
Het lijkt me lastig een vriendschap af te kappen. Ik denk dat het een beetje aan de situatie ligt wat je het beste kunt doen. Soms spreek je gewoon steeds minder met iemand af en verwatert het van beide kanten. Dat is denk ik geen probleem. Vroeger had ik echter een vriendin die me na jaren vriendschap van het ene op het andere moment heeft laten vallen en daar heb ik erg veel verdriet van gehad. In zo’n geval lijkt het me beter om wel een gesprek aan te gaan.

Knijster -

Hallo Anna,

Ik richt me even direct tot jou, in de eerste plaats omdat ik het zo ontzettend stoer vind dat je dit voorstelt aan je vriend! Ik denk dat hij zich gelukkig mag prijzen.
In de tweede plaats omdat ik me wel herken in jullie situatie. We hebben het uiteindelijk over een andere boeg gegooid en spreken nu eens in de zoveel tijd af met een ander stel.
Maar het idee van jezelf en je vriend de vrijheid te gunnen op seksueel vlak en tegelijkertijd een eenheid te vormen vind ik mooi en vandaar de herkenning. Wilde dit toch even aan je kwijt. Wat je ook doet, ik wens je veel geluk.

Caitlyn -

Echt een top video! De meeste dingen die jullie zeggen slaan echt gewoon de nagel op de kop. In de loop der jaren heb ik die lessen al zelf geleerd en ik moet zeggen dat jullie advies top is.
xx

Iris -

Fijn filmpje, ook erg herkenbaar! Ik ging vorig jaar ook met twee vriendinnen om. Een van de twee was echt mijn beste vriendin, als sinds jaren, en de andere een goede vriendin. Mijn beste vriendin heeft mij op dat moment eigenlijk laten vallen en ging alleen nog maar met de andere vriendin om. Ik heb geprobeerd om het weer recht te zetten, door te bellen etc. Jammer genoeg merkte ik toch dat er vanuit hun zelf geen initiatief meer kwam. Dit heeft mij erg onzeker gemaakt, ik hou bijvoorbeeld niet van uitgaan, maar ik vind het natuurlijk wel leuk om andere leuke dingen te doen. Ik heb lange tijd gedacht dat het daar door kwam of dat het aan mij lag. Ik heb me ook lang eenzaam gevoeld en nu nog steeds wel. Toch probeer ik zoveel mogelijk contact met andere te zoeken ondanks dat ik ook niet gemakkelijk vrienden maak, omdat ik vrij verlegen ben. Gelukkig was dat het laatste jaar van de middelbare school. Ondanks dat dat jaar echt een rot jaar was voor mij, zit ik nu gelukkig in een leukere klas op mijn studie en word ik niet meer continue geconfronteerd met het feit dat zij alleen nog maar met elkaar om gingen. Lastig blijft het wel, omdat ik niet meer echt een beste vriendin heb waar ik alles tegen kan zeggen en ik dit erg mis.

demallemolenmoeder -

Ik herken het wel een scheve relatie in vriendschap. Helaas bleek dat wij gewoon allebei een andere kant uitgingen. Wat ik ook probeerde er kwam weinig tot stand. Net als jullie advies gooide ik het open en toen het nog niet “verbeterde” heb ik er een eind aangemaakt. Die energie steek ik dan liever in mensen die het wel willen en natuurlijk krijg ik ook graag energie terug van mensen. Nu ben ik er wel “overheen” en kijk ik terug op een mooie tijd.

Reageer ook