2Keep a Diary: maart #1

De eerste week van maart zit er op! Woehoe! De lente is eindelijk in zicht. En wat heb ik er zin in. Deze week was ik voor het eerst een nachtje van huis sinds Jelle er is. Dat was wel een dingetje hoor! Maar… Het was wel een hele leuke week. Kijk maar mee!

Maandag

Goedemorgen! Dit is nog eens fijn wakker worden op maandagochtend! Jelle sliep lekker tot 7.00 uur. Niet verkeerd!

Ik sta op terwijl Djurre nog even boven blijft met Jelle. Na m’n ontbijtje race ik met de stofzuiger en dweil door het huis heen. Ook schrob ik de wc en neem ik een douche.

Tijd om te make-uppen!

En om 11.30 uur is Martine er. We nemen samen video’s op en fotograferen een look.

Deze look welteverstaan. Bekijk alle details hier op LLG.

Om 18.00 uur vertrekt Martine en ga ik snel aan de slag met het eten. We eten nasi vanavond.

Daarna doe ik Jelle in bad.

Als ‘ie om 19.15 uur slaapt ga ik weer verder aan het werk. Ik schrijf een artikel en daarna kruip ik lekker om 21.00 uur in bed.

Dinsdag

Ik sta om 6.00 uur op zodat ik nog even wat dingen kan doen voor Martine en ik om 12.00 uur vertrekken richting Rotterdam, waar we vandaag een presentatie geven. Zo stuur ik een kaartje naar vrienden van ons die een kindje krijgen, doe wat administratie en handel wat mailtjes af.

Ook worden de wekelijkse boodschappen bezorgd. Yay!

Op naar  Rotterdam! Het is altijd gezellig in de auto en de reis vliegt dan voorbij.

In de lobby van Uniliver. Super tof dat we daar een presentatie mochten geven. Bekijk trouwens hier de vlog van deze dag.

Na afloop eten we wat in Rotterdam. We namen beide de sate. Hmmm!

Aanvallen!

Om 20.00 uur kwamen we aan in ons hotel in Amsterdam. We hadden namelijk de volgende ochtend om 9.30 uur weer een afspraak. Het was daarom praktischer om te overnachten in Amsterdam, in plaats van ‘s avonds naar huis te rijden om de volgende ochtend weer terug te rijden naar de randstad. Ik vond het wel een dingetje hoor, zo’n eerste nachtje zonder Jelle. Niet dat ik denk dat Djurre niet goed voor Jelle kan zorgen – absoluut niet! -, maar meer dat ik me schuldig voel dat ik weg ben. Desalniettemin keek ik wel uit naar een nachtje zonder wakker worden door een baby. Woehoe! Ik ging lekker al om 21.00 uur slapen en tukte een heerlijk nachtje door. Yay!

Woensdag

Hotelontbijtjes, love it!

Om 9.30 uur staan we in De Pijp in Amsterdam. Hier hebben we een event. Sabine van OhMyFoodness is er ook! Gezellig om weer even bij te kletsen.

Na afloop lopen we nog wat rond in de buurt en belanden we bij The Fragrance Store. Ik vertelde er al wat over in deze vlog. Wat een leuk concept zeg! Helaas hadden we te weinig tijd om goed geuren uit te proberen, maar we komen zeker eens terug.

Daarna reden we door naar een afspraak met een PR bureau. We kregen weer van alles te horen over leuke beautymerken. Leuk!

Om 14.00 uur reden we terug naar huis. Onderweg zagen we een prachtige regenboog.

En niet veel later zelfs 2 bij elkaar!

Jaaaaa, home sweet home! Knuffelen met Jelle!

Met z’n viertjes (dat inclusief Saar natuurlijk!) maken we lekker een wandeling.

‘s Avonds maak ik ovenpasta en een tomatensalsa. Lekker!

Donderdag

Tijd voor een schoonmaak-rondje. Dit schoonmaakmiddel ruikt zó lekker en is op natuurlijke basis. Je kunt het kopen bij de Tuinen, voor wie nieuwsgierig is.

Ook pak ik het badkamerkastje aan. Die puilt namelijk uit!

Baby’s outfit of the day! Het shirtje is van Noppies en het broekje heb ik gekregen en er staat geen merkje in…

Daarna ga ik aan het werk.

Ik bewerk onder andere een video voor LLG en schrijf een artikel voor 2WMN.

Daarna maak ik een grote wandeling met Saar en Jelle. Sneeuwklokjes en de zon, hoera, de lente is in aantocht!

Hmpf…

‘s Avonds maak ik kikkererwtenschotel. We eten er een naanbroodje bij. Lekker!

Zitten en niksen, EINDELIJK!

Vrijdag

Djurre moet werken vandaag en ik heb een gezellige afspraak gepland. Maar eerst, uit met Saar! Jelle in de Tula drager en gaan met die banaan.

Daarna vertrek ik naar vriendinnetje Martina. Jelle en Melle (hihi) vermaakten zich goed terwijl wij lekker bij kletsten.

Van de rest van de dag heb ik verder weinig foto’s, behalve deze. Mijn vader kwam spontaan even op bezoek ‘s middags en bleef eten. Ik maakte pasta met boursin en zalm.

Zaterdag

Ik begin de ochtend met het uitmesten van de keukenkastjes. Ik ben namelijk bezig met een artikel over de grote voorjaarsschoonmaak. Werk en klusjes combineren, goed bezig! 😉

Daarna vertrek ik naar de sportschool. M’n personal trainer had een pittige training in petto vandaag. Oef!

Als ik thuis ben maak ik lunch klaar. Een boterham met avocado en ei en eentje met kaas.

‘s Middags komt de postbode langs met een bestelling voor Jelle. Ik bestelde wat nieuw speelgoed en wat voorleesboeken.

De nieuwe rammelaar van O-Ball valt in de smaak

En natuurlijk lezen we ook even een van de nieuwe boeken. Dit is het boek ‘Ik zou wel een kindje lusten’. Super grappig!

Aan het eind van de middag doen Jelle en ik samen een middagdutje. Zo lekker!

Daarna ben ik een grote wandeling gaan maken met Jelle en Saar. We kwamen wat andere honden tegen dus kon Saar gezellig even spelen.

‘s Avonds schuif ik snel wat te eten naar binnen, doe ik Jelle in bad en in bed en daarna ga ik aan het werk aan dit diary en maak ik hem tot hier af. Morgen ben ik namelijk de hele dag weg en dan hoef ik zondagavond alleen nog maar zondag te schrijven.

Zondag

Om 6.00 uur ging de wekker. Jelle en ik gingen namelijk op roadtrip naar Nijmegen. Daar woont Djurre’s broer en die vierde zijn verjaardag. Djurre was gisteravond al naar zijn broer gegaan om samen wat leuks te doen. Just me en Jelle vanmorgen dus! Ik stond extra vroeg op zodat ik mezelf klaar kon maken voor Jelle wakker werd. Ik ontbeet, deed m’n haar, kleedde mezelf aan én deed de helft van mijn make-up alvast voor mini wakker werd.

Saar is DOL op yoghurt!

Terwijl ik m’n make-uplook af maak speelt Jelle lekker in de box.

Daarna gaan we uit met Saar. Het is 7.45 uur en doodstil op straat. Ideaal, want dan kan Saar lekker los lopen. Wat een heerlijk rondje was dit, met zo’n zonnetje en in alle rust lopen.

Om 8.30 uur stap ik – geheel volgens planning – in de auto, bepakt en bezakt. Op naar Nijmegen. Onderweg stop ik bij een benzinestation omdat ik de olie van de olie bij moest vullen (er ging een lampje branden). Ja, ja, ik weet gewoon hoe dat moet! En warempel, ik wil wegrijden, zie ik gewoon mijn schoonouders en schoonzus op de parkeerplaats staan! Ik zeg ze even gedag en daarna rijden we verder naar onze gezamenlijke plaats van bestemming.

Maar ‘Tot zo’ werd ‘Tot straks’. Vlak voor Nijmegen zet Jelle het op een brullen en raakt compleet overstuur. Ik zet de auto snel aan de kant om hem te troosten. Arm jochie!

En als ‘ie dan eindelijk een beetje gekalmeerd is en we weer verder kunnen rijden raak ik ook nog eens de weg kwijt. Uiteindelijk reed ik half-verdwaald en met een krijsende baby op de achterbank vier keer de Waalbrug op en neer omdat ik een afslag niet kon vinden. PFFFFFFFFF!

(Op het moment zelf was ik echt mega-gefrustreerd, maar inmiddels kan ik er wel om lachen. Een typisch mama-moment die de dagboeken in gaat!)

Maar gelukkig kwam ik – weliswaar 3 kwartier later – uiteindelijk aan en hebben we met Djurre’s familie lekker geluncht en daarna een stukje gewandeld.

Het was een prachtig stuk natuur waar we waren!

Uiteindelijk waren we om 17.00 uur thuis. Jelle ligt nu net in z’n fris verschoonde bedje te slapen en wij gaan nu Wie Is De Mol? terugkijken. Ik ben ZO benieuwd wie de Mol is!

Volgende week staan er een paar leuke dingen op de planning. Zo zie ik na ruim 12 jaar (of misschien wel meer) mijn beste vriendinnetje uit mijn kindertijd weer. Ook ga ik met Martine naar Amsterdam voor een stylingsessie. Genoeg leuke dingen in het verschiet dus! Tot over 2 weken!

32 reacties

Tessa -

Melle & Jelle, wat een lieve combi :) Ik geniet altijd heel erg van deze rubriek, altijd genieten op maandagochtend!

K -

Ah dat boekje over de krokodil was en is hier in huis ook een grote hit! Hij wordt bijna 5, dus een duurzame aankoop 😉

Je ziet er happy uit, leuk!

Joyce -

Wat een fijne diary weer! Ik vind de beginfoto van Djurre en Jelle echt geweldig!
Zo grappig dat Saar zo van yoghurt houdt. Mijn hond heeft precies hetzelfde, als hij yoghurt ruimt rent hij er meteen op af!

Mariska -

Heerlijk! En wel fijn toch, een nachtje weg? :) Ik vond het ook een dingetje (ging met vriendinnen een nachtje weg toen zoontje 4 mnd was) maar was echt zoooo fijn om een nacht door te slapen! Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met dragen trouwens! Hoe bevalt de Tula? Ik vond bij het pasconsult dat het nekje toch niet heel goed ondersteund werd, dat het daar echt veel losser zit dan met de draagdoek… Dus wij hebben nu een Emeibaby besteld! Die zat echt lekker (stevige heupband, net als Tula, maar wel draagdoekstof over ruggetje)

Denise -

Die ovenpasta ziet er echt overheerlijk uit!! Recept binnenkort misschien op 2wmn? 😀

Susan -

Ah die foto’s van Jelle, ik smelt!

Liefs
Susan

Kelly -

Lekker weekje zo te zien! Arme jij en arme Jelle, dat lijkt me best hectisch zo onderweg haha

Nora -

Hé, wat grappig, die kinderboeken lazen mijn ouders ons (mijn zus, broertje en ik) ook voor toen we klein waren. Ik ben nu 22 en mijn moeder heeft alle kinderboeken van onze kindertijd altijd bewaard. Vooral die van de kleine mol vond ik erg leuk, maar wij lazen het dan in het Noors. Mijn vader is namelijk Noors en wij zijn alledrie tweetalig opgevoed. Ik vind het ook zo leuk om te zien dat de kinderstoelen van Stokke nog steeds zo populair zijn, en dat jullie er nu ook eentje hebben. Leuk weetje: in plaats van ‘de Stokke kinderstoel’ noemen wij het altijd ‘de Tripp Trapp stol’, waarbij stol het Noorse woord voor stoel is :). Vroeger had Stokke ook meerdere meubelseries, en mijn ouders hebben de leunstoelen die ze meer dan twintig jaar geleden gekocht hebben nu nog steeds, net als twee tripp trapp stoelen. Echt leuk als mijn kinderen straks op dezelfde tripp trapp stoel kunnen zitten als waar ik op gezeten heb :)

Diana -

Wat een leuke DIARY en wat dapper dat je een nachtje bent weg gegaan zonder Jelle. De eerste keer is dat zo raar! De tweede keer zal dat vast zo weer zijn, althans, bij mij ging dat wel zo en soms nog steeds. 😁 Hihihihi

Mo -

Fijne week heb je gehad! En wat lekker dat je je avonden weer voor jezelf hebt, ik kan daar echt naar uitkijken. Lijkt me gek om een nachtje weg te zijn, maar fijn dat jullie ervan hebben kunnen genieten.

demallemolenmoeder -

Wat een drukke maar gezellig week. Oh en een nachtje weg.. Juul is nu 15 maanden maar ik kan het nog steeds niet. En die leesboeken zijn super leuk. Tegenwoordig lees ik meer kinderboeken dan boeken voor volwassenen 😀

My Creative Life - Marìs -

Leuke diary van een leuk druk weekje zo te zien! En ohh lekker eten! Ik krijg spontaan trek, dus ik ga maar eens lunchen 😉

Laura J -

Nijmegen!! Mijn stadje!

En wat lijkt Jelle ontzettend op Djurre (de foto waar hij dat streepjesshirt draagt en je de onderste helft van z’n gezichtje ziet)

Anneke -

Herkenbare situatie in de auto. Ik raak al aardig gefrustreerd (en lichtelijk in paniek), als ik de weg niet kan vinden. Maar dan ook die afleiding nog, mijn kinderen zijn al iets groter, maar zij gaan dan ruzie met elkaar maken op de achterbank. En dan mag ik dat oplossen, terwijl ik ook nog op moet letten. Niet te doen gewoon, haha.

Dat boekje van de mol is echt heel erg grappig! De blokboekjes van Dikkie Dik waren hier ook echt een hele grote hit. En Jip en Janneke uiteraard, dat blijft leuk.

Jessica -

Tegenwoordig hebben veel bloggers zo’n wekelijks foto artikel maar ik vind die van jullie denk ik toch wel het leukste, vooral door de commentaren. En en en vooral door de knappe Jelle nu natuurlijk!! En wat een leuke nieuwe boekjes heb je besteld, memories. Dit zijn toch wel de klassiekers haha! Nu alleen nog die ene olifant met meerdere kleurtjes haha

Danique Krol -

Lekker druk weekje zeg!

mybrunetteambition -

Leuke foto diary ! Ocharme Jelle datie zo overstuur was opeens in de wagen.
Ik ben ZO benieuwd hoe ons kleine patatje zal zijn in de omgang. Nog drie weekjes wachten en we zullen het gauw gaan weten, haha :d.

Michelle -

Wat een heerlijke week! Oh men kan me helemaal voorstellen dat je op ‘t moment zelf gefrustreerd raakte. Een verdrietige baby én de weg niet kunnen vinden klinkt ook niet echt optimaal. Gelukkig kun je er nu weer om lachen. En Jelle ook, hoop ik;)! Fijne week weer!

Veer -

Heerlijk! Ik lees je artikel even tussen de wasjes, het stofzuigen en dweilen door. Nu gaan we echt aan de slag ;). De studie wacht weer :)

MARIJKE -

Leuk om de foto’s te zien. Ik had jullie super leuke vlog ook al bekeken van jullie nachtje weg. Kan mij voorstellen dat dit best wel even wennen was zo’n eerste keer!

Fleur -

Dat was jij dus toch in Nijmegen! Had ik het toch goed! Ik durfde geen gedag te zeggen uit respect voor jelle enzo, stiekem toch een beetje balen haha! Prachtig stuk natuur he!

Charlotte -

Ow ik kan me je frustratie in de auto voorstellen! Sowieso sneu als je mannetje huilt en jij kan niks doen omdat je moet rijden. Gelukkig kan je er nu om lachen :-)

Margot -

Wat een leuk verslag weer! En mooi dat je nu kan lachen om dat moment in de auto 😉

Dita -

Wat een heerlijk weekje! Behalve dan met een huilende baby de weg niet kunnen vinden…

Susan -

Ik krijg spontaan zin om mijn keukenkastje uit te gaan ruimen:).
De autofrustratie voel ik hier, kan ik me zo goed voorstellen, net een domino-effect!

Saskia -

Met een huilend (krijsend) kind op de achterbank is echt vreselijk. Ik heb het ook weleens meegemaakt en raakte ook helemaal van slag haha. Niet te doen gewoon.

Tineke -

Dat voorleesboekje ik zou wel een kindje lusten is zo leuk! De gruffalo is ook een heel leuk boekje, misschien een tip voor als hij wat ouder is!
Liefs

Dionne -

Wat een leuke diary! Jelle wordt al groot! Fijne foto’s!

Lonneke -

Je bent een drukke meid! Het lijkt me heerlijk want het lijkt wel alsof je er van iedere dag ook echt een productieve dag maakt. Mij lukt dat nog niet altijd!

Willemijn -

Nou lekker toch? 😉 Voor we Jelle hadden vond ik altijd dat ik het ‘zoooohoooo druk’ had, maar nu denk ik: Waar zijn de dagen gebleven dat ik gewoon eventjes een paar uurtjes op de bank zat series te kijken?! Want eerlijk is eerlijk, dat deed ik voorheen best wel vaak. Hahaha! Geniet er lekker van joh. Druk zijn is overrated 😉

Eva -

Zo leuk om je foto’s te zien en je verhaal erbij te lezen. Echt zitten van die typische herkenbare mama momentjes bij :-).

marije -

Heerlijk weekje zo te zien en wat doe je het goed met Jelle!

Reageer ook