10x Verliefd op Italië!

Hoewel ik laatst een artikel schreef over dat ik me nergens echt thuis voel, zijn er bepaalde landen waarbij ik dat gevoel wel heb. Een land waarbij ik kriebels in mijn buik krijg als ik er aan denk. Een van die landen is Italië!

Italië geeft me een heerlijk gevoel. In totaal ben ik er twee keer geweest en de laatste tijd heb ik steeds meer zin om een reis naar Italië te boeken. Ik heb wel eens drie weken in Italië gekampeerd en toen een kleine rondreis gemaakt van Noord-Italië naar Zuid-Italië. En ik ben een keer in Italië geweest voor de bruiloft van mijn neef. Ik deed toen de visagie van mijn lieve ‘nicht’ en besloot er gelijk een week vakantie aan vast te plakken. Dit was in Cortona, een pittoresk stadje wat je zo tegen komt in een reisgids. Het is daar zo mooi! Dit zijn 10 redenen waarom ik verliefd ben op Italië.

De Italiaanse keuken

Dûh, nogal logisch! Ik ben dol op Italiaans eten: de pizza’s, de pasta’s, vlees, vis: niets is zo lekker als Italiaans eten. Weet je wat ik ook zo heerlijk vind? Dat ze in Italië zo lekker laat eten en gerust tot 12 uur ‘s avonds nog aan het schransen zijn. Dat is helemaal aan mij besteed.

Koffie

Een echte koffieleut ben ik niet, maar zodra je over de grens Italië binnen komt, proef je dat meteen aan die heeeeeerlijke Italiaanse koffie. Un cappuccino por favor!

Architectuur

Italië heeft prachtige architectuur. Bijvoorbeeld de gigantische kathedralen, je kunt er uren naar blijven kijken. Zo heb ik onder andere deze kathedraal in Siena bezocht. Het is niet alleen mooi om te zien, maar ook heerlijk verkoelend op een warme dag. Ook staan er overal wel prachtig vormgegeven fonteintjes. Italië is door de architectuur wat mij betreft een en al romantiek.

Gelato!

Ik ben dol op ijs. Maar Italiaans ijs is al helemaal fantastisch. Al die honderden smaken waar je uit kunt kiezen en het smaakt altijd zo lekker. Ik wil nu een gelato!

https://www.youtube.com/watch?v=7ddclyw9F-8

De taal

Veel mensen vinden de Franse taal mooi en dat is het zeker, maar ik vind Italiaans ook wel wat hebben. Het vloeit zo lekker in elkaar over met af en toe een ‘ietje’ hier en daar. Ik vind de Italiaanse taal sexy!

Siesta

De eerste keer in Italië vond ik het maar raar dat de winkels tussen de middag dicht waren. Maar na twee dagen was ik er helemaal aan gewend. Wat zijn ze lekker relaxed in Italië. Tussen de middag slapen (in de zon), ik doe mee!

Mediterraanse sfeer

De sfeer die Italië ademt is zo heerlijk. Dat typische relaxte sfeertje met een stralend zonnetje, pittoreske stadjes, lekker eten, mooie stranden, scooters, grote families die aan een tafel zitten, knoflook, overal kleur. Ik ben er gek op!

Pittoresk

Over pittoresk gesproken. Die mooie stadjes waar je in kunt verdwalen in Italië. Van die grote crèmekleurige bakstenen, felle bloemen in bakken die naast balkonnetjes hangen, romantische hofjes, schattige boetiekjes, water, gondels. Vooral Cortona was zo’n mooi stadje. Bovenop het heuvellandschap gebouwd, kijkend in een diepe vallei, ‘s avonds dansend op de straten met een rode wijn in je hand onder begeleiding van Italiaanse gitaarmuziek. I <3 it!

https://www.youtube.com/watch?v=KDS27j5cXkM

Mooie mensen

Ik vind Italiaanse mensen mooie mensen. Ze hebben zo’n mysterieuze uitstraling. Vaak donker haar met een zwoele oogopslag. Ze lijken soms zelfs een tikkeltje uit de hoogte maar dat siert ze ergens wel weer! Ik zou zelf niet op een Italiaanse man vallen, maar ik vind ze wel sexy.

Schoenen

And lost but not least, de schoenen. Ik vind het zo fijn dat ze in Italië halve maten hebben en daarnaast hebben ze zo ontzettend veel mooie schoenen in Italië. Basic, felgekleurd, met allerlei tierelantijnen er op…alles! Beschamend genoeg ben ik nooit in Milaan geweest voor een flinke shopsessie en ik vind dat daar binnenkort maar eens verandering in moet komen!

Italië, ik ben gek op je!

29 reacties

Annabella -

Leuk om dit te lezen! woon al vanaf mijn negende in noord oost italie (ben nu 25), in Friesland gebooren, mijn moeder is Nederlandse en mijn vader italiaans.
Mijn tweelingzus en ik zijn trouwe (half) italiaanse fans van jullie! 😉😂
Il cappuccino si beve solo di mattina però! 😝

L -

Si, é vero!

Samantha -

Ti amo Italia!! ❤️ Ik ben er al 5 x geweest en begin mei voor de 6e keer, we zijn al in verschillende regio’s geweest maar het gardameer spreekt mij het meeste aan, ben ook in Toscane, Napels, en op Sicilië geweest maar noord Italië is mijn favoriet. Het eten, de mensen, de mooie uitzichten! En in Noord Italië rijden ze nog het meest normaal, als je bang bent om auto te rijden moet je naar Sicilië gaan, als je daar kan rijden kan je alles aan 😜 Ik kan niet wachten, heerlijk in de zon met een glaasje lambrusco, heerlijke verse olijven van de markt en lekkere italiaanse kaasjes, dan rond 21 uur lekker uit eten en om middernacht nog een drankje doen bij Lago di Garda🌠

Fabienne@quadrand.com -

Als je weer eens in Toscane bent, dan moet je ook echt naar La Vialla (volgens mij kent Annette het ook…) mjum mjum

Jessica -

Ik heb het ook met Italië! Zo’n bijzondere sfeer, ben er nu drie keer geweest waarvan de laatste keer in men eentje en ben zo verliefd. Ga binnenkort denk ik nog maar eens een vakantie boeken <3

L -

Ik heb 4 jaar geleden mijn hart verloren aan zo’n donkere, ‘mysterieuze’ Italiaanse man, en stiekem zou ik maar wat graag mijn koffers pakken, naar zuid Italië vliegen en nooit meer terugkomen (oke, misschien af en toe dan haha). Ik hou van mijn Italiaan, maar ben ook zeker verliefd geworden op zijn land, want wat is het er fijn!

Jasmijn Jongeneel -

Ahh ik heb dat echt met Spanje! Maakt niet uit waar je me plaatst ik hou er van 😍 soms voelt het net me 2e thuisland omdat ik er gewoon zo graag kom!!!

Marieke -

Leuk artikel! Ik heb precies hetzelfde, alleen dan met Spanje!
Bij het stukje over koffie heb je : Por favor, staan.
Dat is toch echt Spaans en niet Italiaans :)

Vlinder -

Ehm, por favor is Spaans 😉

Wat wil ik ontzettend graag eens naar Italië, ik ben Italiaans (half, vader is Italiaans), maar ben er tot mijn grote spijt en schaamte nog nooit geweest. Het eerste waar ik naartoe ga als ik de mogelijkheid heb om op vakantie te gaan is Italië <3

Ilse van Kreanimo -

Ja, hier ook één verliefd op Italië :)

Niet zo zeer voor de koffie (lust ik niet), maar als ik mijn ventje moet geloven is dat ook een reden inderdaad!

Katrijn -

Ook al 2 maal naar italie geweest het is er altijd zo mooi :)
Dit jaar wagen we toch aan iets anders en exotischere Sri lanka 😀

Mariska -

Ik ben vooral gek op het Italiaanse eten, haha! Dat zou ik echt iedere dag wel kunnen eten denk ik.

aengi -

als ge echt gek bent op italiaans eten,dan moet ge zeker ,;,;la caponata di melanzane ,;proberen

Inge -

Jaaaaaaa ik ben DOL op Italië!
Alles aan het land :)
Wel een opmerking: het is ‘un cappuccino per favore’. Por favor is Spaans :)

Danique Krol -

Ik vind Italië ook prachtig!

Lillyshuid -

Ohh ik ben ook zo gek op Italië!! Echt mijn favoriete vakantieland ever :-)

Lisa -

Ik krijg hiervan spontaan de neiging om op een vliegtuig te stappen of de auto vol te tanken en te gaan rijden. Ik ben nog maar één keer in Italië geweest, een reisje naar Rome om precies te zijn, maar zou zo graag nog een of meerdere keren teruggaan om meer van het land te zien. Ik wil vooral langs de kust en tussen de wijngaarden door rijden met m’n autootje. En ooit leer ik Italiaans!

Kirsty -

Leuk geschreven! Die siesta spreekt mij ook wel aan haha!

Eva -

Jaaa! Hier ook dol op Italië! Ik ben meerdere delen gezien en het is er zo mooi. Helemaal eens met jouw artikel! :-)

Kiki -

Ik ben het helemaal met je eens, behalve dan over Cortona! 😉 Ik vond het daar niet zó mooi en ik had er veel meer van verwacht. In Umbrië is het minder toeristisch en zijn er mooiere plaatsjes dan Cortona. 😉 Voor de rest helemaal met je eens! Italië is gewoon hemel op aarde! :)

demallemolenmoeder -

Heel leuk om te lezen. Ik heb ook een liefde voor Italië al kan ik mijn liefde voor Griekenland ook niet ontkennen.

Mandy -

Ik deel dit gevoel compleet! Ben in veel Europese (hoofd)steden geweest maar niets haalt het bij Rome/Italië <3

Dita -

De Italiaanse keuken, zo lekker!! Ik ben alleen nog nooit in Italie geweest. Wordt hoog tijd 😉

Tessa -

Over precies 2 week zit ik in de trein onderweg naar Schiphol, om vanuit daar een week naar Rome te gaan met de klas! Ik heb er echt heel veel zin in, en dit brengt me helemaal in de stemming!

Martina -

Jaaaaa gelato lekker! Anderhalf jaar geleden zijn we met de auto wezen toeren door italie, ZO LEUK! Onder andere lago di como, Florence en Toscane. Vroeger kwam ik ook vlakbij italie, zo mooi daar!

Nienke -

Grappig, ik heb precies dit met Frankrijk en dan vooral Parijs 😀

MARIJKE -

Ik ben zelf nog nooit in Italië geweest maar mijn vriend is ook gek op dit land. Het zal vast niet lang meer duren voor ik er een keer naar toe ga!

Cathy -

Leuk om te lezen! Italië is ook mijn grote liefde, ik kom er al mijn hele leven! Onderhand spreek ik nu ook de taal en zit ik eraan te denken een officieel examen te doen (dus bij dezen nog: het is ‘per favore’, por favor is Spaans geloof ik 😉

Het is leuk om je bezig te houden met zo’n taal. Milaan vond ikzelf niet zo interessant. Dat wordt al beel te massaal en is bijna niet meer Italiaans. Als je een mooie stad wilt bezoeken, raad ik Firenze (Florence) aan. Ik ben halsoverkop verliefd geworden op deze stad en denk er zelfs over om ernaartoe te verhuizen.

Maar, ik voel je! Italië is gewoon helemaal de shit!

marije -

Heerlijk om het zo te lezen.

Ik heb dat met Frankrijk. Ik hou van de Franse joie de vivre en het hele sfeertje.

Reageer ook