Hoe weet je dat je (g)een kind wilt?

Kinderen is een thema in het leven waar ik nog niet aan toe ben. Hoewel Jelle natuurlijk ontzettend schattig is, laat het me alleen maar meer in zien dat ik het nu nog niet wil omdat ik nog geen zin heb om mezelf op de laatste plek te zetten. Maar sommigen kunnen niet wachten om moeder te worden!

Ik had weer eens zin in een ouderwets, droge-humor-artikel net als back in the days op LiveLifeGorgeous over make-up. Dit keer over: “Hoe weet je dat je (g)een kind wilt? Enneh, neem het met een korreltje zout natuurlijk!

1. De menstruatie app geeft aan dat je over tijd bent

Als je niet zwanger wilt worden, dan schrik je je kapot als je menstruatie app aangeeft dat je al 2 dagen over tijd bent. Al knipperend gloeit de telefoon in je hand. Het zal toch niet? Elk uur ren je naar de wc om te kijken of je toch echt geen maandverband nodig hebt. Shit, nog steeds niks!

Als je zwanger wilt worden, kun je niet wachten tot de app aan geeft dat je over tijd bent. Zodra de app aangeeft dat je misschien een kindje kunt verwachten bestel je meteen 10 zwangerschapstests. Je kunt het maar beter zeker weten! Yes!

2. Je man zegt: ‘Hoe leuk zou het zijn om een kindje van ons samen te hebben?’

Jij kijkt je vriend/man aan en vraagt je in hemelsnaam af hoe die op zo’n bizarre gedachte kan komen. ‘Alsjeblieft niet zeg, ben je gek geworden ofzo?’

Natuurlijk hoor je niets liever dan dit, wat zou het geweldig zijn om samen een kindje op te voeden: ‘Ja ik wil!’

3. Je denkt na over het hebben van een baby

Als baby pessimist zijnde kun je alleen maar denken aan de vreselijke dingen die je te wachten staan. Poepluiers met stront zo dik als appelstroop, slapeloze nachten, lekkende hangtieten. Hell no!

Je wordt al week van de gedachte aan het hebben van een baby. Je verandert in een heuse roze wolk als je op een kinderafdeling loopt en neemt het liefst 10 verschillende truitjes mee.

4. Je zoekt op Instagram naar de hashtag #baby #babyboy #babygirl #babyoutfit #pregnant #pregnantbelly #newborn #newbornbaby #koeka #nextdirect #littleone #littleones

Je wilt geen baby’s, flesjes, kinderwagens of alles wat met het woord baby te maken heeft in je Instagram timeline zien. Ga weg. En een #melfie? Shoot me now!

Je printscreent jezelf helemaal suf met al die leuke babyfoto’s op Instagram. Het is een nieuwe hobby geworden om alle hashtags af te struinen en iedere dag zowat een nieuw inspiratiebord te maken met alle leuke foto’s die je gevonden hebt.

5. Je weet al precies hoe je de babykamer in wilt richten

‘Een wat? Babykamer? En wat gebeurt er dan met mijn prachtige beautykamertje met mijn vintage kaptafel uit de zeventiende eeuw?

Jaaa, je hebt alle mogelijkheden van A tot Z al bekeken en gaat iedere zaterdag naar Baby Dump, Baby Planet en Baby Park. Je kunt er geen genoeg van krijgen. Laat dat kind maar komen!

6. Je wilt graag thuis bevallen en het maakt je niet uit hoeveel rotzooi het geeft

Neeeee, mijn dure bedlinnen en wat doe je dan met dat vieze vruchtwater en die placenta? Geef je dat aan de hond? Gadver, ik wil nooit maar dan ook nooit bevallen. Nergens!

Jaaaaa, hier gaat het allemaal gebeuren, geweldig hè? Ik kan niet wachten! Alles staat al helemaal klaar, ook de fotocamera!

8. Nee hoor, kinderen kotsen je echt niet onder!

Yeah right, ik sla een extra grote theedoek om me heen anders kotst dat geval ook mijn dure blouse nog onder. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die zure lucht!

Kom maar hier lieverd: al plas, poep en kots je me helemaal onder ik hou altijd van je!

9. Lekker naar de film!

Hûh maar we zouden toch naar Fifty Shades of Grey deel 2 gaan? Maar, maar, maar…

Heeee, de nieuwe Woezel en Pip Op Zoek Naar de Sloddervos!

10. Luidruchtige seks maakt plaats voor met zijn allen naar bed om acht uur!

Dus luidruchtig klaarkomen kan dan alleen nog maar in hotels mits je een kortingsvoucher hebt omdat kinderen knetterduur zijn? Hell no! Daar ben ik nog niet aan toe en om nou achttien jaar te wachten?’

PS: Dit artikel is met een knipoog geschreven. Of je nu helemaal verzot bent op kinderen of er gewoon niet aan moet denken: het is allemaal oké! 

70 reacties

Naomi -

Hahaha geweldig dit! Ik ben 21 en ik wil heel erg graag kinderen en ik ben er geestelijk ook echt aan toe. Ik zou niets liever willen. Maar ik zit nog op school en heb er het geld nog niet voor en ik wil ook nog veel dingen doen voordat ik kinderen krijg, dus ik wacht nog even. Het is gewoon nog niet slim voor mij om nu een kind op de wereld te zetten, dat besef ik gelukkig wel. :) Maar het kriebelt altijd heel erg! Dat heb ik altijd al gehad overigens. Ik werk dan ook met kinderen en ik studeer voor de kinderopvang. Moeder worden is altijd al mijn allergrootste wens geweest. Grappig vind ik dat, hoe mensen kunnen verschillen! Mooi om te zien.

Mandy -

Hoi,
Ik vind het zo grappig en leuk om te lezen waarom jullie wel of juist geen kinderen nemen.
Zelf zou ik wel kinderen willen, maar als ik niet op tijd ongesteld wordt, schiet ik wel een beetje in de stress. Ik ben ook nog maar 17 en in het eerste jaar van hbo, dus ik hoop dat het nog even niet zo ver is:) Het allerergste lijkt me als we geen kinderen zouden kunnen krijgen. Volgens mij is dat echt een enorme nachtmerrie. Is het lastig om zwanger te worden?
Liefs

Sarah -

Mijn reactie is misschien wat laat, dus ik weet niet of iemand er nog wat aan heeft maar ik weet eigenlijk ook al heel lang dat ik geen kinderen wil.

Ik dacht als klein meisje dat ik wel kinderen zou krijgen. Al je voorouders hebben immers ook kinderen gehad, anders was jij er natuurlijk niet geweest, dus het voelt vanzelfsprekend en raar om dat te doorbreken. Maar dat echte gevoel dat ik kinderen wilde, heb ik nooit gehad. Het was voor mij ook belangrijk toen ik mijn vriend ontmoette, dat hij dat ook zo voelde. Naast dat ik het moedergevoel niet echt heb, weet ik ook niet of ik een goede moeder zou kunnen zijn. Ik vind dat het ouderschap veel energie kost, en als ik moe ben kan ik nogal geïrriteerd reageren en dat lijkt me lastig voor een kind.

Ook vind ik het in deze maatschappij niet verantwoord dat iedereen onbeperkt kinderen kan en mag krijgen. Ik heb het dan vooral over overbevolking en klimaatverandering. We proberen daar natuurlijk wat aan te doen met zijn allen, maar ik moet zeggen dat dat te langzaam gaat. De enige oplossing die ik nu kan bedenken is dat het beter is voor het milieu dat er in ieder geval minder ‘westerse’ baby’s op de wereld worden gezet aangezien wij zoveel energie verbruiken. Nu heb ik dat moedergevoel natuurlijk niet en is dat voor mij makkelijk praten en snap ik de behoefte om kinderen te krijgen wel en vind ik het ook echt leuk als er mensen in mijn omgeving zwanger zijn, maar er is ook een keerzijde.

Deisy -

Hahaha! Wat een heerlijk artikel weer! Ik ben 28, maar op dit moment moet ik nog niet even denken aan kinderen in mijn leven, ook al vind ik ze bij andere mensen echt te cute haha.

Patricia -

Haha, van alweer lang geleden kan ik me dit heel goed herinneren. Ik hoef die kleine monstertjes niet heb ik lange tijd geroepen. Tot ik ging trouwen en dat gevoel toch veranderde. Deze week werd mijn oudste zoon 18! Bijzonder moment hoor. Ik vind het hebben van kinderen een mooie verrijking in mijn leven en je leert er zelf ook veel van want het zijn nou eenmaal eigen wezens en geen programmeerbare robotjes….
Het kost je wel veel eigen vrijheid dat is helemaal waar. Als je ze hebt denk je wel eens, nou, zonder kinderen kun je je leven wel heel anders inrichten! Maar de bewust kinderloze stellen die ik ken benutten die vrijheid helemaal niet, die zijn echt heel saai bezig in mijn ogen. Stellen die ze wel graag willen maar waarbij het niet lukt zijn soms ineens jaren verder en alleen maar daarmee bezig geweest. Ik begrijp dat grotendeels wel en het lijkt me ook echt heel frustrerend.

Lou -

Dit is wel zo’n beetje hoe het er in mijn hoofd aan toe gaat 😂 Aan de ene kant begint het wel te kriebelen (mijn eierstokken) maar de andere kant jeukt het eerder vervelend (mijn logica)… het zal de leeftijd wel zijn. Maar als ik zie hoe ik hier 5 jaar geleden in stond: toen wilde ik er niet eens over nadenken! Nu vind ik het idee langzaam steeds leuker 🙊

Jolien -

Leuke artikel! Ik ben nu 28 en ik voel hem ook nog niet. Soms heb ik het gevoel dat het moet van de maatschappij ofzo, want ja je loopt al tegen de 30. Ik denk dat ik wel
Kinderen wil, maar zie het nu gewoon nog niet voor me. Wie weet over een paar jaar wel:)

Caitlyn -

Heerlijk artikel. Ik moest zo hard lachen, hilarisch gewoon. Love deze over de top humor!
xx

Dilara -

Super leuk om te lezen! Haha.
Ik weet dat mijn moeder tot haar 27e altijd heeft geroepen dat ze absoluut geen kinderen wou. Tot dat opeens de moeder kriebels kwamen geheel uit het niets… hoppa 2 jaar later was ik eruit geperst :’) en daarna 6 jaar later volgde mijn broertje!

Sarina -

Haha heel herkenbaar! Ik ben bijna 25 en zit er dus echt midden in. De ene helft van m’n vrienden/bekenden krijgt baby’s en de andere helft moet er nog lang niet aan denken! Ik vind het wel nog steeds een bizar verschijnsel dat veel vrouwen zich moeten verantwoorden waarom ze (nog) geen kinderen willen. Tof dat jullie hier op zo’n leuke manier aandacht aan besteden!

Nicky -

Geweldig geschreven! Vriendlief en ik willen geen kinderen, maar het is niet zo dat wij het zo zwart-wit zien.. 😀

Shirley -

Heerlijk artikel! Om mij heen beginnen mijn vriendinnen langzaam aan kinderen, maar ik heb er zelf (nog?) niets mee. Ik heb altijd geroepen geen kinderen te willen. Maar ik ben ‘pas’ 26, wie weet haalt de natuur nog een trucje met me uit waardoor ik opeens niet kan wachten om tussen de luiers te zitten.

Maxie -

HAHAHAHA geweldige humor! Ow wat heb ik dit soort artikels gemist, het haalt gewoon herinneringen op 😉 . Dit soort artikelen mogen van mij elke week wel onlinekomen, vooral met jullie geweldige foto’s erbij. Happy to the Max!

Kim -

Echt een leuk artikel, en heel herkenbaar! Ook ik wil geen kinderen, maar vrijwel al mijn vriendinnen hebben ze wel. Ik vind kinderen heel erg leuk en ben dol op de kinderen van onze vrienden, maar mijn vriend en ik kiezen heel bewust voor een leven met z’n tweetjes. Veel mensen vinden dit vreemd en begrijpen niet waarom je het niet wilt, maar ik geniet volop van een kinderloos leven! Dus Martine, ik zou zeggen, wacht er nog lekker mee tot dat je zeker weet dat je het wilt en geniet tot die tijd van je leven samen met je vriend en wees de liefste tante voor Jelle, want daar wordt je ook heel blij van!

Cindy -

Oh die foto’s, hilarisch meiden! Haha! Oh en thuis bevallen: De horror, nee hoor mooi niet. Hij blijft maar zitten totdat ik in het ziekenhuis ben, geen troep in mijn huis (en mijn spiksplinternieuwe bed…)

Deborahschrijft -

Geweldig artikel!!! Ik zit ook echt niet op kinderen te wachten eigenlijk. Ik ben de leuke tante en wil de lusten en niet de lasten. Kids zijn leuk, maar zodra ze gaan zeuren of huilen (of de luier moet verschoont worden haha) dan krijg ik al de kriebels… Vaak krijg ik de opmerking “dat komt nog wel als je straks een vriend hebt”, maar ik vind dat altijd zo jammer. Wat als ik ze nou echt niet wil? Blijkbaar is het als vrouw nogal taboe om dat te zeggen.

Mimi -

Geweldige foto’s erbij met jullie expressies, erg leuk artikel! Ik wist vroeger altijd zeker dat ik geen kinderen wilde. Leuk hoor even oppassen maar veel meer dan dat niet echt. Nu ben ik er bijna te oud voor en nog steeds heb ik niet de behoefte om kinderen te krijgen. Wel vind ik kinderen steeds leuker, schattiger etc. dus ik geniet gewoon van de kinderen om me heen.

Martine -

Fijn om eens te horen want dit soort uitspraken hoor ik niet zo vaak, geen spijt dus? :)

Mimi -

Nee, absoluut geen spijt. Heb wel allerlei cliché opmerkingen mogen ontvangen maar ik voelde het gewoon niet. Nog steeds niet. De opmerkelijkste opmerking kreeg ik een aantal jaren geleden, namelijk dat het aan mijn jeugd zou liggen. Daar heb ik over nagedacht en ik moet zeggen dat ik het zelf wel belangrijk vind om sowieso jezelf goed te kennen wat je drijfveren zijn of je nou wel of geen kinderen krijgt. Ik weet dat ik een lieve moeder zou zijn maar ja, verder hoeft het van mij niet dus het is goed zo. Geniet enorm van rust. Ik gun het anderen van harte maar ik vind dat het juist goed dat ik ook die keuze bewust kan maken. En ook jij zal een keuze maken die goed voor jou is met of zonder kinderen dus super dat je dit deelt.

me -

Ik ben al over de datum heen om kinderen te krijgen, nooit spijt van gehad…elke keer dierentuin denk ik “Heerlijk, ik niet al dat gedoe met kinderen” en nee, ik haat ze niet, ik heb er gewoon niets mee. 😉

Irene -

Ik voel ‘m ook niet. Of nog niet, dat zal de tijd leren denk ik haha! Mijn vriend is helemaal weg van kinderen en vindt ze allemaal schattig.. ik denk eerder: jeejtje wat een gedoe! Soms ben ik wel eens bang dat ik kinderen nooit zou willen en mijn vriend die wens wel heeft. Daarin tegen.. zwangerschap vind ik weer super interessant! Hebben jullie dat ook? Baby’s vind ik ook nog wel leuk of schattig maar zodra ze ouder zijn.. pfoe! hahahha

Kerstin -

Heel herkenbaar. Ook ik ben bijna te oud, maar nog steeds stiekem opgelucht dat ik ze niet heb. Zelfs oppassen vind ik nix. Begrijp me niet verkeerd, ik heb helemaal geen hekel aan kinderen. Bij familiegelegenheden heel gezellig, maar blij als ik weer thuis ben. Bij mijn katten, dat dan weer wel.

Danielle -

Yep, hier net zo: nooit een kinderwens gehad. Ik heb niet perse een hekel aan kinderen, maar heb er niets in het bijzonder mee. Sommige kinderen vind ik leuk, anderen kleine rotmonsters, net zoals ik niet iedere volwassene even leuk vind. Ik ben heel gelukkig met vriend en kater en daar hoeft (zeker nu op mijn 42e) geen kind meer bij.

Sanne -

Mimi, omdat ik niet op je reactie op Martine kan reageren, daarom op deze manier. Ik vind het ook heel fijn om dit te lezen, soms heb ik het gevoel mezelf te moeten verontschuldigen omdat ik geen kinderen wil. Ik ben nog wel jong (26) dus wie weet ooit, maar eerlijk gezegd heb ik het gevoel van niet. Gekste opmerkingen: 1. Je bent egoïstisch omdat je geen kinderen wilt. 2. Dan zal je wel niet echt van je vriend houden. Pfft!!

Zo, dit wilde ik even kwijt ;-). Superleuk artikel en ik ben heel blij met jullie eerlijke website waarop ik al een tijdje meelees, maar nooit reageer. Ik heb echt wat aan jullie artikelen!

PinkFairy -

Whahaha geweldig gedaan! Bij die laatste moest ik hard lachen 😀

joy -

Leuk geschreven hoor, en in mijn geval volledig herkenbaar. Hier komen absoluut geen kinderen

Martine -

Ik vind het altijd zo knap als iemand dat zo duidelijk voor ogen heeft, mag ik eens vragen wat jouw reden is? :) Ik hoor dat soort uitspraken namelijk nooit zo vaak om me heen en ik vind het wel verfrissend om daar eens over na te denken!

Cynthiiaa -

HAHAHAHAHA! GEWELDIG! Ik houd van die humor! :’) At the moment ben ik echt anti-kid, wil nu nog geen kinderen, maar vind ze wel leuk bij anderen, zolang ze niet huilen. In onze familie is de jongste ook nog maar een jaar, terwijl het oudste kleinkind al bijna 30 is. Ja, verschil moet er wezen, maar dat geeft mij ook een gevoel dat ik in de luiers zit als ik op verjaardagen ben en ben ook heel blij als ze weer meegaan met moeders. Ik wil ook eerst van alles doen, USA, nog meer make-up kopen en uitgaan opgeven? Daar ben ik niet klaar voor! Ik wil mijn beeb alles kunnen geven, zowel tijd, als liefde, als luiers etc., maar dat zit er nu niet in. Dit artikel, ik houd van jullie!

Jessica -

Wat een heerlijk artikel! En toch even een serieuze reactie omdat ik dit al veel eerder wilde zeggen: wat mooi en inspirerend hoe jullie je bloot geven. Er zijn genoeg dingen die we allemaal wel eens denken maar “voor ons houden”. In dit geval Martine, ik vind het helemaal niet gek dat je geen behoefte heb aan kinderen. Het lijkt soms wel alsof de maatschappij ons wil opleggen hoe het leven “zou moeten verlopem”

Martine -

Bedankt voor het compliment Jessica! En inderdaad, wij vinden het juist belangrijk om wel over dit soort dingen te praten omdat iedereen er wel een mening over heeft.

Anita -

Wat een heerlijk artikel meiden! En die foto’s maken het gewoon helemaal af :)

Renate -

Hahaha, te grappig!
Wij willen absoluut geen kinderen. Ik vind het allemaal wat droevigs hebben,ik zie zo vaak van die uitgeblusde mensen met kinderen bah 😛
Daar is het leven veeeel te kort voor :)

Margot -

Haha, helemaal geweldig! Die foto’s ook!!

Rosa -

De foto’s zijn echt geweldig, haha!

Nele -

hahaha!! ik heb luidop moeten lachen met dit artikel 😀 hi.la.risch! 😀 Ik neig toch eerder naar Willemijn toe 😀 x

Justine -

Hahah geweldig artikel dit. Die foto’s erbij maken het af! Hoewel ik er nu echt nog niet aan moet denken en dus eigenlijk alle eerste situaties herkenbaar vind, wil ik later wel kindjes. Ik kan me voorstellen dat je dan wél op die roze wolk zit!

Evelien -

Haha, heel leuk!

Danique Krol -

Haha, super artikel dit! Erg leuk geschreven.

My Creative Life - Marìs -

Haha heerlijke humor! Ik ben van de no thanks, ik hoef niet! Maar ben wel altijd blij voor de mensen die zo graag willen, als het dan ook lukt.

Ilse -

Haha ja super herkenbaar. De afgelopen jaren dacht ik er ook altijd zo over tot een jaar geleden.. It’s a trap 😉

Sigrid -

Haha! Grappig is dat ‘t kan verkeren’ zeker geldt voor dit onderwerp… Zo wil je nog geen baby, zo heb je er een en vind je het geweldig 😉 (zo grappig is dat, als ik terugdenk aan mijn leven iets meer dan een jaar geleden en nu is dat ook heel anders!)

charile -

haha wat een heerlijk artikel!

anna -

Hahaha, wat een leuk artikel! Ik kan het me niet voorstellen om ooit een kind te krijgen. Sommigen hebben op mijn leeftijd al kinderen, moeten ze lekker doen, maar ik denk dan echt: OMG haha. Ik zou dat nooit kunnen. Daarvoor vind ik mezelf en mijn studie en werk veel te belangrijk 😉

Moniek -

Hahaha, wat een geweldig artikel! Heerlijk geschreven en hilarische foto’s! Hahaha!

Ina -

Wat een geweldig artikel! Ik wordt zelf over een paar dagen 18 en ik moet nog 6 jaar studeren dus voor mij voorlopig nog geen kinderen haha.

Michelle -

Haha wat een hilarisch artikel weer. Geniaal geschreven. En ondanks de vette knipoog zitten er best wel herkenbare dingen in. Hier nog een week of 10 tot de uitgerekende datum, en ik kan inderdaad niet wachten!

Nienke -

Hahaha, heel leuk gedaan! Ik vind de foto’s ook geweldig!

Mathilde -

Wat een hi-la-risch artikel!! xD Vooral die vrolijke gezichten van Martine steeds, haha! Heel leuk gedaan :)

Mathilde -

Met vrolijke gezichten bedoel ik natuurlijk ‘vrolijke’ gezichten 😉

Kelly -

Hahahaha geweldig geschreven! Ik vind het echt hilarisch!

Kirsty -

Haha leuk geschreven! Ik ben zelf ook nog helemaal niet toe aan kinderen en ik weet niet of ik dat ooit wel ben. Kinderen vind ik op zich superleuk, zolang ze maar niet van mij zijn haha 😛

Desi -

Hahahahahahahahahahahahahaha wat een geniaal artikel. Ik heb zo hard moeten lachen om al die foto’s.

Sonja -

Dat laatste argument is wel heeel overtuigend hahaha!

Suzanne -

Nou, ik ben al jaren moeder en met momenten ervaar ik ze allemaal nog! De liefde voor poep verdwijnt vanzelf….;)

Dita -

Hahaha geweldig gedaan!

Lonneke -

GENIAAL origineel artikel !! Ik vind het ook altijd interessant om meiden te zien die totaal anders leven dan, vroeg getrouwd en nu een baby van 8 maanden.. Mooi en leuk om te zien dat iedereen daar in verschilt. Lekker blijven genieten en die eierstokken gaan vanzelf rammelen (of niet) 😉

Debora -

Ooh wat hou ik van deze artikels. Eventjes lachen met alle clichés 😀

Milou -

Hahaha, leuk gedaan meiden! :-)

demallemolenmoeder -

Haha, hilariteit dit 😂 Wat zijn jullie toch leuk met zijn tweetjes.

Annemarie -

Haha grappig, die foto’s ook erbij 😉

Ik dacht altijd dat ik kinderen wilde meer omdat iedereen dat zei en mensen maar verwachten als je 30 bent dat je er welleens aan mag beginnen maar nee…. Diep in mijn hart vind ik de vrijheid wel lekker, en gelukkig denkt mijn vriend daar ook zo over :)
Die vragen ook die je krijgt. Willen jullie geen kinderen? Ben je nog niet zwanger? Pffff! :)

Celine -

Super leuk artikel!! 😄

Charlotte -

Hihi kinderen zijn leuk! 😁

Amy -

Hahaha, geweldig meiden! Vooral dat onderkotsen… Dat heb ik nu al bij mijn neefje van 8 maanden. Is even wennen hoor! 😉

Tineke -

Heel hard moeten lachen om deze blogpost!

Dagmar -

Haha hoe briljant deze leuke post! Geniaal geschreven, moest er hardop van lachen (en dat in de bus #oepsieee) Super!

Margot -

Hihi, leuk geschreven!

Willemieke -

Haha, herken me helemaal in je Martine. Ik wil voorlopig echt nog geen kinderen. Genoeg kinderen in de klas en neefjes en nichtjes om aan het eind van de dag blij te zijn dat ze weer naar hun eigen papa en mama mogen :)

Heleen -

Dat laatste heb ik nu al zonder kinderen, lang leve appartementen. Onderbuurman had gisteren een leuke avond :’-)

Marieke -

Leuk om te lezen Martine. Ik weet wel dat ik kinderen wil. Maar nu nog even niet. Ik “oefen” nu gewoon nog even lekker met mijn nichtjes en neefjes en kinderen van vriendinnen 😂

Anniek -

Haha, HILARISCH dit! Ik ben zelf 17 en dus nog láng niet toe aan kinderen, maar ik kan me wel voorstellen wat je zegt Martine, dat je jezelf nog niet op de laatste plek wilt zetten. Niet zo afhankelijk nog wilt zijn, ofzo. Ik denk dat ik zelf ook nog niet zo snel aan kinderen wil beginnen later…

Reageer ook