2x Tonijnsalade

Tot voor kort hield ik helemaal niet van tonijnsalade. Of althans, dat dacht ik. Ik probeerde het nooit omdat het me niet lekker leek. Maar zo zie je maar weer, je moet alles gewoon proberen, want sinds ik een tijdje terug een broodje tonijnsalade bij de La Place at ben ik hooked. Vandaag delen Martine en ik onze recepten van onze eigen tonijnsalade.

tonijnsalade

Martine’s Super Snelle Tonijnsalade

Ingrediënten

 • Een blikje tonijn (op water)
 • Mayonaise (naar smaak, ik voeg 2 eetlepels toe)
 • Sjalotje
 • Zout & peper

Zo maak je het

Snijd het sjalotje en laat de tonijn uitlekken. Meng door elkaar en voeg mayonaise, zout en peper toe. Klaarrrr! Super snel en lekker!

Ook lekker, doe de tonijnsalade op een geroosterd boterhammetje. Nog lekkerder!

tonijnsalade

Willemijns Goed Gevulde Tonijnsalade

Ingrediënten

 • Een blikje tonijn (op water)
 • Een flinke eetlepel mayonaise
 • Een flinke eetlepel yoghurt
 • Fijne augurkjes (een stuk of 6)
 • 1/2 appel
 • 1 Tomaat
 • Zout & peper
 • Kerrie (1 theelepeltje)
 • Paprikapoeder (1 theelepeltje)

Zo maak je het

Snijd de augurkjes en de tomaat in fijne stukjes. Laat de tonijn uitlekken en voeg daarna – inclusief de kruiden – alles samen in een kom. Meng het goed door. En zie hier, een lekkere gevulde tonijnsalade. Ik gebruikte een mix van 50/50 mayonaise/yoghurt, maar als je hem graag iets romiger (en minder mager) wilt dan kun je ook alleen mayonaise gebruiken.

Maak jij wel eens tonijnsalade? Zo ja, wat is jouw recept?

32 reacties

Danie -

Ik heb ooit bij la place gewerkt en het recept gaat ongeveer als volgt: tonijn, mayonaise, ketchup, appel, tomaat, (rode) ui, zout en peper!
Maar zoals al eerder in de comments gezegd is, tonijn is een uitstervende diersoort.. Niet te vaak eten en let op het MSC keurmerk!

Sharon -

Lekkere receptjes ! Die van Willemijn wil ik zeker een keer uitproberen.

Ik maak mijn tonijnsalade bijna hetzelfde als Martine, alleen doe ik een rood uitje en een flinke lepel (klein lepeltje hoor) sambal badjak er doorheen. Daarna op een broodje met een plakje tomaat, augurk en beetje ijsberg sla. Rent nu naar de keuken om te maken 😉

Denise -

Een supersimpele maar oh zo fijn:
– rio mare tonijn in olijfolie (1 blikje groot)
– 1,5 eetlepel whiskey cocktailsaus (wel die van D&L, die is echt lekker)
– 1 volle theelepen kappertjes.

That’s it! En dan tussen een wrap (eventueel wat sla erbij), op een speltcracker of… jummie!

Nienke -

Die van de La Place vind ik ook super lekker! Sindsdien neem ik die ook vaker. Ik wil hem zelf nog eens proberen na te maken.

Michelle -

Ik ben echt gek op tonijnsalade. Altijd al geweest ook. Dat recept van Willemijn ga ik zéker eens proberen. Dat appeltje lijkt me er zo lekker fris in!

Carla -

Als je een wat luxere tonijnsalade wilt proberen ga dan voor dit recept:

2 blikjes tonijn op water,
1/2 rode ui, fijngesneden,
2-3 augurken fijngesneden in kleine blokjes,
8-12 olijven in dunne halve ringen,
1 flinke eetlepel kappertjes,
1 eetlepel mayonaise,
klein scheutje olijfolie
een hand vol fijngesneden verse dille en peterselie,
snufje peper en eventueel ook zout.

Gewoon allemaal mengen, en serveren op geroosterd brood met sla.
Iets meer werk, maar wel fantastisch lekker!

Ellen -

Die van Willemijn lijkt me ook erg lekker. Wat ik vaak doe op een cracker

Blikje tonijnsalade op water
50 gram kwark of yoghurt
25 gram tomatenketchup
Een half appeltje
Peper en zout naar smaak

Elise -

Ik ben dol op verse rauwe tonijn, maar tonijn uit blik of tonijn salade… Brr, mij niet gezien!

Ing -

Mjammie… Deze moet je ook echt proberen!

Tonosalata (de Griekse variant)

2 blikjes tonijn in olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 kop peterselie fijngesneden
1 kop ijsbergsla fijngesneden
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd

Laat de tonijn uitlekken en doe de tonijn in een kom. Dan de genipperde ui, de fijngesneden peterselie en de sla erbij. Even door elkaar roeren. Nu de mayonaise toevoegen (begin met twee a drie eetlepels), kijk of het lekker smeuïg wordt, voeg anders nog wat toe. Nu de mosterd erbij en alles goed mengen. Als voorgerecht, met brood erbij serveren. Heel makkelijk te maken en altijd een succes!

(Ik gebruik trouwens altijd mijn keukenmachientje om de sla, tonijn en ui heel fijn te malen.)

Willemijn -

Hmmmm ook al zo’n lekker recept!

Patricia -

Heerlijk tonijnsalade! Ik maak ‘m net zoals Martine maar dan met een rode ui. Net een beetje meer pit :)

Elien -

Ik heb een superecept voor pastasalade met tonijn:

– vlinderpasta
– kerstomaatjes
– snijbonen
– rode ajuin
– tonijn

Saus:
2 lepels mayonaise, 2 lepels creme fraiche en een paar lepels paprikapoeder

Willemijn -

Klinkt lekker!

Martine -

Dat klinkt echt superlekker!

Madebyuna -

Tonijn is echt heerlijk! Maar ik eet het amper meer. Waarom? Omdat het een vissoort is die op uitsterven is. Tonijn eten is als een panda eten.. Wil je het een keer eten, neem dan een blikje met het MSC merk erop.

Normaal ben ik helemaal niet een dierenactivist. Maar het zou zo zonde zijn als deze heerlijke vis, uit zou sterven!

anna -

Dit ziet er echt heerlijk uit, ik ben dol op tonijnsalade!

Suzanne -

Ik maak dat ook wel eens: ik doe mosterd, mayo en kruidenazijn door de tonijn en dan op een broodje. Ook een snelle variant en heel lekker met sla erbij.

Curly Creative -

Ik maakte er laatst ook een en belegde hiermee mijn crackertjes samen met wat tomaatjes en een gekookt eitje mmmm

x

Eva -

Oehhh lekker! Wat ook een tip is om het heel lekker te maken. Er erwtjes doorheen te gooien maakt het nog lekkerder naar mijn mening!

xx

Floor -

Oeh ik ben echt dol op tonijnsalade! Ziet er alle twee heerlijk uit 😀 xx

Janine -

Heerlijk!!!
Ook nog een appeltje fijngesneden erdoorheen!! Hmmm…

Liset - Beautydagboek -

Weet je, dit ziet er eigenlijk best lekker uit, terwijl ik helemaal geen visliefhebber ben, haha. Die van Willemijn spreekt mij het meeste aan denk ik omdat er nog veel meer andere dingen inzit, zodat de vissmaak misschien wat naar de achtergrond verdwijnt :). Leuke recepten!

Marlotte -

Ik ben echt gék op tonijnsalade. Zo lekker!

Margot -

Ik maak soms tonijnsalade voor op brood en gisteravond heb ik nog een maaltijdsalade gemaakt. Lekker!

Rosanne -

Mm ziet er super lekker uit! Ik ben gek op tonijn(salade).

Anniek -

Hm, nee, niet echt mijn ding dit.. :) Ik ben niet zo’n visliefhebber, en tonijn is ook niet erg geliefd hier, haha! Maar in de trant van ‘geef het een kans’ moet ik het toch eigenlijk wel een keer proberen. Je weet maar nooit! Het receptje en het verhaal erachter is in ieder geval heel leuk!

Kelly -

Hmm lekker! Wel grappig, ik deelde gisteren een variant met mais en bieslook :)

demallemolenmoeder -

Ik ben niet zo’n tonijn fan maar wil het toch eens proberen.

Bianca -

Bij de goed gevulde salade zie ik toch een heerlijk appeltje die niet in het recept voorkomt😃

Willemijn -

Hahaha je hebt helemaal gelijk! Ik had al zo’n gevoel dat ik iets miste tijdens het schrijven maar dom genoeg kwam ik er maar niet achter wat dat was! 😛

Linda -

Een gekookt eitje of twee er nog door, heerlijk!

Reageer ook