2Listen2TheMusic #1

Het leek me leuk om voor 2WMN af en toe te schrijven over liedjes waar ik op dit moment naar luister.  Ik kan erg genieten van muziek en krijg er altijd nieuwe energie door. Dit is de muziek waar ik op dit moment naar luister.

https://www.youtube.com/watch?v=jGmYURj98uM&index=3&list=PL2FB8ATYTKvlrexWKY6qChVcPvBblh9ZC

https://www.youtube.com/watch?v=N4t7KQPuOi4&index=4&list=PL2FB8ATYTKvlrexWKY6qChVcPvBblh9ZC

https://www.youtube.com/watch?v=75DfAbQdwcc&list=PL2FB8ATYTKvlrexWKY6qChVcPvBblh9ZC&index=5

https://www.youtube.com/watch?v=XrVeAjDUWeE&list=PL2FB8ATYTKvlrexWKY6qChVcPvBblh9ZC&index=6

Justin Bieber – Purpose (Album)

Geloof het of niet, maar ik ben een beetje fan geworden van Justin Bieber of J de B zoals ik ‘m altijd voor de gein noem. Ik vond hem vroeger als ‘kindsterretje’ helemaal niets, maar ondertussen is hij ook al bijna 22. En niet dat hij daar iets aan kon doen, hij werd ook behoorlijk negatief neergezet door de maatschappij waardoor je er ook soms automatisch in mee gaat. Het merendeel vond hem stom, dus je durfde bijna zijn muziek niet leuk te vinden. Maar de eerste keer dat ik Where Are Ü Now hoorde met Skrillex/Diplo (oftewel Jack Ü) was ik verkocht. Toen kon het me ook weinig meer schelen dat de halve wereld Justin Bieber stom vond, maar gek genoeg leek het toen wel alsof iedereen hem leuk begon te vinden. Deze nieuwe Justin Bieber beviel me wel! Ik heb dat nummer  grijs gedraaid en kort daarna het album Purpose gedownload. En het album vond ik verrassend leuk, er zitten een aantal fijne dance nummers bij maar ook een aantal nummers met prachtige teksten. Zeker een chill album.

Ik had nooit maar dan ook nooit gedacht, dat ik nog eens naar een concert van Justin Bieber zou gaan. Maar het gaat toch echt gebeuren. Ik heb mijn schoonzusje verrast met kaartjes, want ze is al heel erg lang fan van Justin Bieber. Dus ik kocht stiekem kaartjes voor ons en liet haar het scherm zien van onze digitale tickets. Ze sprong een gat in de lucht en gilde de boel bij elkaar. Ze kon het niet geloven en vroeg de eerste tien minuten of het wel echt waar was, haha! Ik heb nog nooit iemand zo blij gezien, zo ontzettend leuk! Ik besloot het ook goed te doen en Golden Circle Tickets te kopen dus we staan ook nog eens dichtbij. Ik heb er nu al zin in! …en ik neem oordopjes mee tegen alle gillende tieners, haha!

https://www.youtube.com/watch?v=rnXRvaCXFKk

Ronnie Flex

Ik hou helemaal niet van Nederlandstalige rap, de enige die ik wel kan waarderen zijn de Jeugd van Tegenwoordig maar verder… Zo vond ik Drank & Drugs ook echt een achterlijk nummer, maar toen Ronnie Flex uit kwam met Niemand was ik verliefd. Dat nummer vond ik geweldig en nog steeds luister ik het vaak. Ook het nummer Wij Zijn Altijd vind ik lekker klinken. Langzaam maar zeker ben ik steeds meer fan van Ronnie Flex!

https://www.youtube.com/watch?v=VZ3FcKoF-W4

Eva Simons

En dat er van Nederlandse bodems ook hele goede nummers komen, bewijst Eva Simons met Sidney Samson wat mij betreft. Zooo wat een heerlijk nummer zeg. Deze komt me waarschijnlijk over een aantal weken weer de strot uit net als Policeman omdat die zo vaak gedraaid werd, maar goed. Bludifre is zeker weer een goede plaat om op los te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=GGGVNq2sJ_k

Maria Mena

Een gouwe ouwe! Laatst ontdekte ik weer Maria Mena. Ik luisterde vroeger heel vaak naar haar liedjes, ik vind haar stem zo bijzonder en leuk. Ik ontdekte ook dit nummer ‘Habits’. Dat vind ik een prachtig nummer en heb ik afgelopen maanden heel vaak geluisterd.

https://www.youtube.com/watch?v=AfCl0BhPHvA

https://www.youtube.com/watch?v=-REgTGQu53w

https://www.youtube.com/watch?v=iZx9ljJCvAc

Lamme Frans

Natuurlijk gooi ik er ook nog ff iets geks door. Het is immers bijna carnaval dus daar hoort maffe muziek bij. Mijn held is zeker weten Lamme Frans. Dat hoofd is om te gieren, hij is echt (te) gek. FEEST! De carnavalsnummers van dit jaar zijn Zo Dronken en Kop Als Een Boemeltrein. Maar stiekem moet ik toegeven dat mijn lievelingsnummer van Lamme Frans toch wel Altijd Carnaval is. Misschien ook omdat dit nummer gemaakt is op de beat van Miley Cyrus Wrecking Ball en ik daar zulke grappige herinneringen aan heb met Willemijn. Op dit nummer verzonnen we namelijk ons ontslaglied, haha!

En ik weet dat de Snollebollekes en Vieze Jack ook niet kunnen ontbreken bij carnaval, maar ze kunnen niet tippen aan mijn held die altijd wakker wordt met een biertje in z’n hand: Lamme Frans. Gaan jullie nog carnavallen? En welke muziek heb jij afgelopen tijd geluisterd?

14 reacties

Maaike -

Ah leuk een artikel over muziek! Ik ben zelf echt een muziekfreak. Elke maand komen er zeker 2 muziekgerelateerde artikelen op mijn blog. Wel heb ik echt een hele andere muzieksmaak dan jij. Ik luister veel bands die (nog) niet bekend zijn, of in ieder geval wat minder mainstream. Ik heb dan ook geen flauw idee wat er veel gedraaid wordt of wat populair is, omdat ik daar bijna niet naar luister.

Mariet -

OMG.. ik ben zo jaloers op dat concert :)))) ik vind zijn liedjes echt super leuk, ene keer echt een dance nummer en de andere keer een chill.. “D

Neeltsje -

Het liedje waar ik graag naar luister is Lievelings van Teske. Het maakt me altijd erg vrolijk. :)

Amy-Denise -

Zo herkenbaar wat je schrijft over Justin Bieber! Ik luister zijn nieuwe album ook regelmatig de laatste tijd.

Rebecca -

Ik ben de laatste tijd dol op de Staat! Nooit naar een concert of iets geweest (en ben bijna 34), en hun krijgen de eer. De muziek is goed en clips zijn heel grappig.

Sinds kort ken ik ook pas lamme Frans…. Dat nummer met wakker met een biertje vind ik wel geinig.

Esther -

Leuk artikel!

christien -

Ik moet zeggen dat ik alle muziek een kans geef, maar echt de popnummers van 2000-nu komen er bij mij niet echt in. Alleen iets als Ilse DeLange of Krezip vind ik dan wel weer leuk.
Van origine ben ik opgevoed met jaren ’60-’70- en ’80 muziek: van swing tot punk en alles ertussen in.
Zelf ben ik nu al jaren fan van (melodische/symfonische) metal en nog iets heel anders, namelijk Enya. Laatst heeft ze een nieuw album uitgebracht en het brengt me heerlijk tot rust als ik het luister, vaak luister ik dat soort muziek als ik aan mn studie zit :)
Ik vind t wel altijd grappig om te zien hoe ieder zijn smaken verschillen en ik ben er ook echt niet vies van om nieuwe dingen te proberen, maar op t moment houd ik het bij mn iTunes afspeellijsten haha!

Anneke -

Haha, ik moest ook nooit iets van JB hebben, maar ik vind vooral zijn nummer Sorry heel erg leuk. Verder noem je veel muziek die ik helemaal niet ken.

Daphne -

Er is een foutje ingeslopen! Blufifre 😉

Liset - Beautydagboek -

Haha, ik durf er ook haast niet voor uit te komen, maar de laatste paar nummer van Justin zijn echt heel goed en ik wordt er heel vrolijk van. Hij is volwassen geworden :).

Mascha -

Leuk, een muziekartikel. Ik luister op dit moment veel naar Tame Impala en Years and Years. Meer electrisch/psychedelisch. En J de B kan ik ook wel waarderen!

Michelle -

Haha dat Justin Bieber verhaal – herkenbaar!! Ik draai het nog steeds niet grijs allemaal, maar kan z’n muziek wel steeds meer waarderen. Maria Mena vond ik vroeger ook prachtig, zij heeft zo’n bijzondere stem!

Margot -

Ik heb precies hetzelfde met Justin Bieber en ik hoor het veel om me heen. Een paar van zijn nummers staan in mijn lijst met favo muziek.

demallemolenmoeder -

Haha, hier net zo wat betreft Justin Bieber. Dat nummer; Love Yourself. Favoriet hier. Misschien ook wel omdat Ed Sheeran het nummer heeft gemaakt.

Reageer ook