2Keep a Diary: januari #4

Hallo februari! De eerste maand van 2016 zit er al weer op. Afgelopen week had ik een heerlijke week die bestond uit werken en socializen. Het begon met een relaxte maandag.

Maandag

Eerst speelde ik even met Noa, gaf ik haar eten en verstopte ik snoepjes in een opgeknoopte theedoek.

Ik maakte de badkamer schoon en ging daarna in bad met een Lush bruisbal uit de Kerstcollectie. Ondertussen zette ik Netflix aan en dronk ik een kop thee. Even ontspannen, want ik had zondag erg veel gedaan in het huishouden.

Er kwamen nog wat pakketjes binnen en ik werkte een bult aan was weg. Hoewel ik boven beter mijn was op kan vouwen, doe ik het vaak beneden omdat ik dat gezelliger vind.

In het pakket zat mijn carnavalspak, woehoe! Niet alleen ik had een carnavalspak uitgekozen, maar ook mijn zus en ze stuurde me meteen een foto van haar Leg Avenue Zeemeerminnenpak: supergaaf! Ik koos een vleermuispak. Komend weekend ga ik namelijk lekker carnavallen. Mocht je ook nog gaan carnavallen en heb je nog geen kostuum? Je krijgt t/m 9 februari 15% korting bij de webshop van Leg Avenue met de kortingscode 2WMN. Ze hebben bij Leg Avenue ontzettend veel kostuums, ik wist gewoon niet wat ik moest kiezen!

Ik had maandag nogal een schoonmaakwoede bui en besloot de keuken eens grondig onder handen te nemen. Als je een keer in het jaar zo’n bui hebt, maar ik er ook maar grondig gebruik van.

Daarna zocht ik op YouTube wat puzzeltjes op voor Noa. Dit is een hele simpele variant: muffinvormpjes waar je brokjes in verstopt en tennisballen op legt. Ze vindt het erg leuk en het is ook nog eens goedkoop.

Even een boterhammetje met kipfilet tussendoor. Ik had brood gehaald bij de bakker voor de verandering en dat is toch wel erg lekker.

‘s Middags maakte ik nog wat foto’s voor LiveLifeGorgeous. Ik had mijn fotomojo helemaal te pakken want de ene mooie foto na de ander kwam er uit rollen.

Jorrik maakte ‘s avonds chili con carne voor ons. Dit keer zonder rijst, want we hadden al behoorlijk veel. Hier vind je het recept!

Als ‘toetje’ nam ik verse muntthee met Peanut Kitkat Cookiebars uit het Guilty Pleasures boek van Sabine.

De rest van de avond heb ik op de bank gezeten, wat een drukke dag terwijl het zo relaxt begon!

Dinsdag

Op dinsdag ging ik naar Willemijn om te werken. We testten onder andere deze automatische krultang uit van CHI. Het is altijd hilarisch om dit soort rare producten te mogen testen.

Terwijl ik Willemijns haren krulde, wiegde zij Jelle zachtjes heen en weer. Haha, teamwork! We namen zelfs op deze manier een video op en dat werkte prima.

We werkten alleen de ochtend en maakten onze to-do list af. Daarna gingen we richting de stad omdat we gingen lunchen met Teske bij het Concerthuis. Ik nam Thaise viskoekjes en we deelden een emmertje friet.

We hebben gezellig gekletst met zijn drietjes en Willemijn en ik gingen nog kort langs Vanilia en MAC, daarna was het tijd om naar huis te gaan. De vlog kun je hier bekijken!

Eenmaal thuis at ik nog een restje chili con carne. Ik ben dol op restjes. Zo heerlijk als je laat thuis komt en niet meer hoeft te koken.

Woensdag

Ik begon de dag vredig en uitgeslapen aan mijn kaptafel. Ik probeerde wat nieuwe producten uit, daar kan ik heel erg van genieten.

En ik ging weer naar Willemijn. We konden tot 15:00 werken, want daarna moesten we onze jaarrekening laten opmaken. Maar eerst even knuffelen met lieve Jelle. Hij lachte vandaag bijna hardop! Zo lief!

Tussen de middag at ik soep. Dit is uit zo’n pak van de Lidl en doet me denken aan mijn vakantie in Noorwegen!

Hups, Jelle in de draagdoek en fotograferen maar: hij slaapt lekker door!

We raceten daarna met mijn auto naar onze boekhouder en lieten de jaarrekening opmaken. Altijd zeer deprimerend wat de voorbelasting betreft, haha!

Rond zes uur vertrok ik bij Willemijn richting huis en tankte op de terugweg.

Thuis had ik gelukkig nog een restje courgette, prei en paprikasoep. Een ciabatta er bij en klaar. Ik ben de laatste tijd fan van Vitamin Sourcy Water in de smaak Mango, lekker fris!

Donderdag

Ik werkte op donderdag thuis. Ik begon weer met puzzelen met mijn lieve hondenkind. Check dat ondeugende hoofd als ze dat plastic bekertje vast heeft.

Dit had ik eigenlijk gisterenavond willen eten, maar ik had niet zoveel honger. Ik vond het zonde om weg te gooien dus ik besloot het ‘s middags als lunch op te eten. Dit gerecht was zo lekker: kokoscurry met pompoen en kikkererwten. Het recept vind je hier!

Ik maakte een filmopname van hoe Noa loopt en stuurde deze op naar de dierenarts met een leuk muziekje er onder. Ik had er al zeg ik het zelf een best profi filmpje van gemaakt. Jor moest er nogal om lachen en vond me echt een mafkees, haha!

De rest van de dag heb ik nog wat huishoudelijke dingen gedaan, gewerkt, veel tijd aan Noa besteed en kwam ik er om half 9 achter dat ik eigenlijk nog een Monchou taart zou maken. Ik ging snel naar de winkel en had pas om half 12 de puf om er aan te beginnen.

Vrijdag

Vrijdag was een ontzettend hectische dag. Ik moest behoorlijk nog wat doen in huis, want hoe groter je huis hoe rommeliger het is lijkt het wel. Ik heb dus alleen maar het huishouden gedaan, boodschappen en gewerkt want ik zou logees krijgen. Mijn zus en haar kinderen zouden dit weekend komen logeren. Superleuk! Ik maakte alles snel af en schoof om 20:00 nog wat scholfilet met asperges en ei naar binnen en legde de hand aan het laatste artikel. Pfff!

Rond half negen waren ze bij mij. We kletsten de hele avond onder het genot van wijn, thee, koffie en taart. Gezellig! Om 02:00 ging ik naar bed. Jep, mijn zus en haar kids zijn net als ik nachtuilen.

Zaterdag

Goedemorgen! Ik liet Noa eventjes kort uit in mijn badjas, haha! Ze mag maar max 5 minuten naar buiten dus dat kon wel even in mijn badjas.

Ik dekte de tafel en verzorgde het ontbijt. Leuk met zijn allen aan tafel. Gezellig vind ik dat, vooral met meerdere personen.

‘s Middags gingen we met de auto naar Groningen om te lunchen en te winkelen. Ik nam bij restaurant La Brasse boerenlandbrood Caprese. Dat stelt nooit teleur. Heerlijk!

We shopten onder andere voor de jongens leuke kleren en ik kocht nog een heerlijke geurkaars bij Laif & Nuver.

Toen we thuis kwamen had Jorrik de tafel al gedekt en voor ons gekookt. Echt zo lief! Hij had heerlijke quiches gemaakt met salade. Jorrik is heel goed in quiche bereiden, veel beter dan ik.

Na het eten keken we naar de film Snitch en daarna speelden we een spelletje aan tafel. Wij zijn dol op limericks maken. We krijgen daar zo de slappe lach van. Ook speelden we ‘Wie ben ik?’ Pas om 03:00 lagen we in bed.

Zondag

En pas om 12:00 kwamen we er weer uit en sommigen zelfs om 13:00 haha! Ik had een lekkere brunch gemaakt met onder andere quiche, warme broodjes en yoghurt met fruit en caramel/zeezout.

We brunchten maar liefst tot drie uur ‘s middags. Ik kan met niemand zo lang en gezellig aan tafel zitten als met mijn eigen familie. Kletsen, eten en spelletjes spelen doen we het liefst. Daarna speelden we Tricoda. Een spel waarbij je best wel na moet denken en met een glaasje rosé ging dat toch wat minder goed, haha!

‘s Avonds bestelden we lekker Vlaamse friet. Wat was het een ontzettend gezellig en leuk weekend. Ik heb me rot gelachen. We hebben afgesproken dat we van de zomer gezellig een week er van maken, want een weekend was veel te kort.

Mijn zus en neefjes gingen helaas weer naar huis. Ik stak mijn nieuwe geurkaars aan van Laif & Nuver. Dit is een wijnfles geweest en deze kaars ruikt naar koekjes. Zo gigantisch lekker. Onder het genot van deze geurkaars en een chill lounge muziekje schrijf ik mijn diary. Nu ga ik snel nog even Noa uit laten en deel 2 van The Hunger Games kijken. Tot over twee weken en wie weet zie ik sommigen van jullie nog wel tijdens carnaval! Fijne week allemaal!

33 reacties

Annette -

Zucht… ik wil weer, mis je en heb weer zin om verschrikkelijk hard met je te lachen. ❤️

Kelly -

Wat een super gezellige week zeg :) leuk! Ik hou ook van dat soort quality time met familie en vrienden

Melissa -

Waar is jouw leuke theekopje van?

My Creative Life - Marìs -

Ziet er mega gezellig uit. Leuk!

Naomi -

Wat een knappe gasten zijn t toch geworden! Gezellig zo’n weekendje <3

Deborahschrijft -

Super leuk dat je neefjes en je zus kwamen logeren! Wat een knappe ventjes zijn je neefjes zeg. Zo leuk om als tante je neefjes op te zien groeien, zeker wanneer ze de baard in de keel gaan krijgen haha

Mariska -

Hele leuke foto’s en ziet er super gezellig uit!

Amy -

Wat een heerlijk weekje Martine! Super leuk dat je zus en neefjes kwamen logeren, ziet er heel gezellig uit!

Rosanne -

Wat gezellig dat je zus en neefjes kwamen logeren!
En tof dat je, ondanks dat je in het noorden van Nederland woont, carnaval gaat vieren. Alvast veel plezier!

Fabienne -

Leuk Martine, en wat worden Nino & Levi toch knapperds!

Martine -

Nou he, lekkere ventjes!

lisa -

Wat leuk, dat familieweekendje! Hoop als ik later wat ouder ben ik dat ook veel met mijn zusje kan doen. :) x

Lindsey Beljaars -

Wat een leuke foto’s! Grappig, dat spel met die tennisballen. Dat ga ik ook eens proberen met onze Mechelaar. Tof carnavalspak ook. Waar ga je carnavallen?

Martine -

Breda! :)

Psyche -

Ha, Kielegat! Ben je er ook met de optocht maandag?

Leonie -

Echt een leuke gezellige week zeg! En wat een goede tip, hondenpuzzels opzoeken op internet.
Onze hond is er ook gek op, maar ik weet er maar een paar van de hondenschool… Ik ga eens surfen!

anna -

Wat veel leuke foto’s! Heel erg gezellig dat je zus en je neefjes een weekend op bezoek kwamen. Ik vind het ook altijd leuk om met familie te zijn en dan lekker spelletjes te doen. Grappig dat je zus en neefje op de laatste foto dezelfde kleur trui aan hebben, haha! :-)

Martine -

Haha dat viel mij ook later op!

Bente -

Dat klinkt inderdaad als een heel leuk familie weekend! Super fijn!

Charlotte -

Wauw dat zeemeerminnenpak is echt gaaf! En gezellig weekend zo te zien met je zus en je neefjes. Leuk dat jullie het zo goed met elkaar kunnen
vinden!

Margot -

Wat een leuk weekje! Ik moet zo ook naar de boekhouder 😉

Desi -

Wat een gezellige week! Fijn dat je zo’n goede band hebt met je zus. Jullie lijken echt enorm op elkaar vind ik.

Martine -

Ik dacht ooit op een foto dat ik het zelf was, totdat ik op de achterkant keek en daar 1978 zag staan haha!

Nicky -

Wat een leuk dagboek weer Martine (: Ik vier dit weekend ook carnaval, in welke ‘stad’ zet jij de bloemetjes buiten ? xxx

Michelle -

Wat een leuke week was dit. En wat bijzonder dat je zus én neefjes zo’n weekend komen logeren! Ondanks dat ik wat dat betreft altijd erg op mezelf ben lijkt me dat zo gezellig!

Jeanet -

Ik zie je muntthee en denk gelijk… Luizenthee! Haha 😃

Martine -

Haha je weet het he: stalen gezicht, niet kijken en doordrinken!

Diana -

Lol filmpje met muziek eronder haha beroemde hond he. Leuke week zo te zien! Mijn week was erg saai helaas tot aan t weekend. Waar ga je carnaval vieren? In Dordrecht? Wij doen hele week carnavallen in Brabant, dat wordt nog wat. Xx

Martine -

Ik ga naar Breda!

Marieke -

Wat een lekkere week heb je erop zitten. En wat lijk jij toch veel op je zussen. Leuk dat je zus samen met je neefjes lekker een weekend langs kwamen. Zag er heel gezellig uit!

Deborah -

Wat een heerlijke en gezellige week. En al dat eten 😲 te lekker! Een geurkaarsen die ruikt naar koekjes, die moet ik hebben. Maar is even opjacht.

Deborah -

Een geurkaars.. Grr zo vervelend dat mijn woorden worden veranderd 😤

Fennah -

Autocorrectie kun je uitzetten
Ik weet niet wat voor een telefoon je hebt maar als je samsung hebt moet je naar instellingen gaan dan toetsenbord en daar ergens het. Bij iphone is het instellingen , algemeen , toetsenbordinstellingen. Mocht je een ander merk hebben dan heb ik geen idee 😅

Reageer ook