2Keep a Diary: februari #1

Oh yeah, wat een fijne week was dit! Ik had twee heerlijke werkdagen met Martine deze week, ging naar m’n oma’s verjaardag en was lekker met Jelle thuis. Ook was ik lekker op dreef met het uitproberen van nieuwe gerechten deze week. Iets wat ik heel leuk vind, maar weinig tijd voor vrij maak. Benieuwd wat ik nog meer deed? Lees dan verder!

Maandag

Vandaag een keer niet werken op maandag. Het kwam zowel Martine, als mij niet zo goed uit. Dat is het lekkere aan ondernemer zijn, je plant je eigen tijd in! Ik begin de ochtend met een lading was wegwerken.

‘s Ochtends had ik alleen met fruit ontbeten, met als gevolg dat ik om 10.30 uur al weer honger had. Even een boterham met avocado naar binnen werken dus.

Ik leg Jelle steeds vaker op de grond om te spelen. Even een ander uitzicht dan alleen zo’n box met tralies. 😉 Saar kwam er heel lief bij liggen. Schatje!

‘s Middags maken we een fijne wandeling (we = Saar, Jelle en ik). Het waaide keihard, net herfst!

Saar had de grootste lol met takken die uit bomen gewaaid waren. Check die enge glimmende oogjes op de foto! Haha!

Eenmaal weer thuis maak ik tonijnsalade en fotografeer dat voor dit artikel. M’n koelkast zit propvol trouwens…

Daarna ga ik snel het huis door met een doekje en ruim wat op.

En voor je het weet is het alweer avond… Ik probeerde een nieuwe variant op een pompoenstoofpot, dit keer met kokosmelk. Super lekker!

Dinsdag

Vandaag werk ik bij Martine. Ik pak m’n spullen in en neem m’n tonijnsalade mee die ik gisteren maakte.

Als ik binnen kom zijn Martine en Noa spelletjes aan het doen. Martine is echt super toegewijd nu Noa geblesseerd is en bijna niet mag lopen (normaal ook hoor 😉 ). Dat bewonder ik aan haar! Het is namelijk veel werk om Noa niet te veel te laten lopen en toch een beetje blij te houden. Dat arme beest houdt namelijk zo van wandelen en rennen!

Om 10.00 uur gaan we aan het werk en ik knal even lekker door. Aan het eind van de dag heb ik bijna een hele week vooruit geschreven. Zo lekker! Ik merk dat ik thuis in de halve uurtjes die ik dan al vrij heb, als Djurre weg is, niet echt goed aan schrijven toe kom nu Jelle er is. Dus dan maar even wat harder doorwerken op dit soort dagen.

En aan het eind van de dag knuffelen met mini! Momenteel leert hij iedere dag wel wat nieuws en soms moet ik dan even slikken dat ik er niet bij was! En dan ben ik slechts 1 of 2 keer per week weg, hahaha!

Ik kreeg dit broekje cadeau van Tuutsjes.nl. Hoe leuk is ‘ie? Ik was hem diezelfde avond nog, zodat hij hem snel aan kan. Ik was m’n eigen nieuwe kleding eigenlijk nooit voor ik het aantrek, maar die van Jelle wel. Wassen jullie je nieuwe kleding eerst?

Tijdens het koken kom ik wel een heel vreemde spaghetti tegen… Haha!

Woensdag

Op woensdag sta ik vroeg op. Vandaag komt namelijk een tv ploeg langs voor een reportage.

Namelijk Omrop Fryslan! Ze zochten grote/bekende vloggers uit Friesland. Nu wonen we beide in Groningen, maar ik ben geboren en opgegroeid in het mooie Friesland. Vandaar dat ze ons benaderden. Vanavond of morgen is het vanaf 17.30 uur te zien op Omrop Fryslan (en wordt elk uur herhaald).

Edit: Ons item is dinsdag 9 februari te zien!

Ze blijven een uur of 2 en daarna gaan Martine en ik aan het werk voor de websites.

Mijn moeder past vandaag op en heeft een lekkere soep meegenomen. Hmmmm! Zo lief!

Deze dag hebben we trouwens gevlogd en die video is te zien op LLG. Klik hier om hem te bekijken.

Mijn look of the day. Ik draag Greta van NARS en krulde mijn haar met deze tang van CHI.

‘s Avonds, als mijn moeder na het eten weggaat en Djurre vertrekt voor een spoedklusje, kruip ik lekker in bed nadat Jelle slaapt. Ik kijk Pretty Little Liars en kruip daarna lekker vroeg onder de wol.

Donderdag

Vandaag zijn Djurre en ik gezellig samen thuis. Ik draag vandaag mijn Massimo Dutti overhemd, Tommy jeans en… UGG sloffen haha!

Na een slechte nacht is het heerlijk om een stuk te wandelen met Saar. Even wat frisse lucht. Daarna doe ik wat klusjes in huis en kijken we een aflevering van Suits.

‘s Middags heb ik een belafspraak met een PR bureau. Ondertussen kriebel ik op een blaadje. Doen jullie dat ook altijd?

Ons avondeten! Mexicaanse wraps met krokante kipreepjes. Dit recept komt van Lekker & Simpel en het was super lekker!

Vrijdag

Wederom bagger geslapen (eigen schuld, ik wilde een kind 😉 ), dus we slapen uit met z’n drietjes. Gaaaaap!

Nadat we hebben ontbeten maak ik me op. Ik heb de allerlaatste afspraak bij mijn verloskundige. Ik ga haar missen! Ik zat bij een ZZP’er, ook wel een ‘case load verloskundige’ en dat is me zeer goed bevallen. Het is 1-op-1-zorg. Super fijn! Ik kan het iedereen aanraden. In de meeste steden zit er wel eentje geloof ik. Gewoon even Googelen!

Jelle’s outfit van vandaag. Truitje van Z8, broekje van Noppies.

Eenmaal weer thuis heb ik zoete trek en snoep een tompouche. Hmmm!

‘s Middags speel ik gezellig met Jelle. Hij probeert al een tijdje dingen te pakken en had vandaag voor het eerst beet! Hoera!

En natuurlijk moest er ook voorgelezen worden!

Verder was deze dag niet super bijzonder. ‘s Avonds aten we pasta en nadat Jelle naar bed was hebben we een aflevering van Suits gekeken en zijn we ook naar bed gegaan.

Zaterdag

Ik begin m’n zaterdag met een flinke ronde opruimen. Pfff, wat een zooi overal! Ik ruim Jelle’s speelgoed op (zo’n klein ventje heeft al zó veel speelgoed – 90% gekregen overigens).

Ook maak ik ons bed op en geef de slaapkamer een schoonmaakbeurt.

Daarna maak ik vast een begin aan dit fotodagboek en maak hem zo ver mogelijk af.

Lunchtijd! Wraps met yoghurt-mosterdressing, sla en zalm/kipfilet. Lekker!

Om 13.00 uur vertrek ik om te sporten. Dat doe ik nu sinds een tijdje met een personal trainer, 1 keer per week. Het bevalt goed. Ik heb nooit zin om te gaan en tijdens het trainen vervloek ik dat ik dit in mijn hoofd heb gehaald, maar na afloop vol ik me wel voldaan en ik merk dat ik sterker en fitter word. Geen hobby, maar het is voor het goede doel, zullen we maar zeggen.

Pakketjestijd! Eerder deze week werd er een hamer bezorgd met de post. Het tweede deel zou nog volgen. En dat was dus dit! Een enorme stapel met chocola, van het merk Johnny Doodle. Er zitten heerlijke smaken tussen, zoals wit met speculaas en melk met brownie en fudge. OMG!

(Vanaf deze week verkrijgbaar bij DEEN en Boni en binnenkort ook bij andere supermarkten.)

Ook komt onze NARS bestelling binnen. Yeah!

Saartje!

Deze avond stond mijn moeders viscurry op het menu. Hmmm!

‘s Avonds doe ik Jelle in bad, breng hem naar bed en plof op de bank. Wat een productief dagje was dit.

Zondag

Weer een beetje een meh-nacht! Niet omdat Jelle zo slecht sliep, maar omdat ik de hele tijd lag te wachten tot Jelle zich zou melden voor een fles en hij gewoon van 19.00 tot 07.00 door tukte! Wooooow! Zo af en toe verwent hij ons met zo’n nacht doorslapen. Of nou ja, m’n twee mannen slapen door. Deze moeke hier wordt dus gewoon rond de oorspronkelijke voedertijd wakker… Hoe suf!

Tijd voor een make-upje. Ik draag hier NARS Brigitte.

En de outfit van vandaag! Vanilia top en jeans en chelsea boots van Liebeskind.

Ook Jelle’s outfit moet even gedeeld worden natuurlijk. Het truitje is van Tumble ‘n Dry, het broekje van Tuutsjes.

Om 12.00 uur laat ik Saar nog even uit en daarna stap ik met Jelle de auto in. Mijn oma is jarig en we gaan gezellig even op bezoek. Ze gaat voor het eerst haar achterkleinzoon zien!

Onderweg kom ik trekkers en auto’s tegen met paradewagens. Hier in het Noorden is het helemaal geen gewoonte, maar in het oosten van het land waar een deel van mijn familie woont, blijkbaar wel. Ik dacht dat het enkel puur het zuiden van Nederland was, maar niet dus! Ik vind het wel gezellig ogen, al die wagens.

Rond 18.30 uur zijn we weer thuis en maak ik snel wat eten. En nu leg ik de laatste hand aan dit 2Keep a Diary. Ik hoop dat jullie hem weer leuk vonden om te lezen!

Komende week ga ik EINDELIJk weer naar de kapper. Mensenkinderen wat ben ik daar aan toe! De laatste keer was eind oktober, oeps… Haha! Tot over 2 weken!

33 reacties

Janine -

Zo toevallig! Het outfitje van z8 met noppies broekje had mijn zoontje exact hetzelfde, dacht even dat ik een eigen foto zag langs komen! Dit was enkel vorig jaar april toen had onze man nog maatje 62, nu heeft hij ook dat tumble en dry shirtje wel wat maatjes groter hij is namelijk nu alweer 1 jaar (waar blijft de tijd😮) vind dat z’n stoer shirt!
Goeie smaak😉

Debbie -

Ik vind dat je Jelle hele lieve kleertjes aan doet, heel leuk!

Je ziet er goed uit! Ik moet lachen om jullie nachtkastjes. Vrouwen hebben toch altijd leuke foto’s erop staan en mannen helemaal niets hoogtes een klok haha

Lindsey Beljaars -

Wat een leuke foto’s! Die foto dat Saar zo lief bij Jelle ligt is echt te cute! Oh en die chocolade van Johnny Doodle ziet er echt me-ga goed uit!

Maaike -

Wat een leuke blog!
Ik heb de opnames van omrop fryslan gezien, super leuk! Je kunt het via onderstaande link terug kijken
http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/bynt-fan-9-febrewaris-2016-1720

Mariska -

Oeh komt die chocolade bij Deen? Die ga ik écht halen :)

My Creative Life - Marìs -

Ik was altijd mijn nieuwe kleding. Dan zijn alle winkelgeurtjes eruit en weet je ook zeker dat het niet meer krimpt. En bij de eerste keer wassen komt er bij iets nieuws nog weleens kleur vanaf, dus dan heb ik dat ook maar weer gehad. Hoef ik daarna niet meer op te letten 😉

Sofie -

Aaawh wat een lieve foto’s elke keer van Jelle. Ik smelt ook weg bij zijn kleertjes, zo leuk!

Nicky -

Geniet van je kappersbezoek!

Mirth -

Ik vind het zoo leuk dat je vaak de outfits van Jelle laat zien :)

Rosanne -

Wat een fijne en productieve week heb je gehad!
En o, ik smelt weg bij die foto van jou en Jelle over je schouder.. De liefde spat door het beeldscherm heen!
En nee, ik was mijn nieuwe kleding ook nooit voor ik het draag. Ik vind het dan vaak zo leuk dat ik het gelijk de dag erna aan wil 😉

Ilona | inspiration for you -

Leuk weekje! En omg jelle is zo enorm schattig!!

Luna -

Nieuwe nachtkleding was ik altijd eerst, simpelweg omdat ik de geur van waspoeder heerlijk vind ruiken en de nachtjapon dan lekker zacht is en warm van het drogen op de verwarming. Veel fijner dat de stijve stof als het net uit de winkel komt en het nog een chemische geur om zich heen heeft hangen.

suus -

Leuk om te zien allemaal! En ondanks dat ik zelf nog geen baby zou willen geniet ik enorm van jouw verhalen over en foto’s van Jelle. Ik ben ook benieuwd naar het sporten met een personal trainer, hoe gaat het in z’n werk, wat kost het enz, zou je daar eens over willen schrijven?

Annemarie -

Die chocolade ga ik zeker proberen!

Lijkt me heerlijk om zoveel met je kindje te kunnen zijn. Zijn outfits vind ik trouwens elke keer weer super lief!

Michelle -

Knap, dat je dat sporten al zo snel weer hebt opgepakt! En die foto waarop je Jelle op je arm hebt is écht héél erg mooi.

Marieke -

Wat goed dat je aan het sporten bent geslagen. En idd in het begin denk je van waarom doe ik dit nu, maar achteraf is het echt lekker om te doen. En die kleertjes van Jelle vind ik zo leuk, je hebt echt een leuke stijl voor hem!

Charlotte -

Oeh die enorme nars bestelling ziet er veelbelovend uit haha. En voor mijn dochter was ik ook altijd alles eerst voordat ze het aankrijgt, voor mezelf deed ik dat eerst nooit maar ik las laatst ergens dat je dat beter wel kan doen dus daar probeer ik nu op te letten

Danique Krol -

Lekker dat je zoveel met Jelle kan zijn, een vrouw die niet thuis werkt mist zo denk ik nog veel meer van de ‘eerste’ dingen. Ik vind het heel knap van je hoe je je werk en Jelle zo goed kan combineren! Erg leuk om mee te kijken zo.

Joyce -

Mijn eigen kleding was ik eigenlijk nooit voor het ik het aantrek de eerste keer. Dat van de kinderen wel haha!

Carina -

Ik was altijd mijn nieuwe kleding voordat ik het draag. Wel zo hygienisch, en je gaat vlekken tegen (vooral bij donkere spijkerbroeken). Alleen winterjassen was ik niet, dan ruineer ik de vulling meteen..

Elize| girlonthewhitebike -

Leuk om allemaal te lezen en tof dat je wel veel over Jelle verteld, maar niet zoveel foto’s deelt! Nu heb je best of both worlds! Wel leuke Jelle-verhalen voor ons, maar voor jullie wat privacy! Top gedaan zo!:):)

Amy -

Wat zie je er goed en stralend uit Willemijn! Jelle krijgt echt leuke kleertjes aan.. mijn neefje van 7/8 maanden draagt ongeveer dezelfde stijl kleren en ik vind het altijd zo cute! <3

Kelly -

Een lekker druk weekje zo te zien! De eerste foto van jou en Jelle is echt prachtig!

Susan -

Leuke foto’s! Vooral die van Saar en Jelle, lief!

Heleen Schrijvershof -

Knap dat je zulke productieve dagen hebt als je soms een slechte nacht hebt.

Jilte -

Willemijn wat zie je er goed uit! Wat is Saar lief voor Jelle.

Margot -

Wat vervelend al die chocola! 😉 En ik was mijn eigen nieuwe kleren eigenlijk nooit, maar pas had ik een roze shirt gekocht en daar een wit vest over gedragen en dat leverde enorme vlekken op. Het resultaat is dat het vest niet meer draagbaar is. Zo jammer!

Thessa -

Wat een pracht foto van jou en Jelle!! <3 #verliefd

Dagmar -

Wauw wat een fantastische outfits draagt Jelle toch, zo leuk om te zien! Haha en een overload aan chocolade, heerlijk! Een stralende, nieuwe week toegewenst!

Liset - Beautydagboek -

Oeh, die chocolate van Johnny Doodle! Hopelijk ligt het snel in de winkels en waar kan ik het krijgen? Ik ben enorma fan van chocolade, dus je maakt me heel nieuwsgierig :). Leuk om trouwens de outfits van Jelle te zien, hij heeft leuke kleertjes aan! En wat luxe en personal trainer, lijkt me heerlijk om persoonlijke begeleiding te hebben en echt op maat gemaakte oefeningen te kunnen doen!

Willemijn -

Da’s inderdaad belangrijke info voor een choco addict. Vanaf deze week verkrijgbaar bij DEEN en Boni en binnenkort ook bij andere supermarkten, zegt het persbericht. 😀 Ik zal het er even bij zetten in het artikel.

Joyce -

Mijn dochter is 4,5 maand en ik was alles van haar wat nieuw is nog steeds!

demallemolenmoeder -

Die foto van jou en Jelle 😍 De eerste keer dat ik na de bevalling naar de kapper ging was echt de fijnste kappersbezoek ooit.

Reageer ook