ROLO Arretjescake

Je kent vast en zeker de reclame wel van het jongetje dat een klein olifantje pest met zijn laatste ROLO. Deze reclame van ROLO komt uit 1996 (!) en heeft onlangs de Ster Gouden Loeki Aller Tijden gewonnen. Ik was 8 toen deze reclame van ROLO op tv te zien was, wat een jeugdsentiment en herinneringen brengt dat naar boven. Het leek me leuk om te laten zien wat voor lekker en simpel recept je met ROLO kunt maken.

Een rolletje ROLO kun je natuurlijk gewoon heerlijk opeten zoals je normaal zou doen, maar je kunt er veel meer mee. Met ROLO kun je allerlei recepten maken: van een ROLO taart tot ROLO Rice Crispies of een ROLO Arretjescake. En vooral die laatste variant heb je binnen no time gemaakt. En doordat het zo vullend is, geniet je extra lang van de ROLO’s, want aan een klein stukje heb je genoeg!

Wat heb je nodig?

Dit gerecht is ontzettend simpel en heb je binnen een half uur gemaakt. Het enige wat tijd kost is het opstijven in de koelkast. Wat heb je nodig voor ROLO Arretjescake?

  • 100 gram biscuits
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram ROLO en een paar ROLO’s voor de garnering

Recept ROLO Arretjescake

Doe de biscuits in een dubbele plastic zak en stamp ze fijn. De biscuit moet een mix zijn van fijne en grove kruimels. Dat maakt de ROLO Arretjescake lekker crunchy.

Het is handig om een dubbele plastic zak te  gebruiken of een extra stevige plastic zak zodat je er zeker van bent dat het niet scheurt tijdens het fijnmalen van de biscuits.

Smelt dan de roomboter in een steelpan tot de boter lichtbruin kleurt.

Doe de chocolade in de steelplan. Blijf het geheel goed doorroeren tot het een mooi glad mengsel is. Er is wat mij betreft niets beters dan de geur van gesmolten boter, chocolade en …

…koekkruimels! Strooi de koekkruimels door het chocolademengsel en schep het goed om. En alsof dit allemaal nog niet lekker genoeg is, voegen we nu de kerst op de taart toe of in dit geval de ROLO op de arretjescake.

Wat handig is aan ROLO, is dat ze al per stuk in een rolletje zitten. Als laatste doe je simpelweg de ROLO’s bij het chocolademengsel en je roert het goed om. Doordat er caramel in de ROLO’s verwerkt zit, krijg je een net andere arretjescake dan normaal.

Voor de echte zoetekauwen onder ons kun je ook nog een lepel (gezouten) caramel toevoegen of ahornsiroop. De caramel past goed bij de smaak van de ROLO’s!

Vet dan een ovenschaal in of bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en verspreid de ROLO Arretjescake over de bakvorm. Druk met de bolle kant van de lepel het mengsel goed aan.

Om de ROLO Arretjescake af te maken kan er natuurlijk geen ROLO ontbreken. Garneer de ROLO Arretjescake met stukjes ROLO. Zet het daarna in de koelkast en laat het ongeveer 3 uur opstijven.

Je kunt de ROLO Arretjescake per twee ROLO’s serveren of per 1. Ze zijn vrij machtig, dus aan een stukje met 1 ROLO er op heb je ook genoeg. Ik vind het altijd mooi om te zien hoe de arretjescake er van binnen uit ziet, door de stukjes koek en in dit geval ook stukjes ROLO! Het smaakt stevig maar bros tegelijk. Ik vind het een heerlijk en makkelijk recept en ik maak het graag. Lekker voor bij de koffie of thee ‘s avonds en om te serveren aan de visite of bij een vriendinnenavondje.

Je kunt met ROLO heel veel leuke recepten maken, kijk voor alle recepten op deze website en wil je nog eens oude herinneringen ophalen? Bekijk dan de winnende reclame van ROLO op http://www.welovereclame.nl/aller-tijden/top12. Leuk om al die oude reclames weer eens te zien!

Bedenk goed wat je met je laatste ROLO doet!

Dit artikel is gesponsord in samenwerking met Nestlé.

22 reacties

Sabine -

Hij staat nu in de koelkast om op te stijven. Ik ben benieuwd!

Neny -

Waar komt het potje caramel/zeezout vandaan?

Martine -

Gekocht in Friesland bij een delicatessenzaak!

Charlotte -

Dat ziet er heerlijk uit! Ik kan een ROLO zeker ook wel waarderen. Laatst nog twee rollen achterelkaar opgegeten, maar toen was ik ook wel een beetje misselijk, haha. Je blijft die dingen ook maar dooreten, omdat het zo lekker smelt op je tong..

Martina -

Dit ziet er goddelijk uit!!!

Femke -

Oohhh arretjes cake is zo lekker! Deze variant ga ik zeker een keer proberen. Je kunt als kers op de taart ook nog rum toevoegen. Heeerlijk!

Michelle -

Oh men deze arretjescake wil je toch gewoon écht meteeen. Vreselijk. Om je vingers bij op te eten lijkt me dit!

Rosanne -

Wat ziet het er lekker uuiittt!
Ik wil het proeven!

Margot -

Dat ziet er veel te lekker uit!

Lianne -

Oh, dat ziet er echt kostelijk uit! Rolo’s zijn echt mn favoriete snoepjes. En arretjescake is ook zo enorm lekker, dus perfecte combinatie. :)

Kelly -

Ohh wat lekker! Dit ga ik onthouden!

Claudia -

Oh echt vreselijk, maar aan het einde van dit artikel dacht ik “goh, als je er een drankspel van zou maken en je voor elke keer dat het woord ROLO voorbij komt een slok zou moeten nemen, was je nu knap aangeschoten” hahaha! Misschien maar een stuk van die heerlijk uitziende cake nemen als bodem? :’) Ik ben trouwens ook echt dol op de geur van gesmolten boter en dan helemaal in combinatie met chocolade. Njom!

Miriam -

Oh mennnn, met dit soort dingen mis ik het echt dat ik geen chocolade meer eet. Ziet er echt super lekker uit!!

Floor -

WOW, dit ziet er goed uit!!!

suuz -

Mijn hemel,, doe normaal!!! dit lijkt me hemels!

ieteke -

Looking gooooood!! (Hihi er staat ‘kerSt op de taart)😊

Syl -

Zo kom ik nooit van mijn overtollige kilo’s af haha… klinkt wel heel lekker met al die rolo’s.

Inez -

Compleet anders dan hoe ik mijn arretjescake altijd maak (koek in stukjes ter grootte van een postzegel ongeveer, ook eieren erbij en geen chocola maar cacao!)
Deze ga ik ook eens proberen!

Emma -

Haha ik dacht precies hetzelfde toen ik de ingrediënten en beschrijving las! Volgens mij is het niet met elkaar te vergelijken maar allebei heel erg lekker!

Diana -

Arretjescake is mijn lievelingseten haha Deze versie moet ik natuurlijk ook proberen

Joyce -

Oh ik vind dit zo lekker. Niet bepaald geschrikt voor het nieuwe jaar met de voornemens om af te vallen, maar goed. Heerlijk, yummm.

Iris -

Ohhh wat lekker! M’n moeder is volgende week zaterdag jarig dus deze ga ik zeker aanraden!

Reageer ook