Olaplex #3

Elke kapper en elke blogger heeft het er zowat over. Olaplex. Het geschenk uit de hemel dat er voor zorgt dat je haar gezond en sterk blijft tijdens het blonderen en verven van je haar. Olaplex is een intensieve behandeling voor je haar die je apart bij je kapper kunt bijboeken bestaande uit 3 delen. En nummer 3? Die gebruik je thuis!

Olaplex kende ik al langer, maar vooral vanuit het buitenland. Ik zag het heel veel voorbij komen op Instagram bij Guy Tang, American Salon en nog veel meer haarguru’s. Het zag er uit alsof dit het perfecte middel was om het haar op een nog betere en veiligere manier te blonderen en/of te kleuren. Dat klinkt natuurlijk fantastisch. Toen ik hoorde dat Olaplex naar Nederland zou komen en het hier gebruikt werd bij Salon B en nog veel meer salons (ook die van Dijana – BeYouHairstyling in Sneek!) was ik ontzettend benieuwd. Wat was Olaplex en zou het iets voor mijn haar zijn?

https://www.youtube.com/watch?v=Z4OpZVvXnlA

Wat is Olaplex?

 Olaplex is een hulpmiddel en geen haarverf. Het product is vrij van siliconen, olie, sulfaten, ftalaten, DEA en aldehyden. Bovendien is Olaplex niet getest op dieren. Het product herstelt de gebroken zwavelbruggen van het haar.

Breuken ontstaan als het gevolg van thermische, mechanische en chemische behandelingen. Chemische behandelingen zoals kleuren en blonderen en thermische behandelingen zoals föhnen en de stijltang beschadigen het haar. Deze schade uit zich in het ernstig zwak/futloos worden van het haar. Haarkleuren worden sneller dof, er ontstaan gespleten punten en het haar voelt droog aan. In het ergste geval breekt het haar zelfs af. Olaplex helpt je de beschadigingen van het haar tegen te gaan of te voorkomen, zodat je haar gezond blijft en je dit zonder zorgen kunt verven.

Schade aan het haar ontstaat doordat er bepaalde verbindingen – ook wel zwavelbruggen genoemd – in het haar verbroken worden tijdens thermische, mechanische en chemische processen. Deze verbindingen (zwavelbruggen) bepalen de stevigheid van je haar. Wanneer deze beschadigd raken wordt het haar dus zwakker.

Olaplex wordt gezien als de grootste technologische doorbraak in de cosmetische industrie in jaren. Olaplex wordt geprezen met titels als “favoriete hulpmiddel voor kleurexperts” en heeft de award voor meest innovatieve beautyproduct in de wacht gesleept.

Grote Hollywoodsterren zoals Jennifer Lopez, Cameron Diaz en Emma Stone veranderen hun haarstijl bijna net zo vaak als hun outfits. Het zijn deze sterren die zich alleen nog maar met Olaplex laten kleuren. Olaplex is de enige reden dat al die haartransformaties mogelijk zijn en hun haar er gezond uit ziet.

Hoe werkt Olaplex?

Er zijn in totaal drie stappen. Olaplex #1 wordt door de kapper toegevoegd aan de kleuring/blondeer/permanent of verdund met water voor een opzichzelfstaande herstellende behandeling.

Olaplex #2 wordt door de kapper aangebracht direct nadat je kleuring/blondeer/permanent is uitgespoeld.

Olaplex #3 neem je mee naar huis om je haar verder te kunnen verzorgen, zo wordt het haar nóg sterker tussen de verfbeurten in en hou je het in conditie. Breng eens per week een rijkelijke hoeveelheid aan op je haar en laat het minimaal 10 minuten intrekken. Spoel het uit en was en verzorg je haar met een goede shampoo en conditioner. Olaplex geeft volgens de kappersindustrie de garantie om het haar veel vaker te kleuren zonder de gebruikelijke beschadiging. Olaplex is op ieder haartype getest: Aziatisch, Westers, Afro, eerder gekleurd of nooit gekleurd haar en het werkt bij iedereen!

Ik wou dat ik hier veel eerder van af geweten had, want dan had mijn haar waarschijnlijk veel minder beschadigd geweest tijdens al mijn bleeksessies. Mocht ik ooit nog weer eens zilverblonde lokken willen, ga ik dat zeker doen met behulp van Olaplex en in stappen.

Mijn haar voelt veel minder droog sinds ik Olaplex behandelingen (nummer 1 en nummer 2) gebruik tijdens de kappersbeurten en Olaplex #3 thuis gebruik om mijn haar daarna in conditie te houden. En ik merk precies welk deel van mijn haar gezond is en het deel van mijn haar wat in het verleden beschadigd is en er langzaamaan uit geknipt wordt.

Ik gebruik het precies zoals op de verpakking staat aangegeven. Je kunt Olaplex er trouwens nog veel langer in laten zitten, zeker als je haar (vanuit het verleden) behoorlijk beschadigd is. Soms laat ik het een nacht zitten en slaap ik met een handdoek om mijn haar en spoel ik het ‘s ochtends uit.

Kijkend naar de ingrediënten staan vooral de verzorgende ingrediënten onderaan de lijst. Op zich logisch, want de nadruk legt meer op het scheikundige aspect om de zwavelbruggen te herstellen in het haar. Je doet het namelijk in je haar, daarna spoel en was je het uit met shampoo en sluit je af met een verzorgende conditioner.

Glycerine staat vrij bovenaan en ik moet zeggen dat je zeker moet proberen Olaplex alleen in de punten van je haar aan te brengen en niet teveel bij je wortels. Als ik ook teveel Olaplex gebruik, dan zit mijn haar nergens naar. Dan lijkt het nog steeds vet, hoe goed ik het ook uitspoel. En ik zie ook dat er parfum in zit. Waarom? Want dat is toch juist uitdrogend? Nu schijnt dat in haarproducten minder erg te zijn dan in huidverzorgingsproducten maar ja… het blijft parfum. Het voordeel is natuurlijk wel dat het daardoor lekker ruikt. Verder ben ik geen scheikundige, dus of deze ingrediënten inderdaad in staat zijn om tot het haar door te dringen om de zwavelbruggen te herstellen weet ik niet. Ik kan alleen af gaan op wat ik merk aan mijn haar.

Als ik het goed gebruik, dus niet teveel en vooral met focus op de punten en licht bij de aanzet dan is mijn haar heel erg zacht en voelt het alsof er een ‘beschermende’ laag om heen zit. Bij Salon B werd me echter verteld dat Olaplex juist geen ‘laag’ om je haar heen legt maar de stevigheid van het eigen haar wordt versterkt waardoor het met de tijd anders aanvoelt. Mijn haar voelt inderdaad wel iets anders: gladder en zachter. Ik heb ook heel weinig haaruitval onder de douche als ik mijn haar was in vergelijking met voorheen. Het lijkt dus alsof mijn haar inderdaad sterker aan het worden is en minder snel afbreekt.

Sue van Salon B raadde me aan om Olaplex te gaan gebruiken. De laatste keer gaf ze aan -en zij is immers de expert- dat ze echt kon voelen en zien dat mijn haar in betere conditie was en mijn haar sterker was geworden. Ik zie wel dat mijn haar steeds meer zijn eigen glans terug krijgt, het lijkt dus zijn vruchten af te werpen.

Het is geen heel goedkoop goedje. Je betaalt voor Olaplex #3 ongeveer €30 en als je halflang, fijn haar hebt doe je daar ongeveer 2 maanden mee als je 2x per week je haar wast. Dat is op zich te doen maar niet heel goedkoop. Ik blijf het gebruiken, omdat ik benieuwd ben op nog langere termijn hoe het met mijn haar gaat en of ik nog meer verschil ga merken.

Ben je benieuwd welke kapper in jouw buurt Olaplex gebruikt? Zoek via deze website de dichtstbijzijnde salon.

Reageer ook