Must Visit: Rotterdam!

Ik hoorde laatst dat Rotterdam één van de 10 top steden van de wereld is om te bezoeken. Rotterdam is een hele moderne stad, een stad die altijd leeft. En ik vertel je waarom je eens naar Rotterdam moet gaan!

Rotterdam doet me denken aan de middelbare school. Hoewel ik in Dordrecht op school zat, was je binnen 15 minuten met de trein in Rotterdam. Ik herinner me nog goed als we heel veel tussenuren hadden (of spijbelden, ahum!) dat we vaak naar Rotterdam gingen om te shoppen of naar de film te gaan. En ik kon niet wachten tot ik ouder was, want vanaf mijn achttiende ging ik ook stappen in Rotterdam. En hoewel ik nu in Groningen woon, mis ik Rotterdam zeker!

Shoppen

Het eerste waar ik aan denk bij Rotterdam en shoppen is Zuidplein. Hier ging ik vroeger altijd naar toe met mijn moeder of zus. Een heel groot overdekt winkelcentrum waar je tal  van bekende winkels kunt vinden zoals Primark, C&A, Sting, H&M, Swarovski en veel goedkope onbekende winkeltjes met schoenen, sieraden, brillen en noem maar op. En als je na een gezellig dagje shoppen dan op de bus wacht om naar huis te gaan, kun je nog even snel een patatje scoren bij Bram Ladage. Dus als het regent, is dat geen excuus om niet naar Rotterdam te gaan als je wilt winkelen.

Maar meestal als ik naar Rotterdam ga, ben ik te vinden bij de Lijnbaan en de Koopgoot om alle winkeltjes af te struinen en een lekker ijsje te kopen bij Häagen Dazs. Wist je dat hier ook de grootste H&M van Europa gevestigd zit?

En als je daar dan toch bent moet je ook even naar de enorme Bijenkorf bij de Coolsingel. Dit is een heel groot filiaal en hier verkopen ze onder andere designerkleding van McQ by Alexander McQueen, Philip Lim en Marc by Marc Jacobs. En als je jezelf een echte Rotterdammer wilt voelen, tja dan moet je toch eigenlijk ook langs de Feyenoord Fanshop op de Coolsingel!

Niet zo into Feyenoord maar wel gek op mooie schoenen? Dan zit je in Rotterdam ook helemaal goed! Breng eens een bezoekje aan Betsy Palmer aan de Witte de Withstraat. De schoenen die je daar kunt kopen zijn divers en heel uniek. Ideaal als je net als wij dol bent op bijzondere schoenen!

Wat ik trouwens ook nog steeds een keer wil doen, is een hele gave bril uitzoeken in Rotterdam bij Blick Brillen. Dit schijnt een hele leuke brillenwinkel te zijn en zit in de Pannenkoekstraat en ze verkopen bijzondere brillen van merken zoals Paul Frank. In de Pannenkoekstraat vind je ook Depot, een winkel met designerkleren van beroemde ontwerpers maar ook aanstormend talent. Wie weet scoor jij daar wel een hele mooie jurk van iemand die over drie jaar beroemd is!

Oh en mocht je stiekem je vriend willen dumpen terwijl jij gaat shoppen? Stuur ‘m dan voor een unieke kapperservaring naar Schorem. Wachtrijen van wel 4 uur -naar wat ik heb gehoord- maar wel de ultieme mannelijke ervaring!

Je kunt je hart ophalen in Rotterdam als je wilt shoppen, maar er is nog veel meer te doen!

https://www.youtube.com/watch?v=6ls6vdQntyc

Eten en drinken

Ik ben gek op lekker eten en drinken, zeker in een andere stad. Als je jezelf wilt trakteren op een lekkere kop koffie/thee met een goddelijk stuk taart, dan moet je zeker naar Koekela. Koekela is echt een begrip in Rotterdam. Je kunt een stuk taart -of doe gek, een hele taart- meenemen maar je kunt er ook rustig zitten. Ze hebben een ruim en divers assortiment en alles wordt dagelijks vers bereid. Heerlijk, ik kan niet wachten tot mijn zus weer eens wat voor me meeneemt als ze op visite komt!

Verder zijn in de zomer de terrasjes bij de Oude Haven in Rotterdam een aanrader bij Leuvehaven. Zo heb je een mooi uitzicht op de Maas en geniet je van de gezelligheid van de volle terrassen.

Waar Rotterdam ook bekend om staat is Hotel New York. Hier heerst een ongedwongen sfeer. Eten, drinken en/of slapen aan de oevers van de Maas? Dat kan hier en in de zomer kun je ook op het grasveld liggen bij Hotel New York. Ik heb er ook wel eens een hele middag gezellig met mijn zus zitten kletsen onder het genot van een pot thee en een heerlijke lunch. Maar ik zie er ook wel eens mensen in hun eentje zitten die lezen, studeren of werken. En sinds kort hebben ze NY Basement geopend wat een hele hippe hotspot schijnt te zijn in Rotterdam.

In Rotterdam zitten daarnaast toprestaurants waarvan er nog een aantal op mijn lijstje staan om te bezoeken. Restaurant Allure heb ik gehad, maar ik ben ook nog heel benieuwd naar restaurant Parkheuvel, restaurant Zeezout en restaurant HMB. Ik moet weer eens naar Rotterdam als ik dit zo zie!

Stappen

Stappen kun je in Rotterdam ook prima. Mijn favoriete plekken zijn onder andere Blender. Probeer de Zombie Cocktail eens! Of mijn grote favoriet: de Martini Cupcake. Die staat ondertussen niet meer op de kaart als het goed is, maar je kunt hier gewoon naar vragen en dan weten zij wel wat je bedoelt! Heerlijk! Mijn zus raadt hier trouwens de witte chocolade-peren-cocktail aan: dat klinkt ook erg lekker! De Frank Borrel vind ik ook leuk vanwege het oudere publiek, alleen is dit eens per maand. En wat op dit moment erg populair is, zijn The Hugh en 108.

Kunst en cultuur

And last but not least: Rotterdam staat bekend om de moderne architectuur, de kunst en cultuur.

Het begint al als je met de trein aan komt op Rotterdam Centraal. Rotterdam is een hele bijzondere stad door het bombardement en de wederopbouw. Anders dan alle andere steden in Nederland. Overal waar je komt zie je verschillende bouwstijlen. Rotterdam lijkt in die zin wel een lapjeskat. Gebouwen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig staan naast grote moderne skyscrapers. Wist je dat de Van Nellefabriek zelfs een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst heeft gekregen in 2014?

En voor wie nooit in Rotterdam is geweest, weet ik bijna wel zeker dat je de Erasmusbrug, de Kubuswoningen en de Kunsthal wel van naam kent! Je hebt aan een dag bijna niet genoeg om de highlights van Rotterdam te zien.

Je kunt via de Westersingel naar het Museumpark wandelen om onderweg een aantal topwerken uit de collectie van Sculpture International Rotterdam tegen te komen. Hou je van moderne kunst? Breng dan eens een bezoek aan Museum Boijmans van Beuningen. Of je kunt een tentoonstelling bijwonen in Witte de With of TENT. Pak daarna de watertaxi en stap uit bij halte Luxor Theater om naar LantarenVenster te gaan. Hier kun je films bekijken die je doorgaans niet in reguliere bioscopen kunt zien of een dans- of theatervoorstelling bijwonen.

Ik ben zelf een keer naar het Maritiem museum geweest aan de Leuvehaven. Dit was heel interessant en je leert veel over de historische schepen en het maritieme verleden van Rotterdam. Het is immers dé havenstad.

Maar houd je minder van musea en meer van spanning? Voor de echte waaghalzen kun je niet alleen de Euromast beklimmen maar ook nog eens abseilen. Mij niet gezien!

Winnen!

In januari is er een Lonely Planet Miniguide uitgekomen over Rotterdam. En Rotterdam biedt daarnaast verschillende Lonely Planet hotel arrangementen aan met o.a. een overnachting en de Lonely Planet Miniguide. Kijk hier voor alle arrangementen. Want als je ten volle van Rotterdam wilt genieten, dan heb je zeker niet genoeg aan een dag! En nog leuker: het Lonely Planet hotel arrangement kun je winnen, klik op deze link om meer te ontdekken over Rotterdam en de winactie! Zie ook deze (1) en deze (2) links!

Ben jij binnenkort te vinden in deze geweldige stad?

25 reacties

K. -

Ik ga binnenkort verhuizen van het Noorden naar een stad in de buurt van Rotterdam, precies het tegenovergestelde van wat jij hebt gedaan dus :)!

Wat ik super leuke restaurants vind is Destino aan de Zaagmolenkade. O’pazzo aan de Mariniersweg voor héérlijke pizza’s. De croque Madame van Pierre aan de Pannekoekstraat…… Ik houd van Rotterdam!

En inderdaad, de watertaxi, de euromast, de markthal en de Erasmusbrug…… Allemaal must see’s!

Selma -

Rotterdam <3! Ik woon er nu driekwart jaar met heel veel plezier. Ik ben echt dol op de stad! Mocht je binnenkort weer eens in de buurt zijn, kom zeker eens langs om gezellig bij mij te theeleuten op zuid :) .

melanie -

wat grappig, ik woon zelf ook in Dordrecht! toch vind ik de binnenstad van Dordrecht fijner dan Rotterdam. Het is geen massagedoe en het ademt geschiedenis. Een lekker ontbijtje op zondagochtend haal je bij coffeelicious, lunchen doe je heerlijk bij dordts genoegen of pim’s poffertjes met kleine kindjes en in de zomer urenlang terrassen op het scheffersplein. Sinds vorig jaar schieten clubs en bar’s als paddenstoelen uit de grond dus voor een avondje uitgaan hoef je ook de trein niet meer te pakken.
Hierdoor kom ik nog maar zelden in Rotterdam!

Beau -

Ja Rotterdam is leuk! :) ik kom ook uit die buurt en heb veel van je lijstje al eens gezien of gedaan! Blender vind ik trouwens helemaal niks.

Ilona -

Wat een handige tips! Ze komen als geroepen! Wij gaan zondag naar Rotterdam toe en ben nog niet zo bekend in de stad. Liefs ilona

Charelle -

Oh super leuke tips allemaal! Ik ga binnenkort weer naar Rotterdam dus ik ga dit artikeltje even opslaan. Dankjewel!

Elise -

Mijn ervaring met Rotterdam is helaas niet zo goed, ik kom er al van kinds af aan, maar dat was dus alleen maar voor ellenlange ziekenhuis bezoeken. Ook zijn we per ongeluk een keer door zo’n Feijnoord wijk gereden, dat was me eens een enge sfeer zeg, jeetje.
De laatste 2 jaar ben ik er ook eens gaan winkelen, naar de Markthal geweest, en toen is mijn idee van de stad gelukkig toch wat opgeknapt haha.

Melvie -

Haha wat leuk, ik lees dit artikel nu terwijl ik met de trein op weg naar mijn vriend ben van Meerssen (Zuid-Limburg) naar Vlaardingen. Na 4,5 jaar neemt hij me morgen eindelijk eens mee naar wc Zuidplein. Grappig om dan dit artikel te lezen! Ik ben erg benieuwd!

anna -

Wat leuk om te lezen! Ik ben tot nu toe geloof ik 3 keer in Rotterdam geweest. Heel eerlijk, ik heb er niet zoveel mee. Het centrum vind ik sfeerloos. Misschien ligt het eraan dat ik natuurlijk daar ook de plekjes niet ken! Ik moet het nog maar eens een herkansing geven denk ik, als ik straks weer in Utrecht woon kan ik er wel een dagje naartoe. Vanuit Groningen vind ik het toch wel erg ver reizen…

Neeltsje -

Rotterdam is een erg mooie stad! Zelf is Groningen mij lievelingsstad, het is daar altijd erg gezellig!

Sophie -

Super leuk artikel! Ik ben net als jij Martine opgegroeid in een dorp ten zuiden van Rotterdam(Barendrecht) en zat ook op de middelbare school in Dordt. Voor studie ben ik toen naar Groningen vertrokken, wat ik superleuk vond, maar na 2 jaar toch verhuisd naar Amsterdam door studie-switch. Maar in de 4 jaren daar merkte ik dat ik als ‘Rotterdammer’ niet echt m’n plekje vond in Amsterdam en Rotterdam begon toch weer aan me te trekken. Sinds afgelopen zomer woon ik dan ook in Rotterdam en kan me heel erg vinden in dit heerlijke artikel!
“Rotterdam, de mooiste rotstad die er is” – Hermes House Band

Kim -

Leuk om zo’n artikel te lezen over ‘mijn stad’.
Krijg bij de meeste tips wel een beetje het gevoel dat ze uit het boekje komen en niet uit eigen ervaring.
Leuke nieuwe zaakjes komen er niet in voor en sommige dingen zijn gedateerd/weg.
Jammer! Maar als mensen al heel enthousiast worden na dit artikel, is het in het echt alleen maar nóg leuker!

Melanie -

Als Rotterdammer ben ik natuurlijk trots op mijn stadje, maar laat al die vervelende toeristen maar lekker naar A’dam gaan, is wel zo rustig :)

Naomi -

Ik woon 10 minuten met de trein van Rotterdam vandaan en ben er dus best wel vaak. Je hebt er gewoon alles, dat ik eigenlijk altijd in Rotterdam shop.

x

Michelle -

Hee Martine! Wat leuk dat je in Dordrecht op school zit, ik woon daar! Ik ben nu heel benieuwd op welke school je zat, haha! Leuk artikel trouwens, ik hou van hou jullie schrijven!

Michelle -

Ik bedoel zat!

Esther -

Wauw, wat veel informatie! Ik heb een enorme liefde voor Rotterdam, maar lees weer allemaal dingen die ik nog niet wist!

Mijn tips: inderdaad lantaren venster, zo leuk! De Bazar hotel restaurant, de watertaxi is echt een beleving! Hoewel ik nooit zo van de tours ben is de haven tour in Rotterdam echt heel cool. Eigenlijk vind ik het in Rotterdam gewoon al heel leuk om overal rond te wandelen. Bij de kop van zuid, leuvehaven inderdaad (dat museum is ook buiten).
De volgende keer zal ik een paar tips van jullie maar eens bij langs gaan! Ik wist ook niet dat die h&m zo groot was!

celeste -

Ik woon er en willen niet meer weg.

Mirjam -

leuke actie! Ik ga dankzij jullie al naar Den Haag, dus deze winactie sla ik over 😀

Carly -

Ik woon vlakbij Rotterdam en als ik ga shoppen, of uiteten wil of naar de bios wil, ga ik altijd naar deze stad. Heeel veel winkels. Of je nou naar Rotterdam centrum gaat, Alexandrium of Zuidplein. Allemaal leuk! Top stad!

Margot -

Leuke post! Ik ben ten huwelijk gevraagd boven in de Euromast, dus Rotterdam is voor mij toch een beetje speciaal. :-)

Cindy -

Depot is een interieurzaak en oude haven/Leuvehaven zijn echt twee verschillende havens…

Anniek -

Oké, ik dacht dus dat Rotterdam maar een beetje meh was, maar nu ik dit artikel heb gelezne wordt ik toch wel een beetje enthousiast :) Zoveel leuke dingen om te bezoeken! De markthallen staan ook nog op mijn lijstje :)

aisha -

Dag dames, even ter ifo. De oude haven ligt bij Blaak en niet bij Leuvehaven en de Haagen dazs ijswinkel is ook al een tijdje weg. En de markthal is ook zeker een bezoekje waard.

Groetjes

Sharon -

Ja dat wou ik net zeggen! Maar verder leuk artikel :) nog een pluspuntje is dat Rotterdam veel minder toeristisch is dan Amsterdam (ik bedoel, daar kun je bijna niet lopen door de toeristen en in Rotterdam is dat dus heeeel anders). Daarom houd ik zo van Rotterdam! Bovendien zijn er ook super veel nieuwe winkels geopend zoals Urban Outfitters, TK Maxx, F21 etc etc!

Reageer ook