De ideale dag

Je kent ze vast wel, van die dagen die ideaal waren. Van die dagen die soepel verliepen en waar je een gelukzalig gevoel aan over hield. Zo ziet mijn ideale dag er uit!

Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden waar ik aan zou moeten voldoen voordat ik oprecht zou kunnen genieten van de ideale dag: mijn werk moet klaar zijn, mijn huis moet schoon en opgeruimd zijn en de boodschappen moeten in huis zijn. Dat zou dus de dag er voor moeten, anders kan ik niet ontspannen en blijf ik met de gedachte in mijn hoofd zitten dat ik dit allemaal moet doen want ik hou van geordend zijn ook al lukt me dat niet altijd.

10:30 – Ik zou wakker worden tussen tien en elf en nog even lekker in bed verder soezen. Ik ben gek op uitslapen en ik heb het echt nodig om weer op te laden. Ik hou er van om lekker langzaam wakker te worden en in bed wat blogs te lezen, social media te bekijken of op YouTube rond te neuzen.

11:30 – Dan zou ik naar beneden gaan en wat fruit klaar maken met een grote kop thee er bij. Ik ben een fruitmens en kan daar heel erg van genieten. Twee warme broodjes uit de oven met pindakaas sla ik ook niet af trouwens! Hmmm.

12:00 – Ik neem uitgebreid de tijd om me op te tutten en mijn haar te doen en focus me op een mooie ooglook of ik probeer die nieuwe felle lipstick uit. Het is een vorm van ontspanning en creativiteit, ik zie make-up kopen en aanbrengen als een hobby en een vorm van kunst. Ik doe ook graag inspiratie op via Instagram en baseer mijn looks daar op en probeer dingen uit. Het is dan ideaal als een look perfect tot zijn recht komt en ik verliefd in de spiegel er naar kan kijken.

14:00 – Nu Noa geopereerd is, merken Jorrik en ik hoeveel we haar ‘missen’. Het is gek om nu niet veel met haar te kunnen lopen en je merkt ook hoe erg het wandelen in ons systeem zit. Een ideale dag zou namelijk ook zeker een wandeling zijn in een prachtig bos waar we nog niet eerder zijn geweest met een stralend zonnetje er bij of een heerlijke wandeling aan het strand met onze blote voeten in het zand en in het water. Daarnaast komen we vaak op leuke gespreksthema’s en het hebben van een leuk en/of diepgaand gesprek geeft mij veel energie en maakt me gelukkig.

16:00 – Tijd voor een heerlijk broodje met een kop thee of een caramel cappuccino. Dat kan zijn een broodje met roomkaas, gerookte zalm, pijnboompitten en rucola of een broodje met kipfilet, avocado, perzik en truffelmayonaise of zelfgemaakte tonijnsalade. Ik hou zo van lekker smaakvol eten! Dat maakt mijn dag.

17:00 – Dan zou het heerlijk zijn om even lekker met zijn drieën op de bank te hangen, even lekker niets en misschien wel een klein dutje doen.

18:00 – Oh en dan heerlijk uit eten bij een verrukkelijk restaurant zoals ‘t Spijshuys of Voilà met bijpassende wijntjes. Slurp. Ik word al blij als ik er aan denk.

23:00 – Meestal ben ik dan laat thuis, maar om de dag ideaal af te sluiten zou ik in bad gaan met de duurste en lekkerste producten die ik heb om vervolgens schoon en fris in bed te stappen.

00:00 – Nog even de dag in mijn hoofd herhalen, bewust worden van mijn ademhaling, mijn mantra opzeggen en in slaap vallen.

Dit is vooral een ideale dag als ik met mijn vriend thuis zou zijn in het weekend bijvoorbeeld en ik wil relaxen, maar natuurlijk zijn er ook ideale dagen die ik vaak zat heb met Willemijn of andere personen. Die zouden er anders uit zien maar geven me ook net zo’n gelukzalig gevoel.

Dat zijn ideale dagen dat we heel productief gewerkt hebben maar wel op een rustig tempo, dat we dan ‘s middags de tijd hebben om heerlijk te shoppen – wat word ik daar blij van, zo gezellig! – daarna uit eten bij een toko waar we nog nooit geweest zijn en om het af te sluiten samen naar een typische vrouwenfilm. Een ideale dag vol leuk werk, vriendschap en gezelligheid en ook onze dagjes Amsterdam vallen daar zeker weten onder!

Maar gisteren was ook een heerlijke dag. Ik had lekker de tijd om me op te tutten en ontmoette Nienke van Womanize die ook een aantal prachtige blogs heeft geschreven voor 2WMN, die lees je hier. Wij hebben een heel fijn, mooi diepgaand gesprek gevoerd en gaven elkaar zoveel positieve energie dat ik met een glimlach van oor tot oor afscheid van haar nam. Ik voelde me helemaal stralend over het leuke gesprek wat we de hele middag hadden gevoerd. Daarna belandde ik opeens -zomaar!- bij de MAC counter en kocht ik eindelijk de All Fired Up lipstick en een product voor mijn wenbrauwen en kletste ik gezellig met MUA Joel. Daarna ging ik naar huis en stond de patat al klaar, kroelde ik met Jorrik en Noa en Skypte ik nog drie uur lang met mijn moeder. Een ideale dag waar ik veel energie van kreeg.

Eigenlijk kunnen ideale dagen die gesmeerd verlopen verschillende vormen hebben en voor elke vorm is wel iets te zeggen! En als ik zo terug kijk, kan ik toch ook wel zeggen dat ik genoeg ideale dagen in mijn leven heb. Hoe ziet jouw ideale dag er uit?

23 reacties

Miriam -

Ohhh heerlijk zo’n ideale dag! Maarja, als je dat iedere dag zou hebben is het ook niet meer leuk ;p Mijn ideale dag is als ik niets perse hoef te doen. Niet naar werk, geen afspraken, helemaal niets. Love it 😀

mar -

Dat klinkt als een heerlijke dag! Ik denk dat mijn dag er ook wel zo uit zou zijn. Heerlijke boswandeling maken met de hond en dan lekker uitgebreid lunchen.
Komt er een review van die lipstick? Hij staat bij mij hoog op mijn lijstje en qua huid, ogen en haarklour lijken wij erg op elkaar dus ben erg benieuwd hoe hij staat bij je.

Luna -

Ik word wakker in het huis van mijn vriend. De zon schijnt al op mijn kussen. Een stralende dag. Beginnen met een lekker kopje koffie, buiten in de zon! Na douchen, aankleden en make up lekker ontbijten, ook in de zon! Daarna samen erop uit gaan, of lekker rommelen in huis. Geen telefoon, geen vervelende post. Als we wel weggaan, naar het bos of vreemde stad, samen verkennen. Samen melig doen en en kroket delen. Mooie gesprekken. ‘s Avonds tarbecueën en een glaasje wijn. Zijn armen om mij heen voelen en de liefde duidelijk zonder woorden voelen.

Puck -

Mijn ideale dag is aan het strand, 30 graden, koude biertjes erbij en jammen met goede muzikanten :-)

Michelle -

Klinkt inderdaad als een héle fijne dag! Dat uitslapen zou ik overslaan; ik kan het niet en ik vind het ook héél erg vervelend als mijn dag pas zo laat begint, maar verder kan ik me er heel erg in vinden! Vooral dat lekkere eten ook, genieten echt.

Ingrid -

Een dag zonder pijn… Wakker worden zonder die hel… Yes please…

Cindy -

Wat een leuke post, mooi dat je gisteren zo’n mooie dag had. Mijn ideale dag zou bestaan uit uitslapen, ergens heen gaan om te wandelen (bos/strand), lekker uit eten gaan en dat met mijn man. Of een dag waarbij lekker niets moet ofzo.

Ilse van Kreanimo -

Oh ja, uitslapen – waar is de tijd? *zucht*

Kirsty -

Dit soort dagen zijn zeker ideaal! Ik merk dat ik dagen waarop ik zowel productief, creatief als sociaal ben heel fijn vind; ik houd ervan om werk gedaan te krijgen op een dag, leef mij graag creatief uit met mijn make-up en daarnaast haal ik ook heel veel energie uit gezelligheid en sociale contacten.

Amy -

Wat beschrijf je hier een heerlijke dag Martine! Mijn ideale dag zou ook beginnen met uitgebreid uitslapen.. Vooral niets hoeven en geen zorgen. Heerlijk!

Kelly -

Zo’n dagen zijn echt heerlijk! Word tijd dat ik ook weer eens zo’n dag inplan haha

Caro ~ My Beautycase -

Wat een fijne blogpost om te lezen! Heerlijk inderdaad dat soort dagen, ik kan daar ook echt van genieten. Een dag waarop alles goed verloopt! :-)

Desiree -

Ah mooi om te lezen! Mijn ideale zou vergelijkbaar zijn met die van jou! Alle verplichtingen moeten gedaan zijn anders kan ik echt niet rustig ‘iets anders’ doen. Lekker uitslapen, lekker eten, rustig aan doen, een film kijken, een boek lezen, wandelen, spelletjes spelen.. de ideale dag kan zoveel zijn! 😉

Heleen Schrijvershof -

Mooi om te lezen. M’n eigen ideale werkdag heb ik in 2016 ook als uitgangspunt genomen voor m’n doelen en dat werkt echt heerlijk!

Neeltsje -

Oh en ik gebruik trouwens de
normale Internet. :)

Saskia -

Leuk om eens over na te denken. Als moeder van twee kindjes is voor mij toch het meest ideale om een keer heel lang uit te kunnen slapen haha :)

Maartje -

Wat een heerlijke blogpost! Ik vind productieve dagen, waarop ik ook ruimte heb om creatief te zijn het fijnst. Ik geniet ervan om 2wmn op mijn telefoon te lezen. De laatste tijd heb ik hier alleen wat problemen mee. De blogpost laadt zich dan meerdere keren tijdens het lezen opnieuw, zodat ik weer bovenaan moet beginnen. Dit is niet om te zeuren, maar misschien vinden jullie het wel fijn om feedback te krijgen :) De inhoud van 2wmn vind ik heerlijk!

Willemijn -

Bedankt voor de melding! Goed om te weten. Ik ga kijken of de technische ondersteuning een foutje kan ontdekken. Welke browser heb je? Da’s dan altijd even handig om te weten. En hebben meer mensen hier last van?

Michelle -

Nee, geen last van Willemijn.

Martine, fijn artikel. Stukje bewustwording op de vroege morgen! Top

Aniek -

Ah dit herken ik! Heb ik af en toe ook. Via de iPhone in safari :)

Neeltsje -

Ik heb hier niet last van als ik lees, maar wel als ik bijv. op de reageren-knop druk. Dan herlaad de pagina zich en dan pas kan ik reageren. Ik weet niet of anderen dit ook hebben?

Margot -

Ik heb er geen last van, alleen inderdaad als ik op iemand anders wil reageren, maar dat is logisch. Fijne post! Ik hou van hele productieve dagen en van hele ontspannen dagen waarbij iets leuks doe met mijn vriend.

Linda -

Geen last van met Samsung

Reageer ook