Beroepen die ik wel zou willen proberen

Als ik niet zo bloggen was ik waarschijnlijk als logopedist blijven werken. Maar wat als ik nou geen blogger én geen logopedist was geweest? Wat zou ik dan geworden zijn… Geen idee! Wel zijn er een aantal beroepen die ik nog wel eens zou willen proberen. Gewoon omdat ze me leuk, gaaf of interessant lijken. Dit is mijn lijstje!

Foto door Wesley Wilson

Arts

Dit roep ik eigenlijk al heel lang. Ik baal dan ook wel een beetje dat ik vroeger, op de middelbare school, mezelf aan heb gepraat dat ik slecht was in wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Nu was ik er inderdaad niet heel goed in, maar jaren later besef je je dat je het misschien met iets meer inzet en drive wel had kunnen doen. En dan had ik misschien geneeskunde kunnen gaan studeren. Maar ja, ongedaan maken kan ik niet en uiteindelijk vind ik het ook prima zo. Maar toch lijkt het me héél gaaf om als arts in het ziekenhuis te werken. Op de spoedeisende hulp, als kinderarts of misschien als dermatoloog, gynaecoloog of internist. Ik vind de combinatie van het medische, het ‘grote’ en drukke van een ziekenhuis en het werken met mensen heel leuk.

Verloskundige

Sinds ik zelf zwanger ben geweest en bevallen ben, lijkt me dit zo’n tof beroep! Hoe mooi is het om een vrouw te begeleiden in haar zwangerschap en uiteindelijk haar te ondersteunen in het op de wereld zetten van haar kind! Ook dit beroep lijkt me een mooie combinatie tussen medisch bezig zijn en mensenwerk. Deze combinatie heeft me altijd al getrokken. Ook zou ik nog wel meer willen leren over de ontwikkeling van een kindje en een bevalling. Ik vond het super interessant om mee te maken.

Psycholoog/coach

Naast geneeskunde had ik ook wel psychologie willen studeren. Maar wederom weerhield de statistiek op de universiteit me om dit te gaan doen. Toch lijkt iets van psycholoog of coach zijn me een prachtig, dankbaar beroep. Ik ben dol op diepgaande gesprekken voeren, mensen motiveren, aanmoedigen en inspireren.

Cabaretier

Voor zo ver de medische beroepen! Door naar een andere tak die me altijd wel een beetje trok, de showbizz. Wat lijkt het mij leuk om voor een dagje Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij of Tineke Schouten te zijn. Grappen maken, gekke typetjes spelen en dat alles in een overvol Carré. WAUW!

https://youtu.be/lfX_lXvi008

Donna uit Suits

Zijn hier fans van de serie Suits? Zo ja, lijkt het jullie ook zo tof om een Donna te zijn? Mij in elk geval wel. Ik heb als puber vele beroepen overwogen. Één daarvan was secretaresse. Ik ben een echte regeltante en dol op organiseren en ordenen. Daarnaast lijkt het me GE-WEL-DIG om iedere dag in chique jurkjes en mantelpakjes naar ‘de zaak’ te gaan en stiekem de drijvende kracht te zijn achter het succes van je baas (haha). Ja, ik zou wel eens een dagje Donna willen zijn.

Wat zijn beroepen die jij nog graag eens zou willen proberen? 

50 reacties

nicole -

Leuke beroepen!
ik ben zelf verzorgende in de wijk en het is super leuk werk, de oudere zijn altijd blij als ik weer langs kom!

Sandra -

Ik wilde als kind dierenarts worden, maar helaas was natuurkunde op MAVO-niveau het hoogst haalbare. Met de overgang naar de HAVO werd mij toch echt gezegd dat natuurkunde het niet meer ging worden. Daar ging mijn droom.
Uiteindelijk ben ik via de advocatuur het notariaat ingerold en heb ik na een paar jaar naast mijn werk een 4 jarige studie gevolgd. Inmiddels ben ik zo’n 10 jaar werkzaam als notarisklerk en zou een eigen Donna wel eens handig zijn.

Noor -

Wat leuk om te lezen! En wat fijn om te bedenken dat ik nog zoveel keus heb wat betreft mijn toekomstig beroep. Ik doe dit jaar namelijk eindexamen en moet na mijn tussenjaart (in Afrika!!) toch echt een opleiding gaan kiezen. Maar wat lastig man!! Mijn c&m profiel (incl. wiskunde a met pijn en moeite) wordt helaas niet overal aangenomen… Iemand nog tips? Voor alsnog denk ik dat jij en Martine een erg bijzonder en super divers beroep uitoefenen(:

Wendy (B) -

Suits is een superserie :)
Ik droomde vroeger van operatieassistente.
Nu droom ik van een webwinkel en een blog.

Laura -

Haha, wat leuk! Ze lijken mij ook allemaal leuk.
Ik studeer nu zelf logopedie op het Windesheim in Zwolle :)
Welke stages hebben jullie gedaan tijdens de studie logopedie? en welke minor?

Sascha -

Ik heb ook een grote passie voor de gezondheidszorg. Ik ben afgestudeerd dansdocente, en nu studeer ik voeding en diëtetiek. Zit nu in mijn laatste jaar en ben dus bijna dansjuf én diëtist. Echt een droom eigenlijk, waar ik niet vaak bij stil sta. Maar ook arts, fysio, coach, psycholoog etc lijkt mij super leuk. Ook ik was geen held in de B vakken zeg maar, maar toegepast in mijn studie tijdens biochemie etc, ging het mij echt meer dan prima af! Wiskunde blijkt ook leuker dan gedacht. Biologie is mijn grootste hobby, het menselijk lichaam vind ik echt fascinerend. Ooit hoop ik een praktijk te openen waar ik ook zwangere vrouwen en babies etc kan begeleiden!

Ile -

Ik ben net afgestudeerd in een wetenschappelijke richting, maar als ik hier geen werk in zou vinden, lijkt het me heerlijk om een winkeltje met taarten en cupcakes te beginnen. Zelf vind ik het superleuk om ergens een tasje thee te gaan drinken met een lekker stukje taart erbij.

Boo -

Ik studeer nu MBO maatschappelijke zorg niveau 4 mijn laatste jaar. Verder werk ik met kinderen die een zware handicap hebben, gedragsproblemen en epilepsie. Heel zwaar maar ook erg intrrssant! Na dit jaar wil ik HBO toegepaste psychologie gaan studeren.

Mirjam -

Ik zou wel iets met bloemsierkunst willen doen als ik de zorg ooit zat ben :)

Danielle -

Ik heb op mijn VWO helaas de verkeerde keuze gemaakt omdat ik ook slecht in natuurkunde was. Ik ben toen EM gaan doen, en na mijn afstuderen rechten. Dat was voor mij dus echt de verkeerde keuze! Uiteindelijk ben ik gezondheidswetenschappen gaan studeren (heb mijn bachelor rechtsgeleerdheid wel nog afgemaakt) en nu doe ik de master Arts klinisch onderzoeker. Over 3 jaar ben ik dus dokter (én klinisch onderzoeker)! Nog nooit zo blij geweest met een keuze. Heb er hard voor moeten werken, maar ik heb straks wel mijn droomberoep :)

Anoniem -

Voor de mensen die denken dat je goed moet zijn in wiskunde, scheikunde of natuurkunde voor verloskunde… Nee!
Scheikunde wordt alleen in combinatie met biologie gebruikt, dus biochemie 😉
Wel handig als je goed bent met biologie haha!

Nooit spijt van mijn keuze gehad! Al moet ik nog ‘even’ afstuderen hihi

En Willemijn, je zal niet de eerste zijn die na het krijgen van een kindje besluit dat ze verloskundige wilt worden!

Inkie -

Ik wilde altijd al verpleegkundige worden, maar dan niet op de kinderafdeling …dacht ik.

Maar waar ligt mijn hart? Juist ja: ik ben kinderverpleegkundige geworden!

Neeltsje -

Ik zit nu in klas drie en moet straks een profielkeuze maken. Maar ik heb werkelijk geen idee wat ik wil! Ik vind vooral biologie heel leuk maar bij de meeste opleidingen heb je daar wiskunde b voor nodig. En wiskunde is echt chinees voor mij. :( Dus ik heb nog geen idee.

Lisa -

Leuke beroepen! Ik zie je echt nog wel als cabaretier! 😉 Nog een vraagje: waarvoor heb je gestudeerd? Wat ging je worden, als je geen blogster was geworden?

petra -

zie regel 1 😉

Minke -

Ik ben van beroep kunsthistorica maar zou die studie nu nooit meer kiezen. Ik doe er ook niets meer mee in mijn huidige werk als raadsadviseur. Hoewel ik er waarschijnlijk een geromantiseerd beeld van heb, lijkt rechercheur of patholoog anatoom me wel wat. 🎓🚓💉

lion -

Nu ben ik apothekersassistente. Maar wat mij ook heel leuk lijkt is; verloskundige of gips meester! (Weet niet of de vrouwelijke vorm van dat woord bestaat.. haha)

Luna -

Heerlijk om over te fantaseren.
Kapster… heel graag en soms blijft het kriebelen als ik bij de kapper zit en de kapster bezig zie. Ik smul ook van kappervlogs, artikelen over je haar en producten.
Daarnaast zou ik schoonheidsspecialiste ook gaaf vinden. Iemand een fijn gevoel bezorgen, advies geven bij verzorging, ik vind de huid een interessant onderwerp. Wat voeding en levenstijl kan doen etc. Maar die roeping ben ik misgelopen.
Als kind wou ik ook werken in een bibliotheek, of juf worden. Ik doe nu uiteindelijk wel iets met boeken, dus iets van mijn dromen is gelukkig blijven hangen :)

laura -

Ik roep van kleins af aan al dat ik in de beauty industrie wil werken ik hoop in september met mijn opleiding als nagelstyliste te beginnen.

Saskia -

Ik zit nu in 5 vwo en ik wil ook ontzettend graag arts worden, dat is al zo lang ik me kan herinneren mijn droombaan. Ik ben eigenlijk ook beter in talen dan in de bètavakken, maar dat weerhoudt me er absoluut niet van om straks toelating te doen bij geneeskunde! Ik moet wel harder werken dan de meeste van mijn klasgenoten om alles bij te houden omdat natuurkunde en scheikunde mij gewoon niet echt liggen, maar God wat zou ik het prachtig vinden om arts te zijn. En als ik drie keer wordt uitgeloot, denk ik dat HBO verpleegkunde mijn tweede ‘droomstudie’ is haha! Maar goed eerst maar eens dat diploma halen 😉

Okke -

Haha, leuk om dit zo allemaal te zien! Donna is inderdaad echt geweldig!

Lotte -

Super leuk artikel! Bij dit soort artikelen vind ik de reacties lezen ook altijd zo leuk.

Ik sta op het punt om mijn droombaan te kunnen beoefenen, nog een jaartje studeren en ik ben (als alles lukt) verloskundige! Wat mij betreft het mooiste beroep wat je kunt hebben. Het blijft speciaal, zo’n klein groeiend wondertje volgen en een nieuwe wereld voor de (aanstaande) ouders/broertjes/zusjes open zien gaan.

Vroeger wilde ik altijd kinderarts worden, maar geneeskunde is wel een erg lange opleiding. Wat ik nu graaaaaag eens een dagje zou willen doen is ambulancebroeder (zuster?! haha!) of een dagje mee met de brandweer. Allemaal een beetje in de thrillseekende hoek dus 😉

Iris -

Jaaa zo leuk! Zelf doe ik nu de opleiding Onderwijsassistent maar ik zou echt geen juf willen worden. Des te eerder rt’er, logopedist of psycholoog. Maar m’n droom is toch wel een eigen praktijk in één van de bovenste dingen. Of blogger..

S -

Verloskundige! Altijd gezegd dat ik dit wilde worden en nu ben ik afgestudeerd als docente Duits, haha. Zo zie je maar hoe het loopt. Ik was ook niet zo goed in scheikunde en heb uiteindelijk niet voor biologie gekozen, achteraf wel jammer, maar achja.. Zo gaat dat!

Lizzy -

Leuk artikel! Wat een mooie beroepen allemaal! Allemaal zo’n dankbaar werk om te doen! Dat bewijst maar weer hoe mooi jij als persoon bent. Het lijkt me best heftig om arts of verloskundige te zijn, maar het is prachtig dat je op deze manier iemand kunt helpen. Donna uit Suits kende ik nog niet, maar een goede secretaresse zijn lijkt me ook heel tof.

Aca -

Wat leuk om een lijstje met ‘uitprobeer’ beroepen te maken! Ik maakte vroeger heel vaak van dat soort lijstjes en heb bijna al mijn probeerberoepen gedaan. (Hulpverlener, juffrouw, verzorgende, bibliotheekmedewerker, telefoniste, coach)
Zo leuk om te doen, ik heb veel over mezelf en mijn interesses geleerd.
Nu ben ik een Donna (zonder deftige garderobe hoor) maar met als specialisatie B&B (Bazig zijn en Bemoeien). Bevalt me prima 😉

Bibi -

Wat is een Donna? 😛

Aca -

De secretaresse uit Suits begreep ik 😉

Michelle -

Ik had dan liever zo’n vrouwelijke Harvey Specter geworden, haha. Heb zelfs een poos universitair rechten gestudeerd, tot ik er achter kwam dat die hele studie echt voor geen cent bij me paste. Nu lijkt Donna zijn me véél leuker. Als ik wat beter was geweest in scheikunde en natuurkunde had ik wel piloot willen worden, maar dat zat er nu niet in. Die vakken waren zó niet mijn ding!

Annika -

Jaa Donna! Dat zit er bij mij toch ergens ook wel in hoor haha! Ik studeer momenteel aan de pabo, maar eigenlijk zijn er nog veel meer beroepen die mij leuk lijken! Zo inderdaad dus secretaresse, maar ook verloskundige, kraamverzorgster, advocaat of psycholoog. Maar voorlopig hou ik het toch bij juf!

Vera -

Ja Donna! Wat een fantastische vrouw! En wat een leuke uiteenlopende beroepen. Daar heb ik ook wel een handje van (oeps)

Suzanne -

Jaaa, hier ook een Donna-fan! En ik zou ook wel verloskundige willen zijn. Lijkt me heel dankbaar en super interessant.

iris -

Nou willemijn, je hebt 1 van mijn droombanen genoemd! Ik wil verloskundige worden of ik wil in het ziekenhuis werken op de afdeling neonatologie(vroeggeboortes). Dit zijn 2 van mijn droombanen. Als dit niet lukt wil ik graag kraamverzorgende worden. Ik ben al onderweg. Zit nu in het 2e jaar van verzorgende-IG en kies volgend schooljaar voor de uitstroom kraamzorg. Ik hoop dat dit me bevalt! Is echt een droom van mij die dan uit kan komen!

Marieke -

Ik ben zo’n Donna en ik vind het vre-se-lijk! Ingerold na het reizen en het eerste het beste maar aangenomen. Blijkt dat ik zelf eigenlijk ook een secretaresse nosig heb.. haha. Ik ben dus druk bezig mijn oude beroep weer op te pakken; redacteur/journalist!

Shannen -

Ik studeer toegepaste psychologie en gelukkig wordt mn werk niet zo zweverig als jij het voordoet haha. Mensen denken altijd zo over psychologen maar het kan zoveel meer zijn dan alleen coaching en praten.

Lonneke -

Haha, wat een origineel artikel! ik had graag sportinstructeur geworden, klinkt op zich niet super ver weg maar helaas door ziekte niet haalbaar. Een weekje kinderarts zijn lijkt me ook wel tof maar juist omdat ik nu zelf een baby heb denk ik dat ik het niet aankan die kinderen zo ziek te zijn.. hoewel je merendeel beter kunt maken lijkt het me psychisch super zwaar!

Saskia -

Arts wilde ik ook altijd worden, en ik denk ook vaak had ik nou maar meer mijn best gedaan haha. Psycholoog lijkt mij ook een erg mooi beroep, dat wilde ik vroeger altijd worden.

Kim | Kimsbloglife -

Leuk artikel! Psycholoog is het allerleukste beroep! 😉 De medische sector spreekt me dan weer niet aan. Ik maakte een tijd geleden ook al eens zo’n lijstje op mijn blog, en als ik geen psycholoog zou zijn zou ik leerkracht lager onderwijs of redactrice bij een vrouwenblad willen zijn :-)

Lisanne -

Leuke beroepen! Ik ben nadat ik mijn middelbare school tijd best wel verpest heb ( niet leren, gamen, andere dingen belangrijker vinden van school) ICT gaan doen als enigste meisje in een klas van 72 mensen, brrr. Maar het bevalt me nog steeds! Nog even en dan heb ik mijn mbo4 te pakken en dan hopen dat ik naar de Koninklijke Militaire Academy kan met specificatie naar de luchtmacht, grond techniek ^^.

Sanne Feline -

Ik wilde heeeeel graag naar het conservatorium en ik denk ook dat dat had gekund. Maar ik wild ook verpleegkundige worden en nu ben ik dat al een aantal jaar en heel gelukkig! Dus heb uiteindelijk toch de goede keuze gemaakt :)

Sonja -

Wat een tof artikel! Ik studeer zelf psychologie, maar wil wel de neuropsychologisch kant op. Dat is ook net iets medischer. Met een familie vol artsen kreeg ik wel eens de vraag waarom ik niet ook medicijnen ging doen, maar dat zag ik toch niet zo zitten haha

Maaike -

Haha, ik bén secretaresse en vind het net zo leuk als Donna het laat lijken. Niet altijd zo sensationeel, maar je kan als secretaresse inderdaad het verschil maken. Secretaresses maken de man(ager) ;)!

Irem -

Leuk artikel!
Ik ben nu bezig met mijn examenjaar vwo, daarna hoop ik rechten met international business law te kunnen studeren in Leiden. Ik heb al sinds me achtste geroepen dat ik rechter wilde worden, en nu ga ik daadwerkelijk die kant op. Wel met wat extra’s erbij, maar zo ben ik altijd al geweest (doe ook al 6 jaar tweetalig onderwijs Engels). Ik hoop toch wel later te mogen werken voor internationale bedrijven, op het gerechtshof of misschien toch wel in de politiek!

Margot -

Haha ja Donna blijft geweldig!

Kelly -

Op de basisschool riep ik verloskundige, toen webdesigner tot 4 vmbo en daarna werd het vrachtwagenchauffeur en uiteindelijk doe ik nu de opleiding Manager Transport en Logistiek op MBO niveau

Marieke -

Wie wilt er nu geen Donna zijn. En dan graag ook haar gaderobe erbij 😉. Trouwens als je het vak van verloskundige mooi vind dan vind je de serie Call the Midwife misschien ook wel wat. Echt een mooie serie!

Charissa -

Zwaaaaaaaaar Suit verslaafde hier, haha! Wat een leuke serie! Aangezien ik the best series ever, House MD, had uitgekeken, zocht ik wat nieuws en kwam uit op Suits. Verkeerde keuze, ben nu zwaar verslaafd (Oops :)). Zelf zit ik nog op de middelbare school in 3 gymnasium. Hopelijk heb ik over 3 jaar mijn diploma en kan ik SPH op het HBO gaan studeren :). Psycholoog zou me nog net wat te zwaar vallen, ben ik bang (I.v.m privé). Verloskundige en arts zijn ook zeker dingen die ik heb overwogen, alleen praat ik mezelf ook in dat ik slecht ben ik wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Alleen is dat bij mij dan ook echt daadwerkelijk het geval. Ik ben beter qua sociale vaardigheden en met talen, hihi :).

Sharon -

Hoi! Hier even een berichtje van iemand die afgestudeerd is in psychologie. Je hoeft echt niet bang te zijn om dit te gaan doen door je privéleven, trust me :) Het gaat echt niet alleen maar om diep naar jezelf kijken (wat ik eerst een beetje dacht). Je gaat aan de slag met de geschiedenis van de psychologie, pioneers, statistiek, de ontwikkeling van de mens van baby tot bejaarde, hoe het brein werkt etc. Natuurlijk heb je ook gesprekstechnieken en ga je aan de slag met (zelf)reflectie (steeds een beetje meer naarmate de studie vordert), maar dit zou echt geen reden moeten zijn om je tegen te laten houden als je dit leuk lijkt. Go for it! Je zult versteld staan over wat je allemaal leert over hoe de mens werkt. En ja, daardoor leer je ook een beetje meer over jezelf. Maar niks om bang voor te zijn.

Adinda -

Leuke beroepen! En haha, een Donna, snap precies wat je bedoelt. Ik heb ook weleens gefantaseerd over een chique mantelpakjes-baan. En psycholoog is iets wat altijd een beetje in mijn achterhoofd blijft hangen. Misschien ga ik ooit nog psychologie studeren. Ooit.

Raïsa -

Ik kwam na mijn havo naar Rotterdam om naar het conservatorium te gaan, ik wilde het theater in! Helaas niet gelukt, nu zit ik 5 dagen op kantoor en probeer in het weekend te bloggen. Mijn directeur noemt mij altijd ‘onze Donna’. Ik kijk geen Suits, dus misschien toch maar eens aan beginnen, want nu ben ik erg nieuwsgierig!

Reageer ook