10x Waar ik echt niet tegen kan

Ik kan me zo nu en dan ontzettend aan iets ergeren of mijn handen voor mijn ogen slaan omdat ik iets doodeng vind om naar te kijken. Ik denk dat iedereen dit vast wel herkent. Dit zijn de dingen waar ik echt niet tegen kan!

https://www.youtube.com/watch?v=naUUyD-_oPc

Zombies

Vreselijk vind ik ze. Rond mijn zestiende heb ik zoveel zombiefilms gezien en eigenlijk altijd met tegenzin. Dawn of the Dead, Wrong Turn en zelfs gisteren zag ik er nog een voorbij komen: Extinction ofzoiets. Ik heb zo’n gigantische hekel aan zombies. Hoewel die krengen gelukkig niet bestaan, krijg ik er altijd een hartverzakking van als ik er een op tv zie. Sowieso zombies of mutanten, ze zouden verbannen moeten worden. Ik heb nog steeds nachtmerries van The Hills Have Eyes. Ik krijg er altijd een knoop van in mijn maag. Aaaargh!

Smekken

Mijn hele familie heeft een ik-erger-me-aan-jouw-eet-gedrag-trekje. Wij kunnen ons gigantisch ergeren aan hoe iemand eet, dat is echt zo vervelend als je dat hebt. Als iemand ook maar een klein beetje smekt of kreunt tijdens het eten of op een irritante manier zijn eten snijdt, heb ik het gevoel dat ik ‘de koude pis’ krijg, oftewel: constant naar de wc moet rennen van ergernis. Als ik mezelf kapot erger, slaat het gewoon op mijn blaas! Oh, of als mensen met open mond smekken terwijl ze een film kijken of praten met volle mond. Aaaarghh!

https://www.youtube.com/watch?v=ZsWCQr54Drk

ASMR

Hier kan ik ook zo ontzettend slecht tegen. Het schijnt een soort geestelijk orgasme te moeten bezorgen, maar ik krijg er werkelijk waar een kloppende muts van en de neiging om mijn vuist door het beeldscherm heen te slaan. Afgrijselijk! Jammer dat ik er niet tegen kan, want het leek me een prima middel om in slaap te vallen. Oh en die rollenspellen ook….iiieeehhh! Nee hoor, geef mij maar een warme kruik.

Voetreflexologie

Het is heerlijk als iemand die dit goed kan, het bij je doet. Maar mijn moeder masseerde ooit een keer mijn voeten en daar heb ik zowat een trauma aan over gehouden haha. Ze kneep toen een keer zachtjes voor de grap een keer in het ‘zonnevlecht’ gedeelte en dat voelde zo naar, dat niemand maar dan ook niemand daar ooit meer in de buurt mag komen! Ieh, dat gevoel als iemand op het midden van mijn voet drukt. Killing!

Fluisteren

Ik vind fluisteren niet erg, maar wel als iemand -om te pesten- met opzet in je oor gaat sissen en fluiten. Ik krijg er al kippenvel van als ik er aan denk!

Spinnen

Ik ben er behoorlijk bang voor en wat ik nog tien keer zo erg vind is dat ik dan de stofzuiger pak om ‘m op te zuigen en vervolgens kom ik terug en is dat joekel van een beest nergens meer te bekennen. Ik zoek me rot maar niks…dan maar hopen dat ik ‘m niet opeet in mijn slaap!

Wespen

Wat ik nog veel erger vind, zijn wespen. Ik vind die dingen zo ontzettend eng. Ik ben er niet eens allergisch voor, maar ik vind ze gewoon vervelend en agressief en ze verzieken altijd mijn zin in Ice Tea. Door wespen ben ik op een terrasje altijd geneigd om dan maar water te bestellen. Snif!

Drinken met (grove) stukjes

Hier heb ik ook al zo’n pesthekel aan. Zo vind ik mini marshmallows op de warme chocolademelk er leuk uit zien, maar ik vind het zo bagger. Drinken moet je drinken en niet eerst half opeten.  Ik had laatst een drankje van Hero (geloof ik). Dat was een soort fruitsap. Ik ben dol op fruit dus ik nam een grote slok en terwijl ik het doorslikte voelde ik de structuur van allemaal grove stukken in het sap. Ik krijg dan echt een omgekeerd-kots-gevoel. Blegh!

Niet genoeg mayo

Als je een patatje hebt besteld en er achter komt dat je thuis nog een minuscuul theelepeltje hebt voor die hele zak friet terwijl je in de veronderstelling was dat je nog een pot had en de supermarkt net dicht is. Dat verpest voor mij het zalige patatmoment enorm!

Luizen thee

Ik ben geen control freak en ik vind muntthee heerlijk, maar soms als ik het ergens anders drink zou ik het wel zelf klaar willen maken en de munt extreem goed af willen spoelen. Hoe vaak er wel niet van die dingetjes (luizen?!?!) drijven in de thee vind ik om te kotsen. Vooral als je oog voor detail hebt, zie je het. Maar omdat ik niet kinderachtig wil zijn bestel ik het tegenwoordig toch maar en kijk ik met een stalen gezicht voor me uit en drink ik het op alsof het het lekkerste drankje is dat ik ooit heb gehad. Burp.

Ik heb vast en zeker nog veel meer dingen die ik niet uit kan staan in het leven, maar dit is het lijstje van nu! Welke dingen kun jij absoluut niet uitstaan? Deel in de comments waar jij een gruwelijke hekel aan hebt!

83 reacties

maike -

Ah ja die luizen in de munt thee! ik check het altijd grondig! Bah

Brenda -

Grappig artikel!! Zelf kan ik niet tegen:
– In een ruimte slapen waar licht door kiertjes heen schijnt, waar ik knopjes van de TV etc. zie branden en waar ik geluiden hoor. Echt alles dicht en stil wil ik een goede nachtrust krijgen :)
– Smekken, maar ook praten met volle mond en dat je dan restjes eten op iemand’s tanden ziet, jakkes!
– Iemand die het laatste beetje yoghurt/vla/kwark etc. uit een bakje probeert te lepelen. Op is op!
– Iemand die 20 km per uur rijdt waar je 50 km per uur mag
– Stoplichten – waarom duurt het altijd zo lang??
– Wanneer er nog een kassa open gaat en de mensen achter je meteen sprinten en dus voorkruipen
– Wat ik ook irritant vindt is wanneer je voor een toiletbezoek moet betalen wanneer je in datzelfde restaurant al gedronken/gegeten hebt ; afzetters!
– Van dat kokossap (zo’n flesje wat ze vaak bij de bios verkopen) met die grote brokken erin. Love kokos, maar die structuur is echt vies….

Melissa -

Haha zo herkenbaar! Ik kan niet tegen voeten, ik weet niet wat het is, maar ik kan er niet tegen. Ook snurkende mensen die je ‘s nachts uit je slaap houden vind ik echt vreselijk, ik word daar zo ontzettend chagrijnig van, net als mensen die keihard ademen. Spinnen zijn ook zo ranzig, ewwww.. Of van die mensen die niet aan de kant gaan in een pad van een winkel en je dan nastaren als je er langs gaat. Heerlijk hé, dat klagen af en toe. Ik erger me eigenlijk best wel aan veel dingen.

Danielle -

hoewel ik ASMR best wel fijn kan vinden, vind ik zo’n rollenspel behoorlijk fout klinken. Ik kan wel lekker ontspannen raken van iemand die ergens in aan het rommelen is, een tas ofzo of een bakje met kleine rommeltjes, zacht stromend water of ritselen met plastic. ☺ maar als je zelf niks met de geluiden hebt, kun je het ASMR gevoel ook krijgen als je bijvoorbeeld met 2 chinese eetstokjes of gewoon 2 (dichte) pennen over je hoofdhuid gaat. In mijn schoonheidssalon geef ik de mensen altijd een hoofdmassage met chinese stokjes en iedereen is daar lyrisch over! Het bezorgd echt zo’n heerlijke kippenvel wat ASMR ook kan geven, volgens mij valt het zelfs onder ASMR, maar hiervan heb ik nog nooit iemand gehad die er niet van hield, dus misschien het proberen waard 😉

Mariska -

Haha, wat een super leuk artikel! Maar dat smakken is ook zo vervelend. Mijn zusje bijvoorbeeld (kan ze helemaal niks aan doen hoor) heeft zo’n knak in haar kaak als ze eet. Dus als het dan stil is en ze kauwt hoor je de hele tijd die knak. Zo vervelend!

Jessica -

Haha tegenwoordig als ik jullie artikelen op 2wmn lees, kijk ik expres niet van wie het is en gok ik op het eind. Echter superrandom maar best grappig dat ik meestal goed gok :’) (in dit soort gevallen, soms spreekt het voor zich!)

Willemijn -

Hahahah zo leuk!

Sophie -

Een kloppende muts?

Katrien -

Vele herkenbare zaken 😉 Vooral dat kouwen en ‘smekken’ grrr, daar kan ik echt gek van worden. Wat ik ook heel vies vind; mensen die hun vingers kunnen kraken. jak!

laura -

Ik heb een hekel aan mensen die hun hand niet uitsteken.
mensen die voordringen , mensen die midden in de winkel of op straat ineens stil gaan staan . En nog een aantal andere dingen . liefs laura

Patricia -

Hahaha hilarisch dit en zoooo herkenbaar! Mijn man en zijn familie eten vaak zo, dat de restjes ophopen in hun mondhoeken. Ik snap dat écht niet! Ziet er zó vies uit! Spinnenangst snap ik, maar ik sla ze liever dood. Anders ben ik bang dat die spin eitjes gaat leggen in de stofzuiger… Wespen verpesten serieus de zomer. Niet genoeg mayo is inderdaad vreselijk irritant. Ik heb dat ook als ik geen zak, maar gewoon zo’n bakje bestel. De verhouding klopt gewoon niet. En muntthee bij restaurants negeer ik. Haha zo ik heb ook weer m’n ergenis gedeeld :’-)

Jeanet -

Haha heerlijk dit!
De smak ergernis is hier ook aanwezig hoor!
Maar nog erger: van die mensen die tijdens t ontbijt cornflakes uit de zak graaien met hun hele hand … Ieuw! Dan hoef ik al niks meer uit dat pak!
Of als je naar een druk toilet gaat en de persoon voor je remsporen heeft achter gelaten… En jij je dan vervolgens bijna gaat verontschuldigen tegen de persoon na jou, of erger nog: ze zelf dan maar schoonmaakt… Ieuw!

Mandy -

Heerlijke post! En héél veel herkenbaar!

P. -

Hier heb ik allemaal geen last van haha, hoewel ik wel ooit bijna over mijn nek ging bij fruitontbijt waarvan ik had verwacht dat er geen stukjes in zouden zitten :’). En ik houd van ASMR video’s! Heb het zelf ook niet zo op de rollenspellen, maar een haarvideo of massagevideo, heerlijk!

Tessa -

Ooh wat herkenbaar! Smakken, ASMR, stukjes in drinken en wespen haat ik ook zo erg! Daarnaast haat ik aso’s in het OV die hun tas neerzetten op de stoel naast hen als het druk is, luid ademende mensen en mensen die menselijk gedrag in hun huisdier zien (“mijn kat is zo slim,want..”). Weet niet precies hoe dat laatste haatpuntje is ontstaan, maar ik kan er echt niet tegen :’)

me -

Smekken…echt? 😛

Cynthia -

Ik heb er een hekel aan als je iemand gedag zegt en die zegt niks terug. Wat een kleine moeite is dat! Verder vind ik het irritant als mensen midden in de winkelstraat stil blijven staan voor je neus (ga dan aan de kant staan), voordringen, met je tanden het laatste beetje ijs van het stokje afhalen, pollepels afwassen of afdrogen, dat mensen in de trein hun nagels gaan knippen, vijlen of lakken ( hallo je bent niet alleen op de wereld, smerig al dat rond slingerend gruis iehhhh). En zo kan ik er nog wel 10 bedenken 😉

José -

Jup herkenbaar idd, ook in de comments zie ik veel bekende zoals Trypofobie (Niet googlen!)
Daarnaast heb ij HAAT aan ballonnen, mensen die hun wc-rol verkeerd ophangen, fluisteren en kriebeltruien :-)

Haha lekker random weer :-)

Eva -

OMG ik had moeten luisteren naar het NIET googelen van trypophobie.
Heb nu heel de dag de kriebels :( :(

Anneke -

O geweldig, alle reacties, de meeste zo herkenbaar!
Ik had al gereageerd, maar ik was nog iets vergeten, haha.
Iets waar ik echt pure HAAT voor heb. Fietsers die de rotonde op fietsen wanneer jij met je auto net de rotonde wil verlaten, en jij dus moet remmen terwijl je voorrang hebt.
En als dat af en toe voorkomt, okè, maar het is dus al-tijd! Jong, oud, maakt niet uit, ze doen het allemaal. Heb ik iets gemist, zijn de regels onlangs aangepast ofzo..?
Sinds kort toeter ik dus voortaan. Geeft een klein beetje voldoening om zo’n eikel te laten schrikken..

Mieke -

Hee Anneke! Als ik het goed begrijp dan zitten de fietsers tegelijkertijd met jou op de rotonde. Hierbij maakt het niet uit of jullie wel of niet vanaf dezelfde aanrijroute de rotonde zijn opgegaan. Jij bent degene die afslaat en zij blijven erop, dus jij moet stoppen.
Stel dat de rotonde drie wegen heeft. A, B en C volgens de verkeersregels (tegen de klok in). Jij rijdt als eerste erop bij A. Een fietser die bij B erop wilt, mag gewoon de rotonde op, of jij nu bij B of bij C af wilt slaan. Als die fietser erop komt bij B en jij wilt bij C af, dan moet jij stoppen! De fietser blijft op de rotonde en heeft dus voorrang.

me -

LOL, op de meeste standaard rotondes heeft de fietser dus voorrang als je beiden op die rotonde zit en de fietser doorgaat en jij wilt afslaan. 😉 Jij zit dus fout dus ik zou maar oppassen voor fietsers die je irritante nutteloze getoeter verkeerd opvatten want zij doen niets fout…misschien even een verkeerslesje gaan volgen?

Annekea -

Ik heb geleerd dat degene op de rotonde (fietser of automobilist), voorrang heeft op degene die op dat moment een rotonde wil op rijden.
Auto’s wachten toch ook totdat ze ruimte hebben om een rotonde op te rijden? Je duwt hem niet voor een auto of fietser die er al op zit.
Wellicht heb ik me niet helemaal duidelijk uitgedrukt. Wat ik bedoel is dat als ik op een rotonde zit, en ik mijn knipperlicht aan heb om af te slaan (de rotonde te verlaten), dat een fietser die op dat moment via de weg/fietspad aan komt rijden, mij de ruimte/voorrang moet geven om die rotonde te verlaten, ik zit er immers al op. Maar 9 van de 10 keer fietst die persoon gewoon vanaf het fietspad de rotonde op, waardoor ik in de remmen moet om deze fietser niet te raken.
Dat is mijns inziens gewoon afsnijden en de voorrang nemen, omdat een auto toch wel stopt en je niet omver zal rijden. Bij sommige rotondes staat aangegeven dat fietsers ten alle tijden voorrang heeft, maar ik heb het over de ‘gewone’ rotondes.
Als automobilist ga je toch ook niet de rotonde op als er een auto aan komt rijden, en eigenlijk is dat precies hetzelfde.

Ju -

Ja maar fietsers rijden aan de rechterkant van de weg… Dus als zij de rotonde op gaan, terwijl jij eraf gaat, zouden jullie dat tegelijkertijd moeten kunnen doen zonder last van elkaar te hebben.
De enige manier waarop een fietser jou in de weg kan rijden (aan de rechterkant, waar jij naartoe moet als je afslaat), is als hij al op de rotonde zit en jij er af moet, en in dat geval heeft de fietser voorrang. Jullie zitten dan immers beiden al op de rotonde, en het doorgaand verkeer heeft dan voorrang op het afslaand verkeer.

Mandy -

Brrr krijg al kriebels bij het lezen van al die punten!
Maar een aantal dingen waar ik echt niet tegen kan zijn:
-boerende mensen, bah
-snurken
-als vreemde mensen je een hand geven, bijv om zich voor te stellen! Sorry maar je hebt geen enkel idee waar iemand met z’n handen aangezeten heeft voordat diegene je een hand geeft!
-tv’s die ontiegelijk hard aan staan
-mensen die door je heen praten
-mensen die hardop praten tijdens een film in de bios
-zakken chips waar geen chips meer in zit, maar alleen maar kruimels

Enz enz enz..
Verder heb ik een heel leuk leven😜

Jodi - liefthuis -

Wahahaha luizen thee.
Ik dacht trouwens dat het aan mij lag met ASMR. Ik heb nooit Een prikkeling op m’n hoofd gevoeld als ik naar die filmpjes keek.

Carmijn -

Wat ik zo vervelend vind is als je met je mes en vork langs de onderkant van je bord gaat,dat maakt dan z’on piepend geluid.Met het stuk over mayonaise ben ik het ook hellemaal eens,dan krijg je een super grote puntzak met friet en dan krijg je er een klein rondje mayonaise bij,ik bedoel dan kan ik net zo goed een eigen mayonaise pot meenemen,als die al niet op is.Ook vind ik het vervelend als ik iets twee keer te horen krijg,ik bedoel ik heb al antwoord gegeven hoor.

Denise -

Hey Martine,

Het plaatje van de beschuit met muisjes en andere baby-dingen snap ik niet helemaal? Heb je daar ook een hekel aan?

Martine -

Haha nee het gaat om de kop warme choco met mini marshmallows

Audrey -

Ik vind ASMR juist fijn! Maar ik ben er dan wel weer heel kritisch op. Mensen die dan te snel praten en bewegen wekken vooral irritatie bij me op.

Ik haat pleisters. Ik mijd ze zoveel mogelijk, vooral die bruine. Die hebben ook zo’n gruwelijke geur, ieeeh!

Margriet -

Haha, leuk artikel! Waar ik zelf heel slecht tegen kan, het klinkt misschien raar, is het geluid van tandenpoetsen. Als ik het zelf doe niet (gelukkig 😛 ), maar als anderen hun tanden poetsen doe ik altijd even de deur dicht of loop ik weg. Ook als ik bijvoorbeeld een vlog kijk en iemand gaat tandenpoetsen, brrr, snel dat stukje doorspoelen! :’) Geen idee of er meer mensen zijn die dit hebben.

Fleur -

ja ik heb precies hetzelfde met tandenpoetsen, elektrische tandenborstel gaat wel maar het geluid van een handtandenborstel.. daarmee moet je niet in mijn buurt komen want het geluid al dat ze zo hard over hun tanden gaan…. vreselijk!

Corine -

Kloppende muts…lol
Clowns en apen vind ik scary, bij ballonnen ga ik zweten en loop ik t liefste weg.
En waar ik me aan irriteer, zijn mensen die tussen aanhalingtekens uitbeelden, je weet wel, met die vingers flapperen naast hun hoofd. Sommige mensen gaan daarbij ook een beetje door hun knieen!
En als mensen je niet goed verstaan en hun hand als een kommetje achter hun oor houden, alsof ze je dan wel kunnen verstaan! Come on!
Wel een superleuk artikel!

Erik -

Meeste dingen heel herkenbaar, maar inderdaad Clowns …Brrr..! net zoiets als draaiorgels..

lara -

Ik kan echt niet tegen de geur van vliegtuigeten. Zelfs brood kan ik dan echt van kotsen als ik het alleen al ruik.
Knakkende gewrichten
Vruchtvlees in jus d’orange (why????)
– Ik hou echt niet van parfum, heel gek. Word daar heel misselijk van.
– Ik kan echt niet tegen kleine geluidjes als ik probeer te slapen. Alles moet doodstil zijn.
Afgelopen zomer heb ik elke dag zó kut geslapen, omdat er elke nacht een uil bij onze caravan was en hij de hele tijd piepte. Vre-se-lijk.
– Ik kan ook écht niet tegen Nederlands eten, zoals stampotten. Het ziet er zó smerig van en eet het dus nooit meer van m’n leven.

Minka -

Brrr:
-het woord ‘smekken’
-smakken in het algemeen
-mensen die met teveel speeksel praten
-mensen die de hele tijd met hun mond ‘klakken’
-mensen die te hard een slok nemen
-of heel hard slurpen terwijl ze een slok nemen
-nu ook voor muntthee want ik wist niet eens dat er luizen in zwommen!
-mensen die hun vingers aflikken (Brrr)
-mensen die hoorbaar hard ademen (Snuif geluiden door neus)
-mensen die likken aan een houten koffielepeltje of ijsstokje… (IEK)
-hoorbaar (en zichtbaar) kauwgom kauwen
-alle vieze luchtjes
-bewuste flatulentie (niet charmant)
-selfiesticks (nog meer narcisme..yeah)
-eten van eigen lichaamssappen
-het woord lichaamssappen 😛
-snerpen met bestek op bord
-nagels over schoolbord
-ASMR (gadverdamme)
….
De lijst gaat nog wel even door… vraag me af hoe ik in godsnaam nog functioneer als ik dit allemaal lees haha! 😛

Luna -

Als ik onverwachts visite krijg tijdens het (avond)eten en die mensen gaan dan tegenover me aan tafel kijken hoe ik het laatste beetje opeet. Ik voel me dan zo ongemakkelijk worden. Mijn oma had de neiging om dan ook haar mond open te doen als ik een hap nam en synchroniseerde hiermee dus mijn bewegingen. Zo irritant. Ook commentaar: ‘dat laatste restje vla kun je toch ook oplepelen?’.
Verder hou ik niet van kraakgeluiden in de bioscoop, gelukkig wordt in de bioscoop hier chips in een kartonnen bak gegoten en krijgen mensen ipv een zak dat bakje mee. Dat scheelt al enorm!
Als je je arm reikt en een handje chips pakt, op een verjaardagsfeestje en dan zo’n oud dametje (vast goed bedoeld) de schaal chips recht voor je neus zet omdat het handiger is. Ik voel me dan heel erg bekeken en opgelaten, met die grote bak chips recht voor mijn neus alsof het avondeten is. Mensen die mijn naam verkleinen (en sowieso alles verkleinen) ‘kusje voor Lunaatje’. Of die vragen of ik nog mooie boekjes heb gekocht. Of ik geen koude voetjes heb. Archhh… Ook erg: mensen die zelf dag in dag uit klagen, maar alles van een ander bagatelliseren.

Nina -

Hahaha, jouw gruwel voor smekgeluiden deel ik helemaal! Mijn grootste ergernis is ook gerelateerd aan eten. Mensen die met een giga puntzak patat oorlog tegenover mij komen zitten in de trein. Ik sta dan op en ga ergens anders zitten. En Julia’s ruikt echt niet lekker als je het zelf niet eet, vind ik.

Selfiekoekjes -

Misschien vinden sommige dit heel raar en misschien dat sommige het wel herkennen: ik kan niet tegen hele gaatjes bij elkaar. Ja I know, echt bizar maar het schijnt dus zelfs een officiële fobie te zijn, daar kwam ik laatst achter: trypofobie. Haha, echt gek. Toen ik het aan mijn zusje vertelde schoot ze in de lach omdat ze het zelf ook heeft.

Deborah -

EW EW EW EW EW Ik zocht op Google op deze term… wat een ranzige plaatjes vind je dan ;-(!

Denise -

Omg gadverdamme, heb het ook opgezocht, echt binnen halve seconde meteen weggeklikt maar zie het nog steeds voor me, heb nu overal jeuk en mijn hoofd kriebelt als een gek, brrrrrr

MENSEN, NIET OPZOEKEN

hahahahahahahahah bah, dat was echt vies

Margriet -

Het geluid van krijtjes op een bord, spinnen, honden, vieze eetgewoonten (en dan vooral hoorbaar), hondenpoep, vieze luchtjes e.d. Ik heb heel veel ergernissen haha.

Lien -

Ik heb een verschrikkelijke hekel aan stickers.
Dat klinkt zo belachelijk maar het is eigenlijk zelfs een fobie :p
Stickers op appels, stickertjes op je koffer na het vliegen, in je nieuwe kleding,
onderaan nieuwe schoenen,…
bah IK HAAT HET!
Meestal vraag ik aan iemand anders om deze eraf te trekken, of als ik het toch zelf moet doen, dan blijven ze natuurlijk plakken aan mijn vingers aaaargh.
Nee, jakkie :)

Mariet -

o.m.g. EiNDELIJK iemand die mij begrijpt!!! dit heb ik ook, ik kan er ook zoo slecht tegen.. Dit is de eerste keer dat ik iemand tegenkom die dit ook heeft! Haha

Charlotte -

Haha geweldig hoe je het hebt omschreven ook 😂 Als je ergens al niet een afkeer voor had, dan heb je dat nu wel hihi

K.A. -

WILD word ik van smakgeluiden. Ik ben er heilig van overtuigd dat ik een matige vorm van misofonie heb. Net als mijn nichtje. Het is afschuwelijk……

Anieke -

Ik kan NIET tegen draaiorgels. Ik voel me dan zo ongemakkelijk en naar en getsie! Ik wil dan ook niet meelopen op de maat maar dat gaat bijna vanzelf en ohhhh wat een hel.

Demi -

Waar ik écht niet tegen kan, maar dan ook ÉCHT NIET: van die houten lepeltjes die je bij kleine bakjes Ben & Jerry’s altijd krijgt. Ieeeehhh! Ik krijg al kippenvel en rillingen als ik er aan denk!
En ohhhh, eetgeluiden, hou op schei uit. Daarvan word ik echt oprecht agressief. Ik kan daar ZÓ niet tegen :’D

Syl -

Ieks… ja houten lepels zijn vies en voelen raar aan

Fransje -

Ohh smakgeluiden :-( Knarsetanden kan ik ook slecht tegen, net als mensen die continu met hun gewrichten knakken. ASMR, vreselijk! Als je iets te harde boter op een broodje smeert, en het broodje scheurt. Eten wat een harde buitenkant heeft, en als je erin bijt, de zachte binnenkant er uit spuit. Glibberig eten, zoals oesters. Kipfilet snijden, dat voelt alsof je in een mensenvoet snijdt. Fruit uit blik, wat zo’n vies glibberig structuurtje heeft. Mensen die lege pakken drinken/potten terug in de (koel)kast zetten of het lege wc-rolletje niet vervangen. Mensen die ongegeneerd boeren, helemaal zo vies binnensmonds. Mensen die alles van je bordje willen proeven. Eten van andermans bordje. Oh en wat dacht je van deze: mensen die vla/yoghurt in hun bord doen waarvan ze hun avondeten hebben gehad, AHH!

Marjolijn -

Van smakkende mensen kan ik zooooo agressief worden haha.. En wat op nummer 1 staat; blote voeten van vreemde mensen, kots kots..
Geweldig artikel dit!

Anna -

Zeker! Of wat dacht je van: Met grote teugen drinken waardoor je dat enge geluid hoort, of mensen die een papiertje aangeven maar eerst hun vingers in hun mond stoppen om het papiertje te pakken! Of mensen die steeds je raam dicht doen, terwijl ik zuurstof wil! Of altijd dat klagen over het weer. Het is te warm, het is te koud, het waait, het regent, het miezert. Bleh! Verhuis dan naar Hawaii ofzo?! ASMR vind ik in sommige dingen wel fijn. Al moet ik het niet overdag doen, dan slaap ik. Maar in de avond vind ik het ook niet zo fijn. Ik val liever niet in slaap dan dat ik zo veel droom door ASMR. Dus ik stop er mee. En als iemand in je haar friemelt… Heerlijk! Ook de zogenaamde ‘luizencontrole’ op school… Vond ik ook zo fijn! Iedereen altijd van, neeeee niet weer! Ik jaaaa kom maar op!

Anneke -

Haha, wat herkenbaar allemaal.
Eetgeluiden, vreselijk inderdaad. En als je dan al een slechte dag hebt, kun je daar enorm agressief van worden.
Soms zelfs al als ik iemand hoor ademhalen..

Nagels pulken vind ik ook al zo erg mijn moeder heeft die tic.
Dan zit ik dat al 10 minuten aan te horen en moet ik de neiging onderdrukken om niet op haar schoot te springen en haar handen van elkaar af te halen.

Botjes of stukjes vet of spier in vlees, brrrrrrr. Dan ben ik meteen klaar met eten.

En ook al kan iemand daar niets aan doen, ik kan niet tegen mensen zonder (of heeeeeel weinig) bovenlip.
Vooral als ze tegen je praten. Echt heel dom, maar ik merk dat dat iets met me doet, en niets positiefs..

Angélique -

Haha heel herkenbaar, smakken vind ik ook vreselijk, en wat ik ook echt heel erg vind is door de supermarkt lopen, en dat er dan mensen voor je lopen die echt stinken, zo erg dat je ze drie gangpaden verder nog ruikt….en wat ik ook echt irritant vind zijn die muzikanten bij de supermarkt of het winkelcentrum. Het zullen vast aardige mensen zijn maar ik vind het helemaal niks.

Melissa -

Ooh, smekken.. Hou op met me!! Ik kan daar zó agressief van worden (en misselijk. Maar écht!)
Hoe vaak iemand in de trein een zak chips open trekt en dat je dan niks anders meer hoort dan het geluid van een wild zwijn wat aan het eten is.. I feel you!!

Kyona -

Ooooh eetgeluiden!!! Dat vind ik zo vreselijk! Ben ook nog eens getrouwd met een man waar je dat heel goed bij hoort? Ook al heeft hij z’n mond dicht. Ik wil m soms echt wat aandoen 🙈
Clown vind ik ook super eng en creepy. Liever niet bij mij in de buurt, brrrrr.
En spinnen… Tsja die angst gaat nooit over ben ik bang. Ben er ook oprecht bang voor. En waarom? Geen idee..
Waar ik ook niet tegen kan is zweetlucht en mensen die uit hun mond stinken. Bij mezelf en bij anderen niet… Word daar helemaal naar van!

Anna -

Oh vreselijk! Mijn mentor heeft dat ruiken uit de mond. En dan zit ik echt mn adem zo veel mogelijk te sparen!

Sonja -

Wat jij met zombies hebt, heb ik met poppen in horrorfilms. Dat vind ik zooo naar, van die porseleinen uitdrukkingsloze gezichtjes… Blegh.

Anna -

Dan moet je zeker geen Pretty Little Liars kijken haha!

Lotte -

Haha, terwijl ik dit lees hoor ik je praten.
Geweldig!

”… maar ik krijg er werkelijk waar een kloppende muts van en de neiging om mijn vuist door het beeldscherm heen te slaan”

Ik stoor me inderdaad ook snel aan gesmak en eetgeluiden. Maar juist daar ga je dan op letten *zucht*.

Verder heerst hier een intense haat naar motvlinders. Van die dikkerds die je dan tegen de muren hoort knallen en niet durft dood te slaan omdat hun hele lijf dan open-splashhht. Als hier eentje zit roep ik mijn moeder, ga ik naar m’n kamer, alle deuren dicht, in bed liggen met mn dekbed over mn hoofd tot ‘ie weg is!

Renate -

Stinkende en /of vretende mensen voor /achter of naast je in de metro ;/

anna -

Oh bah, ik krijg echt de kriebels van dit artikel, haha. Gelukkig heb ik al ontbeten *yes*. Zelf kan ik ook niet tegen smakken, getver!

Laura -

Geweldig, zo lekker herkenbaar! Ik heb echt een hekel aan clowns en mensen in van die animatiefiguur-pakken. Bijvoorbeeld in Disneyland. Ik ben daar als klein kind altijd zo bang voor geweest en ik ben er nog steeds niet overheen haha! Ook heb ik het zelfde met smakkende mensen, überhaupt etende mensen die dat op een vervelende manier doen. En als laatste waar ik ook echt kippenvel van krijg, van die decoratieve vaasjes of waxinelichthoudertjes met zo’n matte buitenkant wat dan zo ruw aanvoelt. Vreselijk vind ik dat..

Chantal -

Hahaha eetgeluiden kan ik ook heel slecht tegen. Maar wat ik echt het verschrikkelijkste vind is als mensen hun vingers of zitten te likken en er dan van die smakgeluiden bij maken. Daar krijg je m’n bloed mee aan het koken!

julia -

whahahah herkenbaar! hoewel ik asmr geweldig vind, maar dat komt omdat ik fluisteren zo lekker vind. Een ‘breinorgasme’ is vrij overdreven, maar ik word er om een of andere heel slaperig van

Michelle -

Hilarisch artikel en ontzettend herkenbaar. Dat met wespen en spinnen heb ik niet zo, maar de andere dingen zou ik geschreven kunnen hebben. Drinken met stukjes, echt, waarom in hemelsnaam? En ASMR; ook ik mis het het complete ding. Dat ding met eten vind ik serieus ook verschrikkelijk. Vooral sinds ik zwanger ben. Mensen die hun eten uitvoerig met open mond kauwen als er iemand tegenover ze zit enzo, hou op hoor. Echt niet te doen.

Martine -

Hahaha, ik heb ook echt een enorme hekel aan smakken / smekken / geluiden met eten. Dan denk ik: je merkt toch zelf ook wel dat je enorme herrie maakt?!?! Niet dus… 😉

Martine -

Ohja, dan heb ik altijd zin om dat liedje van Jochem Myjer te zingen: https://youtu.be/Mszbn7_dmpY

Rosalie (4BeautyandLife) -

Luizenthee? Jeetje nooit bij stilgestaan en nooitnoo gelet. Nu drink ik eigenlijk geen muntthee meer. Ben over op de latte macchiato. Geen luizen daar in.

Susan -

Oh smakken, gatverdamme. Mensen die nog even hun eten door hun mond heen halen en het nodig vinden iedereen daar deelgenoot van te maken. En van ASMR krijg ik ook de rillingen! Als mensen opzettelijk zacht gaan praten, om een ‘sfeer’ te creëren. Ellende.

Saskia -

Haha, ja die luizenthee vind ik ook onwijs ranzig. En dat asmr heb ik nooit begrepen en vind ik ook behoorlijk irritant.

Anna -

Iets waar ik niet tegen kan: Het woord smekken! Het is zo’n vies woord, smakken klinkt veel beter. Hahaha

Melissa -

Ik heb precies hetzelfde!

Evi -

Het mayonaiseding is zo herkenbaar ! Haha , enkele weken terug had ik een rotdag gehad, maar het idee aan frietjes beurde me meteen weer op, toen ik dan zag dat de mayo op was, ja, toen had je me aan het huilen !

Lisa -

Als iemand met een watje naast mijn oor gaat en erin knijpt/wrijft. Dat knisperende geluid vind ik zo vreselijk! Net als het lopen op vers gevallen sneeuw. Brrr, vreselijk. En het schrapen met tanden over bestek.

Margot -

Hihi, heerlijke post! Asrm is ook niks voor mij en die luizen klinken vies! Gelukkig heb ik dat voor zover ik weet nog niet meegemaakt.

Tjitske -

Haha, ik herken me hier helemaal in!
Ik heb een hekel/ben doodsbang voor spinnen (van die bruine/zwarte huisspinnen)

Ook kan ik me ontzettend irriteren aan etende mensen.. Gesmak, gekauw, zo hard het vlees snijden dat de bodem van het bord er zowat uitgaat.. Brr..

Snotterde mensen die continu hun neus ophalen..

Ik heb een fobie voor blote voeten van anderen, zo vies haha..

Soms irriteer ik me zelfs aan het “geadem” van mensen.. 😛

Tjitske -

Ow, en ik heb een gruwelijke hekel aan clowns en mensen in van die animatie pakken!! Dan loop ik liever een straat om..
En mensen die een te grote slok drinken nemen, zodat het zo’n “klok” wordt.. Brr

Draaiorgels vind ik ook vreselijk, krijg bijna de tranen in m’n ogen van irritatie dan, haha..
Of het kerkorgel, vreselijk!! Kippenvel krijg ik er van, ik hoor het wel elke week aan uit fatsoen.. 😜
Kan ook niet tegen accordeonmuziek.. Dan krijg ik helemaal de kriebels… Brr..

Of mijn dekbedovertrek die niet goed om het dekbed wil.. Frusterend.. Ik ga nog net niet met een strijkijzer erover heen.. Haha

Syl -

Ik heb ook zo’n haat voor asrm, alleen ik word er alleen geïrriteerd en agressief van…. dus geen brainorgasm maar moordneigingen.
Ik stoor me ook aan hoe anderen eten. Toppunt van ergernis is toch wel het geluid van mensen die op hun vork bijten ipv het eten van de vork afhappen…of te hard snijden, waardoor het mes over het bord heen schraapt. Dat geluid gaat gewoon door merg en been. Ik word echt misselijk van dat geluid.

Anniek -

Haha, HILARISCH om te lezen dit, je hebt dit zo leuk geschreven! Die eetgeluiden snap ik heel goed, daar heb ik zelf ook een beetje last van. Toevallig zit mijn moeder nu tegenover mij een broodje te eten, heh… :) En horrorfilms: no thanks!

Priscilla -

Hahaha luizen thee! Ik drink nooit muntthee dus met die dingetjes ben ik niet bekend, maar nu ga ik het niet meer proberen ook 😉 Dat smekken en te weinig mayo vind ik ook vreselijk.

Renée -

Bij mij ook rillingen van vieze eetgewoonten, fluisteren, stukjes (stotters) in drinken of yoghurt. Verder vindt ik muizen/ratten eng. Ik vind dieren vies (sorry!) en ik krijg echt kotsneigingen als iemand die wiebelen met z’n tenen. Haha!

Marieke -

Haha tegen ASMR en drinken met stukjes kan ik ook niet goed. Ik moet ook kokhalzen als ik merk dat er stukjes in zitten juk.

Reageer ook