10 vragen over eten

Zoals jullie weten is het elke donderdag 2Eat Donderdag. Vandaag een keertje geen recept of restaurant review, maar een tag over eten! De tag kwam ik tegen bij de blog van een van onze favoriete kookboeken, Lekker & Simpel. Lees verder voor de vragen en antwoorden.

1. Sinds wanneer heb je een passie voor eten en koken?

Een passie voor eten is misschien een beetje te groot uitgedrukt, maar koken vind ik de laatste jaren wel heel leuk geworden. Ik denk dat ik de laatste 3 jaar meer ben gaan uitproberen en langer in de keuken sta.

2. Wie is je grootste kookheld?

De tag is volgens mij vooral voor foodbloggers bedacht want ik heb wel make-uphelden, maar op kook-gebied dan weer niet. Hoewel… Ik vind onze Nederlandse foodbloggers wel heel leuk! En de recepten zijn vaak goed na te maken!

3. Wat is je favoriete gerecht dat vroeger voor je gemaakt werd?

PANNENKOEKEN! Hmmmm!

4. Wat lust je niet?

Cliché, maar met spruitjes maak je mij echt niet blij. Ook houd ik niet van de meeste kazen, op Nederlandse kaas, parmezaanse kaas en mozzarella na. Zo gruwel ik van schimmelkaas, blauwe kaas en brie. Ieehhh!

5. Welk gerecht uit de Hollandse keuken vind je het lekkerst?

Hutspot en rode kool. Het eerste het liefst door m’n eigen moeder gemaakt. Het tweede graag door Djurre’s oma.

6. Welke keuken trekt jou het meest?

Goede vraag! Hier heb ik vorige week nog over geschreven, je leest het hier. Maar als ik dan één keuken mag kiezen, dan misschien toch de Italiaanse.

7. Beschrijf je kookstijl in 5 woorden.

Niet te moeilijk, niet lang, niet te veel ingrediënten, gevarieerd en goed gekruid. Ja, dat vat het wel samen denk ik!

8. Welk gerecht past het beste bij jouw persoonlijkheid?

Wat een moeilijke vraag. Hier heb ik lang over na zitten denken en ik kom er maar moeilijk uit. Spaghetti Bolognese met een pepertje er in, misschien? Simpel (staat voor mijn kledingstijl) en het pepertje voor mijn ietwat drukke en pittige karakter. Zo iets? Haha!

9. Wat vind je belangrijk aan de voeding die je eet?

Voldoende groenten vind ik heel belangrijk. Ook wissel ik graag verschillende gerechten af, dus een keer aardappels, een keer pasta, couscous, rijst, etcetera. Maar ook lekker van smaak. Dus ik kies graag voor witte pasta en witte rijst. Misschien geen populair antwoord met de huidige clean eating trend, maar ach… Haha!

10. Wat zou je willen eten de avond voordat je amandelen geknipt worden?

Een onmogelijke vraag! Ik zou zo veel willen eten. Lekkere taartjes (appeltaart!), een goede pasta, Surinaamse nasi, een pannenkoek met Nutella. Dus eh ja, dat! 😉

Wat zijn jouw antwoorden op deze 10 vragen?

18 reacties

Deborah -

Leuk om te lezen! Enne, ik hou ook niet van gekookte spruitjes, maar als je ze toch nog eens wilt proberen, gebruik dan dit recept:
http://www.24kitchen.nl/shows/makkelijkemaaltijd/recepten/zalm-in-bladerdeeg-met-citroenspruitjes

Echt ZO lekker!

Lindsey Beljaars -

Een hele leuke TAG! Ik heb echt veel te lang geen pannekoeken meer op! Daar moet snel verandering in komen!

Sofie -

Super leuk dat jullie hem ook ingevuld hebben! En hoe kan je niet van de meeste soort kazen houden?! (Jorrit weet niet wat hij hoort hahah, hij is namelijk DOL op kaas)

Charelle -

Oh wat een leuke tag is dit! Mijn favoriete Hollandse gerecht is toch wel aardappels, bloemkool, rundervink en jus, haha! En spruitjes zijn inderdaad gewoon niet lekker. Punt. 😉

EliseDingen -

Leuke tag! Ik houd ook van gerechten die niet te lang duren om te maken maar wel steeds lekker gevarieerd zijn. De Mexicaanse keuken vind ik erg lekker! Wraps en pasta zijn voornamelijk mijn ‘snelle’ gerechten :)

Esther -

Leuke tag! Zie ook veel overeenkomsten. Vind dat koken doorgaans niet té moeilijk en ingewikkeld moet, niet te veel ingrediënten ook. Kruiden gebruik ik overal voor <3 zooo lekker!

Herma -

Wat origineel om op deze manier over eten te bloggen. Geweldig. Heb veel bewondering voor je creativiteit. Prachtige afbeeldingen bij het artikel.

Michelle -

Ik zie best wat overeenkomsten. Ook voor mij is de Italiaanse keuken als ik écht écht moet kiezen favoriet. Spruitjes staan hier net zo min op het menu; houden we allebei helemaaal niet van. Van een lekker hutspotje dan weer wel, met een vers gehakballetje erbij. Lekker!

Carina -

Leuke tag al snap ik die laatste vraag niet. Je amandelen horen bij je immuunsysteem en niet bij je reuk en smaakgedeelte. Of is het meer bedoeld als je voor een langere tijd niet kunt eten, wat je dan nog snel zou eten daarvoor?

Willemijn -

Zo interpreteerde ik hem wel inderdaad haha (dat laatste bedoel ik).

Laura -

Hier een spruitjes liefhebber heerlijk gewoon gekookt met een klontje boter en aardappelen met een vettige sju jammie! Ik lust geen broccoli terwijl mijn vriend en zoontje ervan smullen, die lucht haha. Van mij mogen ze het zeker eten ik eet dan vaak een blikje tuinbonen.

Kelly -

Erg leuke tag! Ik heb nu dus zin in pannekoeken haha. Ik denk dat ik hem over ga nemen op mijn blog

Lianne -

Wat een leuke tag! Mijn amandelen zijn al geknipt, dus dat is geen probleem, maar ik zou graag nog een appeltaartje willen eten, dat lijkt me niet verkeerd! :)

Mariska -

Grappig dat je *dus* witte pasta en rijst eet ;). Toen ik overgestapt was naar volkoren en zilvervlies vond ik wit zo ontzettend smakeloos en “leeg” smaken! Maar goed, is waarschijnlijk een kwestie van wennen. Ik moest bijv ook havermout leren eten (vond ik de eerste keer echt niet zo lekker en nu smul ik ervan!).

Margot -

Wat een leuke vragen! Van spruitjes word ik ook niet gelukkig, maar hutspot is juist ook niet mijn ding. :-)

Liset - Beautydagboek -

Als ik dit lees, krijg ik al trek in het avondeten! Ik ben echt iemand die geniet van eten, ik kan me dan ook iedere dag verheugen op het diner. Warm eten heeft sowieso mijn voorkeur, ik vind dat heerlijk :). Zelf hou ik erg van de Indische keuken omdat mijn oma dat zo lekker kookte.

Dita -

Wat een leuke tag! Van die schimmel kazen maak je mij ook niet blij. En spruitjes ook niet trouwens.

Marieke -

Wat een leuke tag. Deze ga ik even onthouden voor mijn eigen blog.

Reageer ook