Zwangerschapsupdate #8: week 37 t/m 39

Zoals jullie inmiddels wel door hebben gehad (gok ik haha!) ben ik bevallen van onze zoon! En dat betekent dat er een eind is gekomen aan mijn zwangerschap. En daarmee ook aan de zwangerschapsupdates die ik al die maanden plaatste. Maar niet voordat ik de update over mijn laatste weekjes als zwangere met jullie gedeeld heb! Komt ‘ie!

36 weken en 3 dagen

Week 37

  • Deze week is de laatste geplande werkweek. Na deze week hebben we alles af tot en met begin januari. Dit is zo’n apart idee! Zo lang in principe niet hoeven te schrijven en bewerken, dat heb ik in geen 7 jaar niet gedaan! Ik word er onwennig van en vraag me af wat ik met mijn tijd moet gaan doen. Als ik mijn buurvrouw spreek, die twee dagen eerder uit is gerekend en al 2 weken met zwangerschapsverlof is, vraag ik gekscherend ‘Maar wat doe jij dan met al die tijd?’. Stiekem meen ik het nog ook, ik heb gewoon geen idee wat ik moet doen als ik niet (veel) meer hoef te werken haha!
  • Ik vind het zo raar dat het begin van de bevalling nu zo dichtbij kan zijn (vanaf 37 weken is de baby ‘a terme’), maar ook nog best wel ver weg (5 weken vanaf nu!). Dat ik niet weet wanneer het begint maakt me een beetje onrustig. Ik probeer me in te stellen op dat ik waarschijnlijk over de 40 weken heen ga (een gemiddelde eerste bevalling begin met 40 weken en 4 dagen), maar stiekem hoop ik dat ik eerder beval. Funest voor m’n geduld haha!

37 weken en 3 dagen

Week 38

  • Ik heb veel geluk gehad volgens mij, maar vanaf deze week moet ik er ook aan geloven: van echt heel lekker slapen is niet echt meer sprake. Plassen, woelen, draaien en verliggen. En dat meerdere keren per nacht. Meh!
  • Ik heb veel harde buiken/oefenweeën. Ook voel ik steken bij m’n baarmoedermond (wellicht TMI voor sommige, maar hey, jullie kennen ons inmiddels wel een beetje toch 😉 ). Tekenen dat mijn lichaam zich aan het voorbereiden is op de bevalling!
  • Slik, ik heb de 70 kilo aangetikt! De teller staat hiermee op 15+ kilo. Al met al nog netjes als ik mijn verloskundige mag geloven… En als zij het zegt, dan zal het wel!

Week 39

  • Ik verveel me te pletter nu er niet zo heel veel meer te werken valt. En zonder die afleiding wordt het ‘Ik-ben-het-zat’ gevoel er niet beter op. Ik voel me lomp, zwaar en ik zit/lig/sta/loop niet meer lekker. Eigenlijk voel ik me helemaal niet meer comfortabel. This baby needs to get out! NOW! Alsjeblieft.
  • Ik vraag iedere avond aan onze baby of ‘ie alsjeblieft wil komen vannacht, want mama is er klaar mee en kan niet wachten tot je er bent! Maar helaas, hij luistert niet… 😉
  • Hè gelukkig, er is wat werk te doen! Op dinsdag help ik Martine met een campagne opnemen. We vloggen ook, klik! Ik geniet van de werkdag. Het is lekker dat ik wat rustiger aan kan doen nu, maar een dagje werken is ook wel heel fijn!
  • M’n trouwring deed ik al een poosje ‘s nachts af omdat mijn vingers wat opzwollen. Maar nu heb ik hem permanent afgedaan. M’n vingers zijn net bifiworstjes. En m’n voeten zijn ineens ook begonnen aan hun opmaat.

38 weken en 3 dagen

En dat, lieve iedereen, was het laatste puntje dat ik schreef (geschreven op 11 november). Die dikke voeten leken wel een voorbode want 24 uur later was de bevalling in volle gang. Jelle is geboren met 38 weken en 5 dagen zwangerschap. Ik hoopte al die tijd dat hij voor 40 weken werd geboren (ik was al eventjes verzadigd als het ging om zwanger zijn en voelde me propvol), maar ik had niet verwacht dat hij al voor 39 weken zou komen! Grappig genoeg ging ik op de avond voor de bevalling nog uit eten met Djurre en zijn familie en riep ik nog tegen zijn moeder: ‘Ik wil vannacht bevallen!’ Toen we om 00.30 uur in bed lagen dacht ik nog: ‘Als ik vannacht beval, wordt dit een kort nachtje’. En ja hoor, de bevalling begon 3 uur later!

Ik besef nog niet helemaal dat het er op zit, die hele zwangerschap. 9 maanden lang ben je er iedere dag mee bezig. Terugkijkend op mijn zwangerschap kan ik zeggen dat ik een hele fijne zwangerschap heb gehad. Het begin stond in het teken van veel onzekerheid en dat maakte me verdrietig. Maar nadat de onzekerheid weg was heb ik ontzettend genoten en me bijna alleen maar fit gevoeld. Ik had weinig last van kwaaltjes en heb me tot aan het eind goed gevoeld. Super fijn!

En nu zit het er dus écht op. Dit was de laatste zwangerschapsupdate. Ik heb er in totaal 8 gemaakt. Je kunt ze hier allemaal teruglezen. Ik deel over een tijdje natuurlijk ook nog het ‘bevallingsverhaal’. No worries, no dirty details (of zijn jullie daar wel voor in? 😛 ), meer over hoe ik het ervaren heb. 😉

Snif, het zit er op! Hoewel ik heel blij ben dat ik mijn lichaam weer een beetje ‘terug’ heb en ik me weer vederlicht voel in plaats van een walvis op het droge, pink ik toch een traantje weg bij deze laatste letters. Het waren 9 hele bijzondere maanden en ik koester alle buikfoto’s die Martine gemaakt heeft en dagboeken die ik geschreven heb tijdens deze periode. Ik kan iedereen aanraden om dit ook bij te houden. De tijd gaat zo langzaam als je zwanger bent, maar toch ook weer zo snel. Cliches, cliches… I know! Ik vond zwanger zijn een bijzondere, mooie ervaring. Het heeft me doen inzien wat een natuurwonder een baby is en wat een kracht er in het vrouwelijke lichaam zit. Dat van één eicel en één spermacel een heel mensje gemaakt wordt in de buik van een vrouw, WAUW!

Eh nou jongens, ik stop maar met typen. Ik blijf anders maar doorratelen, haha! Er is namelijk nog zo veel te vertellen, maar het leven van een kersverse mama bestaat uit weinig tijd voor jezelf, dus ik moet echt een eind breien aan dit stuk. ;)Jullie horen snel weer van mij! X!

57 reacties

Roos -

Hoi Willemijn,
Ik wil je even bedanken voor al je updates. Een vriendin van mij is afgelopen week bevallen en ik vond het tijdens haar zwangerschap lastig om daar mee om te gaan. Niet omdat ik het haar niet gunde, maar omdat ik het niet ken. Zij was tenslotte de eerste van onze vriendengroep! Op deze manier heb ik toch wat meer begrip gekregen denk ik…. Al heeft zij een heeeeele zware zwangerschap gehad met alle kwaaltjes, ik vond het op deze manier toch een fijne manier om wat meer met haar te coneccten. Al is nu natuurlijk niet terug naar normaal, want ze heeft nu een hele mooie baby!
Maar bedankt voor al je updates!

Sally -

Hi Willemijn, begin dit jaar heb ik met je gewerkt voor een item in het tv programma Life 4 You. Toen waren we allebei nog geen moeder. Inmiddels ben jij bevallen en ben ook ik zwanger van mijn eerste! :-) ik heb je updates met veel plezier gelezen (je hebt me geinspireerd om er ook veel over op te schrijven) en je zwangerschapsoutfit waren een verademing voor me toen ik rond de 18 weken niet meer wist wat ik nou aan moest. Dus dank voor alle inspiratie! Veel geluk. Liefs xx Sally

Willemijn -

Hee Sally! Wat leuk om te horen, gefeliciteerd! 😀 Veel geluk met jullie kleintje!

Sara -

Wat is het toch snel gegaan! Ik vond het leuk om de zwangerschap op deze manier te kunnen volgen. Ik ben benieuwd of de buurvrouw inmiddels ook bevallen is. Is Jelle nu door dat je vroeger bevallen bent ouder dan het kindje van de buren?

Willemijn -

Hihi ja, 3 dagen ouder! Super leuk dat ze zo dicht bij elkaar zitten.

mariet -

ongelooflijk! ‘t is echt zo apart maar leuk! , toen je zei dat je zwanger was en nu heb je een prachtig kindje♥ geniet ervan en ik ben benieuwd naar je verhaal (dirty details are attached to it :) veel liefs♥

Cato -

Och wat heb ik genoten van deze geweldige en heugelijke zwangerschap updates! Telkens wanneer er weer eentje verscheen nam ik echt even de tijd. Ik ben heel erg blij voor jou, Jurre en Jelle! En stiekem kijk ik nu alweer uit naar de misschien wel toekomstige zwangerschap! ♥

Demi Fu -

Haha van mij mogen er best wel dirty details in! Wil later heel graag kinderen maar zie altijd al zo onwijs op tegen de bevalling! Raak er altijd een beetje in paniek van voornamelijk als ik het wel eens op tv zie. Vind het niet vies maar wel angstaanjagend de pijn etc. Ben heel benieuwd naar jouw bevallingsverhaal!

Patricia -

O wat mooi weer om te lezen, vooral als ‘verloskundige-in-spe’. Dus voor mij mogen de bevallingsdetails as dirty as it can be, haha! Vind het altijd fijn de ervaringen te lezen. Dankjewel dat wij mee mochten kijken in deze persoonlijke reis!

Jennifer -

Mijn laatste update was ook zo vreemd, zou op Melle’s geboortedag online komen maar er moest nog een buikfoto bij en die kon niet meer worden gemaakt. Ja, vanuit een heel gênante hoek op m’n bed, haha. Zo mooi hè om terug te lezen! Ik las ze van de week nog eens omdat de eerste verjaardag van Melle nu zo dichtbij aan het komen is… gewoon emotioneel werd ik ervan. En als je straks weer helemaal herstelt bent dan ga je het nog missen ook, die zwangerschap. Zo’n bijzondere periode die je nu achter je gaat laten en nooit meer terug komt. Ik ben benieuwd naar je bevallingsverhaal (daar kan ik ook nooit genoeg van krijgen trouwens) dus kom maar op!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Was leuk om de updates te lezen. Ben benieuwd naar je bevallingsverhaal. Van mij mag het met de ranzige details hoor, dat hoort er tenslotte bij 😉
Ga je ook over de ontwikkeling van Jelle schrijven? Lijkt me erg leuk.
Ik herken dat je niet weet wat je met je tijd moet doen tijdens het verlof. Ik vond het heerlijk uiteindelijk. Stiekem heb ik mijn hele leven naar dit moment uitgekeken. Even helemaal niks moeten. Dat kan alleen bij je eerste kindje. Uiteindelijk heb ik ook veel tijd in de admin van ons bedrijf gestoken. Was ook nodig haha. Ik hoop dat ik het nog een keer mag meemaken. 😊

Roos -

Jaaa echt jammer dat de zwangerschapsupdates er op zitten! Natuurlijk staat daar iets heel moois tegenover, maar ja egoïstisch als ik ben :) Ik zit nu op 27 weken en ook ik ben erg benieuwd naar je ongecensureerde bevallingsverhaal; bring on the gory stuff!

Leonie -

Na al die zwangerschapsupdates gevolgd te hebben kijk ik nu ook wel uit naar je bevallingsverhaal. Ben echt heel benieuwd hoe je dat ervaren hebt (incl. dirty details! 😉 )
Hoop dat jullie lekker genieten van elkaar.
x

Nienke -

Dirty details zijn gewoon welkom hoor! Ben pas 19 jaar en ik moet niet denken aan een baby, maar ik heb je in je zwangerschapsperiode trouw gevolgd. Ben benieuwd naar je bevallingsverhaal!

Mare -

Super om te lezen hoe die weken eruit zien! En ehh…al die roze wolk verhalen…ik ben wel benieuwd hoe je het echt ervoer die bevalling.

Paola -

Het lijkt me heel raar om ineens niet meer zwanger te zijn. Ik ben vandaag 36 en zo benieuwd naar alles! Ik kan ook niet wachten op je bevallingsverhaal en van mij mogen de dirty details erbij hoor!

Tessa -

Oh alsjeblieft alsjeblieft wel de dirty details erin! Jullie zijn altijd zo heerlijk open overal in en dat vind ik geweldig. En voor de mama-to-be is het alleen maar fijn om precies te weten hoe zo’n bevalling nu echt verloopt in plaats van altijd maar het cliche ‘ het is het waard en dat is het enigste wat telt’.

Quinte -

Wauw!, ik vond/vind het zó ontzettend leuk om alles omtrent jouw zwangerschap/moederschap te lezen! Heel erg fijn en mooi hoe je hier zo open over schrijft. Lekker blijven doorgaan zou ik zeggen! Enne, ik denk dat er vast wel mensen in zijn voor de ‘dirty details’. Weet ik ook een beetje waar ik me later op moet voorbereiden 😉 X en veel geluk met Jelle!

Nienke -

Leuk om te lezen. Ik ben ook heel benieuwd naar hoe het echt is om te bevallen. Jullie delen jullie verhalen altijd heel eerlijk en daar hecht ik veel waarde aan. Daar leer ik ook van, als ik zelf ooit een kindje mag krijgen.

Jill -

Ik wil best the dirty details weten, juist het interessantst!

Chantal -

Ja eens! Dat zijn juist de dingen die je nergens leest, en jullie onderscheiden je daarmee vaak van alle andere blogs! Schrijf waar jij je prettig bij voelt, maar ik denk dat veel van jullie lezeressen juist geinteresseerd zullen zijn in de ‘dirty details’ 😉

Céline -

Ja inderdaad ik wil het ook wel weten :)

Liens -

Ik ook! Dit maakt jullie blog net zo echt en bijzonder :)

Sanne -

Ik vond de zwangerschapsupdates zo leuk om te lezen, bijna jammer dat het voorbij is haha. Kom maar op met dat bevallingsverhaal, of wil ik daarna geen kinderen meer😁

Nynke -

Wat leuk om te lezen. En je bevallingsverhaal; kom maar op met de dirty details! Een keer een eerlijk oprecht verhaal! Niet mooier dan t is. Ik ben nu 10 weken zwanger!

Dita -

Wat bijzonder om te lezen Willemijn! Ik heb genoten van je updates en ben erg benieuwd naar je bevallingsverhaal. Zelf ben ik morgen 31 weken zwanger. De tijd gaat zo snel! Ik hoop ook dat ik eerder mag bevallen want ik heb ook 7 weken verlof vooraf. Over 2 weken begint mn verlof en ik weet echt niet wat ik moet gaan doen. Ik voel me nog prima! Maar omdat de kerstvakantie er tussen zit en ik in het onderwijs werk heb ik die 2 weken extra.

Mariebeauty -

Echt gek hoe snel het gegaan is! Ik kan me nog zo de eerste artikels herinneren, nogmaals een dikke proficiat! :)

Cath -

Ik zie hieronder bij “Lees ook” een schattig geel-witgestreept buikje! Ohhh. Wat gaat de tijd toch snel. Bedankt dat jij dit hebt willen delen met ons. Ik ben heel erg blij voor jullie dat jullie na zoveel onzekerheid en verdrietigheid een prachtige zoon hebben gekregen. Gefeliciteerd!!!
En wat de dirty details betreft, ik denk dat de mensen die geïnteresseerd zijn in hoe een bevalling verloopt, dit juist wél willen weten. Ik ook eigenlijk, omdat ik genoeg verhalen lees waar de baby er na een uur moeiteloos lijkt uit te glijden. Terwijl ik dan juist heel veel vragen heb over de dirty details. Maar het is vooral jouw bevallingsverhaal en je deelt wat jij wil. Ik ben in ieder geval heel erg nieuwsgierig omdat het een thuisbevalling was en mij dit toch een beetje eng lijkt.
Liefs

Sophie -

Ik ben ontzettend blij voor jou en Djurre! Wat een mooi kind hebben jullie op de wereld gezet. Ik ben ook erg benieuwd naar je bevallingsverhaal. En ja, kom maar op met de dirty details. Niet omdat ik het heeeerlijk vind om ”vieze” dingen te lezen maar vooral omdat wij (degenen die nog geen kind hebben) weten wat we allemaal kunnen verwachten en waar we ons misschien een beetje op voor kunnen bereiden (zover dat kan ;)).

Nicole -

Heel mooi om te lezen :) En yes, please! Bevallingsverhaal met de details haha. Ik ben juist zo benieuwd hoe je dat hebt ervaren, normaal hoor je daar toch niet zoveel over!

Miriam -

Wow, wat is dat snel gegaan zeg! Leuk om dit verslag alsnog achteraf te lezen, ik vind trouwens die eerste foto (in de groene trui) erg mooi, toffe kleur groen is dat! Geniet van Jelle, voor je het weet is hij 18 😉 (over clichés gesproken).

Jodi - liefthuis -

Wauw wat bijzonder en ik herken je geratel heel erg. Je kan door blijven praten over wat voor bizarre en bijzondere dingen het vrouwenlichaam allemaal kan en hoe het voelde en hoe het ging en wat je denkt en en en…… Geniet van je kleine man en de mooie herinneringen

joke -

Leuk stukje weer. Nu je fijne zwangerschap heb gehad en weinig kwaaltjes vraag ik me af misschien wat vroeg haha zou je later een 2e willen? Zou je het zo weer over willen doen als de eerste?

Emma -

Wat een toffe update weer! Ik kijk uit naar het bevallingsverhaal en kom maar op met die diry details, maakt het alleen maar interessanter haha!

Manouk -

Ik ben super blij voor jullie! Ik hoop dat ik dit later ook zo mag meemaken :)

ing -

Superleuk stukje! Ik vind je haar in deze kleur je ook gewoon geweldig staan, ondanks dat het niet licht is, laat het je stralen

Robin -

Ik ben ontzettend benieuwd naar je bevallingsverhaal! Ik heb echt genoten van als je updates. Heel veel geluk met z’n drietjes! 😙

Rosa -

Vind het heel bijzonder dat je dit met ons lezers hebt gedeeld. Ik leefde met je mee!

Saskia -

Wat grappig om te lezen dat je al een soort van voorgevoel had vlak voordat je ging slapen. Ook ik ben benieuwd naar je bevallingsverhaal, de dirty details kan ik wel handelen. Dat maakt het juist zo interessant!

marie -

En de buurvrouw? Hoe gaat het met haar en de baby?

Dd -

Je ging uiten met je man . ? Ik denk uit eten of niet ?

Anouk -

Ik vond je zwangerschapsupdates erg leuk om te lezen en vind het zelfs een beetje jammer dat er niet meer aan komen. Leuk dat je deze toch nog hebt gedeeld.

Leonie -

Wat super leuk om nog die laatste update te lezen. Ik heb met veel plezier al je zwangerschapsupdate’s gevolgd. En wat een mooi manneke hebben jullie samen ter wereld gebracht! Ik ben benieuwd naar je bevallingsverhaal..

Madelaine -

Ah wat bijzonder om je laatste loodjes te lezen. Wat een transformatie maak je als vrouw mee he, van zwangere naar moeder.. zo bijzonder. Ik ben vandaag 37+5, nog even geduld dus. Enne ik ben onwijs benieuwd naar dat bevallingsverhaal!

Rosa -

Ah leuk! Sterkte mer de laatste loodjes en gefeliciteerd alvast met de geboorte van je kindje :-)

Ilse -

Lijkt me ook ze vreemd als je zwangerschap in eens voorbij is. Ik kijk uit naar je bevallingsverhaal (ik ben zelf net over de helft met mijn zwangerschap) en lees ook graag de details. Volgens mij had je geen horrorbevalling dus dan kan ik je verhaal hopelijk aan :p

Sarah -

Ah zo lief. Kan niet wachten op het bevallingsverhaal, deze mag in geuren en kleuren hoor 😉 we zijn toch allemaal vrouwen en dat moeten wij ook gaan doormaken pfoe!

Martina -

Zo gek om je nu met een dikke buik te zien! Vooral bijzonder om je Jelle voor te stellen in je buik. Heeft hij gewoon daarin gezeten ?!? Haha klinkt gek maar denk dat je wel snapt wat ik bedoel :) ik heb wel spijt dat ik m’n dikke buik niet zo mooi op de foto heb zien groeien… Kan me nu al zo moeilijk voorstellen hoe dat was terwijl het maar 6 maanden geleden is!

Kelly -

Leuk om dit nog terug te lezen :) ik ben heel benieuwd naar je bevallingsverhaal, van mij mag je er heel open in zijn, gewoon wat je kwijt wilt.

Maris Maria Renne -

Mijn dochter is nu 6 maanden oud, maar toen ik zwanger was, leek er geen einde aan te komen. Het is (cliché en lekker makkelijk praten achteraf) bizar hoe snel de tijd voorbij vliegt!
Ik hoop dat je nu op een roze wolk mag verblijven :-)

Linda -

Ik ben in voor vieze bevalling details :) al die roze wolk verhalen van “als de baby op je buik ligt ben je alle pijn vergeten” kennen we nu wel! Ik wil weten hoe het is, dan kan ik me mentaal voorbereiden wanneer ik ooit zwanger raak zonder onverwachte verrassingen!
Ik kijk uit naar de volgende artikelen met verhalen hoe alles voor de eerste keer is, eerste voeding, hoe overleef je het door wekenlang gebroken nachten te hebben, lukt het om de kilo’s eraf te krijgen, gaat dat vanzelf of niet? Etc etc van mij mag je lekker doorratelen Willemijn ik vind het reuze interessant :)

PinkFairy -

Ah heerlijk! Ik moet nog een paar weekjes en ben benieuwd hoe ik me daarna ga voelen. Denk niet dat ik me zwangere lichaam ga missen. 😛 Heel benieuwd naar je bevallingaverhaal! Dirty details mag, zolang het maar open is zoals jullie altijd zijn.

Charlotte -

De tijd vliegt hè, 9 maanden lijken zo lang maar voordat je het weet is het voorbij. En mis je het getrappel in je buik al een beetje? Ik ben benieuwd naar je bevallingsverhaal!

Jacqueline de boer gernand -

Heerlijk om je verhalen te lezen! Helemaal als kersverse mama vind ik het ontzettend fijn om verhalen te lezen van medemoeders ( in wording ) blijf vooral ook zoveel mogelijk over dit onderwerp posten! Het word gewaardeerd! Geniet lekker met elkaar!

Eva -

Hihi wat herkenbaar van die laatste weken. Ik voelde mij ook lomp en zwaar. Gelukkig verdwijnt dag gevoel snel als je je baby eenmaal in je handen hebt. Ik ben benieuwd naar je bevallingsverhaal!
Geniet van de bijzondere kraamperiode (met ups &downs ;-))
Liefs,
Eva

Kelly caresse -

Super leuk om nog even over die laatste weekjes te lezen, wat fijn dat hij zich lekker op tijd heeft aangediend. Naar dat moment kijk ik ook heel erg uit, om straks fijn met je kindje te zien.

Milou -

Ongelooflijk hoe snel het is gegaan! Maar ja, de tijd vliegt. Dat heb ik ook als ik naar mijn eigen zwangerschap kijk. Ik hoop echt dat ik ook zo rond de 38/39 weken mag bevallen haha. Veel te ongeduldig :p Maar we zullen zien hoe het loopt! Ben benieuwd naar jouw bevallingsverhaal. (kom maar op met die details 😉 )

Reageer ook