Terugblik op 2015

Morgen zwaaien we 2015 uit en stappen we vol frisse moed een nieuw jaar in: 2016. Het Jaar van de Aap volgens de Chinese dierenriem.  Vorig jaar keken we terug op 2014 en nu blikken we terug op 2015. Wat was dit voor jaar?

We schreven dat we hoopten dat 2015 ten opzichte van 2014 wat rustiger zouden worden. 2014 was een behoorlijk emotioneel jaar met levensveranderende keuzes, dus we waren toe aan rust. Kregen we die? Ja, maar wel na eerst een periode van emotionele onrust. Voor Willemijn was dat afwachten en hopen op het goede nieuws dat haar kindje gezond zou zijn. Voor mij was het ontdekken waar dat achterlijke benauwde gevoel toch vandaag kwam wat me al jaren achtervolgt, maar door een op of andere manier door de komst van Willemijns kindje erg versterkt werd? Beiden kregen we echter rust dus onze wens is in die zin uitgekomen. Uiteindelijk werd het emotioneel gezien een rustig jaar.

Zakelijk gezien? Hebben we ons te pletter gewerkt haha! Maar ook dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen en we mogen enorm trots zijn. Bizar.

Gezamenlijk

  • Ons eerste jaar fulltime bloggen – 2015 zou het jaar worden waarin we voor het eerst een jaar lang fulltime gingen bloggen. Het jaar is voorbij gevlogen. Wat hebben we veel leuke dingen mogen doen, voor onder andere Dr. Oetker (we zijn veel creatiever dan we dachten!), Bugles (wij wonnen de Vultip challenge: nooit gedacht maar zo lachen!), ons mediabureau bestond 10 jaar en we vierden de nog altijd fijne en dierbare samenwerking. En we hebben ook veel lieve en leuke meiden leren kennen dit jaar en dan heb ik het over de foodbloggers Merel & Jamie, Nina & Elise, Sabine, Pauline, Brenda en en en…
  • 2015 was een goed zakelijk jaar, onze nieuwe records: 70,000 abonnees op ons YouTube kanaal van LiveLifeGorgeous, 30.000 op 2WMN, en we piekten op 2WMN met minstens 1 miljoen paginaweergaven (wat!?!?).  Dat is heel erg veel, jullie lezen alles trouw. Geweldig!
  • We hebben een aantal van jullie ontmoet op de volgende events: Het BFF event, VEED en de DYTG. Wat was het leuk om jullie allemaal te spreken, te knuffelen en zulke lieve cadeautjes te krijgen. Dank jullie wel!

https://www.youtube.com/watch?v=sJSHpEXCSjU

  • Natuurlijk vond zoals altijd de LiveLifeGorgeous Meet & Shop weer plaats in Groningen. We deden voor het eerst een 18+ versie om ook oudere lezers te ontmoeten aangezien er naar  events zoals DYTG vaak jonger publiek gaat. Het kan bijna niet, maar het lijkt ieder jaar wel weer gezelliger te worden. En ze hadden ook nog eens een veel te duur maar ontzettend lief cadeau aan ons gegeven: een cadeaukaart van Vanilla. Nou, als dat geen schot in de roos was? Dit was een super gezellige dag.
  • We hielden voor de tweede keer een workshop over bloggen en dat beviel hen zo goed, dat we een vervolg workshop gaan doen. Supertof!

Martine

Ik hoopte in de terugblik van 2014 dat het een iets rustiger jaar mocht worden. Dat werd het, maar wel pas in november. 2015 was dus alsnog best een roerig jaar. Tenminste emotioneel gezien werd het in november eindelijk rustig. Na tien jaar haha!

Dat stuk ging over mijn verleden maar ook de zwangerschap van Willemijn vond ik niet makkelijk. Vooral niet in de eerste drie maanden waarin Willemijn toch behoorlijk in de stress zat en verdrietig was en die kant kende ik niet van haar: een onzekere kant en soms gebrek aan vertrouwen in haar eigen lichaam. Ik heb altijd wel ergens gevoeld dat het goed zou komen en gelukkig was dat ook zo. En dat het een Jelle en geen Jenna zou worden, dat gevoel deelden we. Bijzonder, want veel mensen in haar omgeving dachten toch echt dat het een meisje zou worden.

En ook heb ik wel echt even moeten wennen aan het idee dat mijn beste vriendin zwanger was en we beiden nu toch in een andere levensfase zitten. Dat hebben we nog nooit gehad in die 7 jaar vriendschap. Ik heb altijd even de tijd nodig om te wennen aan een nieuwe situatie en nog vind ik het wel eens gek dat ze een kindje heeft en mis ik haar ook. Ik zie nu weer een andere kant van haar: Willemijn in haar rol als moeder en ook daar moet ik aan (leren) wennen. Zeker als je van praktisch 24/7 met elkaar samenwerken opeens alles alleen moet doen en je elkaar niet meer zoveel spreekt als voorheen door de komst van het kindje, is dat even omschakelen.

Verder zat ik in 2015 opeens niet zo lekker in mijn vel, en waarom dat precies zo was: dat wist ik toen niet. Maar mijn  hele leven raasde aan me voorbij op een zomeravond en gevoelsmatig moest ik daar eens even allemaal bij stil gaan staan. Altijd ben ik met mijn verstand op 0 (eigenlijk gevoel op 0) doorgegaan in het leven. Wat was er toch aan de hand met me? Waarom was ik zo verdrietig? Waarom voelde ik me zo benauwd? Ik kon er mijn vinger niet op leggen totdat ik naar de retreat in Zeeland ging. Dat was voor mij het grootste cadeau van 2015: het zelfinzicht dat ik verworven heb tijdens de retreat in Zeeland. Na 10 jaar was ik opeens van dat constant nerveuze, opgejaagde gevoel af en heb ik hele mooie en bijzondere mensen mogen ontmoeten. Ik zag ineens wat er met me aan de hand was en wat ik moest doen om verder te komen. Wat een ervaring was dit! Mijn dankbaarheid is niet te omschrijven.

Eindelijk werd het rond november emotioneel dus rustiger en toch ook wel zwaar op een ander niveau. Er gebeurden na de retreat veel mooie dingen maar ook lastige aangezien ik terug moest kijken naar mijn verleden en dat was niet erg gezellig. Maar beetje bij beetje krabbel ik weer op en ben ik nu een soort Martine 3.0.  Alleen op zakelijk gebied werd het voor mij in november en december echt knetterdruk tijdens het verlof van Willemijn: dat zal je net zien. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt geloof ik. Wow, maar ik ben wel heel trots op al het werk wat ik verzet heb en het is ook bijzonder dat net nu ik moet leren mezelf te vertrouwen (dat ik alles heus wel alleen aan kan) dat ik deze verantwoordelijke taak onder mijn neus geschoven kreeg. Alsof het zo moest zijn. En ik weet  (en voel, nog belangrijker) nu dat ik zeker weten op mezelf kan vertrouwen.

Wat hoop ik in 2016? Dat is een goede vraag. Ik wil in ieder geval meer aandacht gaan schenken aan persoonlijke ontwikkeling en bewust genieten, leven en voelen. Ook ga ik met mijn zus naar New York. Fantastisch dat ik na twee jaar weer naar deze grote, imposante stad mag. Wat een cadeau, ik kan het niet geloven.

Wat betreft ons (Willemijn en mij) hoop ik dat ik snel mag wennen aan onze nieuwe (werk)situatie en dat we ook ruimte vrij maken om van Jelle te genieten en leuke dingen te gaan ondernemen. Maar ook om tijd voor onze vriendschap in te ruimen zo nu en dan naast het werk. Enneh…Djur (of oma!) past vast wel even een avondje op als we gezellig weer eens samen door Amsterdam willen slenteren, naar de film willen of uit eten? Toch 😉

Willemijn

In mijn terugblik op 2014 schreef ik dat het een roerig jaar was geweest en ik blij was dat het jaar voorbij was. Ik schreef ook dat ik hoopte op een iets rustiger 2015, een tripje met Martine, een succesvol zakelijk jaar en (meer) geluk en gezondheid voor mijn naasten.

Rustiger qua werk en bijzondere dingen werd 2015 niet, maar emotioneel gezien was dit jaar wel rustiger en minder stressvol. Alles kwam in een wat rustiger vaarwater en dat was wel even fijn. Het tripje met Martine werd niet Londen, maar Kroatië en 2015 was zakelijk gezien een heel succesvol jaar.

2015 stond voor 3/4 in het teken van zwanger zijn. Op 14 maart had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Ik kan het moment me nog heel helder voor de geest halen. Enorme zenuwen, lichte blijdschap en best wel wat angst voor wat komen ging. Eind mei kregen we goed nieuws, ons kindje had niet de erfelijke afwijking die in mijn familie zit en het feest kon beginnen. Er volgden ruim 5 heerlijke maanden zwanger zijn. Hoe dat was hebben jullie hier allemaal al kunnen lezen. Ik voel me zo gelukkig en gezegend dat het allemaal goed ging in één keer. Dat had ik van te voren niet durven dromen. Wát een mazzel. En in november was het moment waar ik al het hele jaar naar uit keek eindelijk daar, ons kindje werd geboren! Ik voel me ontzettend dankbaar voor het allergrootste en mooiste wat 2015 ons gebracht heeft: een nieuw leven! Door de komst van Jelle heeft mijn leven extra betekenis gekregen. Ik leef niet alleen meer voor mezelf, maar nu ook voor mijn kind. Een groter cadeau had ik dit jaar niet kunnen krijgen.

Maar 2015 bestond natuurlijk ook uit meer dan alleen mijn zwangerschap en de geboorte van Jelle! In juli gingen Djurre en ik bijvoorbeeld op een heerlijke vakantie naar Griekenland. Het was een paradijsje op aarde en we hebben heel erg genoten daar. Sowieso, qua relatie was 2015 weer een heel fijn jaar. Djurre en ik zijn al ruim 8 jaar samen en wat hebben we het goed met z’n tweetjes! Het is ontzettend fijn om Djurre als mijn rots in de branding te hebben.

In diezelfde maand gingen Martine en ik op verrassingsreis. We belandden in het snikhete Split (Kroatië). Wat hebben we gelachen (nou ja, achteraf vooral) om de extreme hitte. We liepen daar rond als twee gesmolten witte chocolaatjes, haha! Op reis gaan met Martine is altijd een feest. Hopelijk gaan we in 2016 ook weer ergens naartoe!

Qua werk heb ik dit jaar heel veel plezier gehad. Ik heb werken altijd best wel als een behoorlijke druk ervaren. Ik ben zo’n iemand die wel eens wakker ligt van haar werk en snel zenuwachtig is voor spannende dingen op het werk. Maar sinds we fulltime bloggen is dat gevoel zo goed als weg. En dat dat gevoel weg is heeft me super veel rust gegeven, ondanks dat we het wel heel erg druk hebben (gehad). Het is heerlijk om met Martine te werken en 2WMN en LLG te vullen met leuke content en dankzij het bloggen maken we zo veel mooie dingen mee. Ik kan niet wachten om in 2016 weer meer te gaan werken!

Ook Djurre is voor het eerst een hele jaar zelfstandig ondernemer geweest en dat bevalt goed! We werken beide hard, maar hebben er ook veel vrijheid en plezier voor teruggekregen. Dit zorgde bij mij maar weer eens voor de bevestiging dat je altijd je hart moet volgen, je niet vast moet klampen aan de hang naar zekerheid (want wat in het leven is nou eigenlijk écht zeker?) en gewoon eens een gok moet wagen als je droomt van iets. Zelfvertrouwen is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven en: If you can dream it, you can do it!

Verder stond 2015 toch ook wel een beetje in het teken van vriendschap. Ik heb nieuwe vriendinnen gemaakt en bestaande vriendschappen zijn versterkt. Ik ben nooit het type geweest van veel vrienden en dit jaar merkte ik maar weer hoe fijn het eigenlijk is om een klein clubje te hebben. Je meest hechte vrienden en vriendinnen zijn goudwaard. Het is ook leuk om meer vriendschappen samen met Djurre te hebben, dat hadden we vroeger eigenlijk niet zo veel!

Over vriendschap gesproken, jullie vragen me wel eens naar hoe het voor mij is dat Martine het moeilijk heeft met de komst van Jelle (zoals ze hierboven en hier onder andere geschreven heeft). Ik voel niet echt de behoefte om daar ook wat over te vertellen omdat ik het belangrijk vind dat er vooral ruimte is voor haar gevoel. Het is al genoeg over mij en mijn zwangerschap gegaan en ik wil daarnaast haar gevoelens ook op geen enkele manier bagatelliseren of afzwakken. Ik kan het me namelijk ontzettend goed voorstellen dat het moeilijk voor haar is (ik denk dat ik het ook zou hebben als het andersom was geweest!) en vind dat ze daar alle ruimte voor mag hebben ondanks dat ik het natuurlijk niet leuk vind om te merken. Dat is óók vriendschap. Maar niemand ziet d’r bestie natuurlijk graag ongelukkig (met Martine heb ik zo’n band dat als de één niet helemaal happy is, de ander dat ook voelt) en zeker niet als dat voor een deel ‘door jou’ komt… Zoals ik al eerder heb gezegd, het zet nog al wat op z’n kop, zo’n kindje. Niet alleen het leven van mij en Djurre wordt erdoor beïnvloed, maar ook dat van onze familie en naaste vrienden! Dat wordt vaak vergeten, maar is wel degelijk zo, heb ik gemerkt. Desondanks hoop ik natuurlijk wel dat Jelle over een tijdje voor haar als verrijking gaat voelen – zoals Jelle dat nu al voor mij voelt -, maar dat komt vast wel goed als ‘ie haar over een tijdje zo’n lekkere vieze natte babyzoen kan geven of als hij voor het eerst in onverstaanbare babytaal ‘Tante Tien’ roept! 😉

Voor 2016 hoop ik op minstens zo veel lol, genieten, leuke dingen en succes op zakelijk gebied. Daarnaast hebben Martine en ik het wel eens over nieuwe ideeën en misschien gaan we die dit jaar wel verwezenlijken of een beginnetje aan maken. Verder kijk ik natuurlijk ontzettend uit naar het leven met mijn gezinnetje in 2016. De mijlpaal van het eerste lachje van Jelle was al geweldig en nu kan ik al helemaal niet meer wachten op hardop lachen, omrollen, brabbelen, zitten, kruipen, lopen en het eerste woordje! Maar ook naar de kleine dingen kijk ik uit: uitjes met z’n drietjes, zondagse ontbijtjes aan tafel, samen spelen, het bos in met Saar, naar de dierentuin met Tante Tien, logeren bij oma… Oh en ik zou het bijna vergeten, maar ik ga naar Coldplay in 2016! Ik ben in alle staten! Dit staat op mijn bucket list en nu gaat het eindelijk uitkomen. WAUW! Genoeg mooie dingen om naar uit te kijken, dus kom maar op met 2016!

Lieve meiden, we willen jullie allemaal uit de grond van ons hart bedanken dat jullie ons zo steunen en 2WMN volgen. Dat is voor ons natuurlijk het mooiste cadeau dat er is. Zonder jullie konden we dit niet doen en dat weten we maar al te goed en zien we niet als vanzelfsprekend. We willen jullie bedanken voor alle lieve, positieve, grappige, emotionele en inspirerende reacties die jullie achter laten. Bedankt voor jullie openheid en dat niet alleen wij onze kwetsbare kant laten zien, maar jullie net zo goed. En bedankt dat jullie altijd zo aardig zijn naar elkaar toe hier op 2WMN en elkaar steunen. Dat doet ons erg goed en we zijn daarom ook heel trots op jullie! Jullie zijn kanjers, we wensen jullie al het geluk van de wereld en een prachtig nieuw jaar! Vaarwel 2015 en… Hallo 2016!

Liefs Wil & Tien!

46 reacties

Amelie -

Wat een heerlijk lange blogpost! Een mooi en bewogen jaar voor jullie allebei! En dat was te merken, want het heeft 2WMN dit jaar heel veel mooie artikelen opgeleverd!

Miranda -

Wauw, wat een prachtige blogpost. Zo ontzettend knap hoe open jullie zijn. En wat voor mooie vriendschap jullie met elkaar hebben. Voor jullie ook een gelukkig & gezond 2016 toegewenst!

Maxie -

Wat een druk jaar hebben jullie gehad (zowel voor de blogs als emotioneel gezien). Ik hoop dat 2016 een geweldig jaar voor jullie wordt met veel leuke kansen op werkgebied en tevens ook mooie momenten met familie en vrienden. Op naar het volgende jaar!

Marlies -

Ik heb gisteren dit artikel gelezen en sindsdien blijf ik ermee bezig in mijn hoofd.
De gevoelens die Martine omschrijft tegenover de zwangerschap en geboorte van Jelle vind ik zo ontroerend en mooi. Ik vind het mooi dat jullie daar zo open en eerlijk over kunnen praten. Ik vind het zo mooi dat Martine eerlijk haar gevoelens tegenover Jelle’s komst en geboorte kan verwoorden en ik vind het nog veel mooier dat Willemijn daar zoveel respect voor heeft.
Wat een prachtige vriendschap hebben jullie toch !
Zelf vind ik dat helemaal niet zo gemakkelijk om zo’n gevoelens te uiten tegenover mijn beste vriendinnen. Toen mijn beste vriendinnen bekend maakten dat ze zwanger waren, was het eerste wat door mijn hoofd ging: neeee toch? En dat vind ik zo stom van mezelf, want op dit moment zijn zij zo gelukkig dat er een mini-hen op komst is en ik ben ook heel erg blij voor hen. Maar dat betekent ook een ander hoofdstuk van onze vriendschap, geen wilde feestjes meer tot in de vroege ochtend, geen onverwachte bezoekjes of uitstapjes meer, en wat met onze jaarlijkse vriendinnenzomerreis? Dat vind ik zo moeilijk, vooral omdat ik daar allemaal nog niet klaar voor ben. Ik heb ook gemerkt dat ik veel minder contact heb met andere vriendinnen die al baby’s hebben. Als we afspreken gaat het 75% over hun kind en heb ik ook niet het gevoel dat er aandacht aan mij wordt besteed. Er wordt ook altijd van mij verwacht dat ik naar hen ga, wat ik ergens ook wel begrijp, maar voor mij is dat telkens meer dan een uur rijden.
En als ik nu mezelf zo bezig hoor voel ik me zo egoïstisch, maar dat zijn wel mijn gevoelens. Ik hoop dat ik daar ook ooit zo eerlijk kan over zijn tegenover hen en ik hoop nog meer dat zij daar net zoveel respect voor hebben zoals Willemijn.
Prachtig artikel ! Jullie artikels op 2wmn kunnen me toch telkens raken! Je kan er zelf over gaan nadenken over je eigen leven en dat vind ik echt een meerwaarde aan jullie als bloggerduo. Livelifegorgeous en 2wmn hebben in 2015 mijn hart veroverd, jullie staan met stip om nummer 1 voor mij! Dikke proficiat met jullie harde werk en op naar een spetterend 2016!

Willemijn -

Hoi Marlies. Wat sluit je af met een mooi compliment aan ons. Dat maakt me trots! Dat is namelijk hetgeen wat we – naast natuurlijk wat vermaak – met onze artikelen voor ogen hebben. Ik denk dat als je aan je vriendinnen uitlegt wat je nu in deze comment schrijft, en je gevoelens bij jezelf houdt (ik-boodschap), je vriendinnen hier zeker begrip voor zullen hebben. Daarna zou je ook de punten kunnen aansnijden die je later noemt, over dat het vooral over hun kinderen gaat en dat jij vooral naar hun toe komt. Als mijn vriendinnen dit aan mij zouden merken en dit vervelend vinden, dan zou ik het fijn vinden als dat tegen me gezegd wordt (op een aardige manier natuurlijk). Ik denk ook dat ze zich er ook wel bewust van zijn dat er dingen veranderd zijn en misschien hebben zij het daar zelf ook wel eens moeilijk mee, maar durven ze net als jij het balletje niet op te gooien. Ik denk dat alles valt of staat met wederzijds begrip/inlevingsvermogen en interesse voor de gevoelens van de ander, plus het vermogen om te onderzoeken wat dat uiteindelijk met jezelf doet. Snijd het onderwerp gewoon eens aan (begin voorzichtig als je het eng vind 😉 ), misschien gebeurt er iets heel moois in jullie vriendschap!

floor -

Hopen dat voor jullie een mooi 2016 wordt.
Gaaf dat weer new york gaat.(MARTINE)
En willemijn geniet van jelle en djurre.

Puk -

OMG! ik ga ook naar coldplay in 2016 samen met mijn vader, iets wat bij ons beide hoog op onze bucketlist staat! Ik heb er zó onwijs veel zin in, het nieuwe album is echt fantastisch 😍

Gaby -

Prachtige post! Ik waardeer jullie persoonlijke artikelen ontzettend. Zo puur en open. Door 2wmn heb ik jullie steeds beter leren kennen, als lezeres zijnde! Lieve wil & tien, ik wens jullie een geweldig 2016 vol liefde, vriendschap, geluk en gezondheid! Toppers!

Melissa -

Jullie zijn twee geweldige meiden, als ik dat via deze weg kan en mag beoordelen ;-).
Ik wens jullie allebei (en samen!) een geweldig nieuw jaar toe, met alle geluk en liefde van de wereld.

X

Sanne -

Wat zijn jullie toch geweldige vriendinnen!!! Echt een voorbeeld voor alle vriendschappen

Kelly -

Wauw wat hebben jullie het mooi omschreven! Ik wens jullie natuurlijk al het goeds, geluk, gezondheid en een heel liefdevol 2016 toe !

Suzanne -

Mooi en ontroerend om te lezen. Ik denk in beide gevallen dat het moeilijk kan en ook mag zijn zo’n kleintje erbij. Een hele fijne jaarwisseling toe gewenst en een mooi 2016.

Deborahschrijft -

Willemijn en Martine! Wat mooi om jullie terugblik op 2015 te lezen! Hoop dat 2016 jullie veel moois zal gaan brengen.

2015 was voor mij een gek jaar. Een achtbaan die keihard ging. Het eerste half jaar viel wat tegen en er gebeurde weinig bijzonders. In de tweede helft ging ik voor het eerst op vakantie naar Turkije met vrienden, studeerde ik eindelijk af van mij HBO studie en kon ik wat meer tijd en liefde in vriendschappen steken.

Ik verwacht heel veel van 2016. Ik ga ook naar Coldplay en naar Adele, maar ik wil ook graag naar North Sea Jazz festival. Hoop ik in het eerste kwartaal mijn eerste volwassen baan te vinden. Dan kan ik sparen en hopelijk aan het eind van 2016 een eigen huisje vinden. Ik wil veel ervaren en nog meer energie in familie en vrienden steken. Kom maar op met dat nieuwe jaar!

Miriam -

Wauw, wat een gaaf overzicht zeg! Prachtig geschreven ook, zo eerlijk en oprecht. Altijd leuk zon terugblik en/of jaaroverzicht. Op naar 2016 met z’n allen! 🎉😃

Sylvia -

Martine, wat geweldig van je dat je zo eerlijk bent omtrent je gevoelens over de komst van Jelle. Knap dat jullie een vriendschap hebben waarin je hierover eerlijk kan zijn met elkaar, knap dat je dit durft vertellen tegen Willemijn want er zijn genoeg mensen die zich zo voelen wanneer hun bestie zwanger is maar het niet durven zeggen wat uiteindelijk de vriendschap meer kwaad dan goed doet ! Ik hoop dat 2016 je de verdiende rust in je hoofd kan bieden xx
Willemijn, op jouw beurt vind ik het dan weer heel knap hoe je met martine’s gevoelens omgaat, het is vast niet simpel voor jou want jij bent dolgelukkig met de komst van Jelle en wil dat gevoel met de hele wereld delen, zeker met je bestie. Knap dat je martine’s gevoelens toe laat, niet veroordeelt maar accepteerd !! Jullie zijn een gouden duo !! Voor jou wens ik een 2016 dat een verlenging van het geluk van 2015 is, veel genot van jouw prachtige zoontje, er komen nog zoveel mooie momenten aan, geniet geniet geniet.
Bedankt voor een leuk 2015 op blog vlak ( als trouwe lezeres) op naar een even fijn 2016 😉 xxx

Herma -

Wat een prachtige afsluiter van 2015. Ik heb als beginnend blogger veel bewondering voor jullie en neem de tips ter harte. Daarom zou ik het ook graag horen/lezen als jullie een workshop of cursus bloggen gaan organiseren. We maken er een top-blog-jaar van!

Marieke -

Mooi artikel meiden! Mooi opgeschreven allebei. Ik wens jullie allebei alle goeds voor 2016!!

Nienke -

Wat een mooi artikel weer. Mooie samenvatting en mooie en eerlijke woorden. Ik vind ook jullie waardering aan het eind voor ons heel leuk. Ik weet dat jullie ons waarderen, maar toch extra leuk om te lezen. 😉 Bedankt!
Mijn jaar was ook erg bijzonder. Het jaar begon vreselijk en ik had een burn-out en eetstoornis. Maar ik heb enkele maanden in een kliniek gezeten en het gaat nu stukken beter. Ik ga bruisen in 2016 en dat wordt mijn jaar!

Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig en gezond 2016 toe en ik wens jullie al het goeds toe!!

Willemijn -

Heftig Nienke! Fijn om te lezen dat het weer lekkerder met je gaat!

yvonne -

Wat een gaaf jaar hebben jullie gehad! Echt iets om trots op te zijn. Ook in het nieuwe jaar zal ik jullie weer volgen:-D

Heleen Schrijvershof -

Wat mooi dat jullie allebei zo samen hebben meegemaakt, maar toch hele andere hoogtepunten hebben gehad. Ik hoop dat Willemijn in 2016 heerlijk van aanvulling Jelle kan gaan genieten en Martine: heel veel succes en liefde toegewenst met de aanvulling in de vorm van Martine 3.0.

Janneke -

Wat mooi geschreven allebei! Ik wens jullie allebei het beste voor 2016! En, Martine, ga je vloggen in New York? 😉

Lizzy -

Wauw, wat een mooi artikel! 2015 was een bijzonder jaar voor jullie allebei! Wat hebben jullie gave dingen mogen doen! En fijn Martine, dat je wat rustiger bent geworden door de retreat! Lijkt me heel bijzonder om mee te maken, zo’n retreat! Ik begrijp dat het wennen voor je is, dat Willemijn een kindje heeft. In 2016 zal het vast meer wennen, nu is het allemaal zo nieuw. En Willemijn, zo fijn dat je zo aan het genieten bent van je vriend en Jelle! Je hebt je zwangerschap mooi volbracht en je hebt een prachtig kindje op aarde gezet! Ik wens jullie allebei veel goeds toe in 2016! Dat het maar nóg een beter jaar mag worden dan 2015!

Lianne -

Wat een mooi 2015 hebben jullie gehad! Ik wens jullie toe dat dit zo door mag gaan ook in 2016!

Lindsey Beljaars -

Wat een mooi artikel, heel erg mooi geschreven!

Anniek -

Wauw! Wat een fijn jaar hebben jullie gehad! Ik wens jullie al het goeds voor het nieuwe jaar!

Daniëlle -

Wat een mooie post, een prachtige afsluiting van het jaar. Ik hoop dat jullie beiden een fijn 2016 gaan ervaren.

Kirsty -

Wat een mooi en persoonlijk artikel! Zo fijn ook dat het zakelijk zo goed gaat en wat veel veranderingen op persoonlijk gebied door de komst van Jelle ook eigenlijk, daar sta je helemaal niet zo snel bij stil. Alvast een hele fijne jaarwisseling en een heel fijn 2016!

Mascha -

Goed om te lezen dat 2015 jullie zoveel moois heeft gebracht. Zowel op zakelijk gebied als persoonlijk gebied (ook al moet je soms iets zwaars doormaken en wordt het daarna weer beter). Ik wil jullie alle goeds wensen voor 2016! :)

Amy -

Een prachtige manier om 2015 af te sluiten, dit. Ik vind het zo mooi om te lezen hoe respectvol en open jullie naar elkaar zijn over gevoelens, ook als dat voor de ander misschien niet zo leuk is soms. Erg knap en tekenend voor een krachtige vriendschap! Jullie hebben een mooi jaar achter de rug zo te lezen en hopelijk wordt 2016 een jaar vol liefde, succes en plezier voor jullie!

Rosanne -

Wat een mooie post! 2015 was een heel bijzonder jaar!
Ik heb genoten van alle mooie en eerlijke artikelen die dit jaar online kwamen. Ik vind het nog steeds knap dat jullie onderwerpen aan durven snijden die je op andere blogs niet snel tegen komt. Ga vooral zo door in 2016!

Annemarie -

Hoewel ik inhoudelijk blij ben voor jullie dat het allemaal goed is gekomen, word ik eigenlijk vooral geraakt door de rust en het vertrouwen dat spreekt uit jullie woorden. Martine, ik weet dat je er niet zo veel over wil vertellen want anders had je dat wel gedaan, maar ik wil je toch wat vragen over die retraite. Wat je zegt over een benauwd gevoel, toen ik me probeerde voor te stellen wat dat is kwam ik er eigenlijk achter dat ik zelf ook al jaren loop met zo’n vaag en onbestemd gevoel, iets zwaars en drukkends wat ervoor zorgt dat ik niet open sta, dat ik niet helemaal geniet van mijn leven dat eigenlijk echt een goed leven is. En ik loop met de gedachte om naar een psycholoog te gaan hiervoor, maar ik heb daar echt ontzettende weerstand tegen om een of andere reden, dus toen ik las over je ervaring bij de retraite was ik opgelucht: het kan ook anders. Eigenlijk zou ik heel heel graag meer willen weten over hoe jouw gevoel zo is omgeslagen, wat er los kwam (moest komen?), wat je er nu over denkt, wat de volgende stap is voor je. Zonder dat je per se op de inhoud in hoeft te gaan. Zou dat kunnen? Dit jaar is voor mij een grote leerzame ervaring geweest op het gebied van tekens, signalen oppikken, je iets laten vertellen door wat er om je heen gebeurt, en ik heb zo het gevoel dat mijn reactie op jouw ervaring betekent dat 2016 misschien wel het jaar wordt waarin ik mijn 3.0 bereik. Goed, ik hoor het wel (en anders niet).

Ingrid -

Ik sluit mij helemaal aan ben jou bericht. Ik herken mijzelf ook heel erg in de gevoelens die Martine beschrijft. Als je hier inhoudelijker op wil reageren zou dat fijn zijn, maar alle begrip voor je Martine als je dit liever niet wilt delen.

Carina -

Jullie zijn zo leuk! Ik volg llg en 2wmn heel trouw en hoop dat jullie gewoon zo door blijven gaan! 2016 zou mijn jaar moeten worden gezien ik een aap ben qua chinees sterrenbeeld. :) Trouwens, klein foutje denk ik dat 2014 in teken van de zwangerschap stond?

Willemijn -

Haha, ik loop een jaartje achter. Oeps 😉

Ieteke -

Het was ondanks alles, de dalen maar vooral die pieken, een prachtig jaar voor jullie! Het mooiste van jullie verhalen en ervaringen is dat je anderen ook aan het denken zet. Zoals het krijgen van een kindje, wat kan een mens daar over nadenken! Dankzij jullie ben ook ik een stukje wijzer geworden over het leven, het verleden maar ook de toekomst. Bedankt hiervoor! ❤️

Caro ~ My Beautycase -

Wat leuk om dit allemaal terug te lezen! Super fijn dat het zo goed gaat met het fulltime bloggen en jullie blogs. Heel veel geluk in 2016 voor jullie allebei! :-)

Drie -

Wat hebben jullie dat mooi en eerlijk geschreven! 2015 is best wel een indrukwekkend jaar geweest. Ik hoop dat het komende jaar rust mag brengen en dat jullie beide een weg vinden in het werk en de vriendschap met Jelle erbij.

Elize| girlonthewhitebike -

Wauw! Wat een open en eerlijk artikel! Respect en mooi om te lezen!

marly -

Wat een mooie tekst hebben jullie geschreven! 2wmn is elke dag vaste prik om terug te komen en ik weet zeker dat ik dat ook volgende jaren ga doen.
Ik wens jullie een nog mooier jaar dan dat dit jaar al is geweest. Met heel veel geluk met elkaar, gezondheid, veel succes en mooie momenten!!

Dita -

Wat hebben jullie dit mooi omschreven! Voor jullie ook een heel fijn 2016. Heel veel liefde, geluk en gezondheid gewenst.

Anne -

Jullie zijn zo eerlijk, en zeker gezien Martine’s gevoelens vind ik dat enorm dapper, de tranen springen ervan in m’n ogen, gewoon omdat het zo bijzonder is dat in deze tijd, waarin alles bedacht, nep en commercieel is, jullie nog steeds echt en kwetsbaar zijn.

Ik wens jullie alle geluk voor volgend jaar, blijf wie jullie zijn! En ik hoop op een nieuwe meet & shop, want lijkt me het toch wel heel erg leuk om jullie eens in levende lijve te ervaren!

Liefs,
Anne

Eva -

Wat een fijne afsluiter zo vlak voor het einde van het jaar! Wat ik zo mooi vind is dat jullie heel open en eerlijk jullie artikelen schrijven. Zeker de gevoelens die er nou eenmaal zijn als een vriendin zwanger wordt. Een baby brengt veel verandering met zich mee met de nodige ups en downs. Heel veel succes en plezier in 2016!!
Liefs!

Willemieke -

Wauw, wat een jaar was het voor jullie zeg! Tof dat jullie samen een bedrijf – of eigenlijk twee – draaiende houden. Ik zou zeggen: ga lekker zo door (:

Darina -

Een prachtige afsluiter van 2015! Ik wens jullie een heel goed en mooi 2016 toe! Gaaf dat je naar New York gaat!! Staat ook op mijn lijstje! Fijne jaarwisseling! X

Margot -

Wat een mooie post! Jullie hebben een mooi jaar achter de rug en ik n
blijf het prachtig vinden hoe jullie dit allemaal zo samen als vriendinnen kunnen doen!

Reageer ook