Red Velvet Brownies

Ik vind het zo leuk om taarten te bakken, vooral op zondagmiddag. Maar het is nog veel leuker om in plaats van de taart die op het pak staat, iets totaal anders te maken. Ik gaf een creatieve draai aan de Dr. Oetker Red Velvet Cake. Feestelijk en smakelijk!

In plaats van de Dr. Oetker Red Velvet Cake wilde ik er Red Velvet Brownies van maken met verschillende kleuren topping en cranberrycompote.  Ik laat je zien hoe ik dit gedaan heb.

Red Velvet Brownies

Wat heb je nodig? Natuurlijk een pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake. Deze bevat taartmix en toppingmix. Er zit ook een bakvorm in, maar voor de brownies gebruiken we iets anders. Maar deze bakvorm kun je natuurlijk wel bewaren in de voorraadkast en komt altijd nog wel een keer van pas. Zelf moet je het volgende nog toevoegen:

 • 250 ml slagroom
 • 2 eieren
 • 100 g MonChou (in wikkel of zuivelspread)

Verder gebruikte ik ook nog deze producten van Dr. Oetker:

 • Dr. Oetker Gelatine (1 blaadje)
 • Dr. Oetker Bakspray
 • Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw en geel)

Volg de aanwijzingen op de verpakking om het beslag van de Red Velvet Cake te maken. Doe de taartmix, de eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom. Roer daarna eerst voorzichtig het mengsel met een lepel om zodat het straks zo min mogelijk stuift. Klop daarna met een mixer het beslag glad tot een luchtige massa. Ik houd ongeveer 5 minuten aan variërend van de laagste naar de hoogste stand.

Omdat ik brownies wil maken, gebruik ik niet de taartvorm die bij de Dr. Oetker Red Velvet Cake zit. In plaats daarvan gebruik ik een ovenschaal. Dan kan ik er straks goed vierkante brownies van snijden. De ovenschaal vet ik in met de Dr. Oetker Bakspray. Dit is ontzettend handig, want het zorgt er voor dat ik straks de brownies heel makkelijk uit de ovenschaal kan halen zonder dat ze in stukjes breken omdat ze nog aan de schaal vastzitten. Ik vind het een aanrader!

Dan gaat de schaal ongeveer 50/55 minuten in de oven. Op de zijkant van de verpakking zie je precies welke graden je aan moet houden. Ik heb een heteluchtoven, daarom stel ik deze in op 150 graden.

Cranberrycompote

Terwijl de Red Velvet Brownies in de oven staan, ga ik verder met de cranberrycompote. Daar heb je het volgende voor nodig:

 • 1 gelatine blaadje
 • 1 limoen
 • 100 milliliter rode port
 • 100 gram suiker
 • 350 gram cranberry’s

Week het gelatine blaadje ongeveer 10 minuten in koud water. Rasp de schil van de limoen en pers het sap boven een bakje. Kook in ongeveer 30 minuten de port samen met de suiker, limoensap en -rasp en cranberry’s tot de cranberry’s openspringen en het vocht stroperig is. Roer de uitgeknepen gelatine door de compote tot het is opgelost. Laat dit afkoelen en opstijven.

Topping

Terwijl de cranberrycompote aan het afkoelen en opstijven is, ga ik verder met de topping. Dit kun je allemaal mooi doen terwijl de Red Velvet Brownies in de oven staan.

Ik volg weer de aanwijzingen op de verpakking. Ik doe 100 gram MonChou in een beslagkom en klop deze met de mixer zacht. Daarna voeg ik de rest van de slagroom toe (150 ml) en dit klop ik een halve minuut met de MonChou op de laagste stand met de mixer. Als het beslag goed gemixt is, klop ik het nog 3 minuten op de hoogste tand met de mixer. Ik verdeel de topping over twee kommetjes.

Een deel van de topping maak ik groen met behulp van de Dr. Oetker Kleurstoffen. Dit zorgt straks voor een leuk, contrasterend en feestelijk effect. Ik volg de aanwijzingen op de verpakking en pas de verhouding 5 druppels geel, 1 druppel blauw toe aan de topping net zolang tot ik de gewenste kleur heb.

En dan is de topping klaar. Ik zet deze nog even in de koelkast, totdat ik ga decoreren.

Decoratie

Na 55 minuten oventijd heb ik door middel van een satéprikker bepaald of de Red Velvet Brownies klaar waren. Met de satéprikker prik je in het midden en als de satéprikker er schoon uit komt, dan kan de ovenschaal er uit. Ik laat deze heel goed afkoelen, minimaal een half uur.

Daarna snijd ik met een gekarteld mes de bovenkant er af om alles zo recht mogelijk te krijgen, zodat ik er straks goed vierkante stukken van kan snijden.

Gooi dit niet weg, maar verkruimel het in een bakje. Dit kunnen we later nog gebruiken.

Ik snijd alles in evenredige, verticale grote repen en leg deze stuk voor stuk op een bord.

Daarna snijd ik horizontaal de repen door, zodat er vierkantjes ontstaan. Daar zijn de Red Velvet Brownies!

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: het decoreren. Ik snijd de Red Velvet Brownie door midden.

Een helft bestrijk ik met de cranberrycompote.

Daar overheen doe ik dan de groene topping. Je kunt ook de witte kiezen, wat je maar leuk vindt!

Ik leg het bovenste gedeelte van de brownie op de groene topping. Ik maak het af met de witte topping en gebruik wat van de kruimels die ik had bewaard in het bakje.

Zo kun je alle brownies versieren hoe je maar wilt. De ene keer gebruikte ik groene topping in het midden en de andere keer witte. Dit contrasteert mooi met de Red Velvet kleur.

Ik serveer de brownies met wat gedroogde cranberry’s en wat hier ook heel goed bij past is een glaasje port. Maar je kunt natuurlijk ook koffie of thee nemen: net zo lekker!

Ik vind de Red Velvet Brownies er heel leuk en smakelijk uit zien. En door de kleuren is het ook nog eens heel geschikt om als toetje te serveren met Kerst bijvoorbeeld! Ze smaken heerlijk en zien er fantastisch uit. Dus moet jij dit jaar met Kerst het toetje verzorgen? Probeer dan de Red Velvet Brownies eens!

Wil je nog meer inspiratie op doen wat je allemaal kunt met de Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake? Kijk op de website van Dr. Oetker voor heel veel leuke recepten! Veel bakplezier!

29 reacties

Danielle -

Hoi Martine!
Ik wil deze red velvet brownies gaan maken voor kerst omdat wij iets moeten verzorgen voor bij de koffie :).
Nu vroeg ik me af hoe groot de ovenschaal was die je gebruikte en hoeveel brownies je eruit hebt kunnen halen?

Liefs,
Danielle

Neesha -

Ziet er lekker uit, heb gelijk trek in brownies :)

Suzanne -

Oeh lijkt me heel erg lekker!

Jana -

Dat is een leuk idee om eens te maken. Het is gelukkig ook niet zo moeilijk om te maken. Leuk om te serveren als dessert bij de feestdagen :-)

nanoe -

Ik vind dit echt een leuk en creatief idee.
Top gedaan!

Ashley -

Ah niet zo zeuren allemaal, Martine je hebt het leuk gedaan!

Naomi -

Dit ga ik sowieso een keer uitproberen!

x

Joyce -

Mmm ziet er lekker uit hoor!

Sara -

Ik vind ze er leuk en lekker uitzien. Dat groene heeft net wat extra’s 😃

Lianne -

Leuk gedaan! Het zijn dan misschien wel meer cakejes, dan brownies, maar het ziet er toch gewoon goed uit. Gaaf die groene kleur :)

Anna -

Je hebt gewoon de aanwijzingen op de verpakking gevolgd toch en niks extra toegevoegd? Dan zijn het geen brownies, maar gewoon vierkante cakejes…

Martine -

Je moet het meer zien als ‘courgette gebruikt als spaghetti’ variant op brownies. Daarnaast zit er wel cacao in het beslag van de Red Velvet Cake Mix, dus het smaakt wel licht naar chocolade.

Ina -

Ziet er heerlijk uit!

Dita -

Dit lijkt me heerlijk!

Suzanne -

Ziet er lekker uit zeg!

Charile -

Dat ziet er lekker en goed uit!

Paola -

Ik vind het niet echt brownies, maar ze zien er wel super lekker uit! :)

Alice -

Ziet er lekker uit.
Alleen zijn het geen brownies.

Margot -

Wat een leuke variatie! Lekker!

Lindsey Beljaars -

Ziet er mega lekker uit! Heel erg leuk ook met kerst, juist om dan de witte vulling met kleurstof groen te maken!

Dionne -

Oeeh! YUM! Dat ziet heerlijk uit!

Ingrid -

Ik miste ook even wat, ik dacht dat je er voor brownies extra chocolade door zou doen, nu lijkt het meer een red velvet taartje. Desalniettemin ziet het erg lekker en zeer creatief uit. Ik zou er dan wel voor kiezen om het pakje van dr oetker te skippen en zelf een bakmix te maken. Dan heb je toch meer controle over wat er in gaat..

Anieke -

Het zijn naar mijn mening geen brownies, maar hoe leuk is het om ze reddies te noemen?

Martine -

Leuk idee!

Kelly -

Ohh wat lekker!

Irem -

Leuk! Maar toch meer cake in een andere vorm dan echt brownies. Daarvoor mis ik toch echt de chocolade

Petra -

Klopt, my thoughts! Of wat machtiger deeg omdat het nu nog steeds luchtig cake deeg is.
Desalniettemin lijkt t me wel lekker!

Martine -

Maar de topping zorgt er wel voor dat het nog steeds behoorlijk machtig is hoor, die is van Mon Chou gemaakt. En er zit sowieso cacao in het beslag van de Red Velvet Mix dus het smaakt daardoor licht naar chocolade. Het ging me hier niet om het beslag van brownies, het ging me meer om de vierkante vorm, maar wellicht was dat niet helemaal duidelijk wat ik begrijp uit de reacties.

Marlotte -

Aah wat zijn ze goed gelukt, ziet er echt heerlijk uit! Leuk dat je ook cranberry compote hebt gemaakt, yum!

Reageer ook