Mijn favoriete pizza

Pizza, ik ben er gek op. Zeker op vrijdag- of zaterdagavond na een drukke werkweek. Ik weet niet meer hoe het precies komt, maar mijn favo pizza is toch wel een quattro formaggi. Ik bestel bijna niks anders. Maar deze variant vind ik ook heerlijk en hoort ook bij het rijtje favoriete pizza’s!

Ik at deze pizza voor het eerst bij mijn schoonmoeder. Zij had dit ‘recept’ (voor hoever je dit een recept kunt noemen) van haar Italiaanse vriendin. Het is ontzettend simpel en ik merk dat ik het veel lekkerder vind om zelf mijn pizza te beleggen dan om er een te bestellen. Dit is de manier waarop ik mijn favoriete pizza beleg.

Benodigdheden voor 2 pizza’s

  • Verse pizzabodems – of je maakt ze zelf!
  • Klein mini blikje tomatenpuree
  • Zure room
  • Courgette
  • Gorgonzola
  • Mozzarella
  • Geraspte kaas
  • Ananas
  • 1 teen knoflook
  • Peper

Recept

Pers een teen knoflook uit boven het bakje met de zure room. Roer dit door elkaar.

Roer ook de helft van de tomatenpuree er door.

Verdeel dit mengsel over de verse pizzabodems.

Snij de courgette in plakken en daarna in vieren. Leg de courgettestukjes op de pizza.

Snij dan de gorgonzola en mozzarella in blokjes en leg ook deze weer op de pizza.

Je kunt ook prima 1 pizza bereiden in plaats van 2 en de helft van alle ingrediënten gebruiken. Die kun je dan weer voor een andere keer bewaren. Ik bewaar dan de mozzarella op deze manier. Ik doe de mozzarella met het zure water in een bakje en sluit dit af met aluminiumfolie in de koelkast. Schrijf wel voor jezelf ergens de houdbaarheidsdatum op.

Is er verse ananas te koop? Koop dan zeker deze -veel lekkerder- maar anders zijn stukjes uit blik ook prima. Ik leg de stukjes meestal in een vergiet en spoel ze even af met koud water. Leg de stukjes ananas op de pizza. Maak het af met geraspte kaas en peper naar smaak.

Zo simpel is het. Ik zet de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten in de heteluchtoven op 200 graden. Na 10 minuten kijk ik of ik de pizza zo goed genoeg vind en dan speel ik wat met de tijd.

Je kunt natuurlijk nog veel meer op de pizza doen, maar op deze manier is het heel simpel, snel, makkelijk en lekker. Wil je er meer werk van maken? Dan zijn champignons en wat gestoomde broccoli ook heel lekker op deze pizza.

En heb je zin in wat vis? Laat dan de gorgonzola weg en gebruik stukjes gerookte zalm. Meer trek in vlees? Voeg dan wat (rauwe) Italiaanse ham toe. Dat is ook erg lekker!

Heb je niet zo veel budget? Dan kun je ook 2 van de 3 kazen weg laten en bijvoorbeeld voor alleen de gorgonzola of geraspte kaas gaan. Ook de tomatenpuree hoe je niet perse te gebruiken.

Bestel jij meestal pizza of beleg je het liever thuis? Of maak je het helemaal from scratch en maak je ook de bodem zelf?

20 reacties

Fiona -

Ik bestel meestal pizza en ga dan eigenlijk altijd voor de carbonara speciaal. Yum!
Een tijdje terug heb ik wel eens zelf pizza gemaakt en dat was ook erg lekker! Misschien moet ik dat toch maar wat vaker doen..

Mare -

Oeps, ik zie nu dat je alles van Jumbo hebt. Ook het deeg?

Mare -

@Martine: Ben benieuwd waar de ingrediënten vandaan komen. Welk merk deeg gebruik je en welk merk tomatenpuree? Ik hoor namelijk dat de kwaliteit van b.v. tomatenpuree echt zo verschillend is? Ik heb een paar echte afraders en paar goedkopere aanraders ooit te horen gekregen….maar ja dat ben ik weer vergeten.

Luna -

Ik haal meestal pizza en dan het liefst de shoarmapizza!

Lien -

Een tijdje geleden heb ik ontdekt dat ik supergevoelig ben aan tarwe, dus gewone kant en klare pizza is voor mij niet meer te doen…
Nu maak ik mijn deeg zelf, met speltbloem, SUPERLEKKER!
Ik beleg dan meestal met tomatensaus, en restjes groentjes die ik nog liggen heb :)

Kim -

Jummie wat klinkt dit lekker zeg! Mijn vriend is dol op pizza dus die maak ik hier zeker blij mee.

Margot -

Lekker! Ik eet ook graag zelfgemaakte pizza, zeker met onze broodbakmachine kan mijn vriend echt hele lekkere bodems maken.

Mariska -

Ja 4 kazen pizza is ook mijn favoriet, heerlijk zijn die! Zelf heb ik het nog nooit gemaakt maar dit ziet er wel erg lekker uit :)

Chantal -

Ik maak de bodem weleens zelf als ik genoeg tijd heb, maar anders is de rol vers pizzadeeg van tante Fanny een uitkomst. Als ik alleen eet beken ik dat ik toch maar een diepvries pizza in de oven stop…

Amy -

Heerlijk, zo’n zelfgemaakte pizza! Als ik pizza eet beleg ik hem ook altijd zelf, op een pre-fab bodem uit het koelvak (uit zo’n kartonnen koker). Ik kies vaak voor tonijn met wat groenten, zo lekker!

Els -

Heerlijk Martine! Dit ga ik zeker proberen!

Evelien -

Ziet er heerlijk uit! Morgen ga ik eten met mijn vriendinnen, ik denk dat ik dit ga voorstellen om te eten!

Evelien -

Gelukt! We hebben gisteren deze pizza gegeten :) We waren iets te enthousiast met de gorgonzola, die smaak overheerste uiteindelijk iets te veel. Misschien voor de volgende keer een iets minder heftige gorgonzola proberen, iets minder of bv. een andere schimmelkaas zoals Danish Blue. Hij beviel wel heel erg goed!
Die zalm toevoeging lijkt me ook lekker.

Lindsey Beljaars -

Hmmm klinkt heerlijk. Volgens mij heb ik nog nooit een pizza met courgette op, gek eigenlijk! Lijkt me echt heel smakelijk!

Liset - Beautydagboek -

Ik ben echt geen pizzaliefhebber, maar sinds wij ze zelf maken met verse ingrediënten vind ik het om van te smullen! Ik zat dus al naar verschillende varianten te kijken en daar komt nu jouw recept bij. Heerlijk lijkt hij me, dus ik ga deze de eerst volgende keer maken :). Lekker!

katrien -

hmmm lijkt me zeker lekker. Wij maken zo goed als altijd onze pizza’s zelf, véél lekkerder dan die uit te winkel en zelfs vaak die van op restaurant (tenzij het echt een traditioneel Italiaans restaurant is, met originele oven enzo). We gaan deze zeker eens testen!

Kelly caresse -

Mmm wat klinkt dat lekker door die zure room ook. Pizza maak ik vaak zelf, we eten het niet vaak dus dan vind ik het als we het maken het lekkerst en leukst om zelf het deeg te maken

Kelly -

Hmmm lekker! Wij bestellen meestal, maar zelf maken is inderdaad veel lekkerder

Darina -

Ik koop of bestel meestal pizza maar na dit recept ga ik hem zeker eens zelf maken

Dita -

Heerlijk, pizza! Mijn favoriete eten. Wij halen wel, gaan naar de pizzaria maar ik maak ook regelmatig zelf het deeg. Ook erg lekker en simpel.

Reageer ook