Guilty Pleasures Kookboek – Sabine Koning

Komen groene smoothies of gezonde varianten op brownies ook je strot uit? Wat is er gebeurd met die ene patatdag in de week en waarom voelen we ons bijna schuldig als we iets ongezonds eten? Sabine Koning van OhMyFoodness.nl dacht hetzelfde en wilde een kookboek uitbrengen dat tegen alle superfoods van nu indruist. Het Guilty Pleasures Kookboek!

Hieronder lees je een korte samenvatting van het Guilty Pleasures Kookboek.

“In dit boek geen ruimte voor salades, suikervrije recepten en superfoods. Sabine Koning van Ohmyfoodness gaat lekker recht tegen de trend om gezond te eten in. In haar Guilty Pleasures kookboek vind je 92 overheerlijke, onweerstaanbare caloriebommen die zo schandalig lekker zijn dat je je er eigenlijk voor zou moeten schamen. Van oreo-nutella-icecream tot Jack Daniel’s spareribs, van rundvleeskroketten met huisgemaakte frieten tot de veelgeprezen chocolade-fudgetaart: elk recept in dit boek is fingerlickin’ good!

Een geweldig cadeau voor stoere, hamburgerflippende barbecuemannen of enthousiaste thuisbakkers die op zoek zijn naar een over-the-top-taartrecept. Stiekeme fan van fastfood-ketens? Sabine laat je zien hoe je de populairste burgers en pizza’s zelf kunt maken. Zondigen was nog nooit zo fijn!”

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik dit lees heb ik zowat een emmer -of twee- nodig om mijn kwijl op te vangen. Dit is zo’n boek dat je absoluut niet moet lezen als je a) honger hebt of b) boodschappen moet gaan doen of c) in die ene vreetweek van de maand beland bent. Ik wilde dit boek maar al te graag doorbladeren en ik kan je verzekeren: dat is gevaarlijk! De geur van smeltende roomboter, suiker, vanille, karamel, kaas, vlees,  en weet ik veel wat kon ik zo oproepen. Hmmm!

Ik moest zo lachen om dit stukje uit het voorwoord van Sabine haar boek. Ik had exact dezelfde gedachten toen ik een keer een dadel brownie aangeboden kreeg. Uit beleefdheid heb ik het opgegeten en ik dacht toen ook van: ‘Als ik iets lekkers wil eten, dan doe ik het meteen goed en dat is niet op deze manier.’ Net als dat je avocado kunt mengen met cacao zodat je een soort van chocoladetoetje hebt…Alsjeblieft zeg, ik vind dat niet te eten.

Ik ben het daarom roerend met Sabine eens dat je af en toe heus wel even mag genieten van iets dat niet zo gezond is, zolang je het maar met mate doet. Overal waar immers ‘te’ voor staat is niet goed, behalve tevreden.

Maar goed, iedereen is anders. Ik ken ook genoeg mensen die oprecht smullen van een dadel brownie en dat is natuurlijk ook prima. Iedereen moet het zelf weten, mij maak je er alleen niet blij mee. Als ik moet kiezen tussen een dadel brownie of een brownie gemaakt met roomboter en vette chocola…nou, dan weet ik het wel.

Ik weet nog goed toen wij met Sabine samen moesten werken dat ze me al wat liet doorschemeren over haar Guilty Pleasures Kookboek. Toen dacht ik al: ‘Dat boek moet ik echt hebben.’ Ik vond het een supergoed idee, en dat dachten er meer!

Ik vind het boek er prachtig uit zien. Lekker en ongezond eten staat voor mij gelijk aan gezelligheid. Het boek, de vormgeving en de indeling zien er dan ook erg mooi uit en stralen sfeer en gezelligheid uit. Het lijkt een wat moderne retro uitstraling te hebben, het zou zo een boek kunnen zijn dat ik zelf zou uitgeven qua vormgeving. Heel leuk gedaan!

Het Guilty Pleasures Kookboek heeft ook een hele leuke indeling:

  • Fastfood Friday
  • Perfect Pie’s
  • Dude Food
  • Fingerlicking Five
  • Sexy Sweets
  • Happy Homemade
  • 180 Degrees to Heaven
  • Delish Desserts

Die titels ook zo leuk op elkaar afgestemd, daar word ik blij van! Volgens mij hebben Sabine en ik behoorlijk dezelfde smaak qua vormgeving en qua eten haha!

Ik probeerde het gerecht Mac & Cheese met chorizo uit de oven uit. Het zat namelijk zo, Jorrik had aan de hand van het Guilty Pleasures Kookboek voor vijf dagen boodschappen gedaan. Dat was niet helemaal de bedoeling, dus ik ben niet de enige die dit boek erg leuk vind. Je zou kunnen zeggen dat ik daardoor een goed beeld van het boek heb, haha! Jorrik vindt het ook echt een heel leuk kookboek, dus mocht je nog een cadeautje voor een man zoeken met een subtiele hint naar de keuken…this is it!

De Mac & Cheese was heel simpel te maken, alle recepten zijn heel duidelijk uitgelegd. Want ook in het voorwoord geeft Sabine precies aan hoe zij alles bedoeld heeft en dat maakt het heel makkelijk. En hier gaat het natuurlijk ook om: ik vond het heel erg lekker maar dat lijkt me logisch. Maar dit is dus wel iets wat je absoluut niet iedere dag moet eten aangezien er ook (bijna) geen groenten aan te pas komen. Dit gerecht bevat geen grammetje groenvoer. Het is echt bedoeld voor zo’n dag (of twee) waarop je lekker ongezond wilt doen.

Dit is hoe ieder hoofdstuk steeds begint. Het ziet er zo gezellig uit! En dit hoofdstuk, oh dat moet je lezen. Hier staan dingen in…je wordt er niet goed van zo lekker! Mijn zus en ik hebben al even bestudeerd wat voor lekkere toetjes we kunnen maken met Kerst. De speculaastiramisu met amarule klinkt goddelijk, net als de bananasplit met vanille-ijs en gezouten karamelsaus. Of crème brûlée met Baileys en sinaasappel. Do I need to say more?

Een ander erg lekker hoofdstuk is Sexy Sweets…Pindakaas Kitkat Cookiebars, zelfgemaakte Roze Koeken en en en…Hmmm! Dit ga ik zeker binnenkort eens uitproberen.

Ik kan zien dat Sabine heel haar ziel en zaligheid in dit boek verwerkt heeft en hoe ze haar dankbaarheid uitspreekt naar iedereen die haar geholpen heeft vind ik zo lief. Ze heeft echt een passie voor lekker eten en dat blijkt uit ieder gerecht wat in het Guilty Pleasures Kookboek staat. Ik vind het juist heel stoer dat ze gewoon zichzelf blijft en niet met de healthy food trends mee gaat.

Ik vind gezond eten wel belangrijk, maar de boog hoeft wat mij betreft echt niet altijd gespannen te zijn hoor. Daarom is het Guilty Pleasures Kookboek zo verfrissend en in plaats van ‘vrijdag patatdag’ kan ik eens vaker gewoon dit boek er bij pakken op die ene GP dag in de week! Geweldig.

Natuurlijk vind ik het een aanrader en juist ook erg leuk om met de feestdagen aan iemand cadeau te doen. Dan kun je mooi na Kerst nog heerlijke hapjes maken voor Oud & Nieuw bijvoorbeeld. Maar goed, ook na alle feestdrukte is dit boek vanzelfsprekend erg lekker om in de kast te hebben staan. Een must voor iedereen die houdt van lekker eten en snaaien.

Sabine, petje af voor zoveel lekkere recepten die zo leuk verwerkt zijn in het Guilty Pleasures Kookboek. Je bent een topper!

Het Guilty Pleasures Kookboek is te koop bij verschillende winkels zoals Bol, Bruna, Bijenkorf, Coolblue etc. Het boek van Sabine Koning (oprichtster van de foodblog OhMyFoodness.nl) kost €21,99.

19 reacties

Martina -

Ooooh die roze koeken, yum!! Leuk boek dit !

Marloes -

Ohhh dit boek klinkt hemels! Ik eet 6 dagen pw gezond en sport veel. Maar die ene dag in de week dat ik wat ongezonds mag van mezelf wil ik ook echt lekkere ongezonde hap. En idd niet die dadel avocado zooi.

Ik ben alleen bang dat als ik dit boek haal ik dagelijks guilty pleasures eet 😀

Daniëlle -

Dit lijkt me echt een heel leuk kookboek! Ik ben zelf wel van het gezonde eten (maar wel voor persoonlijke gezondheidsredenen), maar ik herken het wel dat je er af en toe klaar mee bent. Dan wil ik gewoon vette taart of zo! Heb ‘t boek al doorgebladerd in de boekhandel, ‘t zag er goed uit!

Audrey -

Ooo, dit klinkt echt geweldig! Weg met die healthy superfood-onzin. Die verdomde kokosolie en avocado inderdaad, ga weeeeeg!

Leonie -

Heerlijk. Eens wat anders dan van die healthy food boeken. Dit is toch veel leuker om te maken?
Yummm

Denise -

Hallelujah! Ik word gek van de grassap en chiasoep. Tijd voor echt eten en lekker leven.

Isaben -

Wat lijkt me dit een heerlijk kookboek! Ik moest hardop lachen om de intro, ik denk namelijk precies hetzelfde over brownies gemaakt van dadel. Als ik iets gezonds wil eten knaag ik wel op een stuk fruit of groente, niet op een dadelbrownie :)
Eindelijk eens een boek dat niet meegaat in onze #superfood-maatschappij. Verfrissend!

Nienke -

Heerlijk! De maatschappij vind ik veel te veel op dat healthy gedoe gericht. Je moet ook gezond eten natuurlijk, maar als je dan eens een dikke hamburger eet gaat iedereen zeuren over calorien en sporten. Ik haaat dat. Dus ik ben extra blij met dit soort media! 😀

Sara -

Wat heeft dit boek een mooie vormgeving. En wat leuk dat je voor de gerechten geen quinoa, chiazaad en gojibessen in huis hoeft te hebben!

Lindsey Beljaars -

Wat een tof boek!! Ik vraag voor kerst het ChicksLoveFood Skinny Six Kookboek, maar deze ziet er ook heel leuk uit. Die croissantring, oeeeh!

Chantal -

Wow heftig zeg. Ik ben echt geen healthfreak maar dit vind ik toch echt wel het andere uiterste. Nee bedankt, ik sla deze over! Maar de vormgeving is wel heel erg mooi, dat moet ik er wel bij zeggen!

Heleen -

Dit lijkt me een heerlijk kookboek, als de lokale boekhandel hem heeft ga ik zeker even kijken.
Twee mensen in mijn omgeving hebben me ook van die ‘gezonde’ taarten aangeboden een paar jaar geleden. Er zat nog steeds suiker in (agavesiroop is ook gewoon een suikerbron) en omdat er courgette in zat, was er zo’n weëige nasmaak. Óf zondig goed, of niet.

Margot -

Die intro is inderdaad geweldig! Gezond eten is belangrijk, maar we mogen best af en toe genieten! En wat is het een mooi boek geworden inderdaad.

Mariska -

Je hebt me helemaal enthousiast gemaakt en ik ben linea recta naar bol gegaan om hem te bestellen. Ben benieuwd!

Michelle -

Wat een geweldig boek! Vormgeving is al prachtig, en dan hebben we het over de inhoud nog niet eens gehad. Een verademing tussen alle #healthy kookboeken die je zogenaamd in je kast moet hebben. Ook ik vind het superbelangrijk gezond te eten, maar ik vind ook dat af en toe iets lekkers gewoon moet kunnen:)!

Marlotte -

Echt een héérlijk boek, letterlijk en figuurlijk. Zelf kan ik het meeste niet eten, maar ik vind het alleen al heel fijn om naar te kijken haha!

Chantal -

Ik heb dit boek meteen gepreorderd toen bekend was dat hij uit zou komen. Ik ben sowieso fan van OMF, maar dit boek is helemaal amazing! Echt mijn favoriete kookboek.

Ik kan je de Buffalo chicken pizza en de fudgetaart ook van harte aanbevelen. Die zijn echt geweldig <3

Kelly -

Ik hou van dit boek!

Dita -

Dit lijkt me een heel fijn boek! Eindelijk eens niet zo healthy allemaal. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op gezond eten en vind dit ook heel belangrijk, maar soms mag je zoals je zegt jezelf best eens verwennen.

Reageer ook