De Kerst Tag

Nog minder dan een week tot het kerst is! Kerst is wat mij betreft een van de leukste feestdagen van het jaar. Ik vind deze periode altijd zo ontzettend gezellig! Om alvast een beetje in de stemming te komen vul ik vandaag de Kerst Tag in. Komt ‘ie!

Foto door Kate Zaidova

Wat is je favoriete kerstliedje?

Old, but gold… All I Want For Chrismas Is You! Zo’n heerlijk mee-bler-nummer met een flinke portie jeugdsentiment. Sowieso ben ik tijdens de kerst dol op oude klassiekers, zoals ‘Driving Home For Christmas’, ‘Last Christmas’ van Wham en ach, jullie kennen ze allemaal wel. Tijdens het schrijven luister ik ook lekker gezapig naar kerstmuziek playlists op YouTube. I love it!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Oef, moeilijk… Het is meer een Sinterklaas film, maar rond deze tijd van het jaar ben ik altijd dol op Alles is Liefde. Ik heb hem dan ook al vaak gekeken. Ook kijk ik op een gezellige avond met een drankje, toastje en dekentje naar Home Alone. Ze blijven leuk! Verder ben ik dol op The Holiday, The Grinch, Love Actually en Mannenharten. Genoeg leuke kerstfilms wat mij betreft!

Wat staat er boven aan op je kerstverlanglijstje?

Dit jaar hoop ik heel hard op een mooi sieraad van Djurre. Eentje die de geboorte van Jelle symboliseert. Ik heb gehint en ik hoop dat ‘ie het begrepen heeft! 😉

Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?

Oei, moeilijke vraag voor een beautyblogger hoor! Ik ben dol op de klassieke rode lip maar houd ook wel erg van smokey eyes. Ik denk dat ik voor zoiets als in mijn kerstlook video ga van LLG dit jaar. Deze kunnen jullie komende week op LiveLifeGorgeous zien, maar hier is alvast een sneak preview!

Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Op Kerstavond en/of Eerste Kerstdag ga ik all out! Een mooie chique outfit, zoals een rok, mooie jurk of pantalon. En dan op Tweede Kerstdag is het tijd om uit te buiken in mijn pyama. Hmmm!

Misschien ga ik net als vorig jaar weer voor mijn leren Vanilia rokje. Ik heb hem het hele jaar niet gedragen omdat ik zwanger was. Maar nu kan het weer! Yay!

Speel liever buiten in de sneeuw, of geniet je liever binnen van een kop warme chocolademelk?

Ehm, mag het ook allebei zijn? Eerst naar buiten voor een fijne wandeling (met sneeuw natuurlijk!) en daarna heerlijk binnen opwarmen met warme chocolademelk. 😉 Wat zou het toch leuk zijn als we een witte kerst krijgen dit jaar. Maar helaas ziet het er niet echt naar uit…

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Dat is toch wel op Eerste Kerstdag gezellig samen zijn met familie. Spelletjes doen, lekker eten, kletsen. Gewoon lekker burgelijk en klassiek. En dan op Tweede Kerstdag samen met Djurre – en nu ook ons ukkie – lekker thuis zijn en de rest dag in onze pyama doorbrengen na een lekker kerstontbijtje. Heerlijk!

Wat doe je met kerst dit jaar?

Eerste Kerstdag staat in het teken van Jelle’s eerste ontmoeting met zijn overgrootoma en -opa van Djurre’s kant. Ik heb er super veel zin in! En op Tweede Kerstdag blijven we lekker samen met ons gezinnetje thuis, ontbijten we op ons dooie akkertje, pakken we cadeautjes uit en komt er ‘s middags misschien nog wat visite op bezoek. Een lekkere luie kerstdag dus!

Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Eh, eigenlijk geen! Dit jaar heb ik besloten geen kerstboom te nemen want de box staat op de plek waar voorheen ieder jaar de kerstboom stond… Ook had ik gewoon niet zo’n zin in die ‘troep’ dit jaar. Maar we hebben wel een houten kerstboompje in het raam staan en een rendier aan de muur hangen. Zo hebben we toch nog een beetje kerstversiering in huis!

Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Geen dus, hihi! Maar vorig jaar had ik ballen en versieringen in goud, bordeaux en brons. Met lekker veel glitter!

Woehoe, nog maar 5 dagen tot kerst! Ik heb er zin in! Wat gaan jullie doen met kerst? En hoe ziet jullie boom er uit?

14 reacties

esther -

Wat een mooie kleuren combinatie in je kerstlook! Leuk met die maillot/panty <3

Fijne kerst jullie!

http://estherderaad.wordpress.com

Shannen -

…. En wat krijgt Djurre als cadeau wat de geboorte van zijn zoon symboliseert?

Sanne -

Leuke tag en leuk om te lezen, zeker omdat kerst mijn favoriete tijd van het jaar is! Jullie alvast fijne feestdagen gewenst:)

Margot -

Wat een leuk kerstboompje! En ik heb gister toevallig nog een stukje van Home Alone gekeken.

Rosanner -

Dat houten kerstboompje is echt leuk!
Wij vieren eerste kerstdag bij mijn oma waar ook mijn familie uit Amerika is en tweede kerstdag ga ik naar mijn schoonfamilie, zin in!

Carla -

Leuke tag! Dit is mijn laatste kerst samen met mijn man en volgend jaar hebben we een babytje. Ik ben nu net 3 maanden zwanger en met kerst gaan we het bekend maken aan vrienden, familie etc :-) onze ouders weten het wel al. Onze kerstboom zit vol met witte en zilveren ballen, witte rendiertjes en glitter. Kerstavond gaan we gourmetten met mijn ouders en zus. Eerste kerstdag gaan we bij mn schoonzus eten met schoonmoeder en 2e kerstdag is voor ons saampjes :-) iedereen een hele fijne kerst!

Danique -

Wij gaan niet zoveel doen met kerst dit jaar. Ik moet kerstavond werken (pannenkoekboerderij) en we verwachten lammetjes met de kerst. Oh! En Onze kerstboom is lekker traditiegetrouw rood met zilver.

Amy -

Wat is de tijd rondom Kerstmis toch altijd gezellig! Kan me helemaal voorstellen dat het nu extra bijzonder is nu jullie net ouders geworden zijn. Mijn Kerst is heerlijk relaxed dit jaar, dus helemaal prima :)

charile -

Wat leuk om te lezen!

Kelly -

Wij zijn met de kerst bij mijn ouders (2e kerstdag) en schoonouders (kerstavond ) en 1e kerstdag gaan we uiteten vanwege een 40 jarig huwelijk met de kant van mijn schoonfamilie. Dus een drukke maar gezellige boel

Mariëlle -

Dit jaar zijn we nog met zijn 2tjes en volgend jaar vieren we kerst met zijn 3e. Dus wij gaan dit jaar erg genieten van onze laste kerst met zijn 2tjes.
We gaan eerste kerstdag naar mijn schoonmoeder en tweede kerstdag bij mijn ik ouders thuis. En bij beide doen we cadeaus, super gezellig..
Wij hebben een hele grote boom staan met licht blauwe en witte ballen en slingers erin.. ik ben erg benieuwd hoe het volgend jaar zal gaan met een baby erbij.

Eva -

Wij hebben dit jaar ook geen boom. Het past gewoon niet. Maar vanaf volgend jaar weer wel! Ik weet alleen dan niet of we voor een echte of neppe gaan. Verder gaan wij met de kerst naar familie. Een hoop gezelligheid dus en ik heb er ook zin in!
Liefs, Eva

Dita -

Kerst is zo gezellig vind ik altijd! Geniet er van deze eerste kerst met zn 3en!

Linda -

Ik heb ook zin in kerst, voor mij begint het vandaag al met een kant van de familie :)

En als Djurre de hint nog niet doorhad, dan is het nu wel ultra duidelijk hahah ik weet niet of hij jouw artikelen volgt, maar er moet toch iemand in zijn omgeving zijn die dat zal doen. 😉

Fijne feestdagen!!

Reageer ook