Been There Done That Tag #2

Een tijd geleden vulde Willemijn de Been There Done That Tag in. Een tag die je van alles vraagt over de reizen die je gemaakt hebt en nog meer. Ik vond het zo’n leuke tag en vulde ‘m ook in. Ready for take-off?

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

 • België
 • Engeland
 • Duitsland
 • Oostenrijk
 • Kroatië
 • Frankrijk
 • Portugal
 • Italië
 • Griekenland
 • Tsjechië
 • Gran Canaria (Spanje)
 • Noorwegen
 • New York
 • Zuid-Afrika / Swazi-land

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Het eerste wat me te binnen schiet is Nieuw-Zeeland. Een hele lange reis, maar het lijkt me waanzinnig om daar geweest te zijn. Of Australië!

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Ik hou het meest van een combinatie. Zo vind ik het heerlijk om tijdens een strandvakantie de ene dag aan het strand te liggen, lekker rustig te doen en ‘s avonds te feesten, een keertje shoppen en de andere dag weer iets cultureels te doen. Ik moet er niet aan denken om of alleen maar te ‘niksen’ of alleen maar ‘musea in musea uit’ om de vakantie door te komen. Geef mij maar de mix. Ik hou van diversiteit.

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Ja zeker, wij zijn echt bofkonten. Zo mochten Willemijn en ik naar Londen naar een Illamasqua make-up cursus en afgelopen zomer naar Split in Kroatië. Hoewel het er verschrikkelijk heet was, vond ik de stad Split en het eten geweldig. Ik wil hier nog wel eens een weekje in de zon doorbrengen.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Zuid-Afrika. Ik zou graag nog eens wat meer van Afrika willen zien. Maar die reis mensen…wauw: dat was me wat. Ik denk er altijd met een heel warm gevoel aan terug.

Met wie ga je meestal op reis?

Het meeste ga ik op reis met mijn zus Renate en met Willemijn. Ik ga natuurlijk ook wel met Jorrik (en Noa – superleuk!) op reis, maar de afgelopen jaren ga ik vaker met Willemijn of Renate.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Ik bedoel het niet arrogant, maar ik zou wel eens alleen op vakantie willen. Omdat ik dat juist doodeng vind en het lijkt me wel heel leerzaam als je helemaal op jezelf bent aangewezen. Ik krijg er de kriebels van, brrrr!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Een helikopter zodat ik meteen terug kan want ik wil helemaal niet naar een onbewoond eiland. Heb je Expeditie Robinson wel bekeken met al die ratten die lekker over je heen waggelen midden in de nacht? Doei!

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Met mijn ouders ga ik vaak 1x per jaar een week in een huisje. De plek verschilt, maar het is vaak rondom Drenthe, omdat mijn ouders het daar zo mooi vinden.

Ook ga ik graag met Jorrik naar de waddeneilanden, heerlijk om even een weekend uit te waaien op Ameland of Schiermonnikoog. Al is het maar een nachtje, het voelt toch alsof je weg bent geweest.

Vroeger als kind gingen we altijd 1x per jaar naar een prachtige boerderij in Vorden, meestal een midweek. Geweldige herinneringen heb ik daar aan!

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Zo, dat is een moeilijke. Ik vind attractieparken heel leuk maar ik ben ook gek op dieren. Het ligt er aan waar ik zin in heb. Als ik zin heb in actie ga ik naar een pretpark maar wil ik ontspannen zou ik de dierentuin kiezen. Dit gaat voor mij gelijk op. Hoewel ik stiekem niet kan wachten om eens met Willemijn en Jelle naar de dierentuin te gaan. Met kinderen is het nog leuker!

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Een zonvakantie, skiën vind ik heel leuk maar die teen…blèh! En in Nederland is het al koud en nat genoeg dus kom maar door met die zon.

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Er is er niet een die er uit springt, ik heb veel mooie vakantie herinneringen.

 • Wandelen met Willemijn in Central Park (NY)
 • Struinen en onze ogen uitkijken bij gigantische jurken op een compleet lege afdeling bij Bergdorf + mijn eerste paar designerschoenen kopen (NY)
 • Dat ontbijt in dat hotel…nog nooit heb ik zo’n verse bagel met zalm gegeten! (NY)
 • Die magische avond op een catamaran met Renate, dat feestje zou ik nog wel eens over willen doen! (Portugal)
 • Verdwalen in het oude Rodos met Renate en het snorkelen tijdens een boottrip (Griekenland)
 • Dolfijnen zien (inclusief babydolfijn!) met Renate (Portugal)
 • Het zwemmen met pinguïns, het aaien van een prachtige kleine cheetah, het achterna gezeten worden door een neushoorn, nijlpaard of olifant. Het beeld van galopperende giraffen, zo sierlijk. De melige avonden over struisvogelveren en massages onder het genot van heerlijke Afrikaanse wijn en muziek. (Zuid-Afrika)
 • Die gigantisch lekkere pasta met truffel-/komkommer saus waarbij we ons in moesten houden het niet binnen een minuut naar binnen te schrokken. Nooit meer zo lekker gegeten! (Zuid-Afrika)

 • Het hiken met Renate en Noa in Noorwegen. Wat was het een klim die Tjugensetra maar het uitzicht: wauw.
 • Met Jorrik romantisch in Cortona (Italië) zijn en de bruiloft van mijn neef bijwonen. Ik maakte zijn vrouw (mijn ‘nicht’ noem ik haar) op en die dag was gewoon super. Onze ‘Cortona-gang’ was sowieso een ontzettend gezellige groep en de avonden dat we van het heerlijke eten en drinken genoten bij Nessun Dorma en daarna tot ‘s avonds laat dansend op het plein met leuke muziek. Ja, dat zijn echt heerlijke herinneringen.

Cortona, Italië

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

 • Een nationale vlucht van Zuid-Afrika naar Swazi-land. Nog nooit heb ik zo’n enge vlucht meegemaakt. Naast dat er turbulentie was, had iedereen volgens mij het gevoel dat de piloot het allemaal niet echt aan kon. We gingen alle kanten op en toen de kist eenmaal op de grond geklapt was, durfde ik weer adem te halen. Vreselijk. Ik weet nog goed dat mijn zus en ik elkaar aankeken van ‘Gaan we dit overleven?’. Daar zaten we dan met twee kleine kinderen van 6 en 8.
 • Een andere herinnering was ook tijdens een vlucht van Amsterdam naar Faro (Portugal). De beste piloot remde nogal hard tijdens de landing en je hoorde iedereen even zo’n zacht ‘gilletje’ slaken. Het ging niet erg zacht, maar als anderen om je heen ook zo’n ‘onzeker’ geluid maken is dat heel naar.
 • Dat ik zo’n gigantische pijn in mijn teen had en niet verder kon skiën maar nog een heel eind moest. Wat was dat pijnlijk en deprimerend.
 • De eerste keer zonneallergie op mijn bovenbenen in Grand Canaria. Wat. Een Hel. Ze zeggen altijd dat jeuk erger is dan pijn…I agree.
 • Die kleine klote mugjes in Noorwegen waar niks tegen te doen was maar die zelfs tussen je wimpers konden steken. Dat was zooo hinderlijk.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Ja…ik ga gewoon weer naar f*cking New York. Ik kan het niet bevatten, waanzinnig! Het was zo gaaf, alleen dit keer ga ik helaas niet met Willemijn (= geen vlogs waarschijnlijk) maar met mijn zus Renate. Zij wilde altijd nog een keer graag gaan en nadat ik Jorrik lief aankeek en beloofde dat ik geen tattoo zou nemen -met mijn vingers gekruist op mijn rug- besloot ik mee te gaan. Ik ben zo benieuwd hoe ze het vindt! We zijn beide SATC fans, dus die tour willen we graag doen en wie weet naar een musical op Broadway! En een dag naar Staten Island leek ons ook wel wat. Genoeg te doen!

En heel heel heel misschien ga ik eind deze zomer naar Schotland met Jorrik en Noa. Dat is nog een onzeker plan, we zien het tegen die tijd wel. Maar het lijkt ons prachtig om daar te genieten van de natuur, de drank (hips) en het wandelen met Noa. Het was zo leuk om te zien hoe Noa van Noorwegen genoot en als ik Alida zo mag geloven (die is er geweest) schijnen er veel hondeneigenaren heen te gaan.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Hoewel velen zweren dat het prachtig is (en dat geloof ik zeker), zou ik nooit zo snel naar Thailand en omliggende landen gaan. Het trekt me gewoon niet zo heel erg.

Zo, ik heb toch al meer gezien dan ik dacht. Wat is reizen toch leuk, met de jaren vind ik het eigenlijk leuker. Misschien ook omdat je naarmate je ouder wordt steeds meer zelf mag bepalen waar je heen gaat. Dat voelt ook veel avontuurlijker! Ik ben benieuwd welke landen ik over 10 jaar aan dit lijstje mag toevoegen.

22 reacties

Angela -

Wat een leuke tag! Ik ben gek op reizen en de wereld ontdekken. Ik ga de tag overnemen van jullie!

Lindsey Beljaars -

Zo’n leuke TAG is dit, ik heb hem zelf ook ingevuld op mijn blog. Mooie foto’s heb je er ook bijgevoegd!

eline -

wat een leuke tag!
en wat tof dat je weer naar NYC gaat! Ik wil er ook zo graag een keer heen!
rond welke tijd van het jaar ga je? Weer rond Pasen, met de sale?
xx

Miriam -

Wat een leuke tag, ben je al op veel plekken geweest zeg! Mooie foto’s ook erbij. Wij willen dit jaar naar zo’n mooi (sub) tropisch eiland ofzo, maarja…welke!? ;p

Dewy -

Heerlijk dat je weer naar New York gaat! Ik reis zelf het liefst door Azie, ben momenteel op Java! Zo veel cultuur, natuur, lieve mensen warmte en heerlijk eten bij elkaar in Azie :)

Lidianne -

Je moet echt een keertje alleen reizen. Ik ben 3 maanden alleen gaan reizen in Zuid-Amerika. Ik vond het ook een beetje eng in het begin, dat was gelukkig zo over. het is zo’n ervaring! Ik ben een kluns en niet de handigste dus als ik het kan, kan jij het ook!
X

Nathalie -

Over 3 jaar Cortona Reünie <3 fantastisch dat je erbij was lieverd! Herinner me nog zo goed die avond met die fles wijn, ik in de stress om Jorrik z'n vechtles met Danny, muahaha! Heb wel heerlijk met je geklets toen bij de bankjes ! Wat vliegt de tijd.
Heeeel veel plezier in NY in 2016, is jullie zo gegund!! Loveyou! Hoop je snel weer te zien, als mijn huisje af is spreken we af!

My Creative Life - Marìs -

Wat een leuke tag! Leuk om te lezen waar je allemaal geweest bent. I looove Gran Canaria! Maar wat naar van die zonneallergie! Lijkt me vreselijk steeds jeuk hebben.

Sonja -

Wat vind ik dit toch een leuke tag!
Schotland is echt aan te raden. Ik ben er twee keer geweest, mijn vriend zat toen ergens in de middle of nowhere voor stage. Maar de natuur daar is zo prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen en de mensen zijn supervriendelijk. Als je toch wat meer naar de stad wil, is Edinburgh ook echt top. Hele gezellige sfeer en je kunt er zo lekker uit eten. Heb toen een chocoladetaartje op waar ik nog steeds over droom …

Miriam -

Leuke tag! Ik hoop trouwens wel heeeeel erg dat er new york vlogs online komen hihi. Ik ga 4 weken door west amerika reizen, voor de 3e keer. Zoveel zin in! Love amerika!

Esther -

Wat een leuke tag!!

Leuk om te lezen :)
http://estherderaad.wordpress.com

Charelle -

Oh wat een leuke tag is dit! Ik wil zelf ook héél graag nog eens naar Australië en Nieuw-Zeeland. En hoe cool dat je binnenkort weer naar New York gaat. Ook daar ben ik nog nooit geweest maar dat lijkt me echt een heel toffe ervaring! ^^

Eva -

Wat een leuke tag om te lezen. En wat een leuke reizen heb je al gemaakt! Ik ga deze tag ook invullen voor mijn eigen blog. Hij is leuk!!
Liefs, Eva

Lisa -

Sinds wanneer is New York een land? Haha

Martine -

Tja, als ik Amerika zeg word je ook niet veel wijzer he? 😉

Anke -

Zuid Afrika vond ik ook geweldig!!
Maaruhhh.. New York is geen land 😉

Michelle -

Wat gaaf dat je weer naar New York gaat! Onze vakantieplannen voor 2016 zijn nog een beetje onzeker vanwege mijn zwangerschap, maar met de kerst gaan we weer naar Dubai en daar kan ik me nu al op verheugen.

floor -

Allemaal mooie landen.

Ik ga dit jaar me droomreis naar JAPAN.
Maar new york staat hoog op de lijst

Rosanne -

Wat een leuke tag!
En wat een prachtige plekken heb je al mogen bewonderen.
Gaaf zeg dat je aankomend kaar weer naar New York gaat!

Margot -

Wat leuk om te lezen! En je antwoord over de helicopter en de ratten vind ik geweldig!

Marlotte -

Ik vind dit altijd zo’n leuke tag om te lezen. Heel leuk om te zien wat en waar anderen mensen op de wereld hebben uitgespookt haha! Ik zou heel graag naar IJsland willen, al druk bezig met sparen..

Cindy -

Ik ben afgelopen november naar IJsland geweest en het is echt prachtig! Ik zeg niet snel dat ik naar een land terug wil, maar ik ga zeker nog eens terug naar IJsland. Ik kan het je dus zeker aanraden!😊

Reageer ook