5x Aanraders om te kijken

De feestdagen zijn in aantocht. Misschien heb je wel een paar dagen vrij, of zelfs vakantie! In elk geval is het weer voor een dekentje, thee, chocola en een fijne film. Vandaag deel ik een 5 mooie/grappige/leuke films en interessante documentaires. Ter inspiratie! Dit zijn mijn aanraders om te kijken van de laatste tijd.

The Theory Of Everything

Het verhaal over het leven van Stephen Hawkins – tot nu toe – is prachtig vertaald. De kleine details die gefilmd zijn over hoe de ALS steeds duidelijker zichtbaar wordt, de impact van het leven met ALS, de vooruitgang van de wetenschap, de liefde tussen zijn vrouw en hem die uiteindelijk uitdooft, wauw, wauw, wauw! Wat prachtig in beeld gebracht! Tel daar bij op de wetenschappelijke kennis die gedeeld wordt in de film. Groot fan van deze mooie film!

Living On One Dollar

In deze docu gaan 4 jonge mannen uit de V.S. naar Guatamala. Ze gaan 8 weken lang leven op het platteland van Zuid-Amerika met slechts één dollar per dag. Ze ondervinden hoe het is om te leven met zo weinig geld, afhankelijk te zijn van de natuur en vragen de lokale bevolking hoe ze rondkomen en leven onder de barre omstandigheden. Ik vond het erg interessant om te zien!

The True Cost

Deze documentaire gaat over de echte kosten van een kledingstuk. Dus niet de daadwerkelijke kosten van je t-shirt zelf, maar de kosten van de op één na vervelendste industrie van de wereld. Want wat de meeste van ons niet weten, als Westerse consument, is hoe krom het eigenlijk is in de kledingindustrie. Door de docu The True Cost lleerde ik dat de kledingindustrie de op één na vervuilendste industrie is ter wereld. Enkel de olie industrie is vervuilender. Daarnaast gaat niet alleen het milieu gebukt onder de hebzucht van de (Westerse) consument, maar ook miljoenen mensen, uit Aziatische landen zoals Bangladesh, Cambodja en China door de extreem slechte arbeidsomstandigheden waarin ze werken. Gemeenschappen waarin fabrieken staan waar kleding gemaakt wordt hebben op grote schaal te maken met kanker, huidaandoeningen en gehandicapte kinderen doordat ze in aanraking komen met chemicaliën. Om over kinderarbeid en de schending van mensenrechten nog maar niet te spreken. Ik vond het een zeer aangrijpende docu! Echt, kijken!

Alles is Familie en Alles is Liefde

Ik ben DOL op deze films. En ze horen voor mij ook echt een beetje bij de feestdagen. Alles is Liefde met het Sinterklaastintje en Alles is Familie omdat het heel erg op Alles is Liefde lijkt (haha). Het zijn grappige, gezellige, ontroerende en romantische films. En mijn favoriete actrice, Carice van Houten, speelt in beide films de hoofdrol! Mocht je deze films ondanks dat ze al een paar jaar oud zijn nog niet gezien hebben, kijk hem ze dan zeker! Ze kijken heerlijk makkelijk weg!

Focus

Nog even een film ertussen die zowel leuk voor jou en je lover is, Focus. Deze film kwam begin dit jaar uit. Het is een romantische actiefilm (met Will Smith in de hoofdrol). De film gaat over een zeer ervaren oplichter die verliefd wordt op een meisje. Hij leert haar de kneepjes van het vak maar besluit uiteindelijk hun flirt te verbreken omdat hij vindt dat het niet kan. Een paar jaar later komen ze elkaar opnieuw tegen, en nou ja, dan begint het actiegedeelte van de film. Zowel Djurre als ikzelf vonden we film ontzettend leuk. Goed verhaal, lekker veel humor, vleugje romantiek voor de vrouwen en genoeg actie voor de heren. Aanrader!

P.S. Wil je tips voor romantische films? Lees dit artikel!

17 reacties

Miriam -

Theory of everything en Focus lijken me nog wel tof, die ga ik even onthouden! Leuk om te lezen zo 😀

Angela -

Mijn favoriete film allertijden is: a beautiful mind. En ik denk dat dit ook echt een film is die jij erg interessant vind. Het gaat over wiskundige, John nash. Naast wiskundige is hij ook schizofreen. Interessante combi.

Jessica -

Ohhh…vergeet de film about time niet.
Heb gezien dat hij deze maand op tv komt weet alleen niet wanneer en welke zender, erg mooie film zeker een aanrader

maxine -

Wat een leuke film tips!! Ik ge zeker proberen te regelen dat ik er eentje van kan zien. x

Lindsey Beljaars -

Wow, ik kende ze bijna allemaal niet. Op Alles is Liefde en Alles is Familie na! Vind deze films ook wel echt heel erg leuk. Ben nu wel erg benieuwd naar die andere films!

Suzanne -

Wij hebben laatst Focus gekeken, als cadeautje van KPN vanwege de storing. Echt een gave film. En ik zat me ook steeds te vergapen aan de looks van Margot Robbie, zo wil ik er ook wel bij lopen :)

Roos -

Mooie films inderdaad! mijn tip: COWSPIRACY!!

Naomi -

The theory of everything vond ik heel mooi! Living on a dollar lijkt me ook interessant om te zien.

x

Joyce -

Focus leek me door de trailer ook erg leuk, maar we vonden het een ontzettende tegenvaller. De film kon me niet boeien en de verhaallijn vond ik ook niet zo sterk, ik zat steeds te wachten tot het leuk werd…maar dat werd her niet. Grappig dat jullie hem wél leuk vonden, zo zie je maar weer: smaken verschillen 😊!

Margot -

Die documentaries lijken me erg interessant! Ik lig toch ziek in bed, dus ik denk dat er straks een ga kijken.

Carina -

The theory of everything vond ik in het begin erg leuk maar naarmate de film vorderde vond ik het steeds saaier en saaier worden en ben ik afgehaakt. De andere films ken ik niet :)

Saskia -

De film Focus lijkt me leuk, ik stel hem wel even voor als optie dit weekend :)

Paula -

Alles Is Liefde is echt mijn guilty pleasure, haha. Ik heb ‘m minstens tien keer gezien volgens mij. Alles is Familie vond ik ook wel leuk. En The Theory of Everything staat nog op mijn lijstje. Die lijkt me heel mooi! En misschien moet ik The True Cost ook eens kijken. Interessant onderwerp.

Drie -

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen alles is liefde maar ken. Nu ben ik ook niet echt een televisiekijker. Wel heb ik zin om rond kerst alle leuke kerstfilms weer te zien.

Dita -

Ik hou niet zo veel van films, alleen romantische comedies en NL talige films vind ik nog wel eens leuk. Alles is liefde en Alles is familie zijn wel super leuk!

Renske -

Living on one dollar lijkt me echt een prachtige film! Een film wat gelijk bewustwording creëert over landen als bijvoorbeeld Guatamala of andere landen / sloppenwijken.

Kelly -

Mooie films!

Reageer ook