2Keep a Diary: december #4

Wow, dit is mijn laatste diary van dit jaar! Week 52 zit er op. Kerst 2015 is voorbij… Ik heb een heerlijke week gehad met lekker eten, gezelligheid en quality time met mijn familie. Lees verder om te zien wat ik afgelopen week allemaal beleefd heb!

Maandag

De week begint met een consult van een draagconsulent. Ik wilde heel graag gaan dragen en kreeg van mijn moeder een doek cadeau, maar het lukte me niet goed om Jelle er lekker in te krijgen. In een klein uurtje leerde de draagconsulent me de puntjes op de i te zetten en probeerde Djurre het ook voor het eerst uit.

De rest van de dag hebben we halfgaar op de bank doorgebracht. Het valt me alles mee qua vermoeidheid met de gebroken nachten, maar af en toe zit er wel een dag tussen dat je denkt ‘Ik kan niet meer!’ en je je meer dood dan levend voelt. Vandaag was zo’n dag.

Ook bestelde ik Martine’s cadeautje. Ze wilde graag een nieuwe theepot voor onze thee-lurk-momentjes, en stuurde me een webshop door van een merk dat ze mooi vindt. En daar hadden ze zulke mooie theepotten dat ik ook gelijk een theepot voor mezelf kocht, haha!

‘s Avonds maakte ik rijst en gegrilde pompoen. Het was een beetje een bij elkaar gegraaid maaltijdje omdat we geen boodschappen gedaan hadden (zoals Brigitte Kaandorp ooit zei in een show van haar ‘Je komt nergens meer toe met zo’n baby!’), maar het was super lekker!

Dinsdag

Goedemorgen! Om 6.00 uur is Jelle wakker na heerlijk 6 uurtjes geslapen te hebben (ja, dat zeg ik echt…). Tijd voor een flesje en een mok thee voor mezelf!

Daarna valt ‘ie als een blok in slaap en kruip ik lekker achter de computer. Ik werk wat voor 2WMN en lees wat blogs bij.

Tijd om aan te kleden! Djurre en Jelle hebben toevallig beide hun vossen-trui aan. Matchy matchy haha!

‘s Middags gaan we gezellig met z’n drietjes op pad. Een rondje stad! Ik pak de luiertas in en gaan met die banaan!

Door in de stad te zijn en al die kerstversiering te zien raak ik toch nog een klein beetje in de kerststemming. Die ontbreekt namelijk geheel dit jaar. Ik denk dat het komt doordat ik eind november en begin december helemaal heb overgeslagen voor m’n gevoel, door de komst van Jelle. Nu we weer een beetje ‘terug’ zijn op aarde voelt het alsof we gewoon een maand hebben overgeslagen haha!

Djurre en ik hebben kerstcadeautjes voor elkaar gekocht, maar Jelle moest natuurlijk ook wat krijgen. Dus gingen papa en mama shoppen bij de Bart Smit. Ik durf te wedden dat ik deze winkel over een aantal jaar verafschuw omdat ons kereltje er iedere keer naartoe wil, maar nu vond ik het maar wat leuk om er rond te lopen. Ik kan niet wachten tot ‘ie ook met duplo, auto’s en treinen kan gaan spelen haha!

We lopen terug over het Martini Kerkhof. Een van de mooiste stukjes van het Groningse centrum als je het mij vraagt.

Thuis verwent Djurre me met warme choco (met marshmallows) en een beschuitje met muisjes. Ik had ook een aantal boeken over de ontwikkeling van baby’s besteld en die komen ook net binnen.

Het avondeten van vandaag: nasi. Sinds ik het twee weken geleden weer eens sinds tijden gemaakt heb hebben we het meerde keren gegeten.

‘s Avonds struin ik lekker webshops af. Niet voor mezelf dit keer, maar voor m’n mini. Ik app vriendinnetje Martina dat er een nieuwe collectie verkrijgbaar is bij een van onze favoriete webshops en ik biecht op dat ik al voor €70 in mijn winkelmandje heb. Niet veel later appt te ze terug dat ook zij los is gegaan. Oeps, hihi!

Woensdag

Goedemorgen! Mijn look van vandaag: Vanilia top, H&M jeans en Charlotte Olympia ballerina’s.

Om 9.15 uur staat m’n moeder op de stoep. Djurre heeft vandaag en morgen een klus dus komt ze me gezelschap houden en een beetje helpen in het huishouden. Lief!

Check!

Ondertussen ga ik ook uit met Saar terwijl m’n moeder bij Jelle blijft. Even quality time met m’n lieve Saartje. Hier rent ze lekker door de plassen een, daar is ze dol op!

Noooo, een van m’n Antropologie mokken die ik kocht in New York is kapot gegaan. Er zit een heel dun barstje in, maar lekt ondertussen als een idioot. Balen!

‘s Middags doe ik Jelle in de draagdoek en gaan m’n moeder en ik even naar de kringloop en Praxis (die zitten bij elkaar in de buurt, mocht je je afvragen ‘Waarom die twee?’).

Bij de kringloop kocht ik voor maar €8 4 ouderwetse porseleinen koffiekopjes met schoteltjes. Ik vond ze zo leuk retro!

Op de terugweg kopen we een oliebol. Mijn eerste van dit jaar. Hmmm!

‘s Avonds eet ik chili con carne achter m’n laptopje want Djurre is laat thuis vanavond.

Donderdag

Gááp… Om 02.00 uur maakt Jelle me wakker. Tijd voor een voeding!

‘s Ochtends sta ik om 7.00 uur weer naast m’n bed met Jelle. Na ons ontbijtje gaat Jelle weer een dutje doen en kan ik mooi aan de slag met m’n cadeautje voor Martine. Eigenlijk zouden we gisteren afspreken, maar ze zei af omdat ze nog van alles moest doen. Ik zat ‘m al te stressen want ik wilde haar cadeau af hebben, maar nu kreeg ik dus wat extra tijd. Ik schreef er een kaartje bij en baalde van mijn handschrift. Ik schrijf bijna nooit meer met de hand en daardoor is mijn handschrift er niet beter op geworden. Is it just me of hebben jullie daar ook last van?

Daarna ga ik boodschappen doen! Handig, zo’n kinderwagen slash boodschappenkar. 😉

Het leek me wel leuk om het geboortekaartje nog eventjes te hebben staan/hangen in de woonkamer dus besloot ik de voorkant en binnenkant in te lijsten aan de muur.

Knuffeltijd! M’n lieve kleine baby is vandaag 6 weken oud. Wooow! Hij wordt al lekker mollig, verblijdt ons iedere dag een paar keer met een schattig lachje en is al super sterk. Hij groeit zo hard en iedere dag kan ‘ie zo’n beetje wel iets nieuws (weliswaar iets kleins, maar voor ons als ouders iets heel tofs 😉 ).

Aan het eind van de middag laat ik Saar uit. Wat is het toch vroeg donker rond deze tijd van het jaar… Gelukkig is de kortste dag inmiddels geweest en gaan we weer de goede kant op.

Baddertijd! Tip voor moeders in spé: koop op zijn minst één XXL hydrofiele doek. Wij knopen die om als een groot servet en wikkelen Jelle daar in zodra we hem uit het badje tillen. Zo blijf je zelf droog en is hij gelijk lekker warm en kun je hem hierin afdrogen. Ideaal!

Jippie, kerstavond! Ik ben dol op kerst. Tijd voor warme choco, zuurstokken en kerstkransjes. Hmmm! We maken er een gezellig avondje van samen.

Met… cadeautjes! Ik kreeg een heel mooi sierraad van Djurre cadeau zoals je ziet! Wat een bofkont ben ik he!

Vrijdag

Op eerste kerstdag zijn we vroeg op pad. We gaan namelijk op bezoek bij opa en oma in Eindhoven. Gezellig!

Kerstdiner bij opa en oma. Lekker ouderwets en Hollands. Het is super gezellig en het was zo leuk om Jelle aan zijn overgrootouders te showen.

En na een gezellige dag is het weer tijd om naar huis te gaan.

Zaterdag

Op tweede kerstdag komt mijn familie gezellig bij mij. Ik maak een simpele make-up look met wat foundation, mascara, MAC Stereo Rose als blush en Persistence van MAC op de lippen.

Lekkere dingen op tafel!

En mijn zus die Jelle in slaap kletst en wiebelt naast de wagen. Zo lief!

Als mijn familie ‘s middags weg is duiken Djurre en ik lekker op de bank en kijken we de laatste aflevering van Homeland. ‘s Avonds ben ik kapot en ga ik al om 20.00 uur lekker slapen. Een fijne, relaxte kerst dit jaar!

Zondag

Na twee dagen drukte is het tijd voor een relax-dagje! Om 8.00 uur zitten we aan ons kerstontbijtje.

Overdag keuvel ik lekker een beetje in huis. Opruimen/schoonmaken, beetje werken en een film kijken. Jelle zit ondertussen gezellig bij me in de draagdoek.

Tussendoor snaai ik wat van deze lekkere kerstkoekjes. Hmmm!

Daarna is het knuffeltijd. Ook lezen we samen een boekje. Dit is zo’n lief boekje!

En dit was ons avondeten! Ik had nog aardappeltoefjes in de vriezer liggen en maakte er sperziebonen en slavinken bij. Hoe Hollands, haha! Ach, op zijn tijd best lekker… 😉

En inmiddels is het 19.15 uur, brengt Djurre Jelly Belly naar bed en kan ik even in alle rust aan dit diary werken. Ik wil niet in herhaling vallen, maar ik zet het toch maar… De tijd vliegt. En wat ze zeggen over dat het nóg harder gaat als je eenmaal kinderen hebt, dat is ook waar! Niet te geloven. Volgende week is het gewoon al 2016!

Zo, dit was hem, mensen. Mijn laatste diary van 2WMN. De aller-allerlaatste zie je volgende week, die is van Martine. En dan zit 2015 er op! Deze week heb ik een volle week. Zo komt er nog familie van mijn moeders kant op kraamvisite, ga ik bij Martine op bezoek en heb ik met een vriendin afgesproken. Daarnaast is het natuurlijk Oud & Nieuw. Ik hoef me niet te vervelen dus! Wat zijn jouw plannen deze week?

51 reacties

Irene -

Joepie, Jelle in de draagdoek! En wel 3 keer! Prachtig om te zien.
Geniet er lekker van!

me -

Maar veel oefenen dan met met de hand schrijven, lijkt me sterk dat je dat verleerd trouwens. 😛

Celine -

Ahhh je boontjes ketting! Zo mooi! Ik wilde de zilveren kopen toen ik in 2012 in NY was. Ik hoop in 2016 of 2017 weer terug te gaan en hem dan alsnog te kopen. Staat je prachtig Willemijn en inderdaad extra mooi vanwege de geboorte van jullie kleine boon!

Miriam -

Wat super leuk om te zien zeg. En wat zit jelle er als een lief hummeltje in, in de draagdoek. Alvast een fijne jaarwisseling voor jullie allemaal!

Marijn -

Wat grappig, mijn moeder las mij vroeger ook al voor uit Raad eens hoeveel ik van je hou. Het was altijd mijn favoriet! :)

Carina -

Ik herken dat stukje over je handschrift echt helemaal! Mijne wordt steeds onleesbaarder.. oeps! En ik schreef al niet zo netjes..

jessica -

Hoi willemijn,

Als jelle wat ouder is dan heb je ook een tv serie van “hoeveel ik van je hou” ook erg leuk om te zien. Npo3 (zappelin)
Fijne jaarwisseling!

Emma -

Lieve Willemijn,
wat ben je toch ook een prachtig mens! ik geniet zo met je mee! Heerlijk, al die lieve leuke baby fotos. En wat zie jij er alweer top uit!! Stralend en genietend. En die buik is helemaal weg, jaloers!
Liefs, Emma

Jennifer -

Jeetje Willemijn! Ik ben echt bijna geshockeerd hoe prachtig en stralend je eruit ziet! Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat! Ik word er helemaal blij van. :)

Veel liefs,
Jennifer

Desiree -

Oh wauw! Wat mooi om te zien hoe jullie leven eruit ziet als ouders! Lief boekje! Stiekem ook wel lekker zo’n relaxte kerst! Ik wens jullie alvast een fijne jaarwisseling ! Geniet van elkaar!

Fleur -

Wat een leuke dairy.
Ik ben blij om te zien dat jullie het draagdoek op de buik dragen. Mijn buurjongetje is namelijk gestikt in een draagdoek die op de rug gedragen werd toen hij vier maanden was. Echt verschikkelijk. Doe dag dus alsjeblieft nooit.

Arlette -

Hi Willemijn,

de tijd vliegt zeker hihi.. in de laatste alinea heb je het erover dat volgende week 2016 alweer voor bij is.

‘Zo, dit was hem, mensen. Mijn laatste diary van 2WMN. De aller-allerlaatste zie je volgende week, die is van Martine. En dan zit 2016 er op!’

Fijne laatste week van 2015 (; x

Willemijn -

Hahaha oeps 😉

Andrea -

Via een van je instagram foto’s kwam ik op de website van nextdirect! Hij is nog niet geboren maar het is nu al mijn favoriete webshop, eindelijk leuke en betaalbare babykleertjes. Ik heb een setje van 2 shirtjes besteld, om de kwaliteit eerst te bekijken. Ik had maat 62 besteld maar het lijkt mij meer op 56, is dat ook jou ervaring? Dan kan ik daar rekening mee houden met de volgende bestelling. Leuke diary!

My Creative Life - Marìs -

Ha die aardappel rosetjes op de laatste foto had ik vanavond ook! Wat zie jij er trouwens alweer goed uit zo vlak na je bevalling!

Evelien -

Oh Willemijn wat zie je er toch weer telkens mooi uit. En je figuur is nu al zo mooi, zo snel na je bevalling. Mag je trots op zijn.

Jessica -

Die oliebol is in de vorm van een hartje <3

Margot -

Wat een lekkere week en leuk dat je je draagdoek nu kan gebruiken!

Lindsey Beljaars -

Oh wat een heerlijke foto’s zeg! Super cute, papa en zoon in een vossentrui, hihi!

EminasLifestyle -

Heerlijke dagen heb je gehad!! Leuk he, om de ontwikkelingen te zien bij Jelle. Als je kindeen hebt gaat het indedaad allemaal veel sneller. Onze oudste is alweer 4,5 jaar!

Wat een leuke doosje van Tiffany’s! Welk sieraad heb je gekregen?

Charlotte -

Heerlijk om Jelle zoveel te dragen! Ik heb toen de draagdoek veel te laat gekocht en hem daardoor ook veel te weinig gebruikt. En dat gevoel dat je een maand hebt overgeslagen herken ik wel, had ik toen ook een beetje. Heel vreemd is dat!

Rosanne -

Wat een heerlijke foto’s!
En Djurre had de hint over het sieraad blijkbaar begrepen? 😉
Fijne week!

Charile -

Wat een lekker weekje, heerlijke foto’s om te zien :)

Amelie -

jeetje dat je na 6 weken alweer zo dun bent, ik zag geen spoortje buik meer!
Bij mij zitten na 5 jaar de 10 kilo van de zwangerschap er nog steeds aan, hahahaha

Willemijn -

Hihi lief dat je het zegt. Een buikje heb ik alleen zeker nog wel hoor. Maar met dank aan high waisted jeans en een corrigerende top weet ik het te camoufleren. :)

Amelie -

haha ja dat helpt natuurlijk wel!

Meike -

Hoi Willemijn. Wat leuk om je diary weer te lezen! Ik heb nog een tip voor je qua info over de ontwikkeling van baby’s. Vorige week zondag (20 dec) was er op NL 2 een hele leuke aflevering van Focus op tv over de ontwikkeling van kleintjes tot een jaar of 3. Wetenschappelijk onderbouwt, maar heel toegankelijk en leuk weergegeven. Echt een aanrader!

Willemijn -

Ja klopt die docu hebben we gekeken! Interessant was ‘ie he!

Meike -

Haha ik kan je niets nieuws meer vertellen dus. Ja vond hem heel interessant en heb er echt van genoten:)

Ivy -

Hai Willemijn, fijn he, zo’n draagdoek! Wat ben je alweer ongelooflijk actief! En alweer werken ook. Op het risico af dat je denkt waar bemoei je je mee, denk je ook een beetje om jezelf? Ik ben met tien weken weer aan het werk gegaan; en achteraf heb ik wel spijt. Ik heb een goede bevalling gehad, maar de nachtvoedingen, de nieuwigheid en alles ging mij niet in koude kleren zitten en daar heb ik nog best lang last van gehad.

Willemijn -

Lief van je! Ik doe nog rustig aan hoor! :)

Dagmar -

Wauw wat een stralende foto’s! En geweldig dat Jelle zo’n ontwikkeling doormaakt en dat het zo goed gaat. Wat een lief boekje trouwens! Ik hoop dat jullie een mooie jaarwisseling krijgen en in 2016 veel van elkaar mogen genieten.

Michelle -

Wat een leuke diary weer. Zo bijzonder om te zien hoe je leven er als moeder uit ziet. Zo anders, maar ook zo gewoon ‘Willemijn’.

Dita -

Wat heerlijk dat jullie lekker kunnen genieten van Jelle! Ik kan ook niet wachten tot ons meisje er is. Zo’n draagdoek lijkt me ook best handig.

Caro ~ My Beautycase -

Zo leuk om te zien hoe je nu als moeder bezig bent! Ahh zo schattig die trui van de webshop voor Jelle! :-)

Sonj -

Ooh ik was dinsdag ook in de stad in Groningen! Helemaal vanuit Tilburg (jaa, meer dan 3 uur…) afgereisd voor een dagje Groningen met een vriendin. Typisch dat ik je dan net niet tegenkom natuurlijk :p Maar het is wel echt een supergezellige stad!

En Jelle is zo’n schatje, zelfs zonder z’n gezichtje op de foto kun je dat zien. Dat boekje heeft mijn moeder ook nog aan mij voorgelezen haha!

Annelien -

Wat een leuke foto’s! En een prachtig sieraad, ik heb de zilveren versie gekregen van mijn vriend voor mijn verjaardag maar bij jouw moment past ie extra goed! Mooi hoor!

Willemijn -

Oehhh nice! 😀

Liset - Beautydagboek -

Wat een mooie diary Willemijn! Leuk om je ontwikkeling met Jelle zo te zien. Nu maak je me wel heel nieuwsgierig naar die webshop met dat te leuke truitje! Of hebben ze alleen babykleding? Mijn kereltje van 2,5 zou dat ook prachtig staan namelijk :). En wat zie je er goed uit na 6 weken na de bevalling!

Willemijn -

Next Direct! 😉 Ze hebben ook kinderkleding, maar geen idee of dat leuk is. Nog niet tussen gekeken haha!

Drie -

Wat een fijne week en ik kan me voorstellen dat de tijd nu nog sneller gaat. Wat lief dat je zusje zo bij Jelle zit! Bij deze alvast een hele fijne jaarwisseling gewenst!

Ingeborg -

Waar heb je die leuke jas gekocht?

Willemijn -

Mango! :)

iris -

Heerlijk een draagdoek! Hier een kindje van bijna 18 maanden die nog iedere dag wordt gedragen♡. Een kleine tip, kijk uit met pakjes met voetjes eraan, normaal kruipt een broekje vaak op bij het dragen. Dit kan niet door de voetjes en kan er spanning op de voetjes komen te staan. Fijne jaarwisseling!

Heleen Schrijvershof -

Leuk om te zien weer. Zo leuk om te zien hoe andere moeders het doen, al is ‘ie van mij alweer 3 jaar. Al dingen die je vergeet zie je opeens weer voorbij komen zoals die draagdoek.

Martina -

Wat heerlijk dat je nu beter met de draagdoek uit de voeten kunt! Zo gemakkelijk om je handen wat meer vrij te hebben en tegelijk een tevreden kindje tegen je aan te dragen :) ik ben benieuwd naar die boeken over de ontwikkeling van een baby!

Willemieke -

Wat fijn, zo’n draagdoek! En wat een dropje die Jelle :)

Paola -

Wat een leuke diary! Hier kruipt de tijd juist voorbij.. Het is wat als je op je baby wacht! Van de week vieren we oud en nieuw. We houden het simpel en verder heb ik buiten een bezoekje aan de verloskundige nog geen plannen! Hoewel ik hoop te bevallen natuurlijk 😉

Renee -

Wat een leuke foto’s weer. De draagdoek is ideaal he? Ik vond het echt super handig. Zo kon ik én m’n dochter troosten of warmte geven én koken of wat anders doen.

Amy -

Wat een leuke, afwisselende diary weer Willemijn. Het gevoel dat de tijd snel gaat heb ik al, maar dat het met een kindje nog sneller gaat kan ik me goed voorstellen. Je ziet we trouwens goed uit, echt stralend!

Jet -

Hoi Willemijn, ja het gaat hard. Maar zo snel gaat het nu ook weer niet 😄. 2016 zit er nog niet op. Goede jaarwisseling en bedankt voor al jullie verhalen.

Reageer ook