2Keep a Diary: december #3

Het is bizar hoe de tijd soms door je vingers glipt. Dan keek ik om 22:00 op de klok en nog geen moment later was het gewoon al 03:00. Ik had niet echt een bijzondere week, het was vooral druk om alles af te krijgen voor de feestdagen. Gaan met die banaan!

Maandag

De ochtend begon met een wandeling samen met m’n lieve hond. Noa moet binnenkort loops worden, dus ze zit aan alles te snuffelen en overal haar geur achter te laten. Niet normaal.

Het enige uitzicht dat ik zowat de hele week heb gehad, is het vierkante scherm van mijn MacBook. Ik heb alle dagen gewerkt tot diep in de nacht en ik kan wel zeggen dat ik toe ben aan vakantie.

En er kwam een pakketje binnen! Een gigantisch dik slot, haha: dat was alvast deel een van het cadeautje voor mijn verjaardag van Jorrik.

Aan het eind van de dag trakteerde ik Noa op een blikje tonijn. Daar kun je haar voor wakker maken zoals je ziet. Ze gaat er voor zitten als een stokstaartje.

Ik vind het heerlijk om ‘s avonds buiten te wandelen nu er overal gezellige lichtjes branden. Ik dacht nog: ‘Het is maar goed dat alle mensen niet zo boring zijn als ik met hun buitenverlichting want ik doe dat nooit, terwijl het wel heel leuk is.’ Dat het zo gezellig is om rond deze periode ‘s avonds een rondje te lopen, heb ik vooral aan anderen te danken als ik buiten loop haha!

Dinsdag

‘s Ochtends neem ik even wat tijd voor mezelf. Tijd voor een maskertje. Ik graaide wat uit mijn onuitputtelijke mand met bruisballen en maskertjes.

En weer achter de MacBook. Alleen YouTube zat ontzettend te kutten waardoor het uploaden van video’s heel slecht ging. Het duurde ‘slechts’ 3000 minuten voordat de video zou uploaden. Heel irritant.

‘s Middags bracht de postbode een wel heel groot pakket langs. Mijn verjaardagscadeau! Dit mooie cadeau heb ik van Jorrik gekregen: het is een nieuwe fiets. We hebben ‘m nog niet in elkaar gezet (dat kan ik beter aan mijn vader over laten volgens mij haha) maar ik ben er wel heel erg blij mee. Eindelijk na 15 jaar weer een nieuwe fiets!

Jorrik moest ‘s middags werken dus we besloten om 3 uur ‘s middags al warm te eten. Kon ik mooi weer even een gerecht proberen uit het Guilty Pleasures Kookboek.

Voor dit gerecht kun je Jorrik wakker maken: mac & cheese. Deze variant is met chorizo. Het was erg lekker!

Ik werkte tot vier uur en liep daarna nog een uur met Noa. Ik ben zo blij met mijn sjaal van de Zara, heerlijk zacht!

Daarna ging ik met de bus naar mijn schoonmoeder haar werk. We zouden even op visite gaan bij Jorriks oma.

Eenmaal op haar werk, moest ik even wachten. Ik las verder in dit boek: een prachtig boek maar ook een boek waarbij je echt moet werken en er even voor moet gaan zitten. Er staan namelijk opdrachten in die je moet doen. Maar het is zeker een heel mooi boek voor als je de behoefte voelt dat je het verleden los moet late en/of personen moet leren vergeven.

Ik had thee mee genomen in deze handige beker maar ik heb het gewoon gepresteerd om wel drie keer m’n smoelwerk te verbranden. Het bleef bizar lang heet. Trauma!

Het was fijn om Jorriks oma weer even gezien te hebben. Ze is nu aan het revalideren en mocht eigenlijk weer met Kerst naar huis. Helaas is haar conditie nog niet goed genoeg, waardoor ze voorlopig nog niet naar huis mag. Ik heb enorm met haar te doen, wat een strijd.

Woensdag

Goedemorgen! De dag begint erg goed, want Jorrik is jarig. Ik had een chocoladetaart met caramel en een foto van ons samen er op laten bezorgen voor hem. De beste man stond om 07:30 al voor de deur en belde ons wakker haha! De taart zag er prachtig uit, maar chocola? Het smaakte eerder naar koffie!

Jorrik was helaas niet vrij, maar moest gewoon aan het werk. Ik ook, dus ik vond het niet erg maar wel een beetje sneu voor hem. Ik liep natuurlijk tussendoor nog met Noa. Wat een mooie heldere lucht!

Daarna kreeg ik een appje van mijn moeder dat mijn vader een leuk tweedehands autootje had gezien bij zijn beste vriend. Zijn vriend verkoopt auto’s en mijn vader zei dat dit een prima autootje voor mij zou zijn. Ik merk ook de laatste tijd dat ik me steeds meer ga ergeren aan geen eigen auto hebben, bijvoorbeeld als ik even boodschappen wil doen of met Noa naar het bos wil of een keer een weekend naar mijn ouders/zus. Jorrik is namelijk bijna altijd weg met de auto vanwege zijn werk. Dus ik kocht ‘m! M’n echte eerste scheurwaggie. Mijn ouders rijden mijn Toyotaatje komende week naar mij toe. Can’t wait! Zie die kleur trouwens haha! Ik kan er wel om lachen, past leuk bij m’n groene Mulberry! 😛

Ik kreeg deze foto nog van Willemijn. De postbode is haar beste vriend! Wat een pakketten, niet normaal.

Aan de slag met foto’s maken. Deze week at ik vaak een bakje met banaan, peer en hazelnoten: erg lekker! Dat wil ik vaker gaan eten.

Ik werkte tot 9 uur en keek daarna naar de film Gooische Vrouwen. Heerlijk, ik had even zin in zo’n soort film.

Donderdag

Wat een prachtige dag. De zon brak door en het is dat de bomen kaal zijn anders zou je denken dat het lente was.

Ik droeg lekker geen make-up maar mijn huid zag er wel mooi uit vond ik, zou het door het maskertje komen?

Wij moeten het plastic in een aparte zak doen bij onze gemeente en deze worden iedere week opgehaald. Hier zag ik per toeval dus de plek waar deze zakken worden verwerkt. Het viel me alleen op dat heel veel van deze zakken gewoon over het hek in de sloot lagen. Tja, dat schiet natuurlijk ook niet op voor het milieu.

Pakketje unboxen! Onder andere deze mooie poeder van Delilah zit er in, perfect voor Willemijn om te testen straks in januari.

Op de bank werkte ik na het avondeten nog even door met een snurkende Noa naast me.

Oh ja en ik kreeg nog dit pakket van ons mediabureau AdFactor. Twee hele lekkere flessen wijn, die komen vast wel op!

Vrijdag

Ik zou vandaag een video in mijn eentje opnemen. Een Get Ready With Me Party video voor LiveLifeGorgeous. Jeetje, wat een werk zeg in je eentje. Ik heb er de hele dag over gedaan en alles ‘s avonds/’s nachts nog bewerkt. Een behoorlijke klus, maar het was wel leuk om te doen!

Tussen de middag maakte ik een snelle tonijnsalade met een beetje basilicum. Dat zoiets simpels zo lekker kan zijn…

En weer een pakketje! Kun je je voorstellen hoeveel oud papier Willemijn en ik samen hebben? Yes, onze Zoeva kwasten zijn binnen. Ik ben heel benieuwd, ze voelen heerlijk zacht.

Dit was de uiteindelijke look van de video, lekker met een roseetje er bij. Mijn eigen vrijmibo! Of beter vrijmiav want het was al tegen een uur of tien voordat ik de look af had. Kwam ook omdat ik tussendoor natuurlijk nog andere dingen moest doen voor mijn werk.

Door de rosé keek ik eens even naar mijn drankvoorraad. Hoeveel heb ik eigenlijk? Ik drink thuis heel sporadisch wel eens een wijntje. Dus ik heb genoeg voorraad voor in de vakantie zie ik al!

Zaterdag

Ik begin de dag weer met een schaal vol stukjes banaan, peer en hazelnoten. Hmmm! Je zou er natuurlijk nog (magere) yoghurt door heen kunnen doen maar ik merk dat ik toch niet zo’n yoghurt mens ben. Ik vind het zo veel lekkerder.

Jorrik kreeg van zijn werk een broodrooster als kerstcadeautje. Geweldig, als student had ik er ook een maar die ging toen kapot. Ik ben blij dat ik er weer eentje heb! Ik was een beetje vergeten hoe lekker geroosterd brood was.

En jahoor, weerrr een pakketje! Met Sanex producten dit keer.

Ik gooi met Noa wat ballen op het veld en klets gezellig even met Loes die ik altijd regelmatig tegen kom met haar Duitse herder Donya. Zo leuk om te zien met welke honden Noa goed kan opschieten. Donya is net een soort moeder voor haar.

Ik werkte de rest van de dag en Jorrik maakte voor ons wraps met boontjes.

Ik liet daarna Noa nog even uit en toen…was het tijd om flink te knallen.

De rest van de avond en nacht ben ik alleen maar bezig geweest met het bewerken van video’s voor de #LLGVideoWeek, die begint vandaag trouwens op LiveLifeGorgeous! Ik bewerkte vijf (hele lange!!!) video’s. Verbazend hoe productief ik wel niet ben ‘s nachts.

Zondag

Daar is het fruitkommetje weer! Ik at ook nog op z’n zondags twee warme broodjes met pindakaas. Ik had de zaterdagnacht overgeslagen en wilde eigenlijk zondag dan heel vroeg naar bed. Dat plan faalde jammerlijk want om 11 uur werd ik overmand door de slaap en had ik ontzettend veel gewerkt. Jorrik kwam ook net thuis van de nachtdienst en toen ik hem zo hoorde snurken kon ik niet langer mijn ogen open houden.

Ik werd pas om half vijf ‘s middags weer wakker haha. Ik heb niet veel meegekregen dus van de zondag.

Jorrik had Noa gelijk uitgelaten toen hij thuis kwam in het bos, zij heeft de hele middag net zo hard zitten snurken. Toen ik wakker werd liet ik haar meteen uit en verderop zag ik wat rare lichtjes. Bleken het de ogen van een kudde schapen te zijn!

Ik heb dit jaar geen Kerstboom. Ik had geen tijd om er een te halen, laat staan te versieren. Dus Jorrik kwam thuis met deze twee kleine miniboompjes. Is het toch nog een beetje gezellig.

We hadden geen zin om te koken, dus bestelden we ene patatje. Heerlijk zo’n gezapige zondagavond.

En ik Skypte nog even met mijn moeder. Nou ja even? Gerust twee uur! Ik kan het ook nooit kort houden. Zowel met mijn moeder als met mijn zussen zit ik gerust twee tot drie uur aan de lijn. We kletsten over de vakantie en wie wat mee zou nemen.

En nu besef ik me ook dat de tijd zo snel is gegaan dat dit al weer mijn laatste diary is van 2015. Volgende week is Willemijn weer aan de beurt en ben ik weer terug in 2016!

Ik heb heel veel zin in komende week. Mijn schoonzusje komt waarschijnlijk logeren, ik ben jarig en ik ga er een paar daagjes tussenuit waar ik enorm aan toe ben. De ergste drukte is nu gelukkig voorbij. Jullie heel erg bedankt voor het lezen en ik wens jullie alvast hele fijne feestdagen. Geniet er van!

23 reacties

Robin -

Waauw Martine! Op die foto met Noa (op dinsdag) vind ik je haarkleur zó mooi!
Trouwens, fijne feestdagen en tot volgend jaar! XO

Suzanne -

Leuke diary weer! Wat leuk dat je binnenkort je eigen auto hebt, lijkt me heerlijk *ik moet eerst mijn rijbewijs halen*!

EliseDingen -

Haha, jeetje die schapen! Ik had ze niet gezien totdat ik het tekstje onder de foto las, haha.

Danielle -

Meid, wat heb je hard gewerkt ☺ is je kaptafel nieuw? Want ik heb hem nog niet eerder gezien. hele fijne feestdagen, fijne verjaardag, vakantie, en tot volgend jaar! 😙

Anna -

Op die eerste foto van dinsdag heb je wel wat weg van Red van Orange is the New Black. Een jongere versie natuurlijk 😉

Bertine -

wat een leuke diary en wat ben je ook een workaholic;) veel plezier deze week, je hebt het verdiend!

Maria -

Hi Martine,
Waar is jouw kaptafeltje van?
Vind m geweldig met die lampjes zo!
(sorry als de vraag al heel vaak gesteld is)

My Creative Life - Marìs -

Leuke diary weer! Wat leuk dat je binnenkort je eigen auto hebt, lijkt me heerlijk!

Manouk -

Leuke auto haha! Die van mij is al 20 jaar oud en hij rijdt nog perfect :) Ik koop pas een nieuwe als hij uit elkaar valt.

Luna -

Ik heb sinds Sinterklaas een tosti-apparaat. Ik maak er naast tosti’s ook geroosterd brood in én het is zalig om een warm sneetje geroosterd brood met jam of hagelslag te eten. Ik zie het bijna als traktatie. En over de tosti’s nog maar te zwijgen. Wat kan zo’n apparaat toch een aanwinst zijn!

Angela -

Delilah poeder is erg mooi! Ze hebben hele fijne producten. Hoop dat jullie hiervan meer mogen testen, ze verdienen wat meer bekendheid!

Nadeche -

Ik volg jullie al een hele poos via youtube! Nu eindelijk eens tijd gemaakt om een kijkje te nemen op jullie blog. En wat ben ik verslaafd! En wat leest het leuk :)
Alvast happy birthday <3
x

Rosanne -

Wat heerlijk hoe productief jij bent geweest deze week. Kun je straks lekker genieten van de vakantie.
Fijne week!

Margot -

Gefeliciteerd met je auto! Het ziet er uit als een productief weekje!

anna -

Wat veel leuke foto’s, met een hoop Kerst pakketten, wow! Fijn dat je zo productief hebt gewerkt, straks lekker genieten van vakantie!

Marleen -

Poeh, wat een werk heb jij verzet zeg, deze week! Fijne kerst en ga lekker genieten van die paar dagen weg – dat heb je wel verdiend!

Tamara -

Wat heerlijk dat je in jouw baan gewoon ‘s nachts kan werken! Ik ben ook een nachtmens maar moet elke dag om 9 uur op kantoor zijn.. Meh. Fijne week gewenst!

Martine -

Jammer is dat eigenlijk he? Want ze kunnen volgens mij veel meer uit nachtmensen halen als ze de biologische klok zouden mogen volgen! Ik ben zoveel productiever. Heerlijk om gewoon s nachts te werken en om 06:00 je bed ik tot een uur of 13:00 😂

Suzanne -

Haha, die schapen! Leuk. En cool dat je een nieuwe fiets hebt én een auto, nu kun je helemaal overal komen 😉

Charlotte -

Alvast een hele fijne verjaardag!

Joyce -

Wat een productieve week! Gek idee he dat je er volgend jaar weer bent.

Willemieke -

Ik vind het zo grappig dat jij zo’n nachtmens bent! Ik heb dat alleen als ik een enorme deadline heb, dan ben ik veeel productiever snachts omdat ik dan geen afleiding heb van iedereen. Werkt dat bij jou ook zo? Heerlijke diary weer, fijn om te lezen!

Kelly -

Wat een weekje! Lekker productief!

Reageer ook