2Keep a Diary: december #2

Joehoe, I’m back! De laatste keer heb ik mijn 2Keep a Diary even overgeslagen (want: net bevallen), maar deze week heb ik er weer eentje voor jullie. Ik laat jullie zien wat ik afgelopen week gedaan heb. Hebben jullie gelijk een kijkje in het leven van een ‘new mom’!

M’n diary is niet zo lang als anders (maar toch ook weer langer geworden dan ik van te voren verwachtte haha!), omdat m’n leven momenteel vooral bestaat uit verschonen, voeden, baby in slaap wiegen, knuffelen en dat iedere 3 uur. Tussendoor douche, eet en slaap ik en kom ik toe aan een klein beetje tijd voor mezelf. Haha! Heel veel spannender kan ik dit diary niet maken daarom… 😉

Maandag

Goedemorgen! Dit is hoe mijn ochtend er tegenwoordig uit ziet: eerst een ontbijtje voor Jelle, en dan pas ben ik zelf aan de beurt. Haha! Terwijl Djurre met Jelle knuffelt eet ik snel m’n boterham met kaas op en lees de comments bij.

M’n make-up look voor vandaag. Het is vrij simpel, foundation, concealer (véél concealer), blush, wenkbrauwen en wat mascara.

En dit is Jelle’s oufit voor vandaag! Het pakje is van Next Direct en de sokjes van Prenatal.

Rond 12.00 uur komt een vriendin op bezoek met haar zoontje van 6 maanden. We eten beschuit met muisjes en kleppen honderd uit over moederschap en baby’s.

‘s Middags, als Jelle ligt te slapen, kruip ik achter de computer en ga aan de slag met een advertorial die geschreven moet worden. Daar heb ik nu mooi even tijd voor!

‘s Avonds is het baddertijd voor Jelle. Benieuwd wat ik voor verzorgingsspullen heb voor Jelle? Bekijk deze video op LLG.

Dinsdag

Goedemorgen! We ontbijten in bed terwijl Jelle langzaam wakker wordt. Djurre eet z’n havermout het liefst met blauwe muisjes momenteel, haha! We gaan vandaag op bezoek bij mijn schoonouders en daarna langs vrienden.Voor het eerst een hele dag weg en met een wat langere autoreis. Ik heb er zin in!

Voor we weggaan laat ik eerst Saar uit.

Zo, bepakt en bezakt gaan we op pad. Ik moet Djurre nageven dat zo’n grote auto nu toch wel handig is… 😉

Bij mijn schoonouders staat een hele tas cadeautjes van Sinterklaas op ons te wachten. Afgelopen weekend vierde mijn schoonfamilie Sinterklaas, maar wij waren er niet bij dit jaar omdat Jelle nog zo klein is.

Nadat we bij mijn schoonouders waren geweest zijn we ook nog langs vrienden van ons gegaan. Daar hebben we gezellig een paar uurtjes gezeten en aan het eind van de middag gingen we weer naar huis.

Rond 18.00 uur zijn we weer thuis en kom ik tot de conclusie dat we geen eten in huis hebben. Dan maar pizza bestellen! Ik besluit eens wat anders dan mijn favoriete pizza, Margherita, te bestellen. Maar ik weet niet hoor, altijd wanneer ik dat doe heb ik toch een beetje spijt. Hij is altijd minder lekker dan mijn favoriete pizza. Hebben jullie dat ook of ben ik de enige?

‘s Avonds vouw ik nog wat was op. Ik leg de eerste maatserie, rompertjes in maat 50, weg. Het is nu alweer te klein geworden! Snif! M’n baby groeit als kool!

Daarna ploffen we lekker op de bank met z’n drietjes en gaan we rond 22.30 uur naar bed.

Woensdag

Ha! Wat een fijn nachtje was dit! Jelle liet ons 2 keer 3,5 uur slapen. Jup, nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, hihi. Het is wonderlijk hoe goed je nog kunt functioneren op zo weinig, en vooral onderbroken slaap!

Mijn moeder kwam langs en samen gingen we naar de kerstmarkt van de Praxis.

Ook deed ze wat klusjes in huis voor ons en kookte ‘s avonds. Super lief! Fijn om af en toe wat extra hulp te hebben, want met zo’n kleine baby kom je tijd te kort!

‘s Avonds komen de overburen op bezoek om Jelle te bewonderen. Verder heb ik van deze dag weinig foto’s. Het was niet zo’n hele spannende dag!

Donderdag

Goedemorgen! We hebben een relaxed dagje vandaag, zonder bezoek. ‘s Ochtends maken we een grote wandeling met z’n viertjes en de rest van de dag doe ik klusjes in huis en zijn we met Jelle in de weer.

‘s Middags slaap ik bijna 3 uur. Ja, I know, schandalig! Maar ik had het echt even nodig. Haha! Het valt me reuze mee wat betreft de slapeloosheid maar zo af en toe word ik wel overvallen door zware oogleden en behoorlijke vermoeidheid en dan doe ik gewoon lekker een dutje tegelijk met Jelle. Nu kan het nog! 😉

‘s Avonds maak ik nasi. Het was echt lang geleden dat ik het zelf gemaakt had.

Daarna spelen we Mikado met koekjes/chocoladestaafjes. We hadden een pakje cadeau gekregen van Djurre’s oma. Het was hilarisch en ik ben er vreselijk slecht in dus had ik helaas weinig te snoepen… 😉 (Geen idee trouwens waar ze dit vandaan heeft, z’n oma vindt altijd dit soort maffe dingen!)

Vrijdag

Onze outfits van vandaag! Ik draag een Vanilia top, Tommy Hilfiger jeans en Stan Smith Addidasjes. Jelle heeft een truitje en broekje aan van Noppies en draagt sokjes die ik gekregen heb van een lezeres van LLG.

Op naar de stad om te shoppen!

Ik kom thuis met twee shirtjes van het merk Baby Face, gescoord in de sale bij de Prenatal. Ook kocht ik daar 2 paar witte sokjes. Bij de Zeeman kocht ik twee leggings die op jeans lijken (in twee verschillende maten). Super cute!

En voor mezelf scoorde ik een sjaal, muts en handschoenen.

Cadeautje via de post! Super lief van Pure Me Retreats!

‘s Avonds werk ik een beetje voor de blogs met een slapende baby op m’n buik. Ik ben verrassend handig geworden in dingen met één hand doen!

Zaterdag

Er komt een lieve kaart én cadeaubon binnen van Martine’s ouders. Super lief!

M’n look van vandaag. (Wederom) Geen lipstick, want anders zit Jelle zo onder de lipstickvlekken van al mijn kusjes… 😉 Het bloesje is van H&M trouwens, ik vond ‘m wel leuk!

M’n nichtje en tante komen ‘s middags op bezoek. M’n nichtje maakte dit cadeau voor Jelle zelf. Super tof! Ik zie de familie van m’n moeders kant niet vaak omdat ze in het oosten van het land wonen. Eigenlijk wel jammer, want het was ontzettend gezellig.

Zondag

Goedemorgen! Na een nacht met een keer 3 uur en vervolgens 5 uur slaap voel ik me kiplekker vanmorgen en ben ik zelfs wakker voordat Jelle wakker wordt. Ik douche, maak me op en föhn m’n haar ook weer eens een keertje.

Outfit van vandaag! Vanilia top, Tommy jeans en m’n lakleren veterschoenen van Di Lauro.

Om 10.30 uur vertrek ik samen met Jelle naar Martine.

De thee en wat lekkers stond al klaar, hmmm!

Noa vond zo’n minimensje maar spannend, maar ook wel interessant. In tegenstelling tot Saar was Noa veel meer geïnteresseerd en uit haar doen door de komst van Jelle. Schatje!

‘s Middags eten we als vanouds broodjes kipcorn. Hmmm!

Jaaahaa, ook ik heb nu het Carli Bibel palet. Martine had voor ons beide eentje besteld en ze waren bij haar binnen gekomen. De review van dit palet staat vandaag op LiveLifeGorgeous!

Om 13.30 uur ga ik weer naar huis. Martine ging namelijk naar een zangoptreden met haar schoonmoeder.

Eenmaal weer thuis maak ik met Jelle en Saar een lekkere wandeling en is het na een fles en schone luier alweer tijd om te koken.

En nu is het zondagavond en zit ik dit diary te maken. Het voelt weer bijna als hoe het 5 weken geleden ook nog was, maar dan nu met een slapende baby naast me in de box. Het leven is heel erg veranderd, maar toch eigenlijk ook weer niet. Eigenlijk is er iets bij gekomen, dat is misschien een betere verwoording. 

Ik hoop dat jullie m’n diary toch nog een beetje leuk vonden, ondanks dat ‘ie wat korter en minder enerverend is dan voorheen. Bedankt voor het lezen en tot over 2 weken! X!

62 reacties

Deborahschrijft -

Wat leuk om weer een diary te lezen Willemijn!!

Anna -

Die stokjes kun je bij de Appie kopen!

Sophie -

Ha, die handschoenen heb ik ook! Lekker warm zijn ze he? Superleuk bloesje ook trouwens. :) Oh en wat ik telkens vergeet te zeggen; dat donkerdere haar staat je ZO goed!

Nynke -

Leuk om te zien dit!
En wat is Jelle toch een lief kleintje.. Onze baby is dan alweer zo ontzettend groot!

Nele -

Ik vind het juist superleuk om je diary te lezen zo kort na je bevalling! Dat toont het leven zoals het is hé 😉 Ik vind dat je er stralend uitziet, dat moederschap bevalt je precies goed :-) Veel liefs, Nele

Miriam -

Yayyyy, welcome back! 😀 Leuk om te zien en wat zien jullie er allemaal mooi en goed uit, duidelijk aan het genieten!

Marleen -

Ik had helemaal niet verwacht dat er alweer zó snel diary’s van jouw hand zouden verschijnen! Helemaal niet erg hoor, juist superleuk om te lezen en te zien hoe het leven van een kersverse moeder eruit ziet!

Jodi - liefthuis -

Ongelofelijk he hoe druk je het hebt met een baby. Soms dacht ik aan het einde van de dag wat heb ik nu eigenlijk gedaan behalve voor onze spruit zorgen natuurlijk.

Drie -

Wat leuk dat je alweer een diary hebt gemaakt. En wat zie je er goed uit!! Leuk cadeautje ook van je nichtje.

Angela -

Het leven met een baby. Heerlijk, ik wilde ook zo graag van alles doen. Lekker kneuterig naar de intratuin en dat soort dingen. Die jeans legging van de Zeeman heb ik ook gekocht, nu ze hem aan kan qua maat, zit die alleen te strak om haar heupen. Zo jammer, want ik vind ze zo leuk.

Gr

Bertine -

wat super leuk dat je dit gewoon doet ondanks je verlof. fijn om te zien dat het allemaal goed met jullie gaat!

Nienke -

Wat leuk dat je een diary maakt met Jelle erin! Echt heel fijn om te zien. Je vorige diaries vond ik nooit enerverend hoor, maar misschien betekent dat iets anders in Nl… In belgie is dat namelijk een negatief woord…

Kirsten -

Ah wat een fijne diary! Zo leuk om te zien hoe het allemaal zijn weg gaat. Ik hoef voorlopig nog geen kinderen, maar als ik dit zie… Ah smelt! 😉

Nienke -

Leuk om te lezen! Fijn dat het goed gaat.
Oh, lekker pizza. Ik krijg er honger van. 😉 Ik vind pizza met kaas, zongedroogde tomaten, olijven en rucola altijd heel lekker. En heel af en toe met shoarma erop. 😉

Suzanne -

Leuk om te zien wat je zowel doet nu de kleine er is en je eigenlijk nog niet aan het werk bent. Een hele andere routine voortaan.

Jennifer -

Inderdaad, als je de kraamweek door bent ga je weer ‘terug naar het normale leven’ en pak je gewoon de draad weer op waar je gebleven was. Ik vond het toen best wel gek dat de wereld gewoon doorging terwijl ik binnen zat te cocoonen met baby. Maar je bent ook in no-time weer terug in de dagelijkse drukte, met een plus één. :)

Momo -

Volgens mij heb ik al een tijdje niet gecomment, maaaaar ik volg jullie nog braaf elke dag :) Heerlijk om je diaries weer te kunnen lezen! En helemaal niet saai oid, juist leuk! Krijg er babykriebels van haha (“Ga weg hormonen, nog even niet!” XD). Volgens mij heb ik je zelfs nog niet eens gefeliciteerd met de komst van de baby, dus hierbij, van harte gefeliciteerd. Alle goeds voor nu, straks en in de toekomst!

Adriënne -

Super leuk om je diary te lezen! Ik geniet heel erg met je mee. Je ziet er goed uit en wat ben je alweer lekker actief. Geniet nog van je ‘verlof’. Time flies…

Jasperine -

Wat ontzettend leuk Willemijn dat je al een diary gemaakt hebt,ondanks dag je druk met alkes knap hoor,stiekem had ik gehoopt dat je dit ging doen ,zo leuk vanmorgen direct bekeken en zo genoten,he ziet er echt heel goed uit,en wat leuk dsg gezellig met de kleine bij Martine bent geweest,genieter nog maar fijn van,het is echt zo voorbij!liefs Jasperine

Lillyshuid -

Wat ontzettend leuk om weer een Diary van jou te zien! Ik kijk al uit naar volgende week :-)

Margriet -

Wat leuk, weer een weekoverzicht! :)
Geniet van Jelle!

Lotte -

Wat leuk om jouw diary terug te lezen!
En Jelle is zó schattig! xoxo

Suzanne -

Super leuk je diary! En wat zie je er nog steeds zo mooi uit. Ik vind de foto’s van en met Jelle super lief.

Mo -

De lipstick-kwestie komt me bekend voor haha. Soms doe ik dan toch iets op mijn lippen maar vergeet ik het: vervolgens ziet dochter eruit alsof ze een huidziekte geeft 😛 Lekker dat Jelle zo lekker slaapt overdag en in de wagen! Lijkt me fijn, zo heb je toch wat vrijheid.

Ali -

Leuke Diary. Ben zelf 3 weken geleden bevallen van mijn zoon Jilles en het is echt fijn om moeder te zijn van zo’n kleinte :D. Dat van die pizza Margherita heb ik ook, dacht dat ik de enige was haha. Niemand snapt dat je zo’n “saaie” pizza kiest.

Dita -

Wat een leuke foto’s! Ik ben heel benieuwd hoe ik/wij het gaan vinden met een kleintje er bij. Leuk en fijn dat je al weer zoveel kunt doen.

Margot -

Wat leuk om te lezen! En wat leuk dat kapstokje!

J -

Juist een hele leuke diary Willemijn! Knap hoe je het allemaal doet hoor, powervrouw!

Rosanne -

Wat een leuke diary!
Ik vond het echt leuk om een kijkje te nemen in het leven van jou en Jelle.
Fijne week!

Marieke -

Wat leuk om jouw diary weer te lezen Willemijn. Niets ten nadele van Martine natuurlijk maar wel weer leuk om nu weer van jullie beide elke twee weken te lezen wat jullie uitspoken. Wat is Jelle een mooie en vooral ook schattige baby.

Caro ~ My Beautycase -

Wat leuk om weer jou week te zien! Ik ben al steeds je instagram in de gaten aan het houden in de hoop dat er een foto van Jelle voorbij komt hihi! Zo leuk om te zien! :-)

marlies -

Sem uit bed gezet en nog even verder gelezen.. Ik vond hem al zo stil, lang leven wonen op gelijkvloers! Meneer kwam weer voltrots aan lopen, met 5 chocolade kransjes in z’n hand en 1 in zijn mond uit de kerstboom gepikt… Mmmm mama lekker!

marlies -

Ondertussen dat ik dit lees ligt er een 21 maanden oud zoontje naast me (liggen nog ordinair in bed) die me af en toe op m’n hoofd slaat, in mn neus knijpt, roept: mamaaaaaa kom uit!! En als die foto’s van de honden ziet of van Jelle moet ik onmiddellijk stoppen met naar beneden scrollen. Bijzonder he hoe zo’n kleintje opeens in je leven is en hoe “normaal” dat voelt alsof die er altijd al was.

Jessica -

Ik ben erg opgelucht omdat ik lees dat ik niet de enige ben in de pizzakwestie. Tomaat en kaas is gewoon alles wat je nodig hebt. En iedere keer als ik denk ‘ok ik kom eens van mijn erf’ en iets anders bestel, heb ik spijt :(

Willemijn -

PRECIES!!!

Momo -

Haha, ik heb dat ook! Alleen dan met pizza salami, die neem ik altijd. En ook ik denk met enige regelmaat, “nou laat ik eens uit mijn comfortzone komen en iets anders nemen. Iets met rare vergeten groenten of knollen of lekker pittig of met ei of.. of.. of”. Altijd spijt… En trouwens, waarom zou je uit je comfortzone komen wat betreft pizza, raar eigenlijk dat ik dat uberhaupt zou willen. Pizza = comfortfood :)

Ellen -

Leuke diary! Welkom terug!

Joyce -

Wat een leuke diary! Heerlijk he zo’n kleintje, je verveelt je nooit meer haha!

Desiree -

Super leuk om deze diary van je te zien! Hahah, en je werk nooit kunnen los laten klinkt wel erg herkenbaar hoor! Ik vind het maar knap van je!

Sara -

Wat leuk om te lezen. Mikado kan je in nl kopen bij de AH en de Xenos heeft ze ook. Ook nog in een andere variant dan melk. En wat schattig dat Noa zo reageerde op Jelle, ze is je natuurlijk helemaal niet gewend met baby.

Evelien -

Wat een leuke diary Willemijn, helemaal niet suf ;)!

Manon -

Leuk om jouw diary te zien Willemijn! Ik vond de komst van de baby zorgen voor een soort rust? Rust is niet het goede woord maar ineens maakte ik me minder druk om andere dingen en was alles oké zolang het oké met ons kindje was. Vind het goed gezegd: er is iets bij gekomen! Heerlijk, op pad met de kinderwagen!

Willemijn -

Ik snap wel wat je bedoelt inderdaad! :)

Charile -

Super leuk om te zien :)

Lindsey Beljaars -

Wat leuk om weer een Diary van jou te lezen, Willemijn! Wat een heerlijke foto’s en wat een mega schattige outfit heb je gescoord voor Jelle bij de Prenatal!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ach ja, het leven met een newborn. Lekker op je borst in slaap vallen. Voor je het weet doet hij dat niet meer. Dat vond ik in het begin heel raar, dat Lucy ineens bepaalde dingen ontgroeid was. Zoals op de borst in slaap vallen. Of bijvoorbeeld alleen op haar rug slapen. Ik vond haar ineens heel groot toen ze op haar zij begon te liggen. Ik draag thuis ook weinig lipstick. Ik doe die op zodra ik haar bij het KDV heb afgeleverd. 😊

katrien -

Die chocolade mikadostaafjes kan zo ongeveer in elke supermarkt in België kopen 😉 Het heet gewoon ‘mikado’, in witte doosjes. :)

Willemijn -

Oh hier dan misschien ook wel, maar heb ik ze nooit zien staan hahaha!

Annick -

Ja, bestaan al jaaaaaaaaaaaaaaaren.
At ik als kind altijd. (en dat is al een poosje geleden 😉

Lotte -

Ik kom ook uit Belgie, en ik vond het raar dat dat in Nederland dan bijna niet verkocht wordt…
Hier zie je het in elke supermarkt en elk tankstation.
Raar toch, dat er zoveel verschillen tussen Belgie en Nederland zijn.
xxxx

Minka -

Hier in NL ook overal te koop hoor. 😉 Ook bij de Appie!

Charlotte -

Super leuk om weer een diary van je te lezen! Je ziet er goed uit!

Martina -

Wat een heerlijke week met mooie momenten! Ik vind het ook zo fijn om een lekker stuk te wandelen. Baby in de wagen, vriendlief mee.. Er lekker even samen uit! Ik moest wel lachen om die muisjes in de havermout haha, creatief 😉

Magda -

Heel leuk om te zien! Waar heb je die mooie handschoenen vandaan?

Willemijn -

V&D, 25 euro :) (Sjaal en muts ook van V&D)

Dagmar -

Wat een superleuke diary! Echt heel leuk dat je er weer eentje hebt geschreven, stralende foto’s en wat groeit de kleine snel! Geniet van elkaar en een mooie week toegewenst, liefs!

Diana Carlton -

Leuk om eens te zien wat jij allemaal uitspookt op een dag! Jij bent ook alweer lekker druk in de weer. Och en dat pakje van z8 is echt geweldig! Ik heb er zaterdag ook mee in mijn handen gestaan, maar uiteindelijk gegaan voor een ander setje. Geniet lekker van je “verlof”!

Kelly caresse -

Wat leuk dat je al een diary voor ons hebt, en heerlijk om te zien al die baby bezigheden, en lieve kleertjes. Het ritme met een pasgeborene is ineens zo anders maar ook zo fijn, ik tel af tot die tijd bij ons begint, heerlijk

Kelly -

Heel leuk om te zien hoe je dagen nu zijn met Jelle erbij :)

Saskia -

Wat leuk om weer een diary van jouw hand te lezen Willemijn. En zo te zien genieten jullie lekker van Jelle. En knap dat je nog zo goed functioneert met zo weinig slaap, ik zou halverwege de dag omvallen denk ik!

Paola -

Ik vind het zeker leuk om weer een diary van je te lezen. Zo te zien heb je een leuke week gehad!

Danielle -

Wat leuk om nu alweer een diary van jou te mogen lezen, Willemijn! Ik vond hem zeker leuk 😊

Reageer ook