10x Leuk aan de winter

 Hoewel het op 1 december niet meteen officieel winter is, staat de maand december voor mij toch wel gelijk aan de winter. Bij december denk ik aan sneeuw, chocolademelk en feestdagen = gezelligheid. Ik ben gek op de winter en ik geef je 10 redenen waarom de winter zo leuk is!

Shine!

Iedere stad, dorp, straat, boom, stoeptegel in Nederland is verlicht en straalt gezelligheid uit. Een dagje de stad in is sowieso leuk, maar ik word nog vrolijker van die gezellige lichtjes overal en mensen die met tassen vol cadeaus door de straten sjouwen. Dat geeft mij het echte decembergevoel en dan krijg ik stiekem ook wel wat verjaardagskriebels in mijn buik.

De sfeer in huis

En niet alleen buiten maar ook binnen pakken we de boel aan. Ik haal meteen op 1 december mijn lichtnet tevoorschijn en plak ‘m voor het raam. Ook de slaapkamer moet er aan geloven en ik geef belachelijk veel geld uit aan heerlijke geurkaarsen die ruiken naar koekjes. Ik haal de kerst accessoires weer uit de doos en ik zet overal lichtjes neer en natuurlijk kan een kerstboom niet ontbreken!

Eten

Niemand vraagt of je op dieet bent of zeurt dat je toch maar eens moet gaan lijnen. Lijnen? In december? Are you kidding? In december gaan we daar juist niet moeilijk over doen. Het is de gezelligste maand om heerlijk te genieten van al dat lekkere eten. Wie zegt er nou nee tegen warme chocolademelk met slagroom en een lauwe appeltaartpunt met amandelspijs en kaneel? Nobody…

Sneeuw

Helaas is het niet ieder jaar raak, maar niks is zo mooi en leuk als sneeuw. Als het keihard sneeuwt hoef je ook lekker niet naar school of je werk, hallo vrije dag! Geweldig vind ik het om dan met Noa en Jorrik te wandelen of om lekker op de bank te liggen met tienduizend kussens en een warm dekentje + een kruik, kijkend uit het raam naar duizenden sneeuwvlokjes en kinderen die sneeuwpoppen maken. Ik hoop ieder jaar weer op een witte Kerst, dat zou mijn verjaardag echt compleet maken.

https://www.youtube.com/watch?v=sWOUi0PVTXw

Skiën

Ik doe het niet vaak, maar ik vind het wel heel leuk om te doen: zeker in Italië of Oostenrijk. Ik kan me nog herinneren dat ik met Renate en haar collega’s ging skiën in Italië en dat was ontzettend gezellig. En niet alleen skiën is tof, maar après skiën hoort er natuurlijk ook bij! Hips! Lalalala Anton aus Tirol!

Knieperties

De knieperties van Jorriks oma zijn echt god-de-lijk. Zij kan deze zo ontzettend lekker maken. Zoet, luchtig, licht, krokant. Ze bakt ze voor iedereen en gelukkig ook een hele schaal voor ons. Ik ga echt het recept eens aan haar vragen, want dat moet wel in de familie blijven! Ze bakt ze altijd zo rond de feestdagen, ik kan niet wachten om ze weer te proeven. Ik ben geen erge snoepkont en kan me makkelijk inhouden, maar hier kan ik niet van af blijven.

Luxe uit eten

De feestdagen vind ik heerlijk, ik kijk er ieder jaar weer naar uit. Gezellig Sinterklaas vieren, maar natuurlijk ook Kerst en Oud & Nieuw. Ik hou van die gezellige sfeer. Met Eerste Kerstdag gaan we eigenlijk altijd uit eten en ik kan er zo van genieten om dan een mooie jurk aan te trekken, mijn make-up en haar flawless te doen en ‘s avonds heerlijk luxe uit eten te gaan mét bijpassende wijntjes. En dan het restaurant wat helemaal gehuld is in de kerstsfeer, ik kan niet wachten.

https://www.youtube.com/watch?v=YonX7IVTCn0

Happy Birthday!

Jaaa en in december zie ik dit jaar (2015) 27 jaar geleden het levenslicht. Ik ben geboren op Eerste Kerstdag en ik ben niet de enige die jarig is in december. Jorrik is jarig, Renate is jarig, mijn opa is jarig, veel jarigen! Hoewel sommigen zich afvragen of het wel leuk is om jarig te zijn op Eerste Kerstdag, kan ik toch zeggen dat ik het een hele bijzondere dag vind. Deze dag straalt sowieso heel veel gezelligheid uit en ik ben absoluut een gezelligheidsdier dus wat mij betreft was er geen mooiere dag om geboren te kunnen worden.

Bron: Brun

Schaatsen

Oh wat zou het tof zijn om dit jaar weer eens op natuurijs te kunnen schaatsen! Een paar jaar geleden heb ik nog zo leuk geschaatst met mijn schoonmoeder. We konden doen heel ver schaatsen gewoon bij haar in de buurt omdat alles zo dichtgevroren was. Het is echt superleuk om dan een hele tocht te schaatsen. En na afloop lekker een cappuccino met caramel- of vanillesiroop of choco met slagroom.

Vakantie

Af en toe ga ik in december een weekje op vakantie met mijn ouders en mijn zus. Dit jaar gaan we ook weer in een vakantiehuisje in de buurt van Drenthe. Zo gezellig is dat altijd. We koken dan uitgebreid, we doen spelletjes, we gaan zwemmen, we gaan schaatsen, we wandelen, shoppen, noem het maar op en we lachen wat af. Zo’n week gaat altijd veel te snel voorbij!

Mij kan december niet lang genoeg duren, het gaat echt veel te snel. Sinterklaas is al weer geweest en volgende week is mijn vriend al jarig. Voor ik het weet ben ik al 27! Vind jij december een leuke maand of heb je er juist helemaal niets mee?

32 reacties

Nele | Pizzapartyfridaynight -

Ooeehh, ik hou van de winter en alles wat ermee samen hangt, jaja… Het slechte weer neem ik er dan maar bij ☺️ X

Nina -

Heerlijk, de winter! En vooral de feestdagen met een legitieme reden om veeeeel te eten! Grappig dat je met Kerstmis jarig bent. Zelf ben ik 2e Kerstdag jarig (1986), en liefst vier ik het op een andere dag of ik haal het dubbel en dwars in tijdens een Oud en Nieuw borrel.

carolien -

Beetje kort door de bocht: als het heel hard sneeuwt moet je niet naar je werk…. niet in ieder werkveld is dat zo!

Miriam -

Nou, je weet het idd leuk te brengen die winter ☺️ Enige echte grote nadeel is dat ik het de hele wintermaanden nog kouder heb dan normaal, Brrr! En ohja: kniepertjes, jummmmm

Daphne -

Wat leuk dat je op Kerst jarig bent! Ik was op Kerst uitgerekend maar ben de 23e geboren. Eerlijk gezegd vond ik het nooit leuk om jarig te zijn op die datum, vroeger waren al mijn vriendinnen altijd op vakantie/wintersport en konden heel veel mensen niet komen. Nu maakt het me niet meer zoveel uit haha

Luna -

Lekker eten: oliebollen, warme chocolademelk met slagroom en een warme appeltaartpunt als je op een koude middag in de stad bent. Een bordje snert met gebakken ontbijtspek… Het meest simpele eten vind ik in het december het lekkerst! Maar ook lekker lezen in dikke boeken, diep onder de dekens warm op mijn tablet Netflix kijken. En dan toch hé… toch verlang ik naar blote armen, zon, lente, buiten lezen, ijs eten, want ben gewoon een lentemeisje :)

Claudia -

Ik vond december altijd een heerlijke maand. Gezelligheid, lekker eten en genieten van alles, samen met iedereen die je lief is. Tot twee jaar geleden. Toen is mijn vader een dag na Kerst overleden en nu heb ik het zo moeilijk. We gaan er het beste van maken. Groot gelijk dat je intens geniet van alles!

Tamara -

Wat leuk dat je op eerste kerstdag jarig bent! Mijn man ook en onze dochter is vorig jaar ook op eerste kerstdag geboren :)

Suzanne -

Leuk om te zien. Ik ben nog niet zo’n winter fanaat!

Heleen -

ik houd van schaatsen; de mooiste sport die er is! Zodra er kans is op natuurijs begint het bij mij helemaal te kriebelen; dan kan ik echt niet wachten tot het zo ver is :)
Het laatste jaar dat we natuurijs hadden in Nederland was bij ons in Elburg het Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs. Wat een happening was dat!

Manouk -

Jaaaa schaatsen! Ik hoop zo dat we dat deze winter kunnen doen :) En dan op natuurijs, niet op van dat neppe ijs met van die botte schaatsen die je er dan bij moet huren haha!

Rosanne -

Wat een fijne lijst!
Vooral de gezelligheid, het samen zijn en alle lichtjes en het lekkere eten maken december inderdaad een fijne maand!

Margot -

Wat een heerlijk lijstje! Het is dat ik ziek in bed lig, maar anders had ik het huis al versierd!

Daniëlle -

December is mijn favoriete maand. Ik vind het zo gezellig, precies om de redenen die jij noemt!

Renske -

Al die lichtjes in de straten en in huizen, heerlijk! Ik kan ook echt genieten van december. Hoewel het eigenlijk helemaal nog niet als december voelt, haha. Het is zo ‘warm’ buiten! Het echte kerst- en wintergevoel moet denk ik nog komen. 😉

Suzanne -

Ik las dit artikel met het liedje Shine van De Toppers in mijn hoofd haha, dankzij je eerste punt. Fijne dingen noem je. En inderdaad veel jarigen deze maand!

holly -

Hoi, jullie pagina s zijn weer haast niet te openen. Na tig keer proberen lukt het. Jammer hoor.

Martine -

Wat vervelend, via welke browser bezoek je 2WMN?

holly -

het gaat om llg, deze is niet te openen. Krijg alleen maar meer foutmeldingen. Ik heb geen idee welke browser ik heb? internet explorer?

Dita -

Heerlijk deze gezellige maand, ik hou er van!

Naomi -

De sfeer in huis vind ik ook altijd zo leuk in de kerst! en ik houd ook heel erg van schaatsen!

x

Laura -

Nooit geweten dat die koekjes knieperties heten. Heerlijk zijn ze, ik ben er ook gek op.
En ja sneeuw! Hopelijk krijgen we een witte kerst….

Lindsey Beljaars -

Allemaal waar wat je schrijft. Ik vind sneeuw het leukst, maar dat is er in Nederland helaas bijna niet. Gelukkig ga ik op wintersport, hihi!

Dionne -

Yay! Ik ben dol op de sneeuw, gezelligheid en mooie lichtjes!

Drie -

Ik ben zo blij dat het weer december is. Precies om de redenen die jij noemt. Ik ben in december ook jarig, net als mijn beste vriendin, haar zoontje en ons oppaskindje. Drukke, maar zeer gezellige maand! Heb nu al zin in de kerstdagen!

Amy -

Als kind en tiener vond ik december altijd vreselijk; na Sinterklaas mocht het wel weer januari worden en konden we allemaal weer ‘normaal doen’, haha. Nu ben ik 26 en de laatste 4/5 jaar vind ik het feestdagengevoel steeds leuker worden :-)

Saskia -

December is echt een geweldige maand! Door de feestdagen, lekker eten en de mooie lichtjes buiten is het één van mijn lievelingsmaanden.

Kelly caresse -

Ik vind december gewoon de allerleukste maand van het jaar, niet alleen door de feestdagen maar gewoon de sfeer, het lekkere eten, lekker knus en warm binnen zitten enzo.

Saskia -

Ik vind december een hele gezellige maand. Eerst Sinterklaas, dan kerst en oud & nieuw. Maar wat mij betreft mogen januari en februari dan wel overgeslagen worden zodat we na december meteen weer richting lente gaan!

Martine -

Ja inderdaad, eigenlijk hebben we veel te veel leuke dingen in december. Het zou wat meer verspreid moeten zijn over december, januari en februari. Dan zou het voor je gevoel misschien wat eerder lente zijn.

Darina -

Wat een gezellig artikel! Ik hou ook van december en de gezelligheid eromheen!

Kelly -

Wat een leuke dingen in december :) en het klopt ook nog eens haha. Ik hou van december! Lichtjes, gezelligheid, lekker eten, heb er nu al zin in

Reageer ook