Snelle ontbijtmuffins met Quaker

Het is ondertussen bij jullie bekend dat ik niet op mijn best ben in de ochtend. Ik heb vaak haast en ren als een kip zonder kop door huis. Daardoor heb ik niet zo veel tijd om te ontbijten of sla ik het soms zelfs over. Daarom zijn ontbijtmuffins zo handig, ik laat je deze simpele en snelle variant zien met Quaker Complete – Krokante Havermout Muesli!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram Quaker Complete Krokante Havermout Muesli
  • 3 tl honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • 1 banaan

Het recept

Dit recept is heel simpel en heb je binnen 5 minuten gemaakt. In de tijd dat dit in de oven staat, kun je alles afruimen en binnen een half uur heb je heerlijke ontbijtmuffins voor de rest van de week. Ik maak dit altijd in het weekend zodat ik de week daarop voorzien ben van elke ochtend een lekker en makkelijk ontbijtje.

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

2. Snij de banaan in stukjes en doe alle afgewogen ingrediënten uit de ingrediëntenlijst in de blender/keukenmachine.

3. Na het mixen kun je eventueel naar smaak nog extra kaneel toevoegen.

4. Vet de muffinvormpjes in met wat olijfolie. Ik gebruik een siliconenvorm, dat vind ik makkelijk werken. Je kunt ze ook in papieren cake vormpjes scheppen.

5. Vul de vormpjes en zet de ontbijtmuffins in het midden van de oven. Zet de timer op een half uur.

6. Na 20 minuten prik ik er voorzichtig met een satéprikker in. Als deze droog en schoon er uit komt zijn ze klaar. Je moet de muffins goed in de gaten houden, maar na zo’n 25 á 30 minuten zijn ze sowieso goed.

Dertig minuten lang kun je genieten van de heerlijke geur die uit de oven komt, het lijken wel mini taartjes!

7. Laat de muffins afkoelen. Ik bewaar ze per stuk in aluminiumfolie in de vriezer. De avond van tevoren haal ik er eentje uit. Als ik nog wat tijd heb ‘s ochtends piep ik de ontbijtmuffin snel even 3 minuten op in de oven op 150 graden.

Tip: Als je het lekker vindt, zou je eventueel nog wat extra fruit toe kunnen voegen zoals een appel. Dan duurt het iets langer omdat je de appel nog moet schillen, maar het kan voor de afwisseling zeker een lekkere toevoeging zijn aan dit recept. Maar ik kan je verklappen dat het zonder appel ook in de smaak zal vallen!

Met deze hoeveelheden kan ik precies zes ontbijtmuffins maken, genoeg om van maandag tot zaterdag van te genieten. Ik eet meestal een ontbijtmuffin als ontbijt, omdat de ontbijtmuffins behoorlijk vullen. En als ik de bus of trein moet halen, neem ik er snel een mee met een flesje water en een stuk fruit.

Ze zijn trouwens niet alleen geschikt voor het ontbijt, je kunt ze ook heel goed gebruiken als 4 uurtje! Ben je net zo’n “ochtendmens” als ik? Probeer dan zeker dit recept eens uit met Quaker Complete – Krokante Havermout Muesli. En heb je ‘s ochtends nu wel zeeën van tijd? Probeer deze variant dan eens met Griekse yoghurt, banaan, honing en een snufje kaneel. Genieten!

10 reacties

P. -

Oe, die zien er goed uit! Ik moet deze echt eens gaan maken. Lijkt me zo handig en lekker.

charile -

Lijkt me heerlijk!

Syl -

Oe dit klinkt wel heel lekker.

Kelsey -

Je maakt ze meteen voor een hele week, en dat is ook het handigst. Maar hoe houd je ze goed/vers? Invriezen en voor de volgende ochtend het er ‘s avonds uithalen? Ik hoor het graag!

Martine -

Ja precies, zo doe ik dat! :)

Margot -

Ze zien er goed uit, al denk ik dat ik ze vooral als 4-uurtje zou eten.

Lindsey Beljaars -

Oh dit klinkt echt heel erg lekker! Handig dat je bijvoorbeeld op zondagavond muffins kan bakken voor de rest van de week!

Elize| girlonthewhitebike -

Nice! Ik maal graag pannenkoeken met havermout!:) niet per see als ontbijt,maar wel erg lekker! De muffins zien er ook lekker uit!

Kelly -

Mjam, dat lijkt me wel eens leuk om te maken!

Marlotte -

Oh yummie, lijkt me echt heerlijk! Wel zou ik er denk ik meer dan één nodig hebben, aangezien ik altijd aardige trek heb in de ochtend haha!

Reageer ook