Pasta met zalm, roomkaas en zongedroogde tomaatjes

Soms heb je van die dagen dat je even geen puf hebt om lang voor het fornuis te staan en uitgebreid je eigen sauzen te bereiden. Dan heb je voor een keertje gewoon zin in snel en makkelijk. Een van mijn favoriete gerechten in deze categorie is deze pasta met zalm, roomkaas en zongedroogde tomaatjes. Gepiept in 20 minuutjes!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Pasta naar keuze
  • 1 ui
  • 500 gram doperwtjes
  • 200 gram gerookte zalm
  • Een heel bakje Boursin Cuisine (Knoflook & Fijne Kruiden)
  • Zo’n 15 zongedroogde tomaatjes

Zo maak je het

1. Zet de pasta op en kook de doperwtjes gaar.

2. Snijd de ui, zalm en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

3. Bak de ui glazig in een beetje olijfolie. Als deze glazig wordt, bak je ook de zalm mee.

4. Voeg nu ook de Boursin toe en verwarm mee.

5. Aan het eind voeg je ook de zongedroogde tomaatjes en doperwtjes mee. Verwarm nog even goed door en voeg als laatst de pasta toe.

En dan ben je al klaar! Zoals ik al zei, het is in een oogwenk klaar. Het recept is bijna te lullig om te delen op 2WMN… Maar lekker is het wel! Jullie komen hem wel vaker tegen in fotodagboeken en er wordt dan bijna altijd naar het recept gevraagd. Nu weten jullie het!

Je zou ook nog wat variatie aan kunnen brengen. Hier wat tips:

  • Vervang de helft van de doperwten voor bijvoorbeeld asperges, spinazie of broccoli
  • Je kunt de gerookte zalm er ook rauw bij doen. Dit doe je dan aan het eind van het koken in plaats van aan het begin.
  • Of vervang de gerookte zalm voor zalmfilet blokjes. Deze moet je dan wel van te voren aanpakken, zoals ik dat ook doe bij de gerookte zalm in dit recept. Door zalmfilet te gebruiken krijg je een wat mildere zalmsmaak.
  • Je kunt Boursin Cuisine ook vervangen door je eigen gemaakte saus. Je gebruikt dan neutrale roomkaas of crème fraîche, flink wat knoflook, zout, peper en kruiden zoals peterselie en bieslook.
  • Vervang de zongedroogde tomaatjes voor kappertjes, olijven of geroerbakte courgette.

Eet smakelijk!

22 reacties

katrien -

Ik ben hem net aan het maken, met dit recept erbij. Staat om men lijf geschreven; pasta snel makkelijk en lekker! 😉

Rosalie -

Dit recept ziet er goed uit, ik ga dit ook eens maken

Linda -

ziet er super uit, dit ga ik zeker volgende week klaarmaken

Ingrid -

Heerlijk! Lijkt me ook lekker te combineren met ricotta!

Patricia -

ik denk dat de vibes van het artikel al door de lucht gingen want dit hebben we gisteren gegeten!

Nicole @ Everyday-Life.nl -

Klinkt goed! Ik maak vaak pasta met die boursin cuisine, zo lekker!!

Mirte -

ah dit ziet er ook leuk uit! Probeer ook eens dit recept:
1 uitje
crème fraîche (1 potje = 2 pers.)
tomaatjes
zalm

Eerst zalm en uitje garen daarna crème fraîche erbij en als laatste de tomaatjes een beetje garen zó lekker!

Carola -

Dit is zo simpel om te maken, maar o zo lekker! Ik maak het ook regelmatig voor mezelf alleen doe ik er sperzieboontjes erdoor heen ipv doperwtjes.

Lindsey Beljaars -

Klinkt erg lekker! Sowieso heb ik eigenlijk wel zin in pasta met zalm. De combinatie met doperwtjes en tomaat heb k nog nooit op maar het klinkt eigenlijk wel lekker!

Chantal -

Wij thuis zijn dol op roomkaas met veel knoflook! Wij eten alleen geen vis, dus ik zou hamblokjes doen ipv zalm

Martine -

Of kip 😉

Tamara -

Ah wat een heerlijke pasta, ik heb al zolang geen zalm meer op!

Rosanne -

Wat een heerlijk recept!
Ik ga deze snel een keer maken!

Paola -

Zonder de tomaat lijkt het me erg lekker! :)

Linda -

Ik hou van snelle gerechten!! Deze komt bovenaan m’n lijstje, ik denk dat ik ‘m morgen ga maken!

Leonie -

Heerlijk lijkt me dit. *zet dit op het menu van zaterdag* Bedankt voor het delen!

Margot -

Lekker! En fijn dat hij zo snel klaar is!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik maak ook wel eens een pasta met Boursin. Ipv doperwten doe ik stukjes tomaat uit blik en ipv zalm doe ik kip. Heerlijk!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Oja ipv ui doe ik prei. Haha, best een ander gerecht zo.

Drie -

De naam klinkt heerlijk! Wel zou ik de doperwten vervangen door spinazie en geen uien gebruiken. Helaas wil mijn man geen vis eten dus ben benieuwd of dit hier ook op tafel komt.

Ina -

Ik hou echt van pasta en ook vanavond staat hier pasta op het menu. Ik ga deze variant zeker eens maken.

Marlotte -

Mmm, ziet er echt heerlijk uit deze pasta!

Reageer ook